Název školy: Základní škola a mateřská škola, Svoboda nad Úpou, okres Trutnov Autor: Mgr. Milada Pleskačová Datum: 6. 10. 2012 Název: VY_12_INOVACE_1.2.2PRV2,3_23.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Česká republika a její státní symboly.
Advertisements

Základní škola a Mateřská škola, Pavlice, okres Znojmo OP VK 1
VY_32_INOVACE_19_Národní buditelé
MÁ VLAST PODPORA PRO VÝUKU
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Za předpokladu použití učebnice Čítanka pro 5. ročník a psacích potřeb
Česká hymna a Státní symboly
Využití multimediálních nástrojů pro rozvoj klíčových kompetencí žáků ZŠ Brodek u Konice reg. č.: CZ.1.07/1.1.04/ Předmět : Výchova k občanství.
Základní škola Karviná – Nové Město tř. Družby 1383
Základní škola Karviná – Nové Město tř. Družby 1383
ICT 2 – 3 – 25 HV František Škroup – Kde domov můj
HYMNA ČR.
Česká republika - státní symboly
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Svoboda nad Úpou, okres Trutnov Autor: Mgr. Milada Pleskačová Datum: Název: VY_12_INOVACE_1.2.2ČJ2,3_35.
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Svoboda nad Úpou, okres Trutnov Autor: Mgr. Milada Pleskačová Datum: Název: VY_12_INOVACE_1.2.2ČJ2,3_34.
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Svoboda nad Úpou, okres Trutnov Autor: Mgr. Milada Pleskačová Datum: Název: VY_12_INOVACE_1.2.2ČJ2,3_28.
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Svoboda nad Úpou, okres Trutnov Svoboda nad Úpou, okres Trutnov Autor: Mgr. Milada Pleskačová Datum: 17.
Anotace Materiál je určen žákům 3.třídy k seznámení s učivem o ochraně přírody v nejvyšším pohoří naší vlasti, také v nejbližším okolí naší obce. Materiál.
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Svoboda nad Úpou, okres Trutnov Autor: Mgr. Milada Pleskačová Datum: Název: VY_12_INOVACE_1.2.2ČJ2,3_36.
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Svoboda nad Úpou, okres Trutnov Autor: Mgr. Milada Pleskačová Datum: Název: VY_12_INOVACE_1.2.2PRV2,3_26.
Anotace Materiál je vhodný ke společné práci žáků 3.třídy jako opakování učiva o kalendáři a o čase. Opakování může být motivováno některou hrou, doporučuji.
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Svoboda nad Úpou, okres Trutnov Autor: Mgr. Milada Pleskačová Datum: Název: VY_12_INOVACE_1.2.2ČJ2,3_33.
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Svoboda nad Úpou, okres Trutnov Autor: Mgr. Milada Pleskačová Datum: Název: VY_12_INOVACE_1.2.2ČJ2,3_27.
ČLOVĚK A JEHO SVĚT - MÍSTO, KDE ŽIJEME VLASTIVĚDA pro 5.roč. ZŠ  ČESKÁ REPUBLIKA DEMOKRATICKÝ STÁT  POLOHA – VZNIK OBYVATELSTVO  PRACOVNÍ LIST.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Bc. Naďa Prejzová Název DUM: VY_32_Inovace_4.2.6 Naše vlast Název sady: Člověk a jeho svět 3. ročník Číslo projektu:
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Svoboda nad Úpou, okres Trutnov Svoboda nad Úpou, okres Trutnov Autor: Mgr. Milada Pleskačová Datum: 15.
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Svoboda nad Úpou, okres Trutnov Autor: Mgr. Milada Pleskačová Datum: Název: VY_12_INOVACE_1.2.2ČJ2,3_32.
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Svoboda nad Úpou, okres Trutnov Autor: Mgr. Milada Pleskačová Datum: Název: VY_12_INOVACE_1.2.2PRV2,3_10.
Josef Kajetán Tyl „Kde domov můj“. Josef Kajetán Tyl „Kde domov můj“ VY_32_Inovace_18 MJ-3 PaedDr.Jitka Mužíková ZŠ a MŠ Nedašov.
ANOTACE Materiál je určen žákům 3.třídy k seznámení s učivem o Sluneční soustavě. Materiál rozvíjí čtenářskou a informační gramotnost. Materiál je inovativní.
Státní symboly Vlastivěda 5.ročník Zpracovala: Mgr.Dana Kučerová.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov ŠABLONA: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VZDĚLÁVACÍ OBLAST: Já a můj svět PRO ROČNÍK:
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Svoboda nad Úpou, okres Trutnov Autor: Mgr. Milada Pleskačová Datum: Název: VY_12_INOVACE_1.2.2ČJ2,3_21.
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Svoboda nad Úpou, okres Trutnov Autor: Mgr. Milada Pleskačová Datum: Název: VY_12_INOVACE_1.2.2ČJ2,3_34.
Anotace Materiál je vhodný ke společné práci žáků 2.a 3.třídy jako opakování učiva o zvířatech. Opakování může být motivováno některou hrou, doporučuji.
Anotace Materiál je vhodný ke společné práci žáků 2.a 3.třídy jako seznámení s učivem o chráněných rostlinách. Materiál slouží také k procvičení čtení.
Název školy: Základní škola Chomutov, Písečná 5144 Název materiálu: VY_52_INOVACE_05_Státní_symboly_sousední_státy_kh2 Číslo projektu: CZ 1.07/1.4.00/
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Svoboda nad Úpou, okres Trutnov Autor: Mgr. Milada Pleskačová Datum: Název: VY_12_INOVACE_1.2.2ČJ2,3_30.
Název školy: Základní škola a mateřská škola,
VZDĚLÁVACÍ MATERIÁL kód:
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Svoboda nad Úpou, okres Trutnov Autor: Mgr. Milada Pleskačová Datum: Název: VY_12_INOVACE_1.2.2ČJ2,3_36.
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Svoboda nad Úpou, okres Trutnov Autor: Mgr. Milada Pleskačová Datum: Název: VY_12_INOVACE_1.2.2ČJ2,3_31.
Název školy: Základní škola a mateřská škola Domažlice , Msgre B
ANOTACE: Určeno pro žáky 1.stupně ZŠ Motivace a nácvik státní hymny
Základní škola a Mateřská škola, Baška, p. o. Baška 137, Baška
VY_32_INOVACE_52_Státní symboly
Číslo projektu OP VK Název projektu Moderní škola Název školy
AUTOR: Mgr. Eva Kubíková NÁZEV: VY_32_INOVACE_15_14 Domov, vlast
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov
Základní škola a Mateřská škola Dobrá Voda u Českých Budějovic, Na Vyhlídce 6, Dobrá Voda u Českých Budějovic     EU PENÍZE ŠKOLÁM Zlepšení.
Česká republika - státní symboly
Státní symboly VY_32_INOVACE_03-45 Ročník: 6. Vzdělávací oblast:
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ DOLNÍ BENEŠOV
DUM - Digitální Učební Materiál
Státní symboly VY_32_INOVACE_17
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr
AUTOR: Bc. Leona Vejrostová
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov
Předmět: Vlastivěda Ročník: IV. Tematický celek: Česká republika
AUTOR: Mgr. Marcela Lazáková NÁZEV ŠKOLY:
Česká republika - státní symboly
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170
Název školy: Základní škola a mateřská škola,
Státní symboly České republiky
Název školy: Základní škola a mateřská škola,
Mgr. Jablečníková Jarmila ZŠ Horní Slavkov
Autor: Andrea Kolářová
Materiál slouží k výkladu učiva.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Kopřivnice, Štramberská 189, příspěvková organizace
Transkript prezentace:

Název školy: Základní škola a mateřská škola, Svoboda nad Úpou, okres Trutnov Autor: Mgr. Milada Pleskačová Datum: Název: VY_12_INOVACE_1.2.2PRV2,3_23 Téma: Česká republika Ročník: 3. Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/

Anotace Materiál je určen žákům 3.třídy k seznámení s učivem o naší vlasti. Materiál je inovativní tím, že je určen pro použití na interaktivní tabuli. Žáci se mohou do práce aktivně zapojit, informace se odkrývají postupně a žáci mohou dopředu odhadnout, co je na fotografii. Titulky k fotografii se odkryjí dodatečně ke kontrole. V materiálu jsou animované prvky pro zpestření výuky. Nechybí tam ani odkaz na internetové stránky s různými podobami české hymny. Materiál podporuje čtenářskou a informační gramotnost, poskytuje rozšiřující informace a souvislosti, není výčtem učiva, je pouze podkladem pro práci učitele.

Naše vlast ČRCZ

Česká republika leží v srdci Evropy.

Státní znak Státní vlajka

Státní hymna Kde domov můj  Slova písně Kde domov můj složil Josef Kajetán Tyl.  Hymnou je 1.sloka písně.  Hudbu složil František Škroup.  Píseň pochází z divadelní hry Fidlovačka aneb žádný hněv a žádná rvačka.

Praha

Sněžka Nejvyšší hora metrů nad mořem Měna Koruna česká (Kč) Svatý Václav Patron České republiky Socha na Václavském náměstí v Praze

10 a půl miliónu Počet obyvatel čeština Jazyk Jak se jmenuje prezident?

* LIUZZO, David. Wikimedia Commons [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: * MIŽOCH, Lukáš. Wikimedia Commons [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: _Bohemia%2C_Moravia_and_Silesia_III.png _Bohemia%2C_Moravia_and_Silesia_III.png * VOLNÉ DÍLO. Wikimedia Commons [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: * VOLNÉ DÍLO. Wikimedia Commons [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: * AJTA. Wikimedia Commons [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: * VOLNÉ DÍLO. Wikimedia Commons [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: * BAUER, Stefan. Wikimedia Commons [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: TOSOVSKY, Ales. Wikimedia Commons [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: _statue_in_Prague _1.jpg _statue_in_Prague _1.jpg * DERBETH. Wikimedia Commons [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: * RUDOMILOV, Ilya. Wikimedia Commons [online]. [cit ]. Dostupný na WWW:

ŠTIKOVÁ, Věra. Metodický průvodce učební prvouka. Ilustrace Alena Baisová. Brno: Nová škola, 2004, 43 s. ISBN ŠTIKOVÁ, Věra. Metodický průvodce učebnicí prvouka 3. Brno, nám. SNP 9: Nová škola, 2007, ISBN ŠTIKOVÁ, Věra. Já a můj svět: prvouka pro 2. ročník : učebnice. 1. vyd. Brno: Nová škola, 2008, 2 sv. Duhová řada. ISBN