Dvoustupňová konfekce

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Dopravní situace 15 křižovatka u pošty Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Dušan Nenička Dostupné z Metodického portálu.
Advertisements

Dopravní situace 17 Odbočka na parkoviště u nádraží Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Dušan Nenička Dostupné z Metodického.
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. Fr. Fajtla, Louny, p.o. Osvoboditelů 380, Louny Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo sady 15Číslo.
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p. o
Příprava pracovníků v Tanex,PLASTY a.s. Ing. Dana Spejchalová, Ph.D.
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p. o
Dvoustupňová konfekce
Část 4 Hlava II, Díl 2, oddíl 5 NOZ §§
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Iveta Konvičná Dostupné z Metodického portálu ISSN , financovaného.
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p. o
Ukončení pracovního poměru Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Lenka.
Aktivní škola - podpora, zlepšení kvality vzdělávání a výuky na základní škole Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
Klínové řemeny – konfekce
Dopravní situace 2 kruhový objezd ulic Palackého a Brandlova Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Dušan Nenička Dostupné.
Dopravní situace 1 křižovatka Komenského - Nádražní Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Dušan Nenička Dostupné z Metodického.
Aktivní škola - podpora, zlepšení kvality vzdělávání a výuky na základní škole Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
Křižovatka Strážovská - Nerudova
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p.o. Osvoboditelů 380, Louny Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo sady 14Číslo.
Dopravní situace 6 křižovatka Palackého - Náměstí Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Dušan Nenička Dostupné z Metodického.
Spojka třecí kotoučová – diagnostika
Výroba pneumatik Střední odborná škola Otrokovice
Rozvaha – princip Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Marie Vašíčková.
křižovatka Komenského - Nětčická
Dublování Střední odborná škola Otrokovice
Úkoly personalistiky Střední odborná škola Otrokovice
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p.o. Osvoboditelů 380, Louny Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo sady 14Číslo.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Iveta Konvičná Dostupné z Metodického portálu ISSN , financovaného.
Technologie silových kabelů - výroba
Kde je rybka? V p rezentaci si děti procvičí prostorovou orientaci. Návod: 1) Otázka je u každého obrázku stejná: Kde je rybka? 2) Dítě se snaží co nejpřesněji.
Namáhání na tah a tlak Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Iveta Konvičná Dostupné z Metodického portálu ISSN.
DHM – lineární odpisy Střední odborná škola Otrokovice
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Iveta Konvičná Dostupné z Metodického portálu ISSN , financovaného.
Dvoustupňové míchání Střední odborná škola Otrokovice
Polyadice Střední odborná škola Otrokovice
Uložení fotografie v Adobe Photoshop Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Lukáš Veverka a MgA. Eliška Jílková. Dostupné z Metodického.
Porovnáváme povrch a objem válce a kuželu. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zbyněk Tůma. Dostupné z Metodického portálu.
Dopravní situace 16 křižovatka Jungmannova - Kollárova Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Dušan Nenička Dostupné z Metodického.
Receptury Střední odborná škola Otrokovice
Ořez fotografie v Adobe Photoshop Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Lukáš Veverka a MgA. Eliška Jílková. Dostupné z Metodického.
Výběr pomocí nástrojů v Adobe Photoshop Základní práce s výběrem dané oblasti Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Lukáš Veverka.
TRÉNUJEME PAMĚŤ HRAČKY Prezentace zaměřená na trénink paměti.
Lisovací membrány Podpora spolupráce škol a firem se zaměřením na odborné vzdělávání v praxi Národní ústav pro vzdělávání, školské poradenské zařízení.
Příprava patních křídel Podpora spolupráce škol a firem se zaměřením na odborné vzdělávání v praxi Národní ústav pro vzdělávání, školské poradenské zařízení.
Dopravní situace 4 křižovatka Růžová – U Parku Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Dušan Nenička Dostupné z Metodického.
VÝROBA PNEUMATIK Chemie 9. ročník Ing. Bc. Jitka Moosová ZŠ Benešov,
Spoje lisované Jde o poměrně novou instalační metodu potrubních nerozebíratelných spojů. V dnešní instalatérské praxi hojně využívanou. Autorem materiálu.
Anotace Materiál je určen pro výuku předmětu Motorová vozidla u studijního oboru Autotronik a příbuzných učebních a studijních autooborů. Inovuje výuku.
Základní škola Ústí nad Labem, Anežky České 702/17, příspěvková organizace Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu: „Učíme lépe a moderněji“
Pracovní smlouva Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Alena Hůrková. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Obrazový materiál pro pracovní list – Retušování
Obrazový materiál pro pracovní list – Kanály
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p. o
Transformace obrazu v Adobe Photoshop
Tisk fotografií v Adobe Lightroom
POČASÍ KALENDÁŘ Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jan Fišer. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Obrazový materiál pro pracovní list – Kanály
Obrazový materiál pro pracovní list – Barvy
Písmo v Adobe Photoshop
Tisk fotografií v Adobe Lightroom
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p.o.
Import fotografií v Adobe Lightroom
Výběr pomocí nástrojů v Adobe Photoshop
Právní aspekty zpřístupňování otevřeného vzdělávání
České mince Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Jaroslava Strejčková. Dostupné z Metodického portálu ISSN
Užití autorských děl na Internetu a z Internetu Marie Šebelova, advokátka.
křižovatka Strážovská
Obrazový materiál pro pracovní list – Změna velikosti obrázků
Export fotografií v Adobe Lightroom
Nový dokument v Adobe Photoshop
Prezentace určena pro názornou ukázku toho, co je více a co je méně.
Transkript prezentace:

Dvoustupňová konfekce © Ing. Emil Vašíček, 2014 Podpora spolupráce škol a firem se zaměřením na odborné vzdělávání v praxi Národní ústav pro vzdělávání, školské poradenské zařízení a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků, Weilova 1271/6, 102 00 Praha 10 www.projektpospolu.cz

Charakteristika výukového materiálu Název materiálu Dvoustupňová konfekce osobní radiální Autoři materiálu Ing. Emil Vašíček Obor Chemik (gumař-plastikář) Ročník 3 Cílová skupina Žáci Forma materiálu Výuková prezentace Stručná charakteristika Popis dvoustupňové konfekce osobních radiálních plášťů Datum odevzdání 29. 9. 2014 Autoři prohlašují, že při tvorbě tohoto díla neporušili práva třetích osob, která těmto osobám mohou plynout z práv k duševnímu vlastnictví, zejména z autorských práv a práv průmyslového vlastnictví. Autoři (nebo jejich zaměstnavatel, pokud dílo vzniklo v rámci pracovního poměru) poskytují Národnímu ústavu pro vzdělávání (dále jen „objednatel“) ode dne předání díla na dobu trvání majetkových práv objednatele k dílu objednateli pro území celého světa výhradní licenci k užití díla všemi způsoby užití známými v neomezeném rozsahu, přičemž je tato licence poskytnuta bezúplatně. Objednatel je zároveň oprávněn upravit či jinak měnit dílo, jeho název nebo spojit dílo s jiným dílem či zařadit díla do díla souborného. Objednatel může výše uvedenou licenci poskytnout jako podlicenci nebo postoupit třetím osobám dle vlastního výběru a autoři s tímto výslovně předem souhlasí. Objednatel není povinen licenci využít. Dílo ani žádná jeho část nebyly vytvořeny v rámci jiného projektu.

Obsah Dvoustupňová konfekce osobních radiálních plášťů První stupeň Druhý stupeň Obr. 1: V prostorách firmy Continental Barum

Konfekce radiálních plášťů Technologie konfekce radiálních plášťů se skládá ze dvou kroků. První stupeň – vytvoření válcového polotovaru z patek a kostry: uložit patky do naražečů navinout vnitřní gumu a první kordovou vrstvu rozevřít konfekční buben narazit patky a přehnout kord kolem patek postupně další vrstvy kordu a přehnout dovnitř naložit bočnice sevřít buben a sejmout polotovar Druhý stupeň – vybombírování kostry do běhounového prstence: na konfekčním bubnu postupně navíjet vrstvy nárazníku naložením běhounu dokončit prstenec transferingem přenést prstenec na bombírovaný polotovar nadouvací membránou dotlačit polotovar do prstence zkompletovaný plášť odeslat k lisování

První stupeň Patní lana se nasadí na levou stranu, po sklopení konfekčního bubnu se pak jedno přemístí na druhou stranu. Obr. 2: Příprava patních lan

První stupeň Na konfekční buben je položena vnitřní guma a první vrstva kordu, směr nití je od patky k patce. Obr. 3: Buben s navinutou vložkou Obr. 4: Pokládání kordové vložky

První stupeň Patky se narazí na okraj bubnu, kordová vložka se pomocí membrány přehne zespodu ven. Obr. 5: Naražení patek na konfekční buben

První stupeň Další vrstvy kordu se navíjí na rozevřený konfekční buben (mezi segmenty jsou vidět mezery). V pozadí jsou vidět dopravníčky pro podávání jednotlivých komponent. Obr. 6: Navíjení vrstev kostry

První stupeň Vnější vrstvy kordu se přehýbají dovnitř. Nakonec se položí bočnice. Po položení každé vrstvy následuje zaválení (přitlačení pomocí zavalovacích kladek), aby mezi vrstvami nezůstaly vzduchové bubliny. Obr. 7: Zavalovací kladky

První stupeň Po složení konfekčního bubnu je polotovar připraven k sejmutí. Vpravo je vidět membrána k přehýbání kordů kolem patky. Obr. 8: Dokončený polotovar Obr. 9: Sevřený buben před sejmutím

První stupeň Polotovar připravený pro druhý stupeň. Obr. 10: Dokončený polotovar na dopravníku

Druhý stupeň Vrstev nárazníku je sudý počet, mají opačný směr kordových vláken a pokládají se střídavě ze dvou dopravníčků. Přesné položení vrstev se kontroluje laserovou ryskou. Obr. 11: Navíjení kordového nárazníku

Druhý stupeň Nárazník může být z pruhů pogumovaného kordu, nebo se navíjí z pogumovaných pásků. Obr. 12: navíjení nárazníku z pásků

Druhý stupeň Na konfekční buben jsou položené nárazníky, na ně bude položen běhoun. Vpravo připravený transfering (dopravní prstenec). Obr. 13: Konfekční buben druhého stupně a transfering

Druhý stupeň Detail navíjení vytlačeného polotovaru běhounu z podávacího dopravníčku na konfekční buben. Obr. 14: Navíjení běhounu

Druhý stupeň Prstenec připravený k přenosu. Dokončený prstenec včetně běhounu. Obr. 15: Běhounový prstenec

Druhý stupeň Polotovar z prvního stupně vybombírovaný nadouvací membránou do běhounového prstence. Obr. 16: Bombírování do běhounového prstence

Druhý stupeň Dokončený surový plášť po odjetí transferingu. Obr. 17: Surový plášť

Druhý stupeň Po vystříknutí separačním prostředkem se surový plášť přepraví k lisování. Obr. 18: Před nástřikem separace

Seznam obrázků: Obr. 1: vlastní. Obr. 10: vlastní. Obr. 2: vlastní.