Luděk Janík 23.9.2008 Budoucnost HYTEP. Historie HYTEP 2006 červen: MPO iniciovalo vznik H 2 platformy prosinec: Založení platformy (ČVUT FS, MEGA, ÚJV,

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Představení projektu: ROZVOJ West Bohemia – rozvoj partnerství v územní působnosti Ústeckého, Plzeňského a Karlovarského kraje 2. Expertní workshop k projektu.
Advertisements

Odpady 2014 – jak dál v Olomouckém kraji ? Konference samospráv Olomouc
PŘEDSTAVENÍ PROJEKTU E-INKLUZE 50+. OBSAH Základní informace Komu je projekt určen Cíle Aktivity Harmonogram.
OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost projekt POSTA PODPORA STÁŽÍ A ODBORNÝCH AKTIVIT PŘI INOVACI OBLASTI TERCIÁRNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ NA DFJP A FEI UNIVERZITY.
Aktivity Ústeckého kraje v rámci implementace RIS ÚK.
Elektronické služby v znalostnej spoločnosti, , Zvolen Koordinace a spolupráce – úloha Asociace knihoven vysokých škol ČR Barbora Ramajzlová.
Evropské seskupení pro územní spolupráci TRITIA – vývoj spolupráce čtyř regionů Mgr. Petr Ksenič Ostrava, 18. října 2011.
Koordinace resortních politik výzkumu a vývoje Seznámení s Národní politikou výzkumu a vývoje České republiky na léta Ministerstvo školství,
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic NÁRODNÍ DIALOG KE KLASTROVÝM KONCEPCÍM Martina Froňková Praha,
1 Prioritní osa 2 Oblast podpory 2.2 Vysokoškolské vzdělávání 30. října 2008 Karolína Gondková Odbor vysokých škol Odbor vysokých škol.
1 Česká asociace rozvojových agentur Regionální inovační infrastruktura a inovační proces v krajích Manfred Hellmich Praha 29. listopadu 2005.
CZ / /0048 Centrum pro transfer technologií Technologické centrum AV ČR SSŠ AV ČR, VŠE, VŠCHT, ÚPV, ZeNTIVA, a.s., ČKD Nové Energo, a.s.
79. zasedání Rady ředitelů (Valná hromada) AutoSAP Předkládá: Řídící tým Představenstva „Hospodářská politika a zaměstnavatelské vztahy“ ve složení: Ing.
Program průmyslového výzkumu a vývoje IMPULS
Tento projekt je spolufinancován Evropskou Unií a státním rozpočtem České republiky Moderní formy profesního vzdělávání Konference k projektu Orlová -
Brno, 2. června Sdružení automobilového průmyslu Technologická platforma „Vozidla pro udržitelnou mobilitu“ „Vozidla pro udržitelnou mobilitu“ Strategická.
Brno 3. června 2010 Technologická platforma „Vozidla pro udržitelnou mobilitu“ Co je Technologická platforma (TP)? V evropském hospodářském prostoru vznikají.
Distanční vzdělávání v ČR, současnost a budoucnost II. národní konference Jindřichův Hradec
KANCELÁŘ CZELO: PARTNER ČESKÉHO VaVaI V BRUSELU ANNA VOSEČKOVÁ.
Průhonice, 7.dubna Technologická platforma „Vozidla pro udržitelnou mobilitu „Vozidla pro udržitelnou mobilitu (stručná informace o současném stavu.
Evropský sociální fond - jedinečná příležitost k financování rozvoje lidských zdrojů ve výzkumu a vývoji Projekt Centrum manažerských dovedností ve vědě.
81. zasedání Rady ředitelů (Valná hromada) AutoSAP Předkládá: Řídící tým Představenstva „Automobilové a motocyklové výstavy “ ve složení: Ing. Šípek Antonín,
Rozvoj technického vzdělávání Strategie a hlavní cíle týmu 81. zasedání Rady ředitelů (Valná hromada) AutoSAP Brno, 4. dubna 2013 Předkládá: Řídící tým.
VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA
AutoSAP v období AutoSAP v období Co se nám podařilo 2.Kde je nutné pokračovat, zintenzivnit aktivity 3.Priority AutoSAP předpokládané.
CZ / /0003 Digitalizace – digitální vysílání jako nová technologie a nový trh Hermes o.s. Czech Digital Group, Newton College Jan Vávra,
Rok existence Evropského spotřebitelského centra © 2006 ESC Praha při Ministerstvu průmyslu a obchodu ČR.
Mgr. Martin Turnovský, MBA Sekce rozvoje podnikatelského prostředí a konkurenceschopnosti © Ministerstvo průmyslu a obchodu Strategické záměry a.
Závěry jednání komise ICT Kostelec, Cíle Zvýšit informovanost o U3V v ČR pro dvě cílové skupiny 1.provozovatelé a zřizovatelé U3V (univerzity)
79. zasedání Rady ředitelů (Valná hromada) AutoSAP Předkládá: Řídící tým Představenstva „Automobilové a motocyklové výstavy “ ve složení: Ing. Šípek Antonín,
EKONOMICKÉ INFORMACE pro jednání Předsednictva RVŠ 21. března 2013 Lenka Valová.
1KÚKK, ORR Krajský úřad Karlovarského kraje odbor regionálního rozvoje Ing. Jana Bělohoubková „Internetizace knihoven Karlovarského kraje“
Inovační potenciál ČR, 5. září 2007 Středisko společných činností AVČR, v.v.i. Centrum inovačního vzdělávání Liblice Mgr. Jaroslava Barbara Sporková Projekt.
PREZENTUJÍCÍ Hodnocením ke zvyšování kvality vzdělávacích služeb středních škol v kraji Vysočina Mgr. Miroslav Pech.
OPPS ČR-PR Operační program přeshraniční spolupráce Česká republika-Polská republika Seminář pro žadatele Zpracovala: Jana Bartošková.
1www.eav.cz Energetická agentura Vysočiny, z.s.p.o. Ing. Michaela Bačáková EAV, z.s.p.o. Jiráskova 65 Jihlava
Znalostní ekonomika Praha, 23. května 2006 Mgr. Tomáš Hruda Generální ředitel.
81. zasedání Rady ředitelů (Valná hromada) AutoSAP Předkládá: Řídící tým Představenstva „Hospodářská politika a zaměstnavatelské vztahy“ ve složení: Ing.
Prezentace RIS kraje Vysočina Ing. Zdeňka Škarková ředitelka RRA Vysočina.
Podpora podnikání ze SF EU OP Podnikání inovace Globální cíl: zvýšit do konce programovacího období konkurenceschopnost české ekonomiky a.
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
Praha, 10. prosince Sdružení automobilového průmyslu TP „Vozidla pro udržitelnou mobilitu“ (stručná informace) Ing. Vladimír Volák, člen Představenstva.
1 Podpora inovací v českém a slovenském průmyslu, role AIP ČR K. Šperlink Brno, září 2008.
Hospodářský registr Ing. Jiří Pavlíček Konference ISSS 2006 Hradec Králové, 4. dubna 2006.
Zápatí prezentace1 Evropské projekty a jejich podpora na ESF MU v roce 2009 Porada vedení fakulty+ vedoucí kateder předkládá: proděkan pro SaR.
Klinická hodnocení a farmakologie pro 3.tisíciletí – multimodální edukační platforma CZ.1.07/2.4.00/
15 let akreditace v ČR Ing. Jiří Růžička, MBA Ing. Jiří Růžička, MBA Historie akreditace a Českého institutu pro akreditaci 1988 – 1991 Prapočátky.
Observatoř trhu práce a konkurenceschopnosti Propagace řemeslných a technických oborů Centrum mezinárodního obchodu (CMO) při RHK Brno Integrace.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva ERDF pro vysoké školy Mgr. Stanislava Podolková Praha, duben 2016.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva ESF výzva pro vysoké školy Mgr. Helena Hořáková Praha, duben 2016.
Síť podpory nadání. Poslání Sítě Vytvářet prostředí pro systematickou péči o nadané žáky a studenty prostřednictvím sdílení informací a příkladů dobré.
Most, 24. ledna 2008 Univerzita půl třetího věku Závěrečný seminář Mgr. Jaroslava Barbara Sporková
1 Nové registry a úpravy stávajících registrů pro oblast vysokého školství a další aktuální témata Hlavní změny v oblasti vykazování v souvislosti s přijetím.
Greenway Jizera Seminář Greenway Jizera Mladá Boleslav,
9/28/20161 ČESKÁ TECHNOLOGICKÁ PLATFORMA PRO POTRAVINY FINANCOVÁNÍ ČINNOSTI Plenární zasedání České technologické platformy pro potraviny Praha, duben.
Společná strategie - projektové aktivity JMK a TTSK Seminář pro žadatele z JMK , Hodonín.
1 Aktivity MŠMT v oblasti primární prevence rizikového chování dětí a mládeže Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7, Praha.
Informace o projektu CEPIN. Cíl projektu Trvání projektu – Celková dotace Kč, z toho na FaF UK: Kč Realizován.
Výroční zprávy Rady vlády pro udržitelný rozvoj 7. zasedání Pracovní skupiny pro udržitelný rozvoj regionů, obcí a území RVUR 31. březen 2010.
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
Vedoucí priority: Prof. RNDr Jaroslav Drobník
hodnocení a financování výzkumu, vývoje a inovací
Představení Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Jaroslava Barbara Sporková
Závěrečná konference projektu
Regionální centrum podpory sociálního podnikání
Technologická platforma Strojírenská výrobní technika
AUTOEVALUACE CESTA KE KVALITĚ
Nové přístupy k využití ict ve výuce přírodovědných předmětů na základních, středních školách CZ.1.07/1.1.07/ CZ.1.07/1.1.07/
Pracovní setkání středních škol
Transkript prezentace:

Luděk Janík Budoucnost HYTEP

Historie HYTEP 2006 červen: MPO iniciovalo vznik H 2 platformy prosinec: Založení platformy (ČVUT FS, MEGA, ÚJV, VŠCHT) 2007 Rozběh platformy, příprava projektů VaV 2008 duben: přijetí 6ti dalších členů

Současný stav Právní forma: Zájmové sdružení právnických osob Registrováno: Kr. úřad Středočeského kraje IČO: ČVUT Praha, FS VŠCHT Praha ÚJV Řež a.s. MEGA a.s. AIRPRODUCTS s.r.o. Linde Gas a.s. TU Liberec United Hydrogen a.s Ústav termomechaniky AVČR Klastr HYDROGEN-CZ, o.s.

Organizační struktura HYTEP Ředitel Představenstvo Valná hromada Člen 1Člen 2Člen n Dozorčí rada Sekretariát

Vize platformy: Zahájení a soustavný nárůst využívání H 2 jako energetického vektoru v ČR Cíle platformy: - Koordinace H 2 aktivit v ČR - Zvýšení informovanosti o možnostech H 2 technologií - Podpora státních orgánů na poli H 2 hospodářství - Intenzivnější spolupráce se zahraničními subjekty - Podpora členů při získávání dotací v oblasti H 2 technologií

Činnosti platformy (1.) Podrobně popsáno ve Výroční zprávě představenstva 2007 Podpora orgánů státní správy: MŠMT – zpracování podkladů, konzultace a asistence při přípravě účasti ČR v JTI FC/H 2 MPO – překlad a úprava normy ISO (Vodík jako palivo – specifikace produktu) MPO – příprava novelizace zákona 311/2006 Sb. O pohonných hmotách MD – příprava podkladů a asistence při tvorbě postupů k certifikaci H 2 vozidel v ČR

Činnosti platformy (2.) Několik projektů již probíhá: –Vodíkové technologie pro dopravu… MPO –FCZ-H2 BUS I. a II. Další žádosti o podporu jsou podány: –Mobilní zdroje s využitím vodíku…GAČR Jiné v přípravě k podání žádosti: –Využití vodíkových technologií v energetice…MPO Podpora a koodrinace členů při VaV projektech Několik projektů již probíhá: –Vodíkové technologie pro dopravu… MPO –FCZ-H2 BUS I. a II. MD (ERDF) Další žádosti o podporu jsou podány: –Mobilní zdroje s využitím vodíku…GAČR Jiné v přípravě k podání žádosti: –Využití vodíkových technologií v energetice…MPO

Činnosti platformy (3.) zahraniční spolupráce Příprava JTI FC/H 2 a její rozběh – ÚJV Řež členem Příprava FP7 projektu – Vysokoteplotní elektrolýza (CEA) Účast a prezentace HYTEP na zahr. konferencích

Činnosti platformy (4.) Medializace a informace Web platformy – Splněn cíl – www stránky platformy jsou základním zdrojem informací o H 2 v ČR TV: 30 min pořad o H 2 jako nástupci ropy (ČT24 -Milénium) Rádio: několik rozhovorů o vodíku (např. Č. rozhlas – Kaleidoskop) Tisk: MF DNES, HN, LN, Respekt, ABC, Petrol Magazín… Internet: iDNES, H2WEB, BUSPortál …

Činnosti platformy (5.) Vzdělávání Bez kvalifikovaných pracovníků není možný další rozvoj Zájemce o vodíkové technologie by měl možnost tento aobor studovat Je třeba přitáhnout zájem studentů k H 2 technologiím Příprava studijního programu Vodíkové technologie - aVŠCHT

Státní podpora technologických platforem MPO - CZECHINVEST předběžná žádost – plná žádost – Financování: € / 3 roky Princip de minimis Pouze „měkké“ náklady > 50% členů sídlo mimo Prahu, nyní 40%

Shrnutí Běží mnoho zajímavých projektů Veřejnost má zájem o vodíkové technologie Vzdělávací programy v přípravě HYTEP je partnerem pro státní instituce Dle MŠMT je HYTEP nejlépe fungující technologickou platformou

Děkuji za pozornost