Výchova ke zdraví Projekt POHYB.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Základní umělecká škola V. Petrželky, Edisonova 90, Ostrava – Hrabůvka
Advertisements

Metodický list  Jedním z cílů sportovní činnosti je upevňování zdraví sportujících. Naplňování tohoto cíle klade nemalé požadavky na trenéry, učitele.
Základní pohybový systém
Výstavba sportovního areálu 20
Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.2.06/
Výuka probíhá metodou řízené diskuse. V první části se věnujeme přirozeným rozdílům, které charakterizují sport mužů a sport žen, ve druhé se věnujeme.
ORGANIZAČNÍ FORMY V TĚLESNÉ VÝCHOVĚ
Technika. TECHNICKÁ PŘÍPRAVA V tréninku techniky jde především o opakované provádění učeného pohybu, při kterém dochází k opravování a zpřesňování jeho.
Jak se (ne) stát závislákem! „Jak se (ne) stát závislákem !“ je interaktivní výchovný program pro „….náctileté“ s tématikou primární prevence některého.
Vysoké mýto.
Český červený kříž Oblastní spolek Chrudim
výchova k nekuřáctví pro I. stupeň ZŠ
Dny zdraví ZŠ a MŠ Nemojany 1. –
Team Building Program, který jsme pro Vás připravili je složen z pohybových bloků, krátkých přednášek, relaxace a ochutnání zdravého, přesto chutného stravování.
VY_32_INOVACE_ 19_Lidé kolem nás Volný čas (SADA ČÍSLO 2)
Přehazovaná je míčová hra, která nahrazuje klasický volejbal a současně je k němu vhodnou průpravou. PRAVIDLA HRY ZŠ HORŠOVSKÝ TÝN 1.CÍL HRY: - účelem.
Herní princip ve sportovní přípravě dětí Licence B
Hra – riskuj – Objem a povrch krychle a kvádru – 2
BASKETBAL.
Digitalizace výuky Příjemce
Sportujeme v každém věku
Metodický list Výuka probíhá diskusní formou. Hledáme odpověď na otázku – proč je užitečné věnovat se sportovní činnosti či jiné intenzivní pohybové činnosti.
Metodický list Se sportem je pojem fair play nerozlučně spjat. Patří k základním kamenům výchovy sportovců všech výkonnostních úrovní a každého věku.
Prezentace pro ESPG Daniela Černá
ROZVOJ SÍLY II. David Zahradník, PhD.
Vzdělávání pedagogů v oblasti prevence úrazů dětí
EU PENÍZE ŠKOLÁM Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost ZÁKLADNÍ ŠKOLA OLOMOUC příspěvková organizace MOZARTOVA 48, OLOMOUC tel.: 585.
Vzdělávací oblast – člověk a jeho svět Předmět – prvouka 3. roč.
Luboš Charvát KTV FPE ZČU v Plzni 2013
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Výstavba sportovního areálu 20.základní škola Plzeň, Brojova 13, příspěvková organizace Brojova 13, Plzeň Kontaktní osoba pro projekt: Mgr. Pavel.
Vypracoval: Jiří Novák 9.Třída
Mgr. Vendula Babou č ková. ORGANIZA Č NÍ FORMA „ vn ě jší uspo ř ádání organiza č ních a didaktických podmínek vyu č ování, v nich ž se realizuje výchovn.
OLYMPIJSKÝ VÍCEBOJ ZŠ ZBRASLAVICE.
Prezentace pro borce Trenéři: Kulatka, Kain FK Brandýs-Boleslav roč FK Brandýs-Boleslav roč Březen 2010.
PRAVIDLA VOLEJBALU pro malé sportovce
VOLEJBAL 1.
Profesně pracovní způsobilost člověka a její edukační utváření
Název školy Základní škola Domažlice, Komenského 17 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu „EU Peníze školám ZŠ Domažlice“ Číslo a název.
Řízení sportovního tréninku
Tvořivost ve hře a tréninku
Basketbalová pravidla
Bp a Bk 2216 SPORTOVNÍ HRY I. základní výukový předmět pro studenty s tělovýchovným zaměřením se základními pohybovými předpoklady Studenti rozumí sportovní.
FYZIOLOGIE BADMINTONU
P-CENTRUM, SPOLEK CENTRUM PRIMÁRNÍ PREVENCE Nabídka služeb
Téma: Podpora zdravého životního stylu ve školách v Kraji Vysočina.
NÁZEV ŠKOLY: Gymnázium Lovosice, Sady pionýrů 600/6 ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.5.00/ NÁZEV MATERIÁLU: VY_32_INOVACE_4C_03_Rozvoj rychlosti TÉMA.
Korfbal Ročník: 4. Vzdělávací obor: Tělesná výchova Tematický okruh: Netradiční sportovní hry Téma: Korfbal - pravidla Jméno autora: Mgr. Tomáš Vacek Vytvořeno.
Ročník: 1. Vzdělávací obor: Tělesná výchova Tematický okruh: Plavání Téma: Hry ve vodě Jméno autora: Mgr. Renata Kynzlová Vytvořeno dne: 15. září 2012.
Elektronické učební materiály - … stupeň Předmět Autor: Mgr. Roman Havlíček Elektronické učební materiály – II. stupeň Tělesná výchova 1.1 INDIACA.
Klepnutím lze upravit styl předlohy podnadpisů.. SPORTOVNÍ TRÉNINK OB21-VVP-HUM-TV-JAN-M-SUPL-002.
Indiaca Ročník: 4. Vzdělávací obor: Tělesná výchova Tematický okruh: Netradiční sportovní hry Téma: Indiaca - pravidla Jméno autora: Mgr. Tomáš Vacek Vytvořeno.
"Budete-li dobře pečovat o své tělo, vydrží Vám po celý život" George Coevoet.
TĚLESNÝ, FUNKČNÍ A PSYCHICKÝ VÝVOJ DĚTÍ A MLÁDEŽE Linda Husáková UTV-SE
Protahovací cvičení pro oblast krku Výukový materiál č.: VY_INOVACE_32_67_protahovací cvičení – krční páteř Vypracovala: Mgr. Miroslava Spurná Určeno pro.
Ročník: 3. Vzdělávací obor: Tělesná výchova Tematický okruh: Sportovní hry Téma: Házená – průpravné hry Jméno autora: Mgr. Renata Kynzlová Vytvořeno dne:
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Brandýs n. L. – Stará Boleslav, Školní 291 AUTOR: Mgr. Slaminková Jana NÁZEV: VY_32_INOVACE_09_Výchova ke zdraví TEMA: Denní režim ČÍSLO.
Speedminton Ročník: 1. Vzdělávací obor: Tělesná výchova
Projekt 5.A Aj – Hv - Vv.
Ročník:  2. Vzdělávací obor:  Tělesná výchova Tematický okruh:
Organizační formy ve školní TV vyučovací jednotka
Faustball Ročník: 1. Vzdělávací obor: Tělesná výchova Tematický okruh:
STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ MĚSTEC KRÁLOVÉ
ZŠ VRCHLICKÉHO ŠKOLNÍ družina.
Odbíjená – základní pravidla
BABY PARK Olomouc
Základní škola a Mateřská škola Libáň, okres Jičín
AUTOR: Mgr. Jitka Zajíčková NÁZEV: VY_32_INOVACE_15_TV_19
Možné oblasti použití a potenciál…
TRÉNINKOVÁ JEDNOTKA Michal Lehnert.
Transkript prezentace:

Výchova ke zdraví Projekt POHYB

Návrh projektu pro 5. třídu ZŠ POHYB Gabriela Buchtová Monika Horáková Veronika Popelková

Hodinová dotace 1. hodina – seznámení, vyplňování pracovního listu 2. hodina – hra INDIACA 3. hodina – práce s textem 4. hodina – vyhledávání informací, pantomima

1. Hodina - Seznámení Po krátkém povídání děti budou vyplňovat pracovní list. Děti v kroužku budou říkat co ví o pohybu, jestli navštěvují nějaký sportovní kroužek apod. Poté vyplní pracovní list.

Vyhodnocení

2. Hodina - Indiaca Během druhé hodiny se děti naučí hru zvaná Indiaca. Indiaca je síťová hra, která je hrána plochým míčkem s pery. Znakem hry je odbíjení míčku dlaní nebo hřbetem ruky. Hřiště je obdélníková plocha rozdělena na dvě poloviny sítí. Body se přidělují družstvu, které umístí indiacu na soupeřovu polovinu hřiště.

Herní situace

3. Hodina – Práce s textem Během této hodiny děti budou pracovat s textem a poté budou odpovídat na otázky. Text bude rozstříhán a umístěn na různých místech ve třídě. Děti tedy i během této hodiny budou v pohybu.

Jak si při sportu neublížit Ukázka textu Jak si při sportu neublížit Sport je sice spojován se zdravým životním stylem, při nesprávném sportování však hrozí řada úrazů, z nichž některé mohou mít doživotní následky. Často si to neuvědomují ani dospělí, o to méně pak děti. Podle statistik se čtvrtina všech úrazů dětí a mládeže do 17 let stane při sportu. Přitom mnohým se dá předejít dodržováním jednoduchých zásad. Bez rozcvičky ani ránu! Každý profesionální sportovec vám potvrdí, že nejdůležitější část tréninku je rozcvička. Prohřeje svaly, protáhne šlachy, rozpumpuje krev a připraví tělo na zátěž. Bez rozcvičky je riziko zranění mnohem vyšší, proto se vyplatí investovat do ní 10 až 15 minut. Po velké sportovní zátěži by mělo následovat ještě závěrečné protažení.

Zájmy dětí Věk dítěte Co děti baví 6-10 let Skupinové sporty (vybíjená), aktivity založené na mrštnosti a vytrvalosti 11-12 let Pohyb jako kratochvíle (skákání přes gumu, hra na babu), pohyb s hudebním doprovodem, míčové hry, dobrodružné aktivity v přírodě

4. Hodina - Vyhledávání informací o sportovcích, pantomima V rámci poslední hodiny se děti seznámí s českými významnými sportovci a představí je spolužákům prostřednictvím pantomimy. Žáci se rozdělí do skupin po třech a budou vyhledávat informace z různých zdrojů – internet, encyklopedie. Poté si přichystají pro ostatní žáky krátkou ukázku. Ostatní se budou snažit uhodnout sport i osobnost.

Přejeme spoustu krásných sportovních a pedagogických zážitků!  Děkujeme za pozornost! Přejeme spoustu krásných sportovních a pedagogických zážitků! 