Vsetín Město ve kterém žiji

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Kde to vlastně žijeme? Vesmír Mléčná dráha Sluneční soustava
Advertisements

Základní škola a Mateřská škola Vrbovec
ZLÍNSKÝ KRAJ.
ČR – Zlínský kraj VY_32_INOVACE_Z ČR 8.20 Mgr. Kosík Lukáš
 Poloha.. Poloha..  Naše obec Naše obec  Mapa Obce Mapa Obce  Historie obce Historie obce  Tradice Tradice.
Svazek obcí Mikroregion Valašskomeziříčsko - Kelečsko.
SLUNEČNÍ SOUSTAVA.
Ochrana přírody ..
Zlínský kraj Baťův kraj → Baťa svojí výrobou
Práce s mikroregiony na úrovni krajů Zlínský kraj Brno
Zlínský kraj.
ŘEKY ČESKÉ REPUBLIKY.
Škola: Střední škola právní – Právní akademie, s.r.o. Typ šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Projekt: CZ.1.07/1.5.00/
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Označení:Sada: Ověření ve výuce:Třída: Datum: Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_ZEM_BR_2_17.
Zlínský kraj krajské město Zlín.
Inovace bez legrace CZ.1.07/1.1.12/
Česká republika: Zlínský kraj Hospodářský zeměpis
Zlínský kraj.
Zlínský kraj Z.
49.1 Zlínský kraj – poznáš jeho dominanty?
Zlínský kraj - procvičování
Moravskoslezský kraj.
Zlínský kraj Přírodní poměry
Jihomoravský kraj.
Masarykovo gymnázium.
SLOVENSKO Martin Schwarz.
MÍSTO,KDE ŽIJI JE VSETÍN
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_80_ČR – Zlínský kraj AUTOR: Mgr. Marek Bury ROČNÍK, DATUM:
ČLOVĚK A PŘÍRODA Zeměpis
STŘEDNÍ EVROPA Jan Dušek.
Zlínský kraj.
MÍSTO, KDE ŽIJI - BOBRKY Bobrky jsou část města Vsetína
STŘELNÁ zdroj: strelna.cz zdroj: strelna.cz
Město ve kterém žiji Žiji ve městě Vsetíně. Není to zrovna velké město, ale také není nejmenší. Ve Vsetíně jsem se narodil a žiji zde už 16 let. Není tu.
Země je třetí planeta sluneční soustavy, zároveň největší terestrická planeta v soustavě a jediné planetární těleso, na němž je dle současných vědeckých.
Vsetín Vsetín je město, ve kterém žiji. Na Vsetínu se mi líbí, že je to malé město a všichni se tu v podstatě skoro známe. Město je obehnané lesy a kopcovitými.
Karolinka-město ve kterém žiji
Místo kde žiji: Lhotsko
Anotace: ČR – Zlínský kraj Vzdělávací oblast: Zeměpis 8. ročník Autor: Mgr. Kosík Lukáš Jazyk: český Očekávaný výstup: Žák vyhledá a zapíše do pracovního.
SLOVENSKO SLOVENSKO Krásná země Geografická poloha Slovenská republika je vnitrozemský stát nacházející se ve střední Evropě Slovenská republika je vnitrozemský.
TURISTICKÉ OBLASTI JIHOMORAVSKÉHO KRAJE C Z.1.07/1.4.00/ Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; C Z.1.07/1.4.00/
HIT sezony Významný počin v cestovním ruchu Vyhlášení výsledků Vyhlašuje Centrála cestovního ruchu Východní Moravy, záštita generálního ředitele Czechtourism.
Zlínský kraj Pracovní list Tato práce je šířena pod licencí CCBY-SA3,0. Odkazy a citace jsou platné k datu vytvoření této práce VY_32_INOVACE_12_38.
Praha – hl- město ČR Praha je největší a nejvíce obydlené město České republiky Patří mezi nekrásnější města světa Je sídlem prezidenta, vlády a parlamentu.
NÁZEV ŠKOLY:Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště AUTOR:Mgr. Jolana Navrátilová NÁZEV:VY_32_INOVACE_09_Sluneční soustava TÉMATICKÝ.
Česká republika Zlínský kraj. Anotace: Materiál slouží k seznámení s jedním z krajů České republiky (Morava) – Zlínským krajem.
Základní škola Frýdlant nad Ostravicí, Komenského 420, příspěvková organizace Název projektu:Učíme obrazem Šablona:III/2 Název výstupu:Zoologické zahrady.
Zlínský kraj Vypracovali: Jan Balák a Lenka Kohoutová.
Ročník: 5. Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět Vzdělávací obor: Vlastivěda Tematický okruh: Místo, kde žijeme Téma: Zlínský kraj Jméno autora: Mgr. Dana.
BÍLÉ KARPATY CHRÁNĚNÁ KRAJINNÁ OBLAST Rozloha: 750 km 2 Nejvyšší hora: Velká Javořina (970 m n. m.) Vznik CHKO: 1980 ZÁKLADNÍ ÚDAJE.
Moravskoslezský kraj Mgr. Prchalová Zdeňka Pro 7. tř. ZŠS Zeměpisná poloha, povrch, města SŠ, ZŠ a MŠ, Karviná.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola při dětské léčebně, Janské Lázně, Horní promenáda 268 Autor: Mgr. Věra Voborníková Datum: Název:
Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_09_Jihomoravský.
Název školy:  ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor:
Moravskoslezský kraj.
Anotace Prezentace obsahuje přehled míst regionu Zlínska. Je určena žákům 4. a 5. tříd, lze ji využít i v jiných předmětech, kde se probírá téma Můj region,
Název školy: ZŠ Pardubice - Spořilov
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště AUTOR: Mgr. Iva Drgáčová NÁZEV: VY-32-INOVACE-11-Zlínský kraj-průmysl strojírenský.
ŠABLONA 32 VY_32_INOVACE_11_22_SLOVENSKO.
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů
Moravskoslezský kraj Nová huť Ostrava. Moravskoslezský kraj Nová huť Ostrava.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Čestlice
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště AUTOR: Mgr. Iva Drgáčová NÁZEV: VY-32-INOVACE-15-Zlínský kraj-průmysl sklářský.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Dolní Benešov
VY_52_INOVACE_29_02_Zlínský kraj
Název školy: MŠ a ZŠ Veselí nad Moravou, Kollárova 1045
Předmět: Vlastivěda Ročník: V. Tematický celek: Česká republika
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Název DUM: VY_32_INOVACE_X_3_19_Zlínský_kraj
Zlínský kraj Baťův kraj → Baťa svojí výrobou
Transkript prezentace:

Vsetín Město ve kterém žiji Vsetín je mé rodné město a je pro mě srdcem Valašska. Udržuje se zde spoustu valašských tradic a zvyků, což už se na mnoha místech nevidí. Vsetínem protéká známá řeka Bečva, která se dělí na horní a dolní tok. Vsetín se asi nejvíce proslavil díky hokeji. Největším dominantou Vsetína je Vsetínský zámek se zámeckou zahradou.

Škola Vsetínské gymnázium se prošlo během let menšími změnami: Chodím na střední školu Masarykova gymnázia , celým názvem: Masarykovo gymnázium Střední zdravotnická škola a Vyšší odborná škola zdravotnická Vsetín Tato škola je určitě jednou z nejlepších škol z okolí Vsetína, snaží se připravit všechny studenty na vysoké školy s veškerým zaměřením. Vsetínské gymnázium se prošlo během let menšími změnami:

Kraj Zlínský kraj Je jedním ze 14 krajů České republiky . Nachází se ve východní části republiky a je rozdělen na několik okresů: Zlín, Vsetín, Kroměříž a Uherské Hradiště. Tvoří část hranice se Slovenskou republikou. Nachází se zde dvě chráněné oblasti Beskydy a Bílé Karpaty. Zlínský kraj je oblíbenou turistickou oblastí, zejména cyklistů a milovníků zimních sportů.

Morava Morava je jedním ze tří celků České republiky a pro mě samozřejmě tou nejmilejší. Je velmi zajímavá především lidovou kulturou, krajinou a dobrým jídlem specifickým pro tuto krajinu. Moravou protéká stejnojmenná řeka Morava. Hlavním městem Moravy je Brno.

Česká republika O České republice se říká, že je srdcem Evropy. Je to poměrně malý stát s hlavním městem jménem Praha, která patří mezi jedny z nejkrásnějších a nejhistoričtějších míst světa. Samostatný český stát je vznikl 1.1.1993. Dříve byla Česká republika spojena s Slovenskem.

Země Je třetí planeta sluneční soustavy a jediná planeta na které je dosud potvrzen život. Vznikla před 4,6 miliardami let z mezihvězdného prachu. Země je jediná na které je dosud člověk schopný života. Země má svou přirozenou družici – Měsíc.