Personální strategie mezinárodní firmy

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
P ODNIKATELSKÉ DOVEDNOSTI PRO ROZVOJ MSP A NNO V K RÁLOVÉHRADECKÉM KRAJI Projekt CZ.1.07/3.2.10/ Společnost pro právní a ekonomické vzdělávání.
Advertisements

TALENTI V DHL SUPPLY CHAIN
Stáže pro mladé zájemce o zaměstnání Představení projektu
Konference HR ŽIVĚ Vzděláváním k vyšší výkonnosti Kdy je vhodný čas pro spolupráci s poradenskou společností Irena Grimová, Training & Development Head.
Řízení lidských zdrojů
Management Ing. Jan Pivoňka.
Pracovněprávní vztahy v organizaci
ŘÍZENÍ LIDSKÝCH ZDROJŮ Hodnocení
ŘÍZENÍ LIDSKÝCH ZDROJŮ Vzdělávání, kvalifikace, rozvoj
Výběrové řízení a přijímací pohovor – vybrané rady a tipy
Profil HR poradce a školitele
Nabídka personálních služeb
Strategie personálně-poradenské společnosti La Brava
Základy managementu Řízení lidí Ing. Ivana Pražanová
Vítáme Vás na dnešním odpoledním setkání na téma…
© HMP 2003 DATABÁZE NEJLEPŠÍCH PRAKTIK Trenér TRÉNINKOVÁ ČÁST „Řízení lidských zdrojů“ Trenér.
Spolupracujeme se školami
SKILLS Pracovní hodnocení zaměstnanců
SBĚR A ANALÝZA VZDĚLÁVACÍCH A ROZVOJOVÝCH POTŘEB V ČESKÉ SPOŘITELNĚ, a.s. Mgr. Oldřich RANDULA, ředitel odboru vzdělávání, ČS, a.s. HR ŽIVĚ leden.
Trainee Program SEKUNDA 2013 / 2014 Marie Mourková, Senior HR Business Partner Březen 2013.
TRAINEE-PROGRAM ŠkodaAuto
PERSONÁLNÍ INFORMAČNÍ SYSTÉM PhDr. Vlasta Leštinská Mgr. Pavel Kocián
- manažerská práce je závislá na lidských zdrojích - manažeři uskutečňují cíle podniku prostřednictvím svých spolupracovníků - personální management se.
CZ / /0037 Přímá komunikace mezi fakultami a průmyslem – Brána k výzkumu Žadatel: MEDICOMP s.r.o. Partneři: PřF UK Praha, MFF UK Praha,
Prezentace společnosti Metrostav a.s.
Proškolení studentů k projektu Inovace a podpora praxí VŠPJ
Manažeři ČSOB Rozvoj kompetencí a využití potenciálu
ŽIVOTOPIS (curriculum vitae)
Vypracovali: Marcela Kučerová Martina Ševců Radka Šebková
InSITE - between you and information Hynek Rais, ředitel pro poradenské služby inSITE, s.r.o. Cyklus workshopů v rámci HR živě „Jak si správně vybrat“
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Označení:Sada: Ověření ve výuce:Třída: Datum: Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_MAM_KC_3_07.
Hodnocení zaměstnanců ve výrobních firmách
Občanská nauka 2. ročník dvouletého učebního poměru SOU
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona:III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_219.
Personální řízení Cvičení 1
Řízení lidských zdrojů v mezinárodním prostředí Seminář pro studenty VŠE listopad 2003 Alena Olšarová, HR & Development Manager.
1 Ja “Zaměstnanec přichází kvůli firmě, ale odchází kvůli manažerovi“ Jak efektivně vzdělávat manažery Mgr. Petra Voráčová INC Consulting spol. s r.o.
Personální mamagement
MANAGEMENT V PODMÍNKÁCH ZEMÍ VÝCHODNÍ EVROPY A RUSKA. Dle strategií České republiky jsou oblasti působení českých podniků na mezinárodních trzích jednou.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
PROJEKT „Integrace sociálně znevýhodněných občanů mikroregionu Prachaticko se zaměřením na začlenění klientů smíšeného Azylového domu v Husinci na trh.
Katedra Řízení Podniku Řízení Lidských Zdrojů
Stáže pro mladé zájemce o zaměstnání 2
Copyright © 2005 Accenture All Rights Reserved. Accenture, its logo, and High Performance Delivered are trademarks of Accenture. Představení společnosti.
MAnagement.
ZÍSKÁVÁNÍ A VÝBĚR PRACOVNÍKŮ
aneb Assessment Centre a Development Centre
Management Přednáška 5: - Výběr a rozmístění pracovníků
6. Profesní kompetence jako pracovní způsobilost Dagmar Svobodová.
Personální plán pro podnikatelský plán
Řízení a plánování kariéry
ICT – TEORIE A PRAXE – ŠKOLY A FIRMY Miloš Maryška, Katedra informačních technologií, VŠE Praha
Vzdělávání ředitelů středních škol kraje Vysočina Zkrácený název „Ředitel“ „Život je jako bonboniéra, nikdy nevíš co ochutnáš....“ Forest Gump.
Vzdělávací oblast:Ekonomické vzdělávání Tematická oblast:Management a řízení hotelu Název vyučovací oblasti:Personální řízení Ročník / obor studia:IV.
Informační a poradenské centrum ZČU Informační a poradenské centrum ZČU Komplexní služby v oblasti studijního, psychologického, právního, sociálního a.
Katedra Řízení Podniku Řízení Lidských Zdrojů Ing. Miloš Krejčí
Kariéra Předmět:Ekonomická praxe Ročník: 2. nástavbového studia - Podnikání Autor: Ing. Alexandra Herbriková Anotace: Materiál seznamuje žáky se základními.
Cacio Otázky z personalistiky pro IT Manažery: Jak vybrat vhodné pracovníky.
Analýza manažerských dovedností ve vybraném podniku
Přijímání zaměstnanců
Ostravská univerzita (1991 → )
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Nábor a výběr zaměstnanců
Assessment centrum.
Jak obstát na pracovním trhu aneb nalézt zaměstnání
ROZVOJ INTELEKTUÁLNÍHO KAPITÁLU A VZDĚLÁVÁNÍ ZAMĚSTNANCŮ
ČVUT v PRAZE Fakulta dopravní ÚSTAV LETECKÉ DOPRAVY PROFIL STUDENTA
Assessment centrum.
Kariérové poradenství a podnikavost
zpracovaný v rámci projektu
Transkript prezentace:

Personální strategie mezinárodní firmy Seminář pro studenty VŠE Alena Olšarová - HR manažer 24.4.2003

Program 1. Získávání pracovníků 2. Řízení kariéry pracovníků 3. Trainees programy

Získávání pracovníků 1/2 1. Proces náborů a) písemné podklady před pohovorem nabídkový dopis, životopis b) pohovor „Pohovor není výslechem tváří v tvář osobě, která provádí nábor!! Pohovor je partnerská výměna informací mezi dvěma stranami…“ příprava na pohovor vzhled, image techniky pohovoru - individuální, kolektivní (AC), psychodiagnostika co je potřeba během pohovoru udělat -

Získávání pracovníků 2/2 čeho se vyvarovat příklady otázek ze strany budoucího zaměstnavatele příklady otázek ze strany uchazeče závěr pohovoru zpětná vazba po pohovoru 2. Uzavření pracovní smlouvy písemné podklady co musí PS obsahovat na co si dát pozor

Management program - řízení kariéry a rozvoje zaměstnanců 1/2 1) Co to je MD Proces, jehož cílem je rozvoj lidských zdrojů, tak aby byly naplněné dlouhodobé cíle firem. 2) Cíle MD programů vybrat, zdokonalit & udržet nejlepší talenty v daném odvětví naplnit % volných manažerských pozic z interních zdrojů identifikovat personální potenciál k profesnímu růstu využít výsledků z MD k zahájení profesního rozvoje kandidátů

Management program - řízení kariéry a rozvoje zaměstnanců 2/2 získat přehled o kariérovém vývoji u zaměstnanců podporovat a prosazovat multi-funkční zkušenosti - práce v zahraničí zjistit osobní zájmy kandidátů a zapracovat je do individuálních kariérových plánů 3) MD proces HR pohovor s MD kandidáty (historie, ambice, rozvojová oblast) HR diskutuje výsledky s liniovými manažery schválení, finanční a realizační plán linioví manažeři diskutují výsledek s kandidáty & naplánují provedení vlastní realizace výsledků - kariérové plány, tréninky

Trainee program 1/4 1) Cíl vytváření základny dobře připravených mladých manažerů přilákat absolventy vysokých škol s dobrým manažerským potenciálem. 2) Program praxe na prodejnách individuální rozvojový plán výměnné pobyty v zahraničí

Trainee program 2/4 3) Vzdělávání a trénink absolvování školení v oblasti managementu a dovedností. Většina kurzů se koná v Evropě spolu s dalšími management trainees z ostatních zemí. Průměrný počet kurzů je 2 až 3 ročně, v závislosti na vývoji trainee a potřebách vyplývajících z pozice, (znalosti získané během kurzů by měly být využitelné v aktuální pozici).

Trainees programy 3/4 5) Výběr kandidátů Kritéria: Dokončené vysokoškolské studium (nejlépe v oblasti “business administration”, ekonomie nebo marketingu). Věk: 22 až 27 let. Již v pracovním poměru se společností AHOLD CR v období přibližně jednoho roku. Kladné doporučení nadřízeného. Osobní zájem o kariéru v oboru. Flexibilita k firemním plánům a potřebám. Plynná znalost anglického jazyka.

Trainees programy 4/4 Zaměřenost na výsledky Výborné plánovací a organizační schopnosti (včetně odolnosti vůči stresu) Samostatnost v uvažování i přístupu k práci, zároveň však jednající v souladu s firemními cíli, formáty a etikou Dobré analytické schopnosti Dobré komunikační a motivační schopnosti Manažerský potenciál.

Hodně štěstí ve studiu a při hledání zaměstnání! Děkuji za pozornost Hodně štěstí ve studiu a při hledání zaměstnání!