Lázeňský komplex lázně Hluboká voda. Riziková zpráva se zaměřuje na požární riziko 8 objektů včetně technického zázemí Komplex samostatně stojících objektů,

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Prostory komunikační: vertikální: schodiště, výtahy, rampy
Advertisements

Aktivní automatické protipožární zařízení
Možnosti dotací a grantů pro CR v roce • Projektová dokumentace • Souhlas stavebního úřadu • Vyřešené majetkové vztahy k nemovitostem • Prostředky.
Fotovoltaické elektrárny
Další povinnosti občanů související s požární ochranou
JÁNSKÉ KOUPELE Jakub Rebl.
Hotel a vinařství Galant. Hotel Galant - Mikulov.
Projekční a architektonická kancelář Stavební a obchodní společnost
Požárně bezpečnostní zařízení druhy funkce vzájemná součinnost
Ubytovací úsek hotelu Cíl: znát činnosti hotelové recepce, vrátnice a hospodyně, popsat poskytované služby a péči o hosty, umět pracovat s provozní.
Tepelné čerpadlo 3.
Schodiště – návrh a konstrukční řešení
ČVUT v Praze Fakulta stavební Katedra technických zařízení budov ČVUT v Praze Fakulta stavební Katedra technických zařízení budov Energetický audit VYHLÁŠKA.
NK 1 – Konstrukce – část 2A Přednášky: Doc. Ing. Karel Lorenz, CSc.,
Úvod do předmětu Technologie
Pro předmět: hotelový provoz Vypracovala: Bc. Eva Cejnková
DOKUMENTACE ZDOLÁVÁNÍ POŽÁRU DZP
CENTRUM BABYLON je zábavní a společenský komplex
PODZEMNÍ STAVBY Kolektory Ústav geotechniky.
Projekt: UČÍME SE V PROSTORU Oblast: Elektrotechnika Název předmětu: AUTOMATIZACE (INTELIGENTNÍ BUDOVY - ZABEZP. SYSTÉMY) Název a ID tématu: ELEKTRICKÁ.
Téma: Nízkoenergetický dům – balkónové konstrukce a lodžií
06/2003Přednáška č. 11 Dynamický model stárnutí objektu (části objektu) – základní popis Předmět: Modelování v řízení MR 11 (Počítačová podpora) Obor C,
Základní zadání POPR (2009 ZS) 1.základní informace k sestavení modelu objektu 2.pro model použijte stávající projekt z výuky nebo jiný dostupný projekt.
VÝKON STÁTNÍHO POŽÁRNÍHO DOZORU
Rekapitulace obsahu modelu Předmět: Počítačová podpora řízení K126 POPR Obor E ZS, 2011, K126 EKO Přednášky/cvičení : doc.Ing. P. Dlask, Ph.D. Cvičení.
Projekt: UČÍME SE V PROSTORU Oblast: Elektrotechnika
Obec - jednotka PO zřizovaná obcí plk. Ing. Hynek Marák ředitel odboru IZS a služeb HZS Zlínského kraje říjen 2007.
CAFM v praxi – cvičení CAFM v praxi Značení a kódování prvků pasportů budov C v i č e n í CAFM v praxi Značení a kódování.
Zámek Lukavec … … a jeho využití
Stavitelství 10 Konstrukční systémy budov
Pardubický kraj – EPC projekty Ing. Milan Vich, energetický manažer Pk
Záchranné a likvidační práce a evakuace historicky cenných materiálů
Ubytovací úsek hotelu Cíl: znát činnosti hotelové recepce, vrátnice a hospodyně, popsat poskytované služby a péči o hosty, umět pracovat s provozní.
Riziková zpráva Bytový komplex Sluneční vršek
STUŽKONOSKAIII - areál asistenční péče Zadání DP 2005.
ČESKÉ CENTRUM-ČESKÝ DŮM MOSKVA
STUŽKONOSKA-II- pyramida areál asistenční péče Zadání DP 2005.
NBU2 LS2015 / BYDLENÍ Petr LÉDL KATEDRA ARCHITEKTURY BYTOVÝ DŮM
STUŽKONOSKA 1- internát areál asistenční péče Zadání DP 2005.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
stavby pro veřejné stravování a cestovní ruch
Rozdělení pozemních staveb do typologických skupin
Studie: Podnikové domy
Rekonstrukce historického areálu FF MU Druhá etapa 2013 –
Návrh vyhlášky o technických podmínkách požární ochrany staveb Rudolf Kaiser konference Červený kohout duben 2006.
ÚNIKOVÉ CESTY. K zabránění ztrát na životech a zdraví osob, popř. zvířat a ztrát na majetku musí stavební objekty mimo jiné umožnit bezpečnou evakuaci.
MĚSTO ROŽNOV POD RADHOŠTĚM NÁVRH ZMĚNY FINANCOVÁNÍ PROVOZU ŠKOL (PO)  důvody  cíle  záměry  způsoby provedení.
ABSOLUT-IN inteligentní poradenství. Poradenská společnost ABSOLUT-IN působí na českém finančním trhu od roku Poskytuje služby v oblasti pojištění,
Lázně Luhačovice 2016 Preventivně léčebné pobyty pro členy OS pracovníků peněžnictví a pojišťovnictví.
CZ.1.07/1.5.00/ Využití ICT pro rozvoj klíčových kompetencí CZ.1.07/1.5.00/ Střední odborná škola elektrotechnická, Centrum odborné přípravy.
Informace o projektuKontakt Skanska CZ a.s. Divize Pozemní stavitelství Čechy Murmanská 4/ Praha 10 - Vršovice tel.: fax: 267.
Anotace: Anotace: Materiál je určen pro 1. ročník učebního oboru zedník – vyučovací předmět “technologie“. Je použitelný i pro výuku dané problematiky.
Cestou proměny 1. března 2011 Hradec Králové Individuální projekt odboru sociálních služeb a sociálního začleňování "Podpora transformace sociálních služeb"
1 FINANCOVÁNÍ JSDHO Ing. Marta Spálenková vedoucí oddělení krizového řízení.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje výklad technologie montovaných skeletových staveb.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Marcela Koubová. Dostupné z Metodického portálu ISSN Provozuje.
Rekonstrukce bývalé textilní továrny v Hejnicích Ještědská stavební společnost spol. s r.o.
ELEKTRONICKÉ ZABEZPEČOVACÍ SYSTÉMY. Název projektu: Nové ICT rozvíjí matematické a odborné kompetence Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název školy:
Umístění Věznice Nové Sedlo V současné době realizuje Vězeňská služba ČR ve Věznici Nové Sedlo projekt, který je financován z EHP a Norských fondů 2009.
Požární ochrana 2015 BJ13 - Speciální izolace
ABSOLUT-IN inteligentní poradenství
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Speciální konstrukce –
Bezpečnost hostů v hotelu, ochrana jejich zdraví a majetku
ELEKTRONICKÉ ZABEZPEČOVACÍ SYSTÉMY
VOŠ A SPŠ JIČÍN ZÁVĚREČNÁ PREZENTACE FIRMY
ZDRAVOTNÍ RIZIKO PŘI UŽÍVÁNÍ PLASTOVÝCH OKEN V DOMECH PRO SENIORY
PCO – případová studie problematika redundance
Ubytovací zařízení Ztz 1.
Název: ADMINISTRATIVNÍ BUDOVA Vypracovala: Olga Merendová - VB 304
Transkript prezentace:

Lázeňský komplex lázně Hluboká voda

Riziková zpráva se zaměřuje na požární riziko 8 objektů včetně technického zázemí Komplex samostatně stojících objektů, v některých případech stavebně a komunikačně propojeny Lázeňské objekty jsou částečně původní, vícepodlažní budovy pravidelného tvaru Lázeňské domy byly vybudovány převážně v první třetině 20. století, prošly významnými rekonstrukcemi a modernizacemi. Některé objekty vznikly v 70. a 90. letech. Lázeňské objekty se nachází mimo území záplav.

Objekty lázeňského komplexu: - Lázeňský hotel Astoria Palace - Lázeňské sanatorium Universum - Lázeňský hotel Central - Lázeňský dům Paris - Lázeňský dům Energie - Lázeňský dům Astra; - Generální ředitelství a vyšetřovací ústav - Lázeňské centrum s bazénem Aquapalace

Situační plán

Popis objektů, provoz Lázeňské domy představují komplex léčebných, ubytovacích, společenských objektů v lázeňské zástavbě. Jde převážně o neoplocené objekty, které netvoří celistvý celek, ale jsou situovány ve shlucích objektů. Provozované činnosti: ubytovací a stravovací služby, balneo - procedury, wellness, související a doplňkové služby. Vytápění lázeňských objektů a výroba TUV lokální, jednotlivé objekty disponují vlastními zdroji tepla, není napojení na centrální zdroj. Lázeňské provozy společnosti organizačně rozčleněny do 3 středisek: - lázeňský hotel Astoria Palace, lázeňský hotel Central, lázeňský dům Paris - lázeňské sanatorium Universum, lázeňské centrum s bazénem Aquapalace - generální ředitelství a vyšetřovací ústav, lázeňský dům Energie, lázeňský dům Astra

Stavební konstrukce Nosné stavební konstrukce objektů jsou nehořlavé. Převážně zděné konstrukce, respektive kombinace zděné a železobetonové konstrukce, případně ocelové. Vyskytují se hořlavé (dřevěné) konstrukční prvky – střešní konstrukce (dřevěné krovy) a stropní konstrukce (trámové stropy). Objekty v dobrém až velmi dobrém stavebně technickém stavu. Údržba a provozuschopnost zajišťována, základní údržba prováděna vlastními zaměstnanci.

Rozdělení do požárních úseků. Je provedeno v některých objektech oddělení prostor požárně dělicími konstrukcemi. Převážně se jedná o rekonstruované objekty či přistavěné části, technologické místnosti. Kompletní rozčlenění objektu na jednotlivé požární úseky je realizováno v rekonstruovaných či přistavěných objektech. V ostatních případech neuvažujeme o důsledném rozdělením ubytovacích a technologických prostor na požární úseky, na chodbách chybí oddělení jednotlivých podlaží od spojovacích schodišť a prostor požárními uzávěry.

EPS s automatickými detektory i tlačítkovými hlásiči požáru je instalována ve všech objektech s výjimkou generálního ředitelství Signalizace zařízení vyvedena na recepci objektu, respektive objektu s nepřetržitou činností recepce. Systémy EPS jsou pravidelně revidovány oprávněnou firmou. Stabilní hasící zařízení není v objektech instalováno Pokrytí areálu jednotkami požární ochrany – místní profesionální jednotka plus 3 jednotky dobrovolných hasičů (dojezd do 10 minut) V objektech s rozčleněním prostor na PÚ jsou v rozvodech VZT instalovány automatické požární klapky

Lázeňský hotel Astoria Palace Hlavní lázeňský objekt společnosti, 157 pokojů, 3 restaurace, kavárna, provoz kuchyně, balneoprovoz. 3 trakty, 6 podlaží. Objekt chráněn EPS, rozčleněn na 3 samostatné požární úseky. Rozsáhlá rekonstrukce v 90tých letech. Celková PC Kč Úsek 1 – Kč Úsek2, 3 – 2 x Kč Lázeňský hotel Central 103 lůžek, 5 podlaží, EPS Celková PC – Kč Lázeňský dům Paris 96 lůžek, 5 podlaží, EPS Celková PC – Kč

Lázeňské sanatorium Universum 160 pokojů, 2 restaurace, kuchyňský provoz, kavárna, balneoprovoz, 3 podlaží, EPS Celková PC – Kč Lázeňské centrum s bazénem Aquapalace komplexní zdravotnické služby a léčebné procedury, solárium a fitcentrum, kavárna. 2 podlaží, EPS Celková PC – Kč

Generální ředitelství a vyšetřovací ústav kanceláře ředitelství, zdravotnické služby, restaurace, kuchyně, 3 podlaží Celková PC – Kč Lázeňský dům Astra 91 lůžek, propojeno koridorem s generálním ředitelstvím, 4 podlaží, EPS. Koridor požárně oddělitelný, ale vzdálenost mezi budovami pouze 15 m ! Celková PC – Kč Lázeňský dům Energie 88 lůžek, propojeno koridorem s generálním ředitelstvím, požárně odděleno, 4 podlaží, EPS Celková PC – Kč

Hodnocení a doporučení Souhrnná pojistná částka: Kč PML Kč, požární úsek č.1 hotel Astoria Palace QQ (above standard)-riziko pojistitelné bez výhrad pozitivní faktory - ochrana nejrozsáhlejších a klíčových objektů s nejvyšší koncentrací lůžek automatickou elektrickou požární signalizací negativní faktor - absence důslednějšího rozdělení starších objektů na požární úseky Doporučeno: zvážit instalaci stabilních hasících zařízení ve vybraných prostorech, speciální hasící přístroje k hašení jedlých olejů a tuků do kuchyňských provozů