Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Past tense TO BE Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Svatava Mazurová. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Past tense TO BE Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Svatava Mazurová. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace."— Transkript prezentace:

1 Past tense TO BE Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Svatava Mazurová. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky do výuky dle ŠVP na ZŠ Slavkov u Brna, Tyršova 977.

2  V minulém čase sloveso TO BE = BÝT má dva tvary: WASWERE

3  I was  You were  He was  She was  It was  We were  You were  They were

4  Was I  Were you  Was he  Was she  Was it  Were we  Were you  Were they

5  I was not  You were not  He was not  She was not  It was not  We were not  You were not  They were not was not = wasn’t were not = weren’t

6  Kamarádi byli ve škole.  Včera jsme nebyli doma.  John byl v Brně.  Bylo to dobré?  Minulý týden jsem nebyl nemocný.  Byla Amy v koupelně?

7  Friends were at school.  We weren’t at home yesterday.  John was in Brno.  Was it good?  Last week, I wasn’t ill.  Was Amy in the bathroom?

8 Zdroje :


Stáhnout ppt "Past tense TO BE Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Svatava Mazurová. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace."

Podobné prezentace


Reklamy Google