Postup užití ZOLL AED Plus výhody a nabídka AED Komplet © Ing

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Obsluha LIFEPAK 500 AED MUDr. Juljo Hasík
Advertisements

Zásady první pomoci při zasažení el.proudem
Automatické externí defibrilátory při poskytování 1. pomoci
Tlačítkem ZAP/VYP zapni AED
Kardio pulmonální resuscitace B.Szücsová sestra specialistka
Základní kardiopulmonální resuscitace
Základní neodkladná resuscitace
Charakteristiky 4 defibrilátorů porovnání tvaru výbojových vln © Ing. Ivo Skopal, srpen 2005, leden 2006 instruktor BLS / AED 1.
ABLS Základní neodkladná resuscitace dospělých /Adult Basic Life Support (ABLS) pro studenty 3. ročníku před nácvikem Tomáš Janota Koronární jednotka.
© 2004 UTEE FEKT VUT v Brně První pomoc Postup záchranných prací  Zhodnocení příčin úrazu a vyproštění postiženého  Určení rozsahu poranění a poskytnutí.
První pomoc Úrazy ve škole.
Pediatrická KPR únor ‘06 1.
Jednotný postup při poskytování první pomoci
Odborná způsobilost v elektrotechnice dle Vyhl. 50/1978 Sb.
…buďte připraveni. NEBOJTE SE DEFIBRILACE…. Přednemocniční péče: v průměru od 10 minuty Nemocniční péče: po předání od ZZS do nemocnice. Úroveň připravenosti.
Základní informace.
Neodkladná resuscitace Zástava oběhu Výukový text
První pomoc při poranění elektrickým proudem
Resuscitace pro sestry dle guidlines 2005
Algoritmus použití AED
Automatizovaný externí defibrilátor
ZÁSTAVA DECHU A OBĚHU Definice
ZA, 2. ročník, Planimetrie, Vzájemná poloha přímek, Mgr. Kamil Šrubař
První pomoc při zástavě krevního oběhu
KPR R. Hřib, M.Votýpka L.P
Zdravověda.
Využití multimediálních nástrojů pro rozvoj klíčových kompetencí žáků ZŠ Brodek u Konice reg. č.: CZ.1.07/1.1.04/ Předmět : Výchova k občanství.
bezvědomí a resuscitace Guidelines 2005
Laická první pomoc.
Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Rozvoj vzdělanosti Číslo šablony:
Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Rozvoj vzdělanosti Číslo šablony:
KPCR Kardiopulmocerebrální resuscitace
Číslo šablony: III/2 VY_32_INOVACE_P9_3.2 Tematická oblast: První pomoc, péče o zdraví člověka První pomoc při poruchách dýchání DUM – výkladový Předmět:
Zásady první pomoci Lenka Kraváčková.
RESUSCITACE.
ZA, 2. ročník, Planimetrie, Vzájemná poloha přímek, Mgr. Kamil Šrubař
Neodkladná resuscitace
Demonstrace použití ZOLL AED Plus Přizpůsobeno ERC Guidelines 2005
Adult Basic Life Support (ABLS)/ Základní podpora života dospělých
Školení první pomoci
PRVNÍ POMOC neodkladná resuscitace – DOSPĚLÝ 17
Neodkladná resuscitace
PRVNÍ POMOC neodkladná resuscitace - ÚVOD 15
První pomoc (PP) - zásady neodkladné resustitace
PRVNÍ POMOC MUDr.Pertl Martin.
Základní životní funkce vědomí
První pomoc - úvod K výukovým účelům zpracovala Mgr. Kubíková 11/2007.
2. První pomoc – bezvědomí
Tato studijní opora je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. číslo projektu: CZ.1.07/1.1.07/ Učíme se.
Monitor neinvasivního měření krevního tlaku & digitální pulsní oxymetrie Rychlý průvodce.
První pomoc nejen při úrazech v TV VY_32_INOVACE_03_36.
STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ MĚSTEC KRÁLOVÉ.
Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/ Co se stalo? Výuková prezentace s využitím dotykového zařízení ročník ZŠ Vypracovala: Lucie Kováčová.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Kódování materiálu vy_32_INOVACE_bio_evo12 Označení materiálu evo12_resuscitace.pptx Název školy Gymnázium Kladno.
VYSVĚTLIT ŽÁKŮM, CO JE NEODKLADNÁ PRVNÍ POMOC, POPSAT A VYZKOUŠET SI, JAK POSTIŽENÉHO ULOŽIT DO STABILIZOVANÉ POLOHY, JAK PROVÁDĚT NEPŘÍMOU MASÁŽ SRDCE.
OCHRANA ČLOVĚKA ZA MIMOŘÁDNÝCH UDÁLOSTÍ IX 1.POMOC Resuscitace Nepřímá masáž srdce Umělé dýchání Šok Záchrana tonoucího.
RESUSCITACE Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Ludmila Jakubcová. Dostupné z Metodického portálu ; ISSN
AUTOR: Mgr. Alena Bartoňková NÁZEV: VY_32_INOVACE_16_20_P8_Bartonkova TÉMA: První pomoc OBSAH: První pomoc ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/
ZŠ Brno, Řehořova 3 Zdraví a JÁ Výchova ke zdraví ročník III
VY_32_INOVACE_Maslovsky_ První pomoc při úrazu el.proudem
ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Martin Havlena
Bozp, první pomoc při úrazu elektrickým proudem
AED … tři písmena, která zachraňují!
Resuscitace = oživování, kříšení
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE
Vzdělávací a výcvikové středisko Zdravotnické záchranné služby Jihočeského kraje Projekt časné KPR a časné defibrilace v Jihočeském kraji Verze dokumentu:
ZASTAVENIE DÝCHANIA A KRVNÉHO OBEHU
Zdravotnická první pomoc
Kurz základní resuscitace
Postup užití ZOLL AED Plus výhody a nabídka AED Komplet © Ing
Transkript prezentace:

Postup užití ZOLL AED Plus výhody a nabídka AED Komplet © Ing Postup užití ZOLL AED Plus výhody a nabídka AED Komplet © Ing. Ivo Skopal, instruktor BLS / AED Aktualizováno dle ERC Guidelines 2005 leden 2006 1

Úvodní opatření 1. Zkontrolujte vědomí hlasitým dotazem: „ Co se vám stalo?“ a dotykem ramene, obličeje. Pokud nereaguje, přivolejte si pomoc a nechejte si přinést AED. Máte-li AED u sebe, zapněte jej, povede vás v dalších krocích. 2. Oznamte situaci ZZS na 155 (112, 150, 158), sdělte kdo volá, co se stalo, místo, rozsah a druh poškození apod. Nezavěšujte telefon dokud dispečerka nedokončí dotazy. Pokud již máte AED u sebe zapněte a sledujte instrukce. 3. Zkontrolujte dutinu ústní, event. vyčistěte a proveďte uvolnění dýchacích cest (nově) přizvednutím brady s mírným záklonem hlavy a udržujte. Poslechněte si zda normálně dostatečně dýchá. 4. (Nově) Pokud nemá normální dýchání a nereaguje, zahajte úplnou KPR 30 (15) kompresemi hrudníku a pokračujte 2 vdechy. Připravte si jednorázové bezpečné elektrody. 2

Příprava automatické defibrilace 5. Rozhalte postiženého a nalepte elektrody dle instrukcí na obalu elektrod. Zaměřovací kříž vám pomůže s jejich umístěním. Pokud nejsou připojeny, zasuňte do konektoru. 6. Čekejte a nedotýkejte se pacienta. AED nyní samo automaticky měří a analyzuje srdeční arytmii. Sledujte další instrukce. 7. V případě defibrilovatelné arytmie přístroj sdělí: „Výboj doporučen. Nedotýkej se pacienta. Stiskni tlačítko výboj“ AED vyšle defibrilační výboj. Nově zachránce pokračuje v úplné KPR opět 30 (15) kompresemi a 2 vdechy. V případě potřeby AED znovu vyzve po 2 minutách k přerušení KPR a provede kontrolu. Poznámka: červeně jsou označeny až 4 život zachraňující úkony kterými přístroj zachránce provází a vede jej. AED ZOLL je jediný přístroj který vede zachránce všemi 4 úkony a proto je také vhodný pro všechny závažné situace bez ohledu na jejich kombinaci. 3

Resuscitace, závěr 8. Provádějte 30 (15) stlačení hrudníku. Stlačujte v tempu akustických signálů přístroje. Při nedostatečné hloubce vám AED dá instrukci: „Přitlač více“. Pokud budete správně stlačovat hrudník do hloubky 4 - 5 cm sdělí: „Dobrá masáž“. Rychlost 100/min. 9. Uvolněte dýchací cesty nově přizvednutím brady a případně s mírným záklonem hlavy. Proveďte 2 vdechy. Nově po 2 minutách AED požádá o přerušení resuscitace a bude znovu kontrolovat EKG pacienta. V případě potřeby znovu vyzve k vyslání dalšího výboje pomocí tlačítka. Instrukce provádějte nově do obnovení normálního dýchání nebo do příjezdu ZZS. Tímto symbolem (nebo podobným) jsou označena místa umístění AED určených k Veřejně přístupné defibrilaci. „Přejeme všem úspěch“ 4

Nabídka AED Komplet (vybavení a služby) Přístroj AED Pár defibrilačních elektrod dle výběru. K laickým elektrodám navíc balíček s příslušenstvím (resuscitační rouška, nůžky, ochranné rukavice, holící strojek, papírový ručník - vše v ceně ) Příručka s postupem použití AED (v ceně přístroje) Školení pro autorizované osoby v rozsahu 4 hod s vydáním osvědčení (v ceně přístroje) Opakovací každoroční školení v rozsahu 2 hod v následujících 5 letech (je v ceně přístroje, hradí se jen cestovné) Možno smluvně dohodnout i kratší lhůty s periodicitou opakování 3 - 6 měsíců v prvním roce (je v ceně přístroje, hradí se cestovné) Servis přístroje AED, vystavení protokolu o užití (je v ceně přístr.) Informační a poradenský servis k rozvoji Programu časné defibrilace 5

Kontrola bezpečnosti a funkce AED Automatická kontrola vlastním programem každých 1 - 7 dní, kterým otestuje svoje funkce a připravenost pro použití. Test se zapíná automaticky bez vlivu uživatele. Značka СЄ certifikát - přístroj splňuje mezinárodní normu Medical Device Directive 93/42/EEC a další normy. Přístroje podléhají mezinárodní kontrole (USA a EU). Nabídka a prodej jednotlivých typů přístrojů AED, podléhají kontrolním mechanizmům výrobní a prodejní společnosti. Přístroje AED byly zařazeny do Třídy II.a: to je přístroje přijatelné, s velkou pravděpodobností prospěšné. Jedná se o velmi dobré zařazení, v pořadí druhé nejlepší možné zařazení. Je vedena statistika použití AED v praxi a tato se vyhodnocuje. Další běžné mechanizmy kontroly přístrojů zařazených mezi přístroje pro zdravotnické potřeby. 6