11. Výběr tématu odborného textu, bakalářská práce

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Proč studovat na Vysoké škole Karla Engliše?
Advertisements

Projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR.
Integrace a podpora studentů se specifickými vzdělávacími potřebami na Vysoké škole technické a ekonomické v Českých Budějovicích Registrační číslo: CZ.1.07/2.2.00/
Zpracování seminárních a kvalifikačních prací
METODIKA TVORBY ODBORNÉHO TEXTU
Budování Digitální knihovny Vysokého učení technického v Brně Barbara Šímová /
PŘÍPRAVA METODICKÉHO POKYNU REKTORA VŠSS KE ZPRACOVÁNÍ DIPLOMOVÝCH PRACÍ Zpracování diplomové bakalářské práce.
SO – studijní opora podpora výuky BSe a DSe LS2012
VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA
Šedá literatura (Gray literature) Martina Machátová Tel.: Aktualizace:
Výukový program: Ekonomické lyceum Název programu: Hospodářská politika státu Vypracoval: Ing. Lenka Gabrielová Projekt Anglicky v odborných předmětech,
COMPARATIVES, SUPERLATIVES, TIME EXPRESSIONS Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business In České.
Technická univerzita v Liberci LIBEREC I Studentská 2 Inovace vzdělávání v oboru čeština jako druhý jazyk (CZ.1.07/2.2.00/ ) podpořeného z.
RENESANCE Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business In České Budějovice.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Informatika a komunikace v logistice Kapitola 8: Úkoly logistického informačního systému, Struktura informačního systému podniku, Pohyb informací v síti.
Hodnototvorný řetězec a logistické procesy Kapitola 9: Technologické a logistické funkce článků procesních řetězců , Model článku řetězce – vstupy a.
ZÁSADY KONCIPOVÁNÍ LOGISTICKÝCH SYSTÉMŮ KAPITOLA 5: VZTAH STRATEGIE PODNIKU A LOGISTICKÉHO PLÁNOVÁNÍ, CÍLE, METODY A NÁSTROJE PLÁNOVÁNÍ, POSTUPOVÉ KROKY.
KAPITOLA 11: AKTIVNÍ BANKOVNÍ OBCHODY Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business In České Budějovice.
Životní prostředí a doprava Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business In České Budějovice.
Úkol, cíle a základní pojmy logistiky Kapitola 2: Úkol logistiky, Cíle logistiky, Základní pojmy logistiky Vysoká škola technická a ekonomická v Českých.
Logistika průmyslového podniku Oblasti, vazby a rozhraní
Kvalitativní výzkum v pedagogických vědách: posílení profesních kompetencí absolventů Opera č ní program Rozvoj lidských zdroj ů Evropský sociální fond.
Sociální politika KVSOPO Jaro 2006 Katedra veřejné ekonomie Mirka Wildmannová 5. patro, místnost 523 Konzultační hodiny: úterý
Marketing v EU Ing. Alena Klapalová č.d.634.
ZÁKLADNÍ DISPOZIČNÍ PRINCIPY NAVRHOVÁNÍ Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business In České Budějovice.
zásady navrhování dopravních – železničních staveb
ZPŮSOBY FINANCOVÁNÍ A ZPOPLATNĚNÍ DOPRAVNÍ INFRASTRUKTURY Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business.
KAPITOLA 9: ZÁKLADNÍ DRUHY OPERACÍ - KOMERČNÍ BANKOVNICTVÍ Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business.
ÚČETNICTVÍ 2 7. KAPITOLA: ÚČETNICTVÍ 2 7. KAPITOLA: ZÚČTOVÁNÍ SE ZAMĚSTNANCI A INSTITUCEMI SOCIÁLNÍHO A ZDRAVOTNÍHO POJIŠTĚNÍ Vysoká škola technická a.
ÚČETNICTVÍ 3 4. KAPITOLA: ÚČETNICTVÍ 3 4. KAPITOLA: SPECIFIKA ÚČTOVÁNÍ V JEDNOTLIVÝCH PRÁVNÍCH FORMÁCH PODNIKÁNÍ – VEŘEJNÁ OBCHODNÍ SPOLEČNOST Vysoká.
STAVBY PRO KULTURU, OSVĚTU A DUCHOVNÍ SLUŽBY Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business In České.
SOCIÁLNÍ KOMUNIKACE KAPITOLA 1. Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business In České Budějovice.
Dodavatelsko- odběratelské vztahy při realizaci stavby
Revision of tenses, Pronouns,Numerals, Prepositions
Účetnictví 1 6. kapitola: Metodické prvky účetnictví
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
5. PROJEKCE MODERNÍCH ORGANIZAČNÍCH A ŘÍDÍCÍCH PODNIKOVÝCH STRUKTUR Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology.
Personální plán pro podnikatelský plán
Pozemní stavitelství II
Životní prostředí a doprava Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business In České Budějovice.
Vybrané manažerské metody: Balanced Scorecard, EFQM
REGRESNÍ ANALÝZA Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business In České Budějovice.
ÚČETNICTVÍ 1 3. KAPITOLA: ZDROJE KRYTÍ Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business In České Budějovice.
AUDIT ŘÍZENÍ LIDSKÝCH ZDROJŮ V MALÝCH A STŘEDNÍCH PODNICÍCH Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business.
7. STRUKTURA ODBORNÉHO TEXTU Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business In České Budějovice.
Struktura podnikatelského plánu
EKONOMIKA DOPRAVNÍHO PODNIKU Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business In České Budějovice.
1. ÚVODNÍ INFORMACE K PŘEDMĚTU Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business In České Budějovice.
KONCEPCE NAVRHOVÁNÍ NÍZKOENERGETICKÝCH A PASIVNÍCH BUDOV Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business.
ÚČETNICTVÍ 3 1. KAPITOLA : ÚČETNÍ ZÁVĚRKA – OBSAH A FORMA ÚČETNÍCH VÝKAZŮ V ČR Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of.
Vybrané manažerské nástroje
Životní prostředí a doprava Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business In České Budějovice.
ŘÍZENÍ STAVEBNÍHO DÍLA I Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business In České Budějovice.
TEST DOBRÉ SHODY A TEST NEZÁVISLOSTI Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business In České Budějovice.
Postavení osob na trhu práce dle nejvyššího dosaženého vzdělání 1. prosince 2014 Z0027 Geografická analýza trhu práce.
Vysoká škola polytechnická Jihlava – veřejná vysoká škola (vznikla v červnu 2004 na základě zákona č. 375/2004 Sb.) – neuniverzitní vysoká škola (celosemestrální.
Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích Zdravotně sociální fakulta Katedra ošetřovatelství březen 2009.
Reg. č. projektu: CZ.1.07/2.3.00/ Název projektu: Měření výkonnosti Rozvoj lidských zdrojů v oblasti výzkumu měření a řízení výkonnosti podniků,
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Dopady účetní reformy veřejných financí v konkrétních podmínkách vybrané.
D OPADY ÚČETNÍ REFORMY VEŘEJNÝCH FINANCÍ V KONKRÉTNÍCH PODMÍNKÁCH VYBRANÉ ZÁKLADNÍ ŠKOLY Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav.
Specifika účtování ve vybraném zemědělském podniku Autor bakalářské práce: David Limberk Vedoucí bakalářské práce: Ing. Kristina Kabourková Oponent bakalářské.
Knihovna UTB ve Zlíně a její (nejen) elektronické služby PhDr
Analýza manažerských dovedností ve vybraném podniku
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Motivace a stimulace pracovníků ve vybraném podniku Autor práce:
Financování a účetnictví základních škol
zakladatelský projekt fitness centra GymForAll
Obhajoba diplomové práce
Inovované podklady ke cvičením ze ZK1
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Ekonomické vyhodnocení firemního vzdělávání a jeho vliv na výkonnost.
Transkript prezentace:

11. Výběr tématu odborného textu, bakalářská práce Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business In České Budějovice

Tento učební materiál vznikl v rámci projektu "Integrace a podpora studentů se specifickými vzdělávacími potřebami na Vysoké škole technické a ekonomické v Českých Budějovicích" s registračním číslem CZ.1.07./2.2.00/29.0019. Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

výběr tématu odborné práce „Posun vědění v dané oblasti, rozšíření poznatků o daném problému (na bakalářské úrovni se však takovýto přínos neočekává a nežádá). Nový pohled na danou problematiku vycházející z autorovy osobitosti. Jde však o poznatek postavený nejen na domněnkách autora, ale i na empirickém výzkumu. Konkrétní praktickou aplikaci již známých metod a postupů.“ (Vochozka 2012, s. 10).

nezadávat témata která pouze popisují určitý problém opakovala by dávno známé poznatky o kterých zkušení vědci teprve diskutují a rozpracovávají u kterých neexistuje dostatek zdrojů vyloženě polemická nebo konfrontační na které nejsou studenti jazykově vybaveni

názvy odborného textu stručné, výstižné a především srozumitelné nesmí slibovat více, než co práce předkládá či řeší téma odborného textu je studentům VŠTE zpravidla vybíráno/nabízeno pedagogem

příklady témat Bakalářských prací na KEM VŠTE Analýza markertingového mixu vybraného subjektu zaměřujícího se na služby i produkty Vliv měnové politiky EU na reálnou ekonomiku Specifika účtování ve vybraném zemědělském podniku Strategická analýza JIP - Papírny Větřní, a.s. Další příklady: IS VŠTE > Osobní administrativa > Závěrečné práce

příklady kvalif. prací na jiných VŠ Univerzita Karlova v Praze umožňuje nahlížení na elektronickou podobu závěrečných prací po registrování: https://is.cuni.cz/webapps/zzp/registration/?lang=cs Absolventi a závěrečné práce Masarykovy univerzity v Brně (v plnotextové podobě) http://is.muni.cz/thesis/ Archív diplomových prací Českého vysokého učení technického v Praze (v plnotextové podobě) https://dip.felk.cvut.cz/ Akademická knihovna Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích (v plnotextové podobě) http://minas.jcu.cz/F?RN=698433366 Databáze kvalifikačních prací Vysoké školy ekonomické v Praze (v plnotextové podobě) https://www.vse.cz/vskp/ Digitální knihovna Západočeské univerzity v Plzni (v plnotextové podobě od roku 2012) https://otik.uk.zcu.cz/ Portál ProQuest Central nabízí 100 000 disertačních prací (Ph.D.) v plnotextové podobě, 1,7 milionů abstraktů disertačních prací. http://search.proquest.com

Abstrakt stručný výtah (shrnutí) vědeckého textu = anotace na začátku odborné práce 100 až 500 slov A) strukturovaný abstrakt, který obsahuje všechny části jako celá studie B) volný abstrakt, který by měl obsahovat: těžiště výzkumu, nastínění problému, cíl, odůvodnění studie použité výzkumné metody výsledky výzkumu závěry a doporučení Na VŠTE: Vochozka 2012, s. 24. Příklad: http://www.ukb.muni.cz/kuk/animace/eiz/metodika/aar.html

Anotace je pomocná, základní informace přidaná k nějakému textu (popř. jiných dokumentů, zdrojů), stručně charakterizuje jeho obsah autor vytváří abstrakt, resumé badatel, redaktor, recenzent = anotace na záložce a na obalu knihy, anotace v databázi Příklad: http://www.ukb.muni.cz/kuk/animace/eiz/metodika/ aar.html

Résumé resumé synonymum slova abstrakt – anotace souhrn stručné shrnutí obsahu určitého textu a jeho hlavních myšlenek

recenze esejistická, soustředí se na vlastní přínos autora informativní, která spíše popisuje obsah souhrnná – hodnotí více děl (nebo určité téma) najednou Příklad: http://www.ukb.muni.cz/kuk/animace/ei z/metodika/aar.html

Historie bank a spořitelen v Čechách a na Moravě příklad recenze Historie bank a spořitelen v Čechách a na Moravě ZEMAN, Robert. Historie bank a spořitelen v Čechách a na Moravě. Littera Scripta, České Budějovice: Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích, 2011, roč. 4, č. 2, s. 331- 338. ISSN 1802-503X.

Závěrečné práce vysokoškolské kvalifikační práce: Bakalářské práce (Bc.) Diplomové (magisterské: Mgr., inženýrské práce: Ing.) Rigorózní práce (malý doktorát: PhDr.) Dizertační práce (doktorská: Ph.D.) Habilitační práce (docentura: doc.)

Závěrečné práce nedílnou součástí písemné vědecké komunikace zvláštní žánr vědeckého diskursu hlavním cílem přesvědčit o dostatečné kompetentnosti pro další samostatnou odbornou činnost (aktivní tvůrčí vědeckou práci)

bakalářská práce na všte v informačním systému příslušné předpisy témata vypisují jednotlivé katedry studenta vede a kontroluje školitel bakalářská práce má přesně definovaný obsah a formální podobu