Temple Grandinová Narozena: 29. dubna 1947 Žije: Fort Collins, Colorado, USA Petra Zlatušková, učo: 350297.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Programy pro rozvoj kognitivních funkcí
Advertisements

Občanská výchova ETAPY LIDSKÉHO ŽIVOTA.
Asociace pomáhající lidem s autismem APLA – JM o.s. Zaměstnávání lidí s autismem Prezentace u příležitosti konání Mezioborové konference „Jak je žije lidem.
Orientece v čase Romana Straussová
Název školy: Střední průmyslová škola, Ostrava - Vítkovice, příspěvková organizace Autor: Mgr. Dana Vicherková Datum: Název: VY_32_INOVACE_
Předtím než vám ukážu svou prezentaci o životu ve Vesmíru si uvědomte si, že nejsou vědecky potvrzené žádné informace ! ! ! ! !
Soustava zařízení, kterými se obraz přeměňuje na elektrický obrazový signál.
(CELÉ ČESKO ČTE DĚTEM…nový projekt…aktuální téma…) CO PŘINÁŠÍ PRAVIDELNÉ ČTENÍ DÍTĚTI? vytváří pevné pouto mezi rodičem a dítětem podílí se na emočním.
RÉBUSY jsou hlavolamy Nechat děti vysvětlit co jsou rébusy, teprve potom kliknutím potvrdit správnou odpověď.
Reality show, ktorá našla brata Výsledky sledovanosti
Fonologie Cvičení číslo 5. Interview Kde jsi byl/byla včera? Co jsi dělal/dělala včera? Co budeš dělat dnes po hodině češtiny? Co budeš dělat zítra?
Pozornost Přednáška s prezentací nebo prezentace s přednáškou (Zapněte si prosím zvuk a sami přecházejte na další snímky.) © Radka Mužíková.
VZNIK KRÁTKÉHO FILMU. Fáze vzniku krátkého filmu s komentářem 1. Přípravná fáze 2. Natáčení 3. Zpracování 4. Titulkování Je vhodné sledovat reportáže.
Opakování učiva pro 7. ročník
Working with Verbs I Rewrite the following three sentences, replacing vidět with the appropriate conjugated forms of rozumět, mluvit o, hledat, and pracovat.
Henry Ford - Narodil se: 30. července 1863 v Dearborn, Michigan, USA - Umřel: 7. dubna vyučil se zámečníkem a pak se stal opravářem parních strojů.
1. přikázání Táta daroval synovi vše, syn si přestal všímat otce.
KONFLIKTY V MEZILIDSKÝCH VZTAZÍCH
Proč psi někdy napadnou svého pána aneb – jak jsme zdegenerovali vlky aneb – jak člověk, komik této planety, utváří přírodu k obrazu svému.
– ETAPY LIDSKÉHO ŽIVOTA
Komunikace s dětským pacientem
Autismus aneb selhání nejen teorie mysli
VRTACÍ PŘÍPRAVKY.
Tón, jeho výška a barva.
Dal bych všechno co vím za polovinu toho co neznám. „Descartes“
Honzíkova cesta.
Bezpečí na Internetu PROJEKTOVÝ DEN. Průběh Dne  Nejprve jsme se podívali na 30 minutový film o chování na internetu.  Druhou hodinu jsme se rozdělili.
Vnímání BEREZNYAKOVA SOFYA
Děti – pokračování našeho života
Mgr.Roman Kroutil Gymnázium Rumburk
KOMUNIKACE SE SENIORY Olga Bürgerová.
Jan Potměšil Vypracovala : Dominika Mikésková Třída: 9.B.
RENESANCE - pokračování
Hlasitost zvuku, hluk a ochrana před ním
Dal bych všechno co vím za polovinu toho co neznám. „Descartes“ „Descartes“ Dal bych všechno co vím za polovinu toho co neznám. „Descartes“
MVDr. Lýdia Lánská Čačková

1. Alfons Maria Mucha 2. Slované v pravlasti 3. Slavnost Svantovítova.. 4. Zrušení nevolnictví na Rusi.
Vyrušování, neposlušnost a odmítání spolupráce
1.Kristův kříž si připomínej, | svoji radost v něm vždy mívej, | chceš-li jemu ke cti žít. | Za Kristem vždy hleď až na kříž! Toho, co tam srdcem spatříš,
Prezentační dovednosti 2015 Vítám Vás na dnešním semináři Prezentační dovednosti II.
Paní Radka Životní p ř íb ě h. Fakta  Narozena 1959 (49 let)  Vystudovaná inženýrka, tak se i živí  Žije na chat ě  Má dobrou finanční situaci  V.
Obyvatelstvo světa a jeho početní růst
OPTICKÉ PŘÍSTROJE Prezentace - youtubeyoutube Optické klamy Spočítej černé puntíky.
OB21-VVP-HUM-CJL-MIK-M GRAFICKÁ STRÁNKA JAZYKA Mgr.Marie Mikulcová.
Rehabilitace poruch komunikace Mgr. Ivana Šemberová.
Prioritní osa: 1 − Počáteční vzdělávání Oblast podpory: 1.4 − Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Název školyStřední zdravotnická škola a Vyšší odborná škola zdravotnická Nymburk, Soudní 20 IČO Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název projektuModerní.
Jak jsme s autismem přestali bojovat a učíme se s ním ŽÍT… Jak jsme s autismem přestali bojovat a učíme se s ním ŽÍT… Eva Černá.
Planeta Země Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast Motivace praktické výuky uměním, společenskými a přírodními.
Vítězslav Nezval Martin Vocl C3B. Obsah Základní informace Život Dílo Charakter tvorby Pantomima Ukázka Otázky.
Vývoj osobnosti I. Od prenatálního období po batole Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Miroslava Wrubelová. Dostupné.
Digitální pomocníci/asistenti: Cortana, Google Assistant, Siri, Alexa
Mgr.Michal Vičar Emoční inteligence.
VY_32_Inovace_6.1.8 opakování nauky o významu slov
MARK HADDON Autor: Mgr.Dana Vagenknechtová
SMRT Vypracoval: Michael Brablec Obor: Technické lyceum Třída: 1L
Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/
Komunikace Opakování (prezentace, asertivita, přesvědčování, manipulace, řeč těla, zpětná vazba, naslouchání, motivace)
STŘEDNÍ ŠKOLA PEDAGOGICKÁ, HOTELNICTVÍ A SLUŽEB
Stát III. Národnost, národ, etnika, majority, minority, multikulturní soužití, azylanti.
Opakování učiva pro 7. ročník
Evakuace obyvatel Autor: Bc. Balonová Soňa.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a mateřská škola Lukavice, okres Ústí nad Orlicí AUTOR: Eva Strnadová NÁZEV:VY_52_INOVACE_04_05_36_ŽIVOT V MOŘÍCH A OCEÁNECH.
za polovinu toho co neznám.
KOČKY.
Opakování učiva pro 8. ročník
Digitální učební materiál
Transkript prezentace:

Temple Grandinová Narozena: 29. dubna 1947 Žije: Fort Collins, Colorado, USA Petra Zlatušková, učo:

O jejím životě Ve 3 letech diagnostikován autismus Ve 3 letech diagnostikován autismus V 5 letech se naučí mluvit V 5 letech se naučí mluvit V 15 letech si uvědomila, že rozumí zvířatům více než lidem (dobytek ruší stejné druhy zvuků jako autisty) V 15 letech si uvědomila, že rozumí zvířatům více než lidem (dobytek ruší stejné druhy zvuků jako autisty) Navrhla stroj pro simulaci kontaktu s lidmi Navrhla stroj pro simulaci kontaktu s lidmi Přemýšlí jako zvířata – snaží se zajistit dobré podmínky při chovu, na jatkách, atd… Přemýšlí jako zvířata – snaží se zajistit dobré podmínky při chovu, na jatkách, atd… Dnes úspěšná bioložka a inženýrka Dnes úspěšná bioložka a inženýrka

Temple autismus Vnímá detaily, má velkou představivost, přemýšlí v obrazech, skvělá paměť Vnímá detaily, má velkou představivost, přemýšlí v obrazech, skvělá paměť Rychle mluví, opakuje slova, vyhýbá se očnímu kontaktu a dotekům Rychle mluví, opakuje slova, vyhýbá se očnímu kontaktu a dotekům Nerozumí různým pohledům: „vyměňují si pohledy, ale já nevím co znamenají“, nepozná kdy se člověk mračí a kdy usmívá – nerozumí tomu Nerozumí různým pohledům: „vyměňují si pohledy, ale já nevím co znamenají“, nepozná kdy se člověk mračí a kdy usmívá – nerozumí tomu Hypersenzitivita – zvýšená citlivost například na zvuky Hypersenzitivita – zvýšená citlivost například na zvuky Musí mít svoje bezpečné místo (vlastní pokojík, svůj stroj), jasně stanovený řád Musí mít svoje bezpečné místo (vlastní pokojík, svůj stroj), jasně stanovený řád

Zdroje Temple Grandinová (TV film) – ukázka 1:41:20 Temple Grandinová (TV film) – ukázka 1:41:20 genialni-autisti-zdroj-epocha/ genialni-autisti-zdroj-epocha/ grandinova/ grandinova/