Dětské dopravní hřiště Hustopeče, areál Lipová

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Spolek ZS Rosice Prezentace pro město Rosice
Advertisements

Nový školní rok začíná.
IP Systémová podpora procesů transformace systému péče o ohrožené děti a rodiny systém minitendrů pro školy Praha.
Popularizace výsledků dopravního výzkumu CZ.1.07/2.3.00/
Ing. Jiří Nouza náměstek primátora hl. m. Prahy Zóny placeného stání.
Role Městské policie v prevenci úrazů v Chrudimi
ZPRACOVÁNÍ STŘEDNĚDOBÝCH PLÁNŮ DOPRAVNÍ OBSLUŽNOSTI ÚZEMÍ
Zákon č. 266/1994 o dráhách zákon upravuje
MÍSTNÍ KOMUNIKACE FUNKČNÍ SKUPINY D
DOPRAVNÍ VÝCHOVA konkrétní změny v RVP
Svazky obcí jako zřizovatelé škol a školských zařízení
KONCEPCE ŠKOLSTVÍ ÚJEZD NAD LESY MATEŘSKÉ A ZÁKLADNÍ ŠKOLY V Újezdě nad Lesy.
Útvar sociální prevence - dětské dopravní hřiště
21. dubna 2008 Výbor pro strategii a rozvoj STRATEGICKÝ PLÁN OBCE LIBČANY.
Taneční a pohybová výchova
Bezpečnost silničního provozu v roce 2009 Tisková konference, 15. ledna 2010 ministr dopravy Gustav Slamečka.
Informace o Národní strategii bezpečnosti silničního provozu (pro jednání rady vlády ) Mgr. Jan Suchý oddělení BESIP Ministerstvo dopravy.
Autor: Jakub Dubrovský www:  Analýza procesu kontroly silnic  Získat data z GPS  Zobrazit data na mapě  Odesílat data do GPS  Vytvoření.
VÝBOR PRO FINANCOVÁNÍ NÁRODNÍ STRATEGIE BESIP (VFNS) Informace o činnosti výboru pro jednání Rady vlády pro BESIP , Praha.
Moderní cyklistická doprava
Vaše jistota na trhu IT Vybudování a provozování e-spisovny Josef Sedláček ICZ a.s.
Historie školy Původně zde byla v roce 1976 otevřena Zvláštní škola internátní v nově otevřených prostorách Na Vizině 28 ve Slezské Ostravě. V současné.
Grantové programy Odboru školství, mládeže a sportu KrÚ pro rok 2008: Sportoviště 2008 Jednorázové akce 2008.
Popularizace výsledků dopravního výzkumu CZ.1.07/2.3.00/
Silnice nebo železnice
Podpora obnovy venkova podpora regionálního rozvoje v roce 2008.
PREZENTACE ŘSD ŽOFÍNSKÉ FÓRUM Ing. Jan Kroupa generální ředitel ŘSD ČR.
Prevence sociálně patologických jevů a MŠMT
 V souladu s Koncepcí vzdělávání v oblasti krizového řízení, schválenou usnesením Bezpečnostní rady státu ze dne 16. listopadu 2004 č. 14 a Plánem hlavních.
Podpora rozvoje vzdělávání v rámci ROP Střední Morava Mgr. Miroslav Gajdůšek, MBA Vedoucí Odboru školství, mládeže a tělovýchovy Krajského úřadu Olomouckého.
Role koordinačních skupin komunitního plánování v prorodinné politice Konference k zahájení projektu „Od analýz ke koordinaci sociálních služeb v Děčíně“
Projekt „Čistá toaleta“.  zrod myšlenky v agentuře Studioo GmbH ve spolupráci s městem Aalen v roce 2001  do projektu zapojeno již více než 200 měst-nejedná.
SPOLEČNÁ ŘEŠENÍ PRO LEPŠÍ UČENÍ reg. č. CZ.1.07/1.1.00/ LOKÁLNÍ STRATEGIE ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ ŽÁKŮ OHROŽENÝCH ŠKOLNÍM NEÚSPĚCHEM v lokalitě ORP Karviná.
Monitoring a vyhodnocování KPSS na Otrokovicku PŘEDVÁNOČNÍ SETKÁNÍ PRACOVNÍCH SKUPIN A ŘÍDICÍ SKUPINY.
Ing. Sylva Sládečková, Magistrát města Ostravy, 26. srpna 2016.
Aktivním přístupem ke změně v SVL města Litvínova CZ /0.0/0.0/15_042/
MAP Místní akční plány rozvoje vzdělávání MAS Říčansko a Město Říčany
Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Dopravní politika ČR.
2. zasedání Řídícího výboru projektu Místní akční plán (MAP) rozvoje vzdělávání pro SO ORP Čáslav CZ /0.0/0.0/15_005/ Základní škola Zbýšov,
Výzva č. 126 investiční priority 1.2 OPZ.  Pilotní ověření péče o nejmenší děti v mikrojeslích v ČR (mimo hl. m. Prahu)  Číslo výzvy: 03_16_126  Investiční.
Střednědobé plány krajů, sítě sociálních služeb a přechod financování sociálních služeb Mgr. Ivana Stráská.
Financování bezbariérových úprav chodníků a cyklistických stezek Seminář SMO ČR, SFDI a ČKAIT Praha, 9. září 2014 Ing. Karel Havlíček.
Ing. Sylva Sládečková, Magistrát města Ostravy, 11. dubna 2016.
Stav svazkového školství k červnu Fyzické stavy dětí ve věku od 1 roku do 14 let v jednotlivých obcích Vernířovice, Rapotín, Sobotín, Petrov nad.
Setkání členů Rady Libereckého kraje se starosty měst a obcí úterý
Veřejná doprava pro všechny Město Beroun. Poloha města Beroun.
Integrovaný regionální operační program
Vysoká škola technická a ekonomická Ústav podnikové strategie
Výbory a pracovní skupiny
Dětské dopravní hřiště Městské policie
Dotace Olomouckého kraje v roce 2017
PROGRAM OBNOVY VENKOVA KRÁLOVÉHRADECKÉHO KRAJE 2011 SETKÁNÍ ORP 30. 6
Zhodnocení období 2005 – 2008 v oblasti školství a sportu
PHmax ve středním vzdělávání
Nový přístup ŘSD ČR k činnostem pro zajištění údržby
Červená, oranžová, zelená – jedeme!!!
Informace k povinnému předškolnímu vzdělávání Mgr. et Mgr
Místní akční plán rozvoje vzdělávání v území ORP Rychnov nad Kněžnou
Policejní prezidium ČR Ředitelství služby dopravní policie Alkohol v silničním provozu plk. Ing. Tomáš LERCH
Odbor dopravy a silničního hospodářství
Mabistrát hlavního města Prahy
Policejní prezidium ČR I. náměstek policejního prezidenta plk. Mgr
Obec Sibřina Plán investičních a provozních záměrů obce 2018 – 2022
IROP SC VZDĚLÁVÁNÍ Centrum pro regionální rozvoj České republiky
Odbor sociálních věcí KUPK leden 2019
Dotační program pro rok 2019
Tisková konference vedoucího odboru služby dopravní policie Krajského ředitelství policie Ústeckého kraje.
Setkání Kašperské Hory aktivity Policie ČR
Dětské dopravní hřiště Městské policie
Dopravní nehodovost v Pardubickém kraji 2018
Transkript prezentace:

Dětské dopravní hřiště Hustopeče, areál Lipová gj

Dopravní výchova je od roku 2013 součástí Rámcového vzdělávacího programu základního vzdělávání (RVP ZV), tedy povinné školní docházky. Dopravní výchova je aplikační cestou (nástrojem) Ministerstva dopravy (resp. BESIP) pro zvýšení bezpečnosti provozu na pozemních komunikacích. Spoluprací Ministerstva dopravy ČR a Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy došlo k prohloubenému zařazení dopravní výchovy do RVP ZV.

Ke zvýšení účinnosti dopravní výchovy jsou Radou vlády České republiky pro bezpečnost silničního provozu vyhlašovány celostátní programy. Jedním z nich je program systematického výcviku cyklistů na dětských dopravních hřištích (DDH). Ty hrají v procesu dopravní výchovy cyklistů nezastupitelnou roli, zejména pak v praktickém výcviku nacvičováním jednotlivých dopravních situací blízkých běžnému silničnímu provozu.

Nehodovost dětí, cyklistů a chodců na okrese Břeclav zdroj: PČR DI Břeclav

Tak jako každý rok, i letos BESIP představil svůj plán činností Tak jako každý rok, i letos BESIP představil svůj plán činností. Systémově naváže na předchozí léta a jeho prioritami budou dopravní výchova ve školách, kampaně zaměřené na prevenci v silniční dopravě a komunikace prostřednictvím sociálních sítí. BESIP chce v letošním roce propagovat a podpořit výchovu dětí v oblasti bezpečnosti silniční dopravy. Žákům základních škol budou při dopravní výchově systematicky předávány příslušné teoretické informace, které si pak žáci osvojí během praktických lekcí na dopravních hřištích.

Počty žáků 3. a 4. ročníků základních škol k 30. 9. 2012 šk Počty žáků 3. a 4. ročníků základních škol k 30.9.2012 šk. rok 2012/2013 Obec s rozšířenou působností: Hustopeče Město Hustopeče chce podpořit strategický plán BESIPU výstavbou DDH.

Počet DDH v ČR

Místo výstavby DDH ve městě Hustopeče Velmi vhodně zvolená poloha pro výstavbu snadno dostupné ze ZŠ, MŠ, nádraží

Vlastní provozování DDH musíme rozdělit do těchto částí, které kompletně zajistí jeho provoz: Provozovatel DDH – Odbor dopravy Správce DDH – Organizační složka Městské služby Hustopeče Lektor – vlastní výuka Provozní řád

Provozovatel: zajištění organizace výuky Správce: údržba a opravy objektu, kontrola mobiliáře (dopravní značky, semafory, ….) pravidelné prohlídky, úklid …. Lektor: provádí výuku i s praktickým nácvikem přímo na dopravním hřišti - zajištěný provozovatelem - vlastní (zaměstnanec dané školy)

Pořízení zázemí pro výuku: Pokud nebude v roce 2013 vybudováno zázemí dle stávající projektové dokumentace, WC, sklad pro dopravní prostředky, prostor pro výuku, musí být vlastní provoz ve školním roce 2013/2014 zajištěn minimálně dle těchto bodů: Pořízení plechového uzamykatelného zahradního domku, jehož půdorysná plocha by činila cca 8 až 10 m2 (k uskladnění dopravních jízdních prostředků) Pronajmutí mobilního WC s možností umytí rukou Důležitým bodem je poskytnutí krytého závětří s lavicemi, které poskytne možnost odpočinku těch návštěvníků DDH, kteří by se momentálně neúčastnili jízdy na DDH

Jednorázové náklady pro zahájení vlastního provozu DDH: Pořízení dětských jízdních dopravních prostředků: jízdní kola 15 ks x cca 4.000,- Kč 60.000,- Kč koloběžky 5 ks x cca 1.300,- Kč 6.500,- Kč odrážedla 3 ks x cca 1.250,- Kč 3.750,- Kč Uskladnění jízdních dopravních prostředků 10.000,- Kč Pronajmutí mobilního WC s možností umytí rukou Příklad 1 kabina mobilní toalety pronajatá na 11 týdnů se servisem, který je prováděn 1 x týdně 9.350,- Kč kalkulace pořízení těchto prostředků ∑ 89.600,- Kč

kalkulace – 39 x 2 hod. = 78 hod. zajištěných lektorem Kalkulace výuky: Lektor Vycházíme z celkového počtu 3. a 4. tříd ve správním obvodu ORP Hustopeče, tedy 39 tříd. kalkulace – 39 x 2 hod. = 78 hod. zajištěných lektorem předpokládaná cena 1 vyučovací hodiny lektora - 150,- Kč předpokládaná odměna lektora 78 x 150,- = 11.700,- Kč za jeden školní rok

Předpokládané využití dopravního hřiště pro další výuku: Další výuka bude rozdělena na sezónu 5 měsíců (9,10,4,5,6), tzn. 20 týdnů, při předpokladu rezervace 4 hodin na týden. Další výuka by probíhala v rozsahu 80 hod. Předpokládaná odměna lektora 80 x 150,- Kč = 12.000,- Kč

Rekapitulace nákladů: školní rok 2013/2014 V dalších letech Prvotní náklady (pořízení jízdních prostředků) 70.250 ,-Kč - Sklad jízdních prostředků 10.000,- Kč Mobilní WC 9.350 ,-Kč 9.350,- Kč Lektor 23.700,- Kč Údržba (dopravního značení + servis jízdních prostředků) 20.000,- Kč Celkem 133.300,- Kč 53.050,- Kč

Možnosti financování provozu DDH: město Hustopeče sponzorské dary mikroregion Hustopečsko čerpání grantů Jihomoravského kraje podpora MD (BESIP) zpoplatnění výuky pro školy mimo správní obvod ORP Hustopeče

V této kalkulaci nejsou zahrnuty náklady na úklid, údržbu zeleně, zpevněných ploch a nutného zázemí, které budou zajišťovány v celém areálu „Víceúčelového hřiště města Hustopeče“. Toto DDH bude plnit funkci výchovnou i odpočinkovou. Jeho vybudováním se město Hustopeče aktivně podílí na prevenci v rámci bezpečnosti silničního provozu (BESIP). Stane se součástí víceúčelového hřiště, které nabídne občanům nadstandartní relaxační zónu v centru značně obydlené části města Hustopeče.

Děkuji za pozornost