Association of Engineering Technology Machine Tool Industry in the Czech Republic Аccоциация машиностроительных технологий Svaz strojírenské technologie,

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Další vzdělávání na VOŠ a SPŠ, Jičín, Pod Koželuhy 100
Advertisements

POSPOLU Podpora spolupráce škol a firem se zaměřením na odborné vzdělávání v praxi T. Vencovská.
PROJEKT „Okna technickým oborům dokořán“ registrační číslo: CZ.1.07/1.1.36/ Projekt je spolufinancován z Evropského sociálního fondu prostřednictvím.
Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
Základní škola, Brno, Štolcova 16
2. WORSKHOP „Výměna zkušeností a řešení společných problémů v oblasti dalšího profesního vzdělávání“ Karlovy Vary TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN.
Název příjemce: Základní škola Vyškov, Nádražní 5, příspěvková organizace Název partnera: ………………………………………………………………… Číslo a název operačního programu:
IPS. Nová adresa ÚP pro Prahu-východ (IPS) od Dobrovského 1278/ Praha 7.
SCHOLA SERVIS od roku 2006 realizovala celkem 9 projektů financovaných fondy Evropské unie 8 projektů úspěšně ukončila, jeden je od roku 2012 v realizaci.
PRŮBĚŽNÉ VÝSTUPY PROJEKTU Hrajeme si s řemesly II. CZ.1.07/1.1.32/ Operační program:Vzdělávání pro konkurenceschopnost Prioritní osa:Počáteční vzdělávání.
Název projektu: „Propojení praxe s výukou mechatroniky a automatizace pro žáky středních odborných škol a učilišť“, reg. č. CZ.1.07/1.1.00/ Souhrnná.
EU a investice do lidských zdrojů Úřad práce v Liberci Oddělení implementace projektů ESF.
Projekty mobilit programu Leonardo da Vinci 2002 ___________________ PhDr. Helena Úlovcová
Kvalifikovaných pracovních sil pro strojírenství Mynářová Lenka květen 2008 TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM FONDEM PRO REGIONÁLNÍ ROZVOJ A MINISTERSTVEM.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Blansko, Bezručova 33 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.02/ Název projektu:Inovace a modernizace.
Ing. Petr Czekaj, Mgr. Zdeněk Karásek Velké Karlovice, Vytváření strategických partnerství na trhu práce v MSK.
PRŮBĚŽNÉ VÝSTUPY PROJEKTU Hrajeme si s řemesly CZ.1.07/1.1.06/ Operační program:Vzdělávání pro konkurenceschopnost Prioritní osa:Počáteční vzdělávání.
CÍLE A PŘÍNOS MISTROVSKÉ ZKOUŠKY
Pomozme lidem učit se a uplatnit se PLUUS (OP RLZ 3.2) ( RNDr. Vladimír Krajčík, Ph.D. PaedDr. Jiří Mezuláník, CSc. Vysoká.
Název příjemce: Základní škola Vyškov, Nádražní 5, příspěvková organizace Název partnera: ZŠ Slavkov Komenského, ZŠ Drnovice, ZŠ Pustiměř, ZŠ Šaratice,
Název příjemce: Základní škola Vyškov, Nádražní 5, příspěvková organizace Název partnera: ZŠ Komenského Slavkov u Brna 495 Číslo a název operačního programu:
CZ.1.07/1.1.04/ „Digitální projektování ve strojírenství“ Střední průmyslová škola strojnická, Olomouc „Tento projekt je spolufinancován Evropským.
Studentská digitální karta Institut Trhu Práce Bc. Jan Heřmánek Okresní zastoupení ITP při HK – Ústí nad Labem.
Programátor CNC strojů
Název příjemce: Základní škola Vyškov, Nádražní 5, příspěvková organizace Název partnera: Základní škola a mateřská škola Šaratice, okres Vyškov Číslo.
Kolejní 2906/ Brno Vysoké učení technické v Brně Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií INVESTICE DO ROZVOJE.
Podpora přírodovědného a technického vzdělávání na středních školách v JMK Integrovaná střední škola Sokolnice Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.1.00/
Projekt TRAWI Vyhodnocení dotazníkového šetření v ČR.
Nástroje daňových úlev
Inovace výuky a její implementace v oborech Fakulty bezpečnostního inženýrstvíCZ.1.07/2.2.00/ Se zvyšováním technologické a technické úrovně průmyslu.
Aktivní motivace žáků ZŠ = jistota pro budoucnost řemesel CZ.1.07/1.1.04/ INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Tento projekt je spolufinancován Evropským.
Kvalitativní výzkum v pedagogických vědách: posílení profesních kompetencí absolventů Opera č ní program Rozvoj lidských zdroj ů Evropský sociální fond.
Podpora přírodovědného a technického vzdělávání na středních školách v Jihomoravském kraji č. CZ.1.07/1.1.00/ Partner 19 Střední škola polytechnická,
Personální plán pro podnikatelský plán
Podpora přírodovědného a technického vzdělávání na středních školách v Jihomoravském kraji CZ.1.07/1.1.00/ Střední škola dopravy, obchodu a služeb.
Základní škola, Brno, Štolcova 16 Projekt spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Reg. číslo CZ.1.07/1.3.00/
„Přírodovědné a technické vzdělávání Ústeckého kraje“ CZ.1.07/1.1.00/ Projekt: „Přírodovědné a technické vzdělávání Ústeckého kraje“
Základní škola, Brno, Štolcova 16 Projekt spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Reg. číslo CZ.1.07/1.3.00/
Observatoř trhu práce a konkurenceschopnosti Propagace řemeslných a technických oborů Centrum mezinárodního obchodu (CMO) při RHK Brno Integrace.
Základní fakta Celková částka pro ZŠ a SŠ v republice (mimo hl. město) mil Kč Minimální částka na jeden projekt: 15 mil. Kč Maximální výše podpory.
Průzkum zaměstnanosti v Jihomoravském kraji k Na realizaci průzkumu se podílely: Krajský úřad Jihomoravského kraje a Úřady práce Blansko, Brno.
Projekt Podpora přírodovědného a technického vzdělávání v Libereckém kraji PODPORA PŘÍRODOVĚDNÉHO A TECHNICKÉHO VZDĚLÁVÁNÍ V LIBERECKÉM KRAJI Leoš Křeček.
Systém dílčích kvalifikací - cesta k výučnímu listu Střední odborná škola a Střední odborné učiliště technické, Třemošnice, Sportovní 322.
VELETRH MSV & IMT 2016 Termín: až mezinárodní strojírenský veletrh 10. mezinárodní veletrh obráběcích a tvářecích strojů.
Výzva č. 32 – školení pro žadatele OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 2.1 Vyšší odborné vzdělávání Mgr. Martina Jedličková.
Reg. č. projektu: CZ.1.07/2.3.00/ Název projektu: Měření výkonnosti Rozvoj lidských zdrojů v oblasti výzkumu měření a řízení výkonnosti podniků,
Pracovní setkání v rámci připravovaného IPo s názvem „Podpora přírodovědného a technického vzdělávání na středních školách v Jihomoravském kraji“ 1.
59. mezinárodní strojírenský veletrh
„Okna technickým oborům dokořán“
Toleranční analýza Zpracoval: Prof. Ing. Ladislav Ševčík, CSc
NÁZEV PROJEKTU: Podpora počátečního vzdělávání zdravotnických oborů, jejich propagace ve vzdělávacím centru pro komunitní práci a rozvoj klíčových kompetencí žáků 
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Polytechnické vzdělávání v rámci šap
Analýza potřeb škol Hlavní zjištění
Střední škola služeb a cestovního ruchu, Varnsdorf
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Citlivostní analýza a optimalizace II Zpracoval: Martin Bílek
Závěrečná konference projektu
Citlivostní analýza a optimalizace I Zpracoval: Martin Bílek
Název operačního programu:
Krajský metodický kabinet ELEKTROTECHNIKY
Krajský akční plán vzdělávání 1 ÚK
NOVÉ FORMY VÝUKY VE ŠKOLÁCH JMK
Setkání kariérových poradců
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání v JčK
Informace o projektu IKAP
Implementace Krajských akčních plánů rozvoje vzdělávání
Kariérové poradenství a podnikavost
Název projektu: „Propojení praxe s výukou mechatroniky a automatizace pro žáky středních odborných škol a učilišť“, reg. č. CZ.1.07/1.1.00/ Souhrnná.
Téma Polytechnické vzdělávání a Infrastruktura
Transkript prezentace:

Association of Engineering Technology Machine Tool Industry in the Czech Republic Аccоциация машиностроительных технологий Svaz strojírenské technologie, zájmové sdružení „Propojení praxe s výukou mechatroniky a automatizace pro žáky středních odborných škol a učilišť“, reg. č. CZ.1.07/1.1.00/

Association of Engineering Technology Machine Tool Industry in the Czech Republic Podpora a ochrana podnikatelských zájmů členů CECIMO – evropská asociace Prezentace na veletrzích a výstavách Veletrhy IMT a MSV Brno Spolupráce s vysokými a středními školami Ekonomické statistiky a analýzy Poradenská činnost Podpora výzkumu Pomoc při využívání strukturálních evropských fondů Normy Propagace českého strojírenství Hlavní směry činnosti Svazu

Association of Engineering Technology Machine Tool Industry in the Czech Republic Členské firmy

Association of Engineering Technology Machine Tool Industry in the Czech Republic Statistické údaje

Association of Engineering Technology Machine Tool Industry in the Czech Republic Export obráběcích a tvářecích strojů z ČR dle zemí 2014

Association of Engineering Technology Machine Tool Industry in the Czech Republic Výukové centrum – soutěž mladých strojařů v programování CNC obráběcích strojů IMT Brno 2014, , Pavilon A1

Association of Engineering Technology Machine Tool Industry in the Czech Republic Výukové centrum – soutěž mladých strojařů v programování CNC obráběcích strojů IMT Brno 2014, , Pavilon A1

Association of Engineering Technology Machine Tool Industry in the Czech Republic Expozice “Výukové centrum“ Studenti soutěžili v ŘS Heidenhain, Siemens a Fanuc Celkem se soutěže zúčastnilo 130 žáků 32 škol z celé ČR Demonstrační nesoutěžní pracoviště společnosti Festo, s.r.o. Sponzoři: MPO ČR, Pramet Tools, s.r.o., Veletrhy Brno, a.s., Festo, s.r.o. a dodavatelé ŘS

Association of Engineering Technology Machine Tool Industry in the Czech Republic Realizované projekty „ Získání dovedností v programování na CNC obráběcích strojích pro studenty středních odborných škol a učilišť“ v Ústeckém kraji „Získání dovedností v programování na CNC obráběcích strojích pro studenty středních odborných škol a učilišť“ v Jihomoravském kraji „Získání dovedností v programování na CNC obráběcích strojích pro studenty středních odborných škol a učilišť“ v Jihočeském kraji „Získání dovedností v oblasti mechatroniky a automatizace pro žáky středních odborných škol a učilišť“ve Středočeském kraji

Association of Engineering Technology Machine Tool Industry in the Czech Republic Realizovaný projekt „Propojení praxe s výukou mechatroniky a automatizace pro žáky středních odborných škol a učilišť“, reg. č. CZ.1.07/1.1.00/ Souhrnná informace o projektu Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Prioritní osy 1 – Počáteční vzdělávání Oblasti podpory 1.1 – Zvyšování kvality ve vzdělávání Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

Association of Engineering Technology Machine Tool Industry in the Czech Republic Datum zahájení realizace: 01/10/2014 Datum ukončení realizace: 31/07/2015 Partneři projektu Do projektu je zapojeno sedm škol z Ústeckého, Jihočeského a Jihomoravského kraje: Ústeckého kraje: 1.Vyšší odborná škola a Střední škola, Varnsdorf 2.Střední škola stavební a technická, Ústí nad Labem 3.Gymnázium a Střední odborná škola, Podbořany Jihočeského kraje 1.Střední odborná škola strojní a elektrotechnická, Velešín Jihomoravského kraje: 1.Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Kuřim, s.r.o. 2.Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Vyškov 3.Střední škola strojírenská a elektrotechnická, Brno

Association of Engineering Technology Machine Tool Industry in the Czech Republic Všeobecným cílem projektu je zlepšování podmínek pro výuku technických oborů, podpora navázání nových partnerství škol a zaměstnavatelů pro účely realizace praktického vyučování. Dílčí cíle:  zvyšovat klíčové kompetence žáků a učitelů za pomoci odborníků z praxe  seznamovat žáky a učitele v prostředí školy a podniku nebo vysokých škol s novými technologiemi, pracovními postupy  seznamovat s novými postupy a trendy v oboru mechatronika  napomáhat zvýšení motivace žáků, jejich zájmů o studijní obor i formou nákupu výukových pomůcek (trenažérů)  přibližovat obsah výuky požadavkům pracovního trhu.

Association of Engineering Technology Machine Tool Industry in the Czech Republic KA 01 Zvýšení úrovně praktických dovedností pedagogických pracovníků v předmětu mechatronika Termín realizace: 10/ /2015 Cílová skupina: zapojení učitelé partnerských škol Cílem této KA je dosažení takové úrovně znalostí a dovedností pedagogických pracovníků na zapojených školách, aby byli schopni co nejlépe reflektovat praktické požadavky strojírenských podniků na odbornost mechaniků a techniků a vést "Střediska praxe "na školách. Rozvoj praktických dovedností 23 pedagogů byl zaměřen na: 1.Praktický trénink učitelů na VŠ technické - s využitím jejich laboratoří mechatroniky (2 dny -ČVUT Praha – 1 skupina, UJP Ústí n. Labem – 1 skupina) 2.Odbornou praktickou výuku učitelů u zaměstnavatelů – 1 den, 2 skupiny 3.Praktickou výuku uplatnění nakoupeného SW a HW - jeho používání v praktické výuce ( 4 dny u vybraného dodavatele zařízení k výuce mechatroniky pro školy)

Association of Engineering Technology Machine Tool Industry in the Czech Republic KA 02 Zvýšení úrovně dovedností žáků v předmětu mechatronika (praktické vyučování ) Plánovaný termín realizace: 10/ /2015 Cílem této KA je vytvoření "Středisek praxe" pro praktickou výuku žáků na partnerských školách. Cílovou skupinou této KA jsou žáci 3. a 4. ročníků šk. r. 2014/2015 sedmi zapojených partnerských škol s výukou mechatroniky. Do KA je zapojeno 264 žáků. Vlastními "Středisky praxe" jsou realizovány takové aktivity, které doplňují praxi žáků u zaměstnavatelů. Výstupy středisek praxe jsou navázány na konkrétní úkoly vyplývající z reálných potřeb zaměstnavatelů.

Association of Engineering Technology Machine Tool Industry in the Czech Republic KA 03 Příprava výcvikových materiálůpro střediska praxe ve spolupráci se zaměstnavateli Plánovaný termín realizace: 01/2015 – 07/2015 Cílem této KA je příprava výcvikových materiálů (tréninkové příklady a testy) potřebné pro výuku žáků ve střediscích praxe na partnerských školách, a to ve spolupráci se zaměstnavateli a supervizorem. Učitelé jsou zapojení jako odborní zaměstnanci RT. Společně se podílejí na zpracování výcvikových materiálů především ve vazbě na konzultace s odborníky z praxe, kteří vstupují do výuky a dále s odborníky z řad dodavatelů výukových trenažerů tak, aby byl naplněn základní cíl - co nejvíce přiblížit žákovi reálné postupy výroby u zaměstnavatelů. Výstupem jsou tréninkové příklady a testy pro praktickou výuku V rámci této KA bude realizován 1 den odborného semináře. 7 zapojených škol a zaměstnavatelé, u kterých probíhala praktická výuka, si v jednom dni na společném setkání předají nabyté zkušenosti a vytipují další potřebnou spolupráci, která povede k propojení škol s podnikovou praxí.

Association of Engineering Technology Machine Tool Industry in the Czech Republic KA 04 Analýza možností praktické výuky ve strojírenství - mechatronice Plánovaný termín realizace: 04/ /2015 V rámci této KA bude provedeno zpracování analýzy a popis možností zajišťování praktického vyučování ve strojírenských oborech se zaměřením na mechatroniku v regionech, ze kterých jsou cílové skupiny (podle zúčastněných škol). Výstupem KA budou tři předmětné SWOT analýzy podle krajů zapojených škol v: - Jihomoravském, Jihočeském a Ústeckém kraji. Analýza bude provedena metodou SWOT analýzy, která využije hlavní nástroje této metody, a to: - silné stránky - slabé stránky - příležitosti a hrozby, které mají vliv na uskutečnění cíle - více přiblížit školskou výuku odborných předmětů potřebám praxe.

Association of Engineering Technology Machine Tool Industry in the Czech Republic Plnění : KA 01 Zvýšení úrovně praktických dovedností pedagogických pracovníků v předmětu mechatronika Praktický trénink učitelů na ČVUT Praha - s využitím jejich laboratoří mechatroniky Termín realizace: 08/10/2014 – 09/10/2014 SOŠ strojní a elektrotechnická Velešín SOŠ a SOU Kuřim SOŠ a SOU Vyškov SŠ strojírenská a elektrotechnická Brno Hodnocení: 15 učitelů Přínos vzděláníprůměr 2,4 Školící prostředíprůměr 1,3 Lektořiprůměr 1,5 Využitelnost v praxiprůměr 2,3 Přínos kurzu9 ANO, 6 nevím

Association of Engineering Technology Machine Tool Industry in the Czech Republic Plnění : KA 01 Zvýšení úrovně praktických dovedností pedagogických pracovníků v předmětu mechatronika Praktický trénink učitelů na UJEP, Ústí nad Labem - s využitím jejich laboratoří mechatroniky Termín realizace: 15/10/2014 – 16/10/2014 VOŠ a SŠ Varnsdorf SŠ stavební a technická Ústí nad Labem Gymnázium a SOŠ Podbořany

Association of Engineering Technology Machine Tool Industry in the Czech Republic Plnění : KA 01 Zvýšení úrovně praktických dovedností pedagogických pracovníků v předmětu mechatronika Odborná praktická výuka učitelů ve firmě Šmeral Brno, a.s. Termín realizace: 30/10/2014 SOŠ a SOU Kuřim SOŠ a SOU Vyškov SŠ strojírenská a elektrotechnická Brno Hodnocení: 8 učitelů (šablona hodnocení v příloze zprávy) Přínos vzděláníprůměr 1,7 Školící prostředíprůměr 1,2 Lektořiprůměr 1,2 Využitelnost v praxiprůměr 2,0 Přínos kurzu12 ANO, 1 neví

Association of Engineering Technology Machine Tool Industry in the Czech Republic Plnění : KA 01 Zvýšení úrovně praktických dovedností pedagogických pracovníků v předmětu mechatronika Praktická výuka uplatnění nakoupeného SW a HW - Termín realizace: 2.3. – Hodnocení: 23 učitelů Přínos vzděláníprůměr 1,4 Školící prostředíprůměr 1,1 Lektořiprůměr 1,3 Využitelnost v praxiprůměr 1,5 Přínos kurzu23 ANO

Association of Engineering Technology Machine Tool Industry in the Czech Republic Plnění : KA 02 Zvýšení dovedností žáků v předmětu mechatronika Odborná praktická instruktáž u zaměstnavatelů Termín realizace: 2014

Association of Engineering Technology Machine Tool Industry in the Czech Republic Plnění : KA 02 Zvýšení dovedností žáků v předmětu mechatronika Dodávka výukového zařízení Termín realizace: 2015

Association of Engineering Technology Machine Tool Industry in the Czech Republic Plnění : KA 02 Zvýšení dovedností žáků v předmětu mechatronika Výuka funkčních modulů mechatroniky Termín realizace: 2015 – SŠST Ústí nad Labem

Association of Engineering Technology Machine Tool Industry in the Czech Republic Plnění : KA 02 Zvýšení dovedností žáků v předmětu mechatronika Praktická výuka odborníky zaměstnanců, TOS Varnsdorf, TOS Kuřim, Škoda MT, Kovosvit MAS Termín realizace: 2015 České republice se zoufale nedostává kvalitních technicky kvalifikovaných lidí Zájem studentů o technické obory nepostačí nasytit trh práce V technických oborech chybí až pracovníků Chybí kvalifikovaní pracovníci pro obsluhu CNC obráběcích strojů Česká republika pomalu přichází o pověst, která naši zemi proslavila po celém světě, a tou byla vytříbená řemeslná dovednost ní kreativita Pokud by současný stav trval i nadále, za 10 let nebude u nás žádný řemeslník a žádný pracovník ve strojírenství Průměrné nástupní mzdy absolventů technických oborů výrazně převyšují mzdy jejich humanitně profilovaných kolegů, kteří navíc jen obtížně shánějí zaměstnání

Association of Engineering Technology Machine Tool Industry in the Czech Republic Plnění : KA 02 Zvýšení dovedností žáků v předmětu mechatronika Praktická výuka odborníky zaměstnanců ŠKODA MACHINE TOOL Termín realizace:

Association of Engineering Technology Machine Tool Industry in the Czech Republic Plnění : KA 02 Zvýšení dovedností žáků v předmětu mechatronika Praktická výuka odborníky zaměstnanců Termín realizace: CO požaduje praxe!!!! 12345Průměr Ústní a písemný projev25,0% 16,7%33,3%0,0%2,6 Čtení a porozumění pracovním instrukcím33,3%41,7%25,0%0,0% 1,9 Zběhlost v cizích jazycích22,2%33,3% 0,0%11,1%2,4 Práce s čísly při plnění pracovních úkolů či při pracovním uplatnění 15,4%30,8%38,5%15,4%0,0%2,5 Schopnost rozhodovat se18,2%0,0%63,6%18,2%0,0%2,8 Schopnost řešit problém27,3%9,1%54,5%9,1%0,0%2,5 Nést zodpovědnost54,5%0,0%18,2%27,3%0,0%2,2 Adaptabilita a flexibilita9,1%18,2%36,4% 0,0%3,0 Schopnost týmové práce18,2%36,4%18,2%27,3%0,0%2,5 Schopnost vést9,1%18,2%27,3%45,5%0,0%3,1 Ochota učit se36,4%9,1%54,5%0,0% 2,2 Zběhlost v používání výpočetní techniky27,3% 9,1% 27,3%2,8 Zběhlost v zacházení s informacemi36,4%27,3%0,0%36,4%0,0%2,4

Association of Engineering Technology Machine Tool Industry in the Czech Republic Plnění : KA 02 Zvýšení dovedností žáků v předmětu mechatronika Praktická výuka odborníky zaměstnanců – příklad testu. Termín realizace:

Association of Engineering Technology Machine Tool Industry in the Czech Republic Plnění : Zvýšení dovedností žáků v předmětu mechatronika SWOT analýza: Silné stránky-projekt má kvalitní zastoupení ze strany škol i ze strany podniků - projekt má zajímavý výstup pro zapojené školy, podniky, učitele - učitele i pracovníky praxe projekt zaujal - škola získala nová výukové vybavení - škola se má čím prezentovat - škola není zatížena administrací projektu Slabé stránky- projekt je na krátké časové období -projekt nelze v daném roce uplatnit do změny učebních osnov -škola má omezené možnosti s uvolňováním učitelů - nakoupené vybavení je menšího technického rozsahu, chybí některé prvky Příležitosti- projekt „nastartuje“ novou aktivitu školy -škola se může „pochlubit“ -učitelé mají větší znalosti, které přenesou na žáky Hrozby-projekt nebude dokončen -škola nebude zařízení používat

Association of Engineering Technology Machine Tool Industry in the Czech Republic Kontakt Svaz strojírenské technologie Politických vězňů 1419/ Praha 1 Česká Rebublika Tel.: Internet: Leoš Mačák D ě kuji Vám za pozornost