Regionální operační program Moravskoslezsko Datum: Místo: Prezentuje: 2009-04-23 Brno Kateřina Plachá.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Možnosti dotací a grantů pro CR v roce • Projektová dokumentace • Souhlas stavebního úřadu • Vyřešené majetkové vztahy k nemovitostem • Prostředky.
Advertisements

ROP – možnosti pro cestovní ruch
Možnosti strukturálních fondů EU – Služby v oblasti bezpečnosti, prevence a řešení rizik Hradec Králové, Ing. Miloš Ciniburk zástupce ředitele.
Ostrava, Ing. Lucie Ligocká
Implementace strategie prostřednictvím akčního plánu
Integrovaný plán rozvoje města Ústí nad Labem - Centrum Podporováno z Evropského fondu pro regionální rozvoj „Vize přestane být snem“
Integrovaný plán rozvoje města Kutná Hora 21. srpna 2007.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava 2007 – 2013.
Mgr. Alena Lehmannová Nýrsko PROGRAMY PODPORY EKOLOGICKY ŠETRNÝ CESTOVNÍ RUCH, OCHRANA ŽP.
Rozvoj kapacit dalšího profesního vzdělávání v Královéhradeckém kraji grantové schéma kraje pro období 2004 – 2006 Olga Zumrová.
ROP: FINANCE PRO VÁŠ INVESTIČNÍ ZÁMĚR Výroční konference Regionálního operačního programu Střední Morava Zlín, 8. září 2009.
ÚSPĚŠNÉ PROJEKTY realizované v Grantovém schématu Podpora místní infrastruktury pro cestovní ruch v Moravskoslezském kraji vedené ve Společném regionálním.
IX. Konference Finance pro města a obce Libor Lukáš hejtman Zlínského kraje zástupce AKČR pro Regionální operační programy Využití Regionálních.
1 Fondy Evropské unie. 2 Stav čerpání z fondů EU ČR má k dispozici na programové období z fondů Evropské unie 26,7 miliardy eur. V přepočtu.
Regionální komunikační infrastruktura CamelNET. Co to je ? Krajem provozovaná optická datová síť Optické kabely jsou uložené v zemi Současně zahajovaná.
Integrovaný operační program Konference „Bezpečná Evropa“ Hradec Králové.
Závěrečná konference k projektu
ROP: FINANCE PRO VÁŠ INVESTIČNÍ ZÁMĚR Výroční konference Regionálního operačního programu Střední Morava Olomouc, 2. září 2009.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu IP „Podpora procesu transformace pobytových.
Regionální konference v MSK
Záměrem Moravskoslezského kraje je provést systémovou změnu v poskytování sociálních služeb Závěrečná konference k projektu „Podpora transformace pobytových.
MĚSTA 2020 aneb od strategie k projektům
Výzva č. 42 OP LZZ – Projekt Moravskoslezského kraje Rozvoj kompetencí strategického, procesního a projektového řízení a kvality Výzva č. 42 OP LZZ Zpracoval:
1 Region á ln í operačn í program regionu soudržnosti Středn í Morava 2007 – 2013 (ROP)
Stav realizace ESF programů v gesci Ministerstva práce a sociálních věcí k Tisková konference 5. února 2007.
Operační program Podnikání a inovace.  proplacená podpora: 17,2 mld. Kč  Dotace: 10 mld. Kč  Úvěry a záruky: 6 mld. Kč  Technická asistence: 1,2 mld.
Strukturální fondy EU a priority MŠMT Ondřej Liška ministr školství, mládeže a tělovýchovy.
1 Národní rozvojový program mobility pro všechny 7. dubna 2016 Oddělení investic MŠMT Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7,
AKTUALITY O REALIZACI ROP SČ 13/08/2009 Příbram JUDr. Ing. Tomáš Novotný, Ph.D.
PRAKTICKÉ PŘÍKLADY ÚSPĚŠNÝCH INOVAČNÍCH PROJEKTŮ
Naplňování krajských priorit za přispění evropských zdrojů z Regionálního operačního programu Moravskoslezsko Prezentuje: Jaroslav Palas
Podpora rozvoje vzdělávání v rámci ROP Střední Morava Mgr. Miroslav Gajdůšek, MBA Vedoucí Odboru školství, mládeže a tělovýchovy Krajského úřadu Olomouckého.
ÚSPĚŠNÉ PROJEKTY realizované v Grantovém schématu Podpora místní infrastruktury pro cestovní ruch v Moravskoslezském kraji vedené ve Společném regionálním.
Regionální operační programy V rámci cíle Konvergence je pro období je připraveno celkem 7 regionálních operačních programům (ROP) určených pro.
Strategie rozvoje Královéhradeckého kraje Strategie jako dlouhodobý koncepční dokument Strategie jako společný konsensus rozvoje území Tvorba.
Místní akční skupina Lanškrounsko, z.s. Nám. J. M. Marků Lanškroun
Krajský Akční Plán rozvoje vzdělávání 11. prosince 2015.
Pavel Rada Regionální rozvojová agentura Východní Moravy Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií Dotace pro neziskové organizace z EU.
Luhačovice, Libor Lukáš Statutární náměstek hejtmana Zlínského kraje Řídící výbor KOMUNIKAČNÍ INFRASTRUKTURY Zlínského kraje.
VYHLÁŠENÍ 1. VÝZVY POPRVÉ V ČESKÉ REPUBLICE Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava 2007 – 2013 Tisková konference – Zlín
Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, Staroměstské náměstí 6, Praha 1 lll INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM INTEGROVANÝ OPERAČNÍ.
Strategický plán rozvoje statutárního města Jihlavy „JIHLAVA – MĚSTO PRO ŽIVOT“ 17. prosince 2013.
Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost Kateřina Čočková, regionální projektová manažerka.
Technika pro integrovaný záchranný systém plk.Mgr. Jaromír Lebeda.
Zdravotnictví v Regionálním operačním programu Jihovýchod Ing. Erika Šteflová Evropská unie Evropský fond pro regionální rozvoj Investice do vaší budoucnosti.
Výroční konference prosince 2015 Přednášející: Ivo Grüner, Ing. Jaromír Slíva.
Letecká technika pro záchranné práce v IZS CZ.1.06/3.4.00/ Projekt je spolufinancován z Evropské unie, Evropského fondu pro regionální rozvoj v.
Zkušenosti a přínosy ROP Střední Morava pro rozvoj Olomouckého kraje Ing. Jiří Rozbořil hejtman Olomouckého kraje předseda Výboru Regionální rady regionu.
Integrovaný regionální operační program Mgr. Jan Veselský, Centrum pro regionální rozvoj České republiky Praha- Dotační možnosti a aktuální výzvy.
Výzvy v rámci IROP Centrum pro regionální rozvoj České republiky Ing. Markéta Kupcová,
Královéhradecký kraj – podpora podnikání Ing. Michal Pultar Hradec Králové,
Strategie rozvoje Jihomoravského kraje 2020 Rozvoj CR Brno, 4. listopadu 2015.
ROP Moravskoslezsko v roce 2009 Ing. David Sventek, MBA Úřad Regionální rady Moravskoslezsko.
ITI Pražské metropolitní oblasti. ITI - nový nástroj Evropské komise - Výchozími dokumenty jsou Strategie EU 2020 a návrhy nařízení Evropské komise -
Regionální rada regionu soudržnosti Moravskoslezsko, Úřad Regionální rady Dopravní infrastruktura v ROP Datum: Místo: Prezentuje: Praha Jiří.
1 Dotační řízení na realizaci aktivit v oblasti primární prevence rizikového chování RVPPK Praha Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
Podpora kvality ve výzvách Analýza výsledků proběhlých výzev
Vyhlášené programy v roce 2016/2017
Regionální operační program NUTS II Jihozápad
Integrovaný plán rozvoje území Zlín pro období
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
Nové Výzvy Národního programu životní prostředí Vazba na PZKO
ROZŠÍŘENÍ KAPACITY PENZIONU BEST
Vyhlášení 3. výzvy předkladatelům grantových projektů k předkládání projektových žádostí o finanční podporu z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost,
MAS Lípa pro venkov z.s. Monitoring a evaluace
Aktuální dotační příležitosti IROP
Implementace Krajských akčních plánů rozvoje vzdělávání
INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE ÚZEMÍ LIBEREC – JABLONEC NAD NISOU
SOŠ a SOU Centrum odborného vzdělávání Libereckého kraje pro oblast služeb Projekt je spolufinancován Evropskou unií z Evropského fondu pro regionální.
Aktuální informace z odboru strategického rozvoje Milan Filip 25. 5
Transkript prezentace:

Regionální operační program Moravskoslezsko Datum: Místo: Prezentuje: Brno Kateřina Plachá

Obsah prezentace: Strategické plánování ÚRR MS Aktuální finanční stav ROP MS První ovoce – úspěšné projekty Závěr

Plánujeme Dlouhodobá strategie byla navržena tak, aby pokrývala všechny úrovně cílů (metodika BSC): cíle zákaznické cíle finanční cíle interních procesů cíle učení se a růstu

Jaké dlouhodobé cíle jsme si stanovili? (1) 1.Zajistit, aby investované prostředky programu byly minimálně zhodnoceny 8% (EIRR) 2.Naplnit 100% indikátorů prioritních os ROP MS 3.Zajistit certifikované výdaje v rámci ROP ve výši odpovídající plánu 4.Zvýšit povědomí o ROP na 30% v roce 2010 a 60% v roce Vybudovat pozitivní image RR MS

Jaké dlouhodobé cíle jsme si stanovili? (2) 6.Mít stabilní tým kompetentních profesionálů 7.Udržovat kulturu respektující společné hodnoty 8.Mít zavedené fungující systémy řízení (strategické, operativní, procesní i projektové řízení, řízení rizik, řízení kvality) 9.Mít dostatečné finanční zdroje

Jaké dlouhodobé cíle jsme si stanovili? (2) 6.Mít stabilní tým kompetentních profesionálů 7.Udržovat kulturu respektující společné hodnoty 8.Mít zavedené fungující systémy řízení (strategické, operativní, procesní i projektové řízení, řízení rizik, řízení kvality) 9.Mít dostatečné finanční zdroje

A co dál s dlouhodobou strategií? Roční organizační strategie Měsíční plánování Týdenní porady Tým strategického řízení

Co stojí za zmínku? Jako první organizace ve veřejné správě v ČR jsme dosáhli Standardu IIP! Splnění podmínek certifikace a získání standardu IIP pro nás představuje objektivní potvrzení, že rozvoj lidských zdrojů je pro RR MS prioritním úkolem.

Kam jsme došli? (finanční prostředky - stav k , v mil.Kč/kurs 26) Celkový rozpočet ROP: Již rozděleno: Aktuálně ve výzvách: V plánu výzev 2009: Zůstatek na další roky: Objem vyplacených prostředků: 548

ROP MS – finanční prostředky za PO 1 - Regionální infrastruktura a dostupnost (v mil.Kč) Celkový rozpočet: Již rozděleno: Aktuálně ve výzvách: 750 V plánu výzev 2009: Zůstatek na další roky: 3 135

ROP MS – finanční prostředky za PO 2 - Podpora prosperity regionu (v mil.Kč) Celkový rozpočet: Již rozděleno: Aktuálně ve výzvách: 800 V plánu výzev 2009: 440 Zůstatek na další roky: 2 526

ROP MS – finanční prostředky za PO 3 - Rozvoj měst (v mil.Kč) Celkový rozpočet:4 812 Již rozděleno: 695 Rozděleno včetně IPRM:3 431 Aktuálně ve výzvách (vč.DP IPRM): V plánu výzev 2009: 400 Zůstatek na další roky:2 717

ROP MS – finanční prostředky za PO 4 - Rozvoj venkova (v mil.Kč) Celkový rozpočet: Již rozděleno: 613 Aktuálně ve výzvách: 300 V plánu výzev 2009: 0 Zůstatek na další roky: 505

První ovoce – úspěšné projekty

Zvyšujeme bezpečnost Moravskoslezského kraje Název projektu: Integrované bezpečnostní centrum MSK Oblast podpory: Infrastruktura integrovaného záchranného systému a krizového řízení Žadatel / místo realizace:Moravskoslezský kraj / Ostrava Výše dotace: 628,2 mil. Kč Doba realizace: –

Moderní technika pro ostravské letiště Název projektu: Stroje a zařízení Oblast podpory: Rozvoj a dostupnost letiště Ostrava Žadatel / místo realizace: Letiště Ostrava, a.s. / Mošnov Výše dotace: 69,3 mil. Kč Doba realizace: –

Osm zastavení pro turisty v Příboře Název projektu: Naučná trasa městské památkové rezervace Příbor – orientační značení, infosystém Oblast podpory: Rozvoj cestovního ruchu Žadatel / místo realizace: Město Příbor / Příbor Výše dotace: 1,9 mil. Kč Doba realizace: –

VANAIVAN… živý odkaz kopřivnického skautingu Název projektu: Skautské centrum VANAIVAN Oblast podpory: Subregionální centra – školství a volnočasové aktivity Žadatel / místo realizace: Junák – svaz skautů a skautek ČR / středisko Kopřivnice Výše dotace: 18,7 mil. Kč Doba realizace: –

A co děti? Mají si kde hrát? Název projektu: Rekonstrukce a nástavba pětipavilónové panelové Základní školy v Hati – pavilón Mateřské školy Oblast podpory: Rozvoj venkova – školství a volnočasové aktivity Žadatel / místo realizace: Obec Hať / Hať Výše dotace: 7,1 mil. Kč Doba realizace: –

Závěr ROP Moravskoslezsko je plánovaně v čase průběžně vyčerpáván, první projekty jsou úspěšně ukončeny a proplaceny.

Děkuji za pozornost Mgr. Kateřina Plachá