Závěrečná práce škol. rok 2014/15

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
PRACOVNÍ PRÁVO ODPOVĚDOST ZAMĚSTNAVATELE ZA ŠKODU NP2.
Advertisements

Příjmy do rodinného rozpočtu
Zaměstnání mladistvých
Sociální zabezpečení 3. ročník Studijní obor: Sociální činnost Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK.
PRACOVNĚ PRÁVNÍ VZTAHY
SOCIÁLNÍ POLITIKA – 3. nástroj hospodářské politiky – 2. ČÁST Autor: Autor: Ing. Vladimír Havlík Autor je výhradním tvůrcem materiálu. Datum vytvoření:
AGENTURNÍ ZAMĚSTNÁVÁNÍ
SOCIÁLNÍ POLITIKA STÁTU
Studijní obor: Sociální činnost
5. téma:. Práce jako výrobní faktor  půda, práce, kapitál ( + know-how)  „Lidský kapitál“ (vzdělání + praxe = kvalifikace)  Státní politika zaměstnanosti.
Pracovní vztahy.
Ekonomická gramotnost
Vypracovali: Marcela Kučerová Martina Ševců Radka Šebková
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorIng. Adamčíková Zdeňka Název šablonyIII/2.
V zaměstnání I. Petr Machala. zajdete na personální oddělení podepíšete pracovní smlouvu seznámíte se s pracovním řádem Víte co následuje po úspěšném.
Vaše budoucnost s FM GROUP
OSVČ – sociální zabezpečení 2014
Chudoba.
Důchodové pojištění II.
V zaměstnání III. Petr Machala. 1.Jaký je rozdíl mezi mzdou a platem? 2.Za co se dávají příplatky? 3.Co je to hrubá mzda? 4.Co se z hrubé mzdy odvádí.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jana Milotová, Obchodní akademie a Střední odborná škola logistická, Opava, příspěvková.
M ATEMATIKA A BYZNYS I NFORMAČNÍ MANAGEMENT VE FIRMĚ Eva Turnerová Západočeská univerzita
Pracovní doba, BOZP Základy pracovního práva a sociálního zabezpečení v ES – přednáška č. 4.
Návrh znění pracovní smlouvy. Pracovní smlouva uzavřena v souladu s ustanovením § 33 zákona č. 262/2007 Sb., zákoníku práce ve znění pozdějších předpisů.
ZÁKONÍK PRÁCE. Označení materiálu : VY_32_INOVACE_EKO_1124Ročník:2. Vzdělávací obor: Ekonomika podniku Tematický okruh: Personální činnosti Téma: Zákoník.
POJISTNÉ NA ZDRAVOTNÍ POJIŠTĚNÍ
Oděvní průmysl seminární práce Katka Štramberská Petr Řezníček.
PÉČE O PRACOVNÍKY.
OSVČ – zdravotní pojištění 2014
OSVČ – zdravotní pojištění 2014 Každý občan ČR a cizinec s přechodným či trvalým pobytem v ČR musí být zdravotně pojištěn Zákon č. 48/1997 Sb., o veřejném.
VÝPOČTY O PRACOVNÍCÍCH
Jakub Petr. Bez možnosti vyzkoušet si oblečení Větší výběr sortimentu Nižší cena Ušetření času Nakupování z pohodlí Nakupování z pohodlí domova Problémy.
BEZPEČNOST A OCHRANA ZDRAVÍ PŘI PRÁCI
Odměňování pedagogických pracovníků
OSVČ – sociální zabezpečení OSVČ - podnikatel Vyměřovacím základem je 50 % z (příjmy – výdaje = ZISK). Rozhodným obdobím je kalendářní rok. Za.
„Problémy rodinné péče o osoby se zdravotním postižením“ Projekt „Nejsme chudinky, jsme hrdinky“ V Praze 30. září 2014.
Workshop – zaměstnávání vězňů Brno. Proč zaměstnávat – celospolečenský úhel pohledu Zaměstnávání vězňů pomáhá jejich návratu do společnosti,
VY_62_INOVACE_ Pracovněprávní vztah.
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo materiáluVY_32_INOVACE_OdP_S2_19.
Vybrané otázky nového ZÁKONÍKU PRÁCE Zákon č. 262/2006 Sb.
Proč by měl dát zaměstnavatel šanci pracovat člověku po ukončení léčby aneb legislativou dané motivační nástroje Hana Potměšilová 23. října 2015, PRAHA.
Konference SLAĎOVÁNÍ PRACOVNÍHO, RODINNÉHO A SOUKROMÉHO ŽIVOTA: VÝZVA SOUČASNOSTI 3. února 2015.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
ODMĚŇOVÁNÍ ZAMĚSTNANCŮ (základní pojmy) VY_32_INOVACE_11_1_5 ODMĚŇOVÁNÍ ZAMĚSTNANCŮ (základní pojmy) Autor: Ing. Jana Rauscherová Zkvalitnění výuky na.
OBECNÁ ZJIŠTĚNÍ ZE ZKUŠENOSTÍ ZAMĚSTNAVATELŮ A ZAMĚSTNANCŮ S ODŠKODŇOVÁNÍM PRACOVNÍCH ÚRAZŮ A NEMOCÍ Z POVOLÁNÍ 6. konference Společně bezpečně v EU –
Legislativa v oblasti RP (žen a mužů) Mgr. Veronika Šprincová.
STAŇ SE ČLENEM! STAŇ SE ČLENEM ODBORŮ To určitě! Mnoho dobrých důvodů proč se stát členem odborů.. Protože Tvoje práva jsou naše práce Přesčas y zadarm.
Pracovní list Kalkulace neúplných nákladů. Příklad 1: Firma vyrábí kabelky –spotřeba materiálu je 415 Kč/ks, mzdy 275 Kč/ks, ostatní variabilní náklady.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE
Kurz finanční gramotnosti OA Neveklov
Daně a rozpočty (Státní rozpočet, daňová soustava, hospodaření domácnosti, mzda, ZP + SP) Finanční gramotnost pro 9. ročníky 2016 / 2017 Bc. Tomáš Janda.
SOCIÁLNÍ ZABEZPEČENÍ Mgr. Michal Oblouk.
Základy pracovního práva a sociálního zabezpečení v ES
Nemocenské a další sociální dávky v ČR
Název projektu: Moderní škola
Zvláštní pracovní podmínky Mateřská a rodičovská dovolená
Digitální učební materiál
Poznatky z kontrol agentur práce
Pracovně právní vztahy
1. Současný legislativní stav
NEZAMĚSTNANOST, INFLACE
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Název školy : Základní škola a mateřská škola,
Problémy trhu práce v České republice a Evropské Unii
OSVČ – zdravotní pojištění 2017
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Soc. událostí….mateřství, rodičovství
Digitální učební materiál
BEZPEČNOST A OCHRANA ZDRAVÍ PŘI PRÁCI
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název školy: SOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá Vzdělávací oblast: Ekonomie Předmět: Inovace výuky prostřednictvím.
Transkript prezentace:

Závěrečná práce škol. rok 2014/15 Žákyně: Alžběta Pluhařová 9.Třída Vedoucí práce: Mgr.Jana Hančová

Made in Vietnam, China and India Aneb Jak žijí lidé, kteří šijí naše oblečení

Porovnání Země globálního jihu x Čr

Žádná práva a spoustu povinností Za stávku mě vyhodí! nesvoboda Žádná práva a spoustu povinností Za stávku mě vyhodí! Žádný čas na oddych a zábavu Neúměrné přesčasy, někdy až 16 hodin denně, 6 dní v týdnu A mnoho dalších a dalších problémů… 4 koruny na hodinu

Den vzniku samostatného československého státu (28. 10.) Nový rok (1. 1.) Velikonoční pondělí Den vzniku samostatného československého státu (28. 10.) Štědrý den (24. 12.) nárok na 20 dní dovolené za rok půlhodinová pauza na oběd během pracovní doby délka pracovního týdne činí nejvýše 40 hodin týdně pružná pracovní doba Průměrný plat v České republice 25.137 Kč zaměstnavatelé musí dodržovat zákoník práce

Česká republika Český trh se sportovním oblečením a vybavením dosahuje hodnoty 20 miliard korun ANKETA Přesun výroby z důvodu: Levná pracovní síla Nižší výrobní náklady Vyrábí se ve velkém 50 českých outdoorových a sportovních firem 22 z nich produkuje část svého zboží i v Asii

35 procent oděvů dovezených do České republiky pochází z Číny za rok spotřebuje asi patnáct kilogramů textilu Průměrný Čech 35 procent oděvů dovezených do České republiky pochází z Číny Tam se ale cena práce postupně zvyšuje výrobci čím dál víc přesouvají výrobu do Vietnamu, Kambodži nebo Bangladéše

Situace v továrnách Hlavní pracovní síla – ženy a dívky Výroba je prováděna v tmavých, nevětraných dílnách Velmi špatné pracovní podmínky Časté úrazy ponižující zacházení ze strany nadřízených – šikana, fyzické tresty Nastoupit 3x pozdě do práce - ztráta jednodenní mzdy Dělnice spolu nesmějí při práci mluvit

Časté problémy nízké mzdy: často nižší než místním zákonem stanovené minimální mzdy extrémně dlouhá pracovní doba - běžně 12, 15 i více hodin denně dělníci nemají řádné pracovní smlouvy, na základě kterých by se mohli domáhat svých práv; svá práva většinou neznají podvody při kontrolách - falešné dokumenty zkreslujících údaje chybějící sociální zabezpečení - sociální pojištění, mateřská dovolená, podpora v nezaměstnanosti, starobní důchod a další... špatná bezpečnost práce a ochrana zdraví na pracovišti

Továrna na výrobu hraček v Číně Textilní továrna v bangladéšské Dháce

Život dělnice Dělnice přichází z chudého venkova 14 – 15 let Vyšší věk - postup na jiný stupínek pracovní hierarchie Jsou zcela nevzdělané Žádný čas na rodinu, odpočinek Úrazy

Rozvojové země Dělník dostane asi 2 koruny a 50 haléřů Materiál asi 18 Kč Zbytek: administrativní náklady marketing marže pro výrobce Cena u nás 250 Kč

dělnice jedné z továren firmy Nike sedí před svým domem

Bezdůvodné snižování platů Diskriminace Sexuální obtěžování Fyzické tresty Bezdůvodné snižování platů

Odbory ODBORY POTLAČOVÁNY Mají zaměstnancům zajistit lepší pracovní podmínky Poučují zaměstnance o jejich právech Odbory jsou potlačovány „Čínské vlády nás rozhodně v lásce nemají. Jejich hlavním – a vlastně také jediným – cílem je tvorba zisku. Tomu je v zemi podřízeno vše. My se snažíme upozorňovat na problémy s tím spojené. A to je kámen úrazu…“ ODBORY POTLAČOVÁNY VSTUP DO ODBORŮ ZTRÁTA ZAMĚSTNÁNÍ

Jedovatá móda Pokud dělník chce docílit onošeného vzhledu musí na kalhoty použít techniku takzvaného PÍSKOVÁNÍ (bělicí technika, kdy se látka obrušuje jemným křemičitým pískem) Dělníci v továrnách nepoužívají ochranné roušky. To má za následek nemoc zvanou silikózu, kterou nelze vyléčit Technika PÍSKOVÁNÍ je pro dělníka velmi nebezpečná

Práce, která zabíjí Jen v Číně se denně upracuje k smrti 1600 lidí Infarkty a mrtvice povzbuzené stresem z přesčasů Jsou považováni za hrdiny – „komunističtí mučedníci“

Rana Plaza Textilní továrna v Dháce (Bangladéš) Zřítila se před 2 roky Zemřelo – 1129 zaměstnanců 23.dubna 2013

Polovina zaměstnanců nedostala ani po dvou letech odškodnění

Kdo pomáhá? Informuje českou veřejnost Aktivně přispívat ke zlepšení situace Dává možnost lidem ze zemí Afriky, Asie a Latinské Ameriky uživit se vlastní prací za důstojných podmínek

Jak mohu pomoci já? Nakupovat z druhé ruky Nakupovat kvalitnější oblečení

Konec děkuji za pozornost