1 South Moravian Programme for Distinguished Researchers Programme of the Region of South Moravia – co-funded by Marie Curie Actions SoMoPro II South Moravian.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
JAK NA DOTACE NA VYSOČINĚ? RVVZ Vysočina 23. –
Advertisements

Vzdělávání pro konkurenceschopnost mýty a příležitosti Ing. Markéta Novotná Praha.
Co je nutné zařídit v hostitelské instituci v souvislosti s přijetím zahraničního výzkumného pracovníka, který bude zaměstnán na řešení projektu VaVaI.
JIHOMORAVSKÉ CENTRUM PRO MEZINÁRODNÍ MOBILITU MILOŠ ŠIFALDA.
LLP Comenius Evropská jazyková cena Label Petr Chaluš.
1 Projekty 7. RP Petra Martináková, MSc RP – chystané výzvy Představení – Petra Martináková, MSc –Finanční manažerka projektu OP VK „Právo do praxe,
Možnosti studia v zahraničí pro studenty doktorského studia
1 Hodnocení projektů a návody pro žadatele - IEF, IOF, IIF (Akce Marie Curie) Ing. Emil Kraemer, PhD. Tel.:
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic NÁRODNÍ DIALOG KE KLASTROVÝM KONCEPCÍM Martina Froňková Praha,
MOBILITY VĚDECKÝCH PRACOVNÍKŮ A PRACOVNIC Mgr. Libor Daněk Odbor mezinárodní spolupráce ve výzkumu a vývoji MŠMT 2. prosince 2010.
Půjčky NNO v rámci grantového schématu „Podpora sociální integrace v Olomouckém kraji“ při SROP.
Regionální aspekty uvedené v národní politice. Regionální aspekty systému VaV posilování role regionální spolupráce VŠ v oblasti socioekonomického rozvoje.
Společný grant města Strakonice a Komunitní nadace Blanicko - Otavské Inovace ve veřejné správě, Brno Mgr. Michal Novotný.
1 Prioritní osa 2 Oblast podpory 2.2 Vysokoškolské vzdělávání 30. října 2008 Karolína Gondková Odbor vysokých škol Odbor vysokých škol.
1 Nabídka stáží ve školicích institucích a individuální stáže IEF, IOF, IIF (Akce Marie Curie) Ing. Emil Kraemer, PhD. Tel.:
Cíle výzev Operačního programu Výzkum a vývoj pro inovace (OP VaVpI)
Lidské zdroje v Jihomoravském kraji
1 Akce Marie Curie (Lidské zdroje a mobilita) Technologické centrum AV ČR Ing. Emil Kraemer, PhD. Tel.:
Výzkum a vývoj a inovace v ČR Diskusní fórum k inovačnímu podnikání Brno, 3. října 2007.
ÚSPĚŠNÉ PROJEKTY realizované v Grantovém schématu Podpora místní infrastruktury pro cestovní ruch v Moravskoslezském kraji vedené ve Společném regionálním.
KANCELÁŘ CZELO: PARTNER ČESKÉHO VaVaI V BRUSELU ANNA VOSEČKOVÁ.
Vysoké školy a Národní politika výzkumu a vývoje a její realizace Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
Evropský sociální fond - jedinečná příležitost k financování rozvoje lidských zdrojů ve výzkumu a vývoji Projekt Centrum manažerských dovedností ve vědě.
Program Culture Program Culture Viktor Debnár Liberec, 9. ledna 2008.
Akce 2 – Evropská dobrovolná služba EDS je součástí programu EU Mládež v akci Akce 1 - Mládež pro Evropu Akce 2 - Evropská dobrovolná služba Akce 3 -
Jak připravit town- twinningový projekt v rámci programu Evropa pro občany Gabriela Hermannová.
OPPS ČR-PR Operační program přeshraniční spolupráce Česká republika-Polská republika Seminář pro žadatele Zpracovala: Jana Bartošková.
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
8. rámcový program EU pro výzkum a inovace
Tato prezentace je spolufinancována z Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu České republiky Grantové příležitosti pro Ph.D. studenty Ing. Šárka.
Výzkum, vývoj a vysoké školy Mgr. et Mgr. Tomáš Hruda.
Centrum pro transfer technologií1 XV004 Výzkum a vývoj v praxi Financování výzkumu Jan Alán.
PHDZ2 Filozofie pro doktorské studium II Příští seminář se koná 10.5.! 1) Faktory účinné komunikace 2) Druhy veřejnosti a cílové skupiny 3) Rozpočet 4)
1 Visegrad, Norské fondy, veřejná výběrová řízení Mgr. Iva Minaříková.
Zápatí prezentace1 Evropské projekty a jejich podpora na ESF MU v roce 2009 Porada vedení fakulty+ vedoucí kateder předkládá: proděkan pro SaR.
Zasedání uspořádané k oficiálnímu zahájení činnosti Českého centra pro mobilitu Datum konání: Místo konání: budova AV ČR, Národní 3, Praha.
Konference INOVACE JE ZÁKLAD VAŠÍ EXISTENCE Brno,
7. RP – specifický program Lidé akce Marie Curie - aktuální výzva program na podporu mobility, profesního růstu a odborného vzdělávání výzkumných pracovníků.
REGIONÁLNÍ INOVAČNÍ STRATEGIE (RIS) PETR CHLÁDEK.
Projekty Jihomoravského kraje zaměřené na podporu rozvoje lidských zdrojů.
1 South Moravian Programme for Distinguished Researchers Programme of the Region of South Moravia – co-funded by Marie Curie Actions SoMoPro a další programy.
Jihomoravské centrum pro mezinárodní mobilitu (JCMM)
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM Setkání s ASZ a NNO
ČESKO - AMERICKÁ SPOLUPRÁCE V RÁMCI MEZIVLÁDNÍ DOHODY O VTS MEZI ČR A USA.
Programy podpory technického vzdělávání v Jihomoravském kraji.
INOVACE JE ZÁKLAD VAŠÍ EXISTENCE 6.BŘEZEN 2014, DOPRAVNÍ VaV CENTRUM Marie ZEZŮLKOVÁ, Kancelář strategie města.
Česko-Norský výzkumný program výzva vyhlášení – zajištění podpisů – uzávěrka – :00 vyhlášení výsledků – 15.
Interreg Rakousko - ČR/ Oddělení projektové podpory1 Interreg V-A Rakousko – Česká republika.
FULBRIGHT Ů V PROGRAM A Č ESKÉ UNIVERZITY. Přehled stipendijních programů Stipendia pro české účastníky: Pro vědce a přednášející Pobyty na 3-10 měsíců.
International Visegrad Fund / Oddělení projektové podpory1 International Visegrad Fund.
Regionální kolegium CR – pracovní skupina pro CR 6. června 2016.
Integrovaný regionální operační program – obecný úvod, hodnocení Pardubice Ing. Markéta Kupcová Centrum pro regionální rozvoj České republiky.
Česká republika v Evropském výzkumném prostoru 2 (CZERA 2)
Pracovní setkání 28. června 2007
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
4. zasedání Výboru České republiky pro programy nadnárodní a meziregionální spolupráce března 2017Praha.
Lidské zdroje a mobilita
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Mezinárodní mobilita výzkumných pracovníků – MSCA -IF Praha, 25. července 2017.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost globální granty - aktuální stav Rada pro rozvoj lidských zdrojů Jihomoravský kraj
Interreg DANUBE Program nadnárodní spolupráce
Dotace obcím na zpracování územních plánů pro rok 2017
Vyhlášení 3. výzvy předkladatelům grantových projektů k předkládání projektových žádostí o finanční podporu z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost,
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost globální granty Krajský úřad Jihomoravského kraje odbor regionálního rozvoje/odd. evropských dotací.
Polytechnické vzdělávání v praxi
Seminář pro administrátory
Mezinárodní kreditová mobilita Erasmus+
Prioritní cíl 3: Internacionalizace
Viktor Debnár Jihlava, 18. prosince 2008
REGIONÁLNÍ STÁLÁ KONFERENCE LIBERECKÉHO KRAJE
ČISOK a česko – izraelská spolupráce v oblasti inovací
Transkript prezentace:

1 South Moravian Programme for Distinguished Researchers Programme of the Region of South Moravia – co-funded by Marie Curie Actions SoMoPro II South Moravian Programme for Distinguished Researchers Miloš Šifalda 25. dubna 2012

2 Co je SoMoPro?  SoMoPro II je regionální grantový program na podporu příchodu špičkových vědců na VaV pracoviště JMK  Pokračování SoMoPro  Regionální obdoba „incoming“ grantů Akcí Marie Curie  Kofinancováno ze 7. RP v rámci akcí MC (COFUND)  SoMoPro II podporuje dlouhodobé stáže na období 1 až 3 let  V rámci programu budou otevřeny 2 výzvy, oceněno by mělo být celkem přibližně 25 vědců

3 Jak SoMoPro funguje?  Program administruje JCMM ve spolupráci s JMK, granty (Smlouvy o poskytnutí dotace) uděluje JMK univerzitám/ústavům AV ČR  O grant žádá výzkumník - držitel titulu PhD nebo alespoň 4 roky praxe ve VaV full-time společně s výzkumnou institucí  Podporované disciplíny: přírodovědné, lékařské a technické obory  Výzkumník si může zvolit téma projektu (nejsou vypisována témata)

4 Podmínky programu  Přihlásit se může vědec bez ohledu na státní občanství  Výzkumník musí splnit podmínku mobility: v čase uzávěrky výzvy nesmí pobývat v ČR déle než 12 měsíců rok v rámci předchozích 4 let  Hostitelská instituce musí mít sídlo nebo pobočku v JMK, výzkum musí probíhat na území JMK  Celkový rozpočet činí EUR 60 % Jihomoravský kraj 40% Evropská Komise

5 Co pokrývá grant SoMoPro? 1.Plat výzkumníka (superhrubá mzda) v hodnotě v závislosti na délce praxe výzkumníka – není fixní částka 2. Příspěvek na mobilitu a cestovní náklady fixní částka - 760/530/440 € měsíčně 3. Příspěvek na vědeckou činnost fixní částka- 800/400 € měsíčně (lab/non-lab) 4. Příspěvek na režijní náklady: 10% z celkových nákladů

6 Udělování grantů  Granty jsou udělovány na základě otevřené soutěže o grant  Mezinárodní hodnotitelé  Koordinační výbor programu SoMoPro schvaluje seznam projektů doporučených k financování na základě vědeckého hodnocení  Smlouvy o poskytnutí dotace schvaluje Zastupitelstvo JMK

7 Harmonogram  Plánované otevření 3. výzvy: červen otevřená tři měsíce  Očekávaný začátek prvních projektů: začátek roku 2013  Plánované otevření 4 výzvy: březen/duben 2013

8 SoMoPro - PILOTNÍ PROJEKT  V rámci programu SoMoPro bylo pro období podpořeno 27 výzkumných projektů, z toho 21 projektů zahraničních vědců a 6 projektů reintegrujích se Čechů  Podpořeny projekty na: MU (20) VUT (5) Ústavy AV ČR v.v.i. (2) MENDELU (1)  Nyní probíhá realizace projektů

9 Děkuji za pozornost