15. prosince 2005Efektivní zdravotnictví v podmínkách Ústeckého kraje Regionální zdravotnický informační systém Martin Zeman.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Interoperabilita v elektronickém zdravotnictví
Advertisements

Koordinační porada informatiků obcí III. typu Spálené Poříčí 14. –
Odrazový můstek reformy zdravotnictví v oblasti zdravotních služeb
E-Česko 2006 Státní informační a komunikační politika Praha Vladimír Mlynář.
Seminář ředitelů ZZ února III. pracovní seminář ředitelů nemocnic a zdravotnických zařízení Martin Zeman Masarykova nemocnice v Ústí nad Labem,
1 © AGIT AB Efektivní zdravotnictví v podmínkách Ústeckého kraje v Ústí n.L. Koncepce budování informačního systému v nemocnicích Ústeckého.
Course seminar CM4 SE 31. srpna Regionální zdravotnické informační systémy B.I.B.S., a.s. Brno Senior Executive MBA Course Seminar Ing. Martin Zeman.
Role MZ ČR v souvislosti s veřejnou podporou – financování investic ve zdravotnictví
Programová konference ČSSD Michal Hašek Předseda Asociace krajů ČR a hejtman Jihomoravského kraje , Hradec Králové Silné, samostatné a spravedlivé.
© Copyright Siemens Business Services Global network of innovation Návrh rozvoje informačních systémů krajského úřadu Ludvík Dlabaja 17. března 2006.
Informatizace veřejných knihoven Internet a veřejné knihovny jako informační centra měst a obcí PhDr. Ivana Štrossová Okresní knihovna Havlíčkův Brod.
Integrovaný operační program (IOP) INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM Ministerstvo pro místní rozvoj Staroměstské nám
Zdravotnictví V odvětví zdravotnictví v ČR je zaměstnáno pracovníků a výdaje státního rozpočtu do tohoto odvětví představuji asi 9% HDP. Po roce.
Informační technologie pro české a slovenské zdravotnictví Integrační a komunikační centrum zdravotnických informací.
Tomáš Julínek Reforma zdravotnictví. Základní charakteristiky ideových pohledů na zdravotnictví - duben 2001  Zvýraznění role občana  Zdravotnická zařízení.
JEDEN CÍL, SPOLEČNÁ CESTA Ministerstvo vnitra České republiky & Ministerstvo vnitra Ing. Jaroslav Svoboda
REFORMA ZDRAVOTNICTVÍ „Zdravotnictví nejvyšší kvality dostupné pro všechny!“ MUDr. David Rath.
Zkušenosti ze zavedení systému řízení kvality informačních služeb
Reinženýring cesta ke zvyšování výkonnosti státní správy s využitím procesního řízení Ing. Martin Čulík Notes CS a.s. Konference ISSS 2003 Hradec Králové.
Strana: 1 © Vema, a. s. Ucelené řešení pro řízení lidských zdrojů, ekonomiky a logistiky.
REGIONÁLNÍ FUNKCE KNIHOVEN Pomoc nebo omezení ? Definice RF knihovny Funkce, v jejichž rámci krajská knihovna a další pověřené knihovny, poskytují základním.
Informace o přípravě Integrovaného operačního programu  Ministerstvo kultury  Ministerstvo informatiky Vít Richter Národní knihovna ČR
Reforma českého zdravotnictví poznámky a připomínky
Regionální komunikační infrastruktura CamelNET. Co to je ? Krajem provozovaná optická datová síť Optické kabely jsou uložené v zemi Současně zahajovaná.
IBM Global Services ČR © 2006 IBM Corporation April, 2006 E-stát a EU Pavel Hrdlička.
MediGrid: sémantika a hodnota biomedicínských dat Jan Vejvalka, Petr Lesný, Tomáš Holeček*, Kryštof Slabý, Adéla Jarolímková**, Helena Bouzková*** Fakultní.
MV ČR 1 Nové podmínky pro krajské projekty Ing. Jaroslav Svoboda MV ČR.
Školství, zdravotnictví a veřejnou správu Jan Knyttl zástupce společnosti pro školství a samosprávu Změny v licencování pro.
Pohled samosprávy na eHealth
Projekt MedGate – integrace informačních zdrojů pro výzkum a vývoj v medicíně Eva Lesenková, Helena Bouzková, Jarmila Potomková, Eva Chárová MEDSOFT 2004,
Řízení zdravotnictví z pohledu kraje – zdravotnické právo
1 © AGIT AB IT Projekt roku 2007 Systém objednávání pacientů přes Internet Martin Zeman, Jan Pejchal, Aleš Daniel Workshop „eHealth a veřejná správa –
Kvalita a bezpečnost IT ve zdravotnictví
Posuzování kvality národních internetových zdrojů
Prof. Molnár1 Podnikové informační systémy Outsourcing IS/IT a ASP Prof. Ing. Zdeněk Molnár, CSc Ústav řízení a ekonomiky podniku
Co by měla splňovat pověřená knihovna Brno
NZIS ukazatele pro řízení Seminář 20.května 2003.
1 © AGIT AB IT Projekt roku 2007 Zdravotnictví Ústeckého kraje on-line Lenka Jeřábková ČD - Telematika a.s. Martin Zeman, Jan Pejchal Krajská zdravotní,
Co umožní uplatnění informačních technologií ve zdravotnictví
Ekonomika ve zdravotnictví Ze Sylabu: Předmět seznamuje studenty se systémem zdravotního pojištění, se seznamem výkonů a platnou legislativou pro úhrady.
Krajská zdravotní, a.s. Sociální péče 3316/12A, Ústí nad Labem IČ: společnost vedená Krajským soudem v Ústí nad Labem, oddíl B, vložka.
1 © AGIT AB Telemedicína Brno března 2008 v Brně Od bezfilmových nemocnic k bezfilmovému Ústeckému kraji Martin Zeman, Aleš Daniel, Jan Pejchal.
1 © AGIT AB Výkonná a bezpečná komunikační infrastruktura pro aplikace Telemedicíny & eZdravotnictví/eHealth Martin Zeman (Krajská zdravotní, a.s.) Radek.
1 © AGIT AB Zkušenosti se vzděláváním manažerů ve zdravotnictví financovaným z ESF Vliv manažerského vzdělávání na změnu řízení při transformaci nemocnic.
1 © AGIT AB Telemedicína Brno března 2007 v Brně Regionální PACS nemocnic Ústeckého kraje Martin Zeman, Aleš Daniel, Jan Pejchal.
Sledování dekubitů jako indikátoru kvality ošetřovatelské péče na národní úrovni Prezentace výstupů Praha,
 Legislativa  Infrastruktura veřejné správy  Projekty  Finance  Informace.
Zdravotnické reformní zákony Mgr. Martin Plíšek náměstek ministra zdravotnictví.
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji na období konference Sociální služby v Ústeckém kraji Krajský úřad Ústeckého kraje.
Zajištění regionálních funkcí knihoven v roce 2013 PhDr. Vít Richter Národní knihovna ČR Svaz knihovníků a informačních pracovníků ČR Tel. 603–223–627,
Akční plán podpory zdraví Nemocnice Pelhřimov, p.o. Pavlína Fridrichovská, DiS. Podzimní škola WHO – HPH, 12. – , MZČR Praha.
Biomedicíncký výzkum s podporou evropských zdrojů v nemocnicích 2012 Perspektivy elektronizace ve zdravotnictví v ČR 12. dubna 2012.
STABILIZACE A REFORMA ČESKÉHO ZDRAVOTNICTVÍ Priority ministra zdravotnictví Tomáše Julínka pro funkční období Praha,
Návrh rozpočtu kapitoly 335 – MZ ČR na rok 2017
Chytrý Jihomoravský kraj ?
Cesta ke zvýšení kvality a bezpečnosti zdravotnického zařízení
REFORMA ČESKÉHO ZDRAVOTNICTVÍ
Metodické centrum pro výstavbu a rekonstrukci knihoven
Budování Integrovaného informačního systému Národního památkového ústavu Petr Volfík, NPÚ ÚP
The Ministry for Regional Development of the Czech Republic (MRD)
ÚLOHA STÁTU VE ZDRAVOTNÍ POLITICE
Komunitní plánování Mirka Wildmannová.
Přeshraniční poskytování zdravotní péče
Michal Šperling - EUREDIS
ZDRAVOTNICTVÍ ČR: Stručný přehled činnosti oboru: lékárenská péče 2007–2016 NZIS REPORT č. K/30 (08/2017)
ZDRAVOTNICTVÍ ČR: Stručný přehled činnosti oboru: zdravotnická dopravní služba 2007–2016 NZIS REPORT č. K/32 (08/2017)
Ing. Stanislava Správková
Technická Evidence Zdravotnických Prostředků 2
Demografie vs. zdravotnictví
Resort zdravotnictví Liberec,
Transkript prezentace:

15. prosince 2005Efektivní zdravotnictví v podmínkách Ústeckého kraje Regionální zdravotnický informační systém Martin Zeman

2 2 Příklad definice RZIS V regionu Ve zdravotnictví systematický sběr, zpracování či sdílení informací sdílené využívání informačních a telekomunikačních technologií

3 3 Potřeby a očekávání Různá očekávání, protichůdné potřeby Zřizovatelé, vlastníci Managementy Zdravotníci Klienti, občané Stát, pojišťovny, obce, dodavatelé, …

4 4 Kraj Optimalizovat chod sítě svých vlastních ZZ, srovnat stav jejich informatizace, zprůhlednit hospodaření ZZ, zejména z ohledem na dotační politiku kraje. Zajistit dostupnost zdravotní péče v kraji a to nejen pomocí svých ZZ.

5 5 … a jeho nemocnice Management informace z benchmarkingu, optimalizace procesů v ZZ, přínos k informatizaci vlastních ZZ – např. sdílením HW, SW, PW, externím financováním; ochrana investic do IT. Zdravotničtí pracovníci optimalizace procesu poskytování zdravotní péče, sdílení know how, klíčových kapacit (i lidských), dokumentace aj.

6 6 A co zákazníci ? Občané jak to přispěje k péči o zdraví a ke kontrole veřejných prostředků Pacienti žádají především kvalitní (dostupnou v místě i čase, levnou, komplexní, variantní, špičkovou atd.) zdravotní péči. Perspektiva E-health

7 7 Příklady - celostátní úroveň NZIS Registry Národní referenční centrum Intenzivní účast MN na rozvoji Národního referenčního centra Zdravotní pojišťovny

8 8 Multiregionální úroveň Propojení MN a fakultních nemocnic FC over IP – sdílení datových úložišť Videokonference E-learning Grant AV ČR - MN x CESNET x FN Motol Spolupráce MN s MU Brno v oblasti Gridů a PACS Masaryk Healthcare Network (MHNET.CZ) Spolupráce MN a NLK Propojení lékařských knihoven

9 9 Regionální úroveň Propojení nemocnic Teplice – Ústí - Děčín Projekty SROP Projekt "Veřejný internet v síti nemocnic v Ústeckém kraji„ Propojení MN a záchranné služby Projekt regionálního PACS Záměry ÚK v oblasti performance measurement

10 Závěr Jak to, že jsme to tak dlouho vydrželi bez RZIS ?

11 Děkuji pozornost M Martin.Zeman mnul.cz