Konkurenceschopnost chemického průmyslu ČR Praha, 6. května 2010 © 2010 Ministerstvo průmyslu a obchodu.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
1 RESPONSIBLE CARE Projekt „Adaptabilita a posílení konkurenceschopnosti chemického průmyslu ČR“ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem.
Advertisements

CEBRE Česká podnikatelská reprezentace při EU
Energetická legislativa Zákon č.406/2000 Sb.,o hospodaření energií Vyhláška 252/2001Sb., o způsobu výkupu elektřiny z obnovitelných zdrojů a KVET Liberec.
MSP v české ekonomice a dotační podpora z EU a státních prostředků.
Malé a střední podnikání Small and Medium Enterprise.
1 Grantové schéma Spolupráce výzkumných a vývojových pracovišť s podnikatelskou sférou, podpora inovací Národní vzdělávací fond.
Ing. Petr Očko, Ph.D. ředitel sekce fondů EU, výzkumu a vývoje
Priorita č. 3 Aktivní zapojení výzkumné a vývojové základny do rozvoje podnikání.
Informace o vrcholné Konferenci OSN o udržitelném rozvoji (Rio+20): Očekávání, možné dopady, přínos pro ČR PhDr. Přemysl Štěpánek 10. listopadu 2011.
JPD 3 Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha.
Strategie čerpání evropských fondů v období 2007 až 2013: Konkurenceschopná česká ekonomika Ing. Martin Tlapa, MBA náměstek ministra průmyslu a obchodu.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic
Konference INOVACE 19. září 2013 Podpora podnikání malých a středních podniků ze strany Ministerstva průmyslu a obchodu ČR Ing. Tomáš Hajdušek náměstek.
STÁTNÍ PODPORA VÝZKUMU A VÝVOJE
TÉMA: SPRAVEDLIVÁ REFORMA HOSPODÁŘSKÉ POLITIKY AUTOŘI: JAN MLÁDEK, JIŘÍ HAVEL HOSPODÁŘSKÁ POLITIKA.
1 ČLFA se představuje ČLFA  založena 1991 (ALS ČSFR, ALS ČR, ČLFA)  48 členů  cíle prosazovat prostředí vhodné pro finanční produkty (právní, ekonomické)
© 2011 Ministerstvo průmyslu a obchodu
Technologické platformy a dopravní výzkum
„Vzdělávejte se pro růst
OP Průmysl a podnikání Základní informace o programu.
Rozvoj kapacit dalšího profesního vzdělávání v Královéhradeckém kraji grantové schéma kraje pro období 2004 – 2006 Olga Zumrová.
Asociace výzkumných organizací Asociace výzkumných organizací – činnost a poskytované služby Ing. Václav Neumajer výkonný předseda Asociace výzkumných.
1 Česká asociace rozvojových agentur Regionální inovační infrastruktura a inovační proces v krajích Manfred Hellmich Praha 29. listopadu 2005.
MUDr. Martin Kuba ministr průmyslu a obchodu Průmyslová politika ve vazbě na automobilový průmysl Zasedání rady ředitelů AutoSAP.
Připravenost České republiky na zavádění opatření strategie Evropa 2020 Ing. Martin Tlapa, MBA náměstek ministra průmyslu a obchodu © 2010 Ministerstvo.
Svaz chemického průmyslu ČR Konkurenceschopnost chemického průmyslu ČR Konference SCHP ČR a MPO ČR SCHP ČR.
Makroekonomie a hospodářství
Krajský úřad Libereckého kraje SEMINÁŘ Možnosti spolufinancování projektů ze strukturálních fondů Evropské unie prostřednictvím operačních programů.
79. zasedání Rady ředitelů (Valná hromada) AutoSAP Předkládá: Řídící tým Představenstva „Hospodářská politika a zaměstnavatelské vztahy“ ve složení: Ing.
odbor strategií a trendů
Operační program Podnikání a inovace (OPPI) Vladimír Kebo, Sněm RVŠ 22.listopadu 2007.
Výzkum a vývoj a inovace v ČR Diskusní fórum k inovačnímu podnikání Brno, 3. října 2007.
INOVACE 2004 Praha, Příprava předsednictví ČR v programu EUREKA Karel Šperlink Prezident AIP ČR Zástupce ČR v Skupině.
Mgr. Martin Turnovský, MBA Sekce rozvoje podnikatelského prostředí a konkurenceschopnosti © 2006 Ministerstvo průmyslu a obchodu Podpora inovací ve firmách.
Vysoké školy a Národní politika výzkumu a vývoje a její realizace Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
Současný stav a problematika plnění Státní energetické koncepce
CEVTECH Soběslav Vítejte v Centru Ekologických a Vodárenských Technologií !
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha Podpora inovací Oddělení řízení a implementace JPD 3, MPSV Ing. Světlana.
TISKOVÁ KONFERENCE TISKOVÁ KONFERENCE Čerpání z programů Evropského sociálního fondu v roce 2007 Praha, RNDr. Petr Nečas.
SEMINÁŘ SVAZU CHEMICKÉHO PRŮMYSLU OPERAČNÍ PROGRAM PRŮMYSL A PODNIKÁNÍ aktuální stav a výhled pro období let Praha 23. května.
Předsednictvo RVŠ dne Vladimír Kebo Informace o Kulatém stolu SPD a RVŠ dne
Mgr. Martin Turnovský, MBA Sekce rozvoje podnikatelského prostředí a konkurenceschopnosti © Ministerstvo průmyslu a obchodu Strategické záměry a.
Ondřej Hradil Brusel, 24. května 2007 CEBRE - Česká podnikatelská reprezentace při EU.
Potřeby obcí a jejich financování v období Ing. Dan Jiránek XV. Celostátní finanční konference Praha, 29. listopadu 2012.
1 Opatření 4.1 JPD3 Zvýšení adaptability zaměstnavatelů a zaměstnanců na změny ekonomických a technologických podmínek jako podpora konkurenceschopnosti.
Materiály pro sněm RVŠ František Ježek Listopad 2004.
1 Kvalita prověřená časem POZICE OCELÁŘSKÉHO PRŮMYSLU SEMINÁŘ MPO, PRAHA, ŘÍJEN 2010 Jiří Cienciala Prezident odvětvového svazu hutnictví železa Předseda.
Znalostní ekonomika Praha, 23. května 2006 Mgr. Tomáš Hruda Generální ředitel.
81. zasedání Rady ředitelů (Valná hromada) AutoSAP Předkládá: Řídící tým Představenstva „Hospodářská politika a zaměstnavatelské vztahy“ ve složení: Ing.
Názor průmyslového spotřebitele na Státní energetickou politiku K.Šimeček - SVSE Seminář AEM,Poděbrady 3/2003.
Význam sektoru obchodu v české ekonomice
Operační program Průmysl a podnikání 2004 – 2006 Výsledky, hodnocení a dopady pro nové programovací období 2007– června 2009 Praha.
MSP v české ekonomice a dotační podpora z EU a státních prostředků.
OP Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost (op pik)
JIHOČESKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA Další možnosti podpor ROADSHOW Možnosti podpor pro podnikatele v období dubna – 15. května 2015.
ÚSTAV ZEMĚDĚLSKÉ EKONOMIKY A INFORMACÍ V Praze 6. května 2015.
Konference INOVACE JE ZÁKLAD VAŠÍ EXISTENCE Brno,
… od myšlenek k aplikacím Marcel Kraus Oddělení strategií a analýz.
Globální akční plán WHO pro zdraví pracovníků na období Pavel Urban Státní zdravotní ústav WHO spolupracující centrum pro pracovní lékařství.
Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán SROP a JPD Praha Pardubický kraj.
1 ČLFA  založena 1991 (ALS ČSFR, ALS ČR, ČLFA)  42 členů  cíle:  prosazuje prostředí vhodné pro rozvoj leasingu, úvěrů a factoringu  těžištěm je financování.
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
Starosti starostů s evropskými fondy, Praha
Elektronický obchod z pohledu České republiky
Podpora podnikání z pohledu bankovního sektoru
Plán činnosti PS na rok 2009 Náměty na činnost PS
Michal Šperling - EUREDIS
Inovační potenciál České republiky Ing. Martin Štícha Sekce VaVaI
Příliv investic do České republiky
Ing. Pavel Vinkler, Ph.D., ředitel odboru podnikatelského prostředí
Transkript prezentace:

Konkurenceschopnost chemického průmyslu ČR Praha, 6. května 2010 © 2010 Ministerstvo průmyslu a obchodu

 2010  Ministerstvo průmyslu a obchodu 3 HLG a ČR HLG působila od 09/2007 do 02/2009 zhodnotit závěry a doporučení skupiny na vysoké úrovni (HLG) identifikovat problémové okruhy odvětví a diskutovat směry řešení zejména v těchto oblastech:  Mezinárodní konference „Šíření závěrů HLG v regionech“ (Ústí n/L, )  Mezinárodní konference k projektu ChemLog (Praha, ) 03/2009 vznik pracovní skupiny pro chemický průmysl – jako reakce na výstupy HLG a hospodářskou recesi

 2010  Ministerstvo průmyslu a obchodu 4

5 Postavení chemického průmyslu v 2009 v české ekonomice odvětví je důležitým zdrojem tvorby HDP podíl na tvorbě hrubé přidané hodnoty cca 3,6 % svými výrobky zásobuje všechny sektory zpracovatelského průmyslu (ZP), služeb a domácnosti podíl na tržbách ZP ČR – 15,5 % (2008 – 15,9 %) podíl na počtu pracovníků ZP ČR (organizace s 20 a více lidmi) – 11,4 %, 2008 – 10,9 % koncem 2009 působilo v odvětvích CHP celkem 936 firem s 20 a více pracovníky, celkem cca 105 tisíc lidí průměrná tržba na firmu cca 400 mil. Kč

 2010  Ministerstvo průmyslu a obchodu 6 Hlavní problémy řešené pracovní skupinou pro chemický průmysl  vývoj chemického průmyslu v ČR v roce 2009  chemická a ekologická legislativa  podpora výzkumu a vývoje, program TIP  problematika zahraničního obchodu (antidumping aj.)  klimaticko-energetický balíček, obchodování s emisemi, benchmarking, atd.

 2010  Ministerstvo průmyslu a obchodu 7 Aktivity MPO ke zmírnění dopadů recese a udržení konkurenceschopnosti snižování administrativní zátěže podniků proexportní politika podpora malého a středního podnikání podpora průmyslového VaV další opatření (strukturální fondy, průmyslové zóny, informační místa pro podnikatele atd.) pracovní skupina pro chemický průmysl otevřený dialog mezi státní správou a podnikatelskou sférou orientace na vybrané problémové okruhy

 2010  Ministerstvo průmyslu a obchodu 8 Další priority MPO neustálá kultivace podnikatelského prostředí zvyšování konkurenceschopnosti podniků prosazování národních zájmů na úrovni EU vytváření podmínek pro aktivní účast podnikatelské sféry na tvorbě legislativy, stanovisek a pozičních dokumentů

 2010  Ministerstvo průmyslu a obchodu 9 Ministerstvo průmyslu a obchodu Na Františku 32, Praha 1