SÍDLO ROTHSCHILDŮ. Základní informace Empírový zámek Postaven v letech 1846 – 47 Nejstarší dochovaná budova ve Vítkovicích Postaven v klasicistním slohu.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Joštova realitní kancelář
Advertisements

Právních služeb firmy proMIKRO s.r.o.
OLOMOUC - ČECHY POD KOSÍŘEM
Zájezd do Paříže.
Byl postaven v roce 1909 Felixem Neumannem
Památky Nizozemska Sara Stojkovičová. Euromast Věž Rotterdam Postavena v letech Architekt : Maaskant Byla postavena speciálně pro Floriádu 1960.
STAVEBNÍ SDRUŽENÍ NOPRE. Zaměřujeme se především na: stavby rodinných domů hrubé stavby zateplování budov omítky, fasády.... půdní vestavby a rekonstrukce.
Nové VÍTKOVICE Ing. Jan Světlík Předseda představenstva a generální ředitel VÍTKOVICE, a.s. MACHINERY GROUP Seminář Ostrava,
Představení PS Lesnictví a zemědělství
generální ředitel a předseda představenstva
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2č. materiálu: VY_32_INOVACE_61.
Granty pro IT a jak jimi podpořit prodej Robert Šedivec.
PROJEKT EU - PENÍZE ŠKOLÁM Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/ Název projektuModerní škola Šablona III/2Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Památková hlediska ochrany urbanistické struktury sídla příklady ze Zlínského kraje dubna 2010.
Zámek Dobříš Od Kačky H..
Vila prvního československého předsedy vlády Karla Kramáře tvoří bezesporu nepřehlédnutelnou dominantu letenského panoramatu. Pro její stavbu si Kramář.
SVITAVY.
Město a příměstské oblasti Obec, kde žiji. Město Většina obyvatel žije ve městech a v příměstských oblastech. Na předměstích byla postavena velká sídliště.
Spolupráce s partnery – základ kvalitní odborné výuky Registrační číslo: CZ.1.07/1.1.01/
Jméno autora: Mgr. Věra Kocmanová Datum vytvoření:
Občanská výchova 6. ročník
Vizovice Simona Tichá.
Označení materiálu: VY_32_INOVACE_RUBMO_ESTETIKA_15 Název materiálu: Kulturní památky 1 Tematická oblast: Estetika, 1. ročník Anotace: Prezentace slouží.
Kdo jsme..? -jsme československý vodní institut, který zkoumá vodu doslova do kapičky a snaží se tak pomoct celému světu…,který je už tak moc nečištěný.
Zámek Poruba Mařáková Anna Jedináková Klára
Česká republika: Rybníky Hospodářský zeměpis
ČR – PAMÁTKY UNESCO K/41, M/01
Opava.
Románský sloh VY_32_INOVACE_ 01 Románský sloh.
Kubásková Petra Prezentace 5MB
TÝDEN PROGRAMU COMENIUS COMENIUS WEEK PREZENTACI ZPRACOVALI ŽÁCI ZE ZŠ DR.EDVARDA BENEŠE Z ČAKOVIC JAN RICHTER A MARTINA HERVERTOVÁ.
Sdružení automobilového průmyslu BRANO GROUP, a.s. FÓRUM HOSPODÁŘSKÝCH NOVIN, Brno AKTUÁLNÍ PROBLEMATIKA FIREM ČR – EURO Ing. Pavel Juříček,
Využívání ICT ve všeobecně vzdělávacích a odborných předmětech Regionální dějepisně zeměpisný katalog Třeboňska Gymnázium, Třeboň, Na Sadech 308 Zpracováno.
Romantická architektura v Čechách

Kam už naši studenti nebo absolventi pracovně zavítali.
Tato prezentace je hrazena z projektu: Spolupráce s partnery – základ kvalitní odborné výuky Registrační číslo: CZ.1.07/1.1.01/
Město Dačice a okolí Historie a současnost.
- byla založena v r jako družstevní tiskárna - tiskárna sídlila v Tůmově ulici až do roku v listopadu roku 2004 se přestěhovala do nově postavené.
Znáš Víš, které to jsou ? PAMÁTKY UNESCO V ČR
Ahoj, jsem Vítkovický zámek a provedu Vás svou historií.
Matěj Stolička, Ondřej Vavro, Lukáš Čecháček, Jiří Močkoř.
Zámek Zásmuky, původní barokní tvrz se vstupním portálem z konce 17
Přírodní krása Rakouska...
Klasicistní architektura v Čechách Dostupné z Metodického portálu ISSN: 1802 – 4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno.
Projekt:OP VK Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Autor:Mgr. Anna Csanádiová Číslo DUM:D Datum ověření ve výuce: Ročník:8.
Ochrana práv spotřebitelů … kvalitní dodávky energií, za přiměřené ceny Ing. Jan Světlík generální ředitel a předseda představenstva VÍTKOVICE, a.s
Zpráva o činnosti představenstva, hospodaření družstva za rok 2014 a návrh hospodářsko-finančního plánu na rok 2015 Jaroslav Majer Stavební bytové družstvo.
Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_01_Památky.
Pyramidy a zikkuraty. Pyramidy - jeden ze sedmi starověkých divů světa postaveny od 27. do 18.stol. př.n.l. přesný počet není znám vystavěné z cihel se.
Autor prezentace: Vojtěch Kolařík Autor obrázku: 1 - Podzemnik (CC-BY-SA) 2, 3 - Karl Gruber - 2, 3 - Karl Gruber - karl.gruber[at]mmcx.net.
Zámek Hluboká Webové stránky zámku
TŘEBÍČ – BAZILIKA SV. PROKOPA A ŽIDOVSKÁ ČTVRŤ
JOSEFOV (PRAHA) - městská čtvrť obklopená Starým Městem, pojmenovaná
Znak pánů z Boskovic. znak pánů z Boskovic radnice před rokem 1559.
Romantická architektura v Čechách
Klasicismus VY_32_INOVACE_46_933
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Ledečský hrad Ledeč nad Sázavou.
Město a příměstské oblasti
Adresa školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633
Svitavské památky– dům U Mouřenína
LŠTĚNSKÝ ZÁMEK IX. ročník -Závěrečné práce
PROSTĚJOV Statutární město 44 tisíc obyvatel 225 m. nad mořem.
Management stavební firmy
Autor: Mgr. Iveta Váňová
BAZILIKA V MOHUČI (NĚMECKO). Katedrála svatého Martina a svatého Štěpána (německy: Der Hohe Dom zu Mainz či Mainzer Dom) v Mohuči byla původně postavená.
ZŠP a ZŠS Uherský Brod projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ DĚJEPIS
Matematické operace do
LITOMYŠL velkolepé renesanční zámecké sídlo ve stylu italské renesance
Transkript prezentace:

SÍDLO ROTHSCHILDŮ

Základní informace Empírový zámek Postaven v letech 1846 – 47 Nejstarší dochovaná budova ve Vítkovicích Postaven v klasicistním slohu

Sloužil majitelům železáren Bydleli v něm především jeho ředitelé

Stavební úpravy V roce Adolf Sonnenschein V roce Oskar Federer Architektonicky necitlivým změnám došlo po roce 1948 Určeno pro podnikové organizace (ROH, KSČ a ČSM)

Zámek dnes Zámek nyní patří firmě Vítkovice Holding, a. s. Zásluhou předsedy představenstva Ing. Jana Světlíka se vrací do původní krásy