Vzdělání a vzdělanost a podpora zaměstnanosti

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
Advertisements

Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
JPD 3 Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha.
POPOROVANÉ AKTIVITY PROJEKTŮ
Příležitosti pro rozvoj předškolního vzdělávání.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor fondů EU, oddělení pro implementaci.
PODPOROVANÉ AKTIVITY PROJEKTŮ Programu švýcarsko-české spolupráce
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor fondů EU, oddělení pro implementaci.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Mgr. Zdeněk Semorád, náměstek ministryně MMR pro evropské programy
Podpora sociálního začleňování a boj proti chudobě
BUDOUCNOST Úspěch pro každé dítě. Ve znamení inkluzivního vzdělávání.
Ostrava, Čavisov, Dolní Lhota, Horní Lhota, Klimkovice, Olbramice, Stará Ves nad Ondřejnicí, Šenov, Václavovice, Velká Polom, Vratimov, Vřesina, Zbyslavice.
Název kapitoly Název podkapitoly Text Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání Seminář pro žadatele IROP.
Příprava OP Praha – pól růstu ČR  Přípravy od roku 2011 EUPraha Strategie EU 2020 Nařízení EU Priority Prahy Strategický plán.
OP VVV. Aktuální stav OP VVV byla finální verze OP VVV po vypořádání připomínek znovu předložena Evropské komisi zaslán programový.
Představení výzvy Podpora škol formou projektů zjednodušeného vykazování – Šablony pro MŠ a ZŠ I MAS Rokytná, o.p.s. Srázná Moravské Budějovice.
Šablony  Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání  Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy  Výzva č. 02_16_022 Podpora škol formou projektů.
Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Kladno Prezentace pro pracovní skupinu (území Přemyslovské střední Čechy o.p.s.) Slaný,
OP VVV a KP SVL Karolína Chloubová. Prioritní osa 3 Rovný přístup ke kvalitnímu předškolnímu, primárnímu a sekundárnímu vzdělávání Investiční priorita.
Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Kladno MAP je místní akční plán vzdělávání, který bude prioritně zaměřen na rozvoj kvalitního a inkluzivního vzdělávání.
Místní akční skupina Lanškrounsko, z.s. Nám. J. M. Marků Lanškroun
Operační program Praha - Adaptabilita odbor fondů EU, Magistrát hl. m. Prahy Operační program Praha - Adaptabilita Možnosti čerpání z ESF v.
MAS CÍNOVECKO o.p.s., organizační složka MAS CÍNOVECKO - LEADER Podpora sociální soudržnosti na území místního partnerství v programovém období
Místní akční skupina Lanškrounsko, z.s. Nám. J. M. Marků Lanškroun
OBSAH Představení OP Praha Prioritní osa 3 Oblasti podpory – specifické cíle Výzvy Kontakty.
Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Ústeckém kraji Most
Ing. Sylva Sládečková, Magistrát města Ostravy, 26. srpna 2016.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM Setkání s ASZ a NNO
Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, Staroměstské náměstí 6, Praha 1 lll INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM INTEGROVANÝ OPERAČNÍ.
2. zasedání Řídícího výboru projektu Místní akční plán (MAP) rozvoje vzdělávání pro SO ORP Čáslav CZ /0.0/0.0/15_005/ Základní škola Zbýšov,
Místní akční plán vzdělávání ORP Svitavy. Název projektu: Místní akční plán vzdělávání ORP Svitavy Reg. číslo: CZ /0.0/0.0/15_005/ Realizátor.
MÍSTNÍ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ ORP KLADNO Pracovní skupiny: Předškolní vzdělávání Čtenářská gramotnost Matematická gramotnost Inkluzivní vzdělávání.
Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Trhové Sviny CZ /0.0/0.0/15_005/
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Vzdělávání.
Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Přeštice.
Integrovaný regionální operační program Mgr. Jan Veselský, Centrum pro regionální rozvoj České republiky Praha- Dotační možnosti a aktuální výzvy.
Ing. Sylva Sládečková, Magistrát města Ostravy, 11. dubna 2016.
SETKÁNÍ ŘÍDÍCÍHO VÝBORU MAP vzdělávání ORP ŠUMPERK Mgr. Ivana Hanáková, Mgr. Martin Kuchtík.
MÍSTNÍ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ ORP KLADNO Místní akční skupina SVATOVÁCLAVSKO, z.s. Pracovní skupina MAP ORP Kladno Dům Kultury Stochov.
Nová témata v SCLLD Mgr. Jiří Hrubý MAS Bobrava, z.s.
Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, Staroměstské náměstí 6, Praha 1 lll INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM INTEGROVANÝ OPERAČNÍ.
Ostrava, Čavisov, Dolní Lhota, Horní Lhota, Klimkovice, Olbramice, Stará Ves nad Ondřejnicí, Šenov, Václavovice, Velká Polom, Vratimov, Vřesina, Zbyslavice.
Podpora sociálních služeb, komunitního života a sociálního bydlení
MAP – Místní akční plán ORP RK
Integrovaný regionální operační program
Místní Akční Plán rozvoje vzdělávání
Individuální projekt OP VVV
Programový rámec: Operační program Zaměstnanost
Podpora vzniku a rozvoje sociálních podniků a chráněných pracovišť
Prioritní osa 3 - výzva č. 25 a 27
Kvalita-Inkluze-Poradenství-Rozvoj (KIPR)
Místní akční plán vzdělávání MAP rozvoje vzdělávání na území Prahy 8
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Krajský akční plán vzdělávání Středočeského kraje
Výzva k předkládání žádostí
Místní akční plány rozvoje vzdělávání
Vazba na Operační programy
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Název projektu: Ve škole po škole
Místní akční plán rozvoje vzdělávání v území ORP Rychnov nad Kněžnou
Aktuální dotační příležitosti IROP
INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE ÚZEMÍ 11. jednání Řídicího výboru IPRÚ
Aktuální informace o projektu
Centrum pro regionální rozvoj České republiky Územní odbor IROP pro Kraj Vysočina prezentace v rámci semináře „Dotační příležitosti pro obce na rok.
Š A B L O N Y II.
IROP SC VZDĚLÁVÁNÍ Centrum pro regionální rozvoj České republiky
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání v JčK
Transkript prezentace:

Vzdělání a vzdělanost a podpora zaměstnanosti PRIORITNÍ OSA 4 Vzdělání a vzdělanost a podpora zaměstnanosti

PRIORITNÍ OSA 4 Specifické cíle a alokace Aktivity Cílové skupiny Příjemci Výzvy Kontakty

CHARAKTERISTIKA PO4 Multifondová PO 3 specifické cíle Komplementarity uvnitř PO

ALOKACE PO4 Celková alokace: 89,5 mil. EUR (cca 2 461 mil. Kč) 20 % alokace programu Alokace EFRR: 36,3 mil. EUR Alokace ESF: 53,2 mil. EUR

SPECIFICKÉ CÍLE PO4 Investiční priorita 1 (EFRR) – 36,3 mil. EUR SC 4.1 Navýšení kapacity a zkvalitnění předškolního, základního a středního vzdělávání a zařízení pro poskytování péče o děti do 3 let Investiční priorita 2 (ESF) – 47,1 mil. EUR SC 4.2 Zvýšení kvality vzdělávání prostřednictvím posílení inkluze v multikulturní společnosti Investiční priorita 3 (ESF) – 6 mil. EUR SC 4.3 Zvýšení dostupnosti zařízení péče o děti

SC 4.1 (EFRR) – PODPOROVANÉ AKTIVITY Vytvoření nových míst ve stávajících a budování nových zařízení pro poskytování péče o děti do 3 let Podpora vzniku nových forem alternativní nerodičovské předškolní péče (včetně dětí do 3 let) Vytvoření nových tříd ve stávajících objektech mateřských a základních škol zařízení typu jesle, dětské skupiny či firemní školky, MŠ, ZŠ rekonstrukce, stavební úpravy, přístavby budov

SC 4.1 (EFRR) – PODPOROVANÉ AKTIVITY Zvýšení kvality vybavení tříd a učeben s důrazem na osobní a inkluzívní výuku za účelem rovnoměrného rozvoje vzdělávacích zařízení v Praze Modernizace a vybavení zařízení na podporu rozvoje kinestetické inteligence a pohybových aktivit jako druhu neformálního vzdělávání Návaznost na místní akční plán vzdělávání (MAP), komplementární ESF projekt Pouze dílčí část alokace PO 4

SC 4.1 (EFRR) – PODPOROVANÉ CÍLOVÉ SKUPINY Děti a žáci (včetně předškolní péče) včetně žáků se speciálními vzdělávacími potřebami Rodiče, resp. zákonní zástupci dětí a žáků Pedagogičtí pracovníci a pracovníci škol a školských zařízení Odborní a terénní pracovníci a další pracovníci organizací působících ve vzdělávání

SC 4.2 (ESF) – PODPOROVANÉ AKTIVITY Rozvoj sociálních a občanských kompetencí dětí a žáků, kompetencí k udržitelnému rozvoji a rozvoj kulturního povědomí dětí a žáků, posilování vztahu k místu Zohledňování potřeb pro začleňování sociokulturně znevýhodněných žáků, žáků s odlišným mateřským jazykem Průřezově bude podporováno zavádění moderních metod výuky s důrazem na oblast projektového a kreativního vzdělávání Posílení spolupráce škol s neziskovým sektorem, kulturními a sportovními institucemi a městskou správou na vzdělávání a jejich zapojení do vzdělávacího procesu Aktivity v rámci formálního vzdělávání, volnočasových aktivit, zájmového vzdělávání

SC 4.2 (ESF) – PODPOROVANÉ AKTIVITY Zvyšování kompetencí pedagogických pracovníků a pracovníků ve vzdělávání v oblasti práce s heterogenní třídou, zavádění principů multikulturní výchovy do vzdělávacích programů škol, práce se žáky s odlišným mateřským jazykem apod. Rozvoj kompetencí pedagogů specificky navázaných na potřeby vzdělávání v multikulturním prostředí města a zohledňování integrace osob s odlišným sociokulturním kontextem Podpora programů zaměřených na sdílení dobré praxe, podpora vzájemného učení v rámci spolupráce škol, zřizovatelů, rodičů a dalších aktérů působících v oblasti výchovy a vzdělávání

SC 4.2 (ESF) – PODPOROVANÉ CÍLOVÉ SKUPINY Děti a žáci (včetně předškolní péče) včetně žáků se speciálními vzdělávacími potřebami Rodiče, resp. zákonní zástupci dětí a žáků Pedagogičtí pracovníci a pracovníci škol a školských zařízení Odborní a terénní pracovníci a další pracovníci organizací působících ve vzdělávání

SC 4.3 (ESF) – PODPOROVANÉ AKTIVITY Rozvoj zařízení péče o děti zřizovaných hl. m. Prahou, městskými částmi a organizacemi zřízenými a založenými hl. m. Prahou a městskými částmi hl. m. Prahy Podpora vybudování, provozu, nastavení kvality a následného rozvoje služeb péče o děti Doplňkově také vzdělávání osob pracujících v podpořených organizacích NÁVAZNOST NA PROGRAM OPZ MPSV: ostatní typy příjemců budou žádat v rámci výzev OPZ pro Prahu

SC 4.3 (ESF) – PODPOROVANÉ CÍLOVÉ SKUPINY Rodiče dětí do 6 let, Děti do 6 let Odborní pracovníci a další pracovníci zařízení péče o děti do 6 let

OPRÁVNĚNÍ PŘÍJEMCI PO4 Hlavní město Praha Městské části hl. m. Prahy Organizace zřizované hl. m. Prahou a MČ Vzdělávací zařízení Nestátní neziskové organizace Podnikatelské subjekty – pouze v SC 4.1 v rámci alternativních forem péče o děti

VÝZVY PO4 Vyhlášení prvních výzev: září – říjen 2015 SC 4.1 (EFRR): navyšování kapacit: zařízení typu jesle – rozpočet max. 40 mil. Kč dětské skupiny – rozpočet 500.000 Kč – 6 mil. Kč nové třídy na MŠ, ZŠ – rozpočet max. 20 mil. Kč alokace výzvy: 250 mil. Kč SC 4.2 (ESF): posílení inkluze rozpočet projektu 1 - 6 mil. Kč alokace výzvy: 180 mil. Kč

VÝZVY PO4 Vyhlášení prvních výzev: září – říjen 2015 SC 4.3 (ESF): rozvoj zařízení péče o děti rozpočet projektu 1 - 6 mil. Kč alokace: 90 mil. Kč Délka realizace projektu: 24 měsíců Konzultace po vyhlášení výzvy, semináře, čas na zpracování žádostí

PO 4 – KONTAKTY A INFORMACE Odbor evropských fondů MHMP Mgr. Lenka Pachlová – Lenka.Pachlova@praha.eu Mgr. Nina Bořkovcová – Nina.Borkovcova@praha.eu

Děkuji za pozornost www.prahafondy.eu lenka.pachlova@praha.eu Mgr. Lenka Pachlová Odbor evropských fondů Magistrát hl. m. Prahy Jungmannova 29/35 111 21 Praha 1 www.prahafondy.eu lenka.pachlova@praha.eu