Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Aktivní automatické protipožární zařízení

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Aktivní automatické protipožární zařízení"— Transkript prezentace:

1 Aktivní automatické protipožární zařízení
Automist Aktivní automatické protipožární zařízení Nízkonákladové mlhové vysokotlaké hasicí zařízení

2 Představení zařízení AUTOMIST
Automist je preventivní protipožární zařízení odzkoušené a schválené zejména do obytných místností o plošné výměře 32 m2 respektive prostoru do 80 m3. Chrání před vznikem a šířením požáru, omezuje rozvoj kouře a vývin jedovatých zplodin a zachovává podmínky pro přežití osob nacházejících se v ohroženém prostoru. Zařízení NENÍ deklarováno jako stabilní hasicí zařízení a NENAHRAZUJE jinými předpisy stanovená zabezpečovací či protipožární zařízení.

3 Představení zařízení AUTOMIST
Prvotním záměrem bylo zajistit malometrážní byty a chráněná obydlí samostatně bydlících lidí, tělesně či mentálně znevýhodněných. Vhodné pro: malometrážní byty, hotelové pokoje, lůžkové nemocniční pokoje, kuchyně, domácí kotelny, vězeňské cely, malé domácí provozovny, obchody a další.

4 Představení zařízení AUTOMIST
Další možnosti využití lze nalézt při zajištění únikových cest ať už v bytech či hotelích nebo ubytovnách. Využitím možnosti řazení několika Automist systémů lze poměrně ekonomicky zajistit ochranu např.: domovu důchodců, penzionů, apartmánů, bungalovů, laboratoří, kanceláří, muzeí a podobně.

5 Představení zařízení AUTOMIST
Instalace Automist je limitována minimálním potřebným tlakem vody a průtokem 6 a více litrů za minutu a nezávislým přívodem elektrického proudu 230V – 50 Hz. Vlastní instalace zařízení Automist podléhá schvalovacímu řízení: Instalaci provádí oprávněná dodavatelem zaškolená osoba na základě schváleného schématu připojení. Součástí schvalovacího řízení je dále souhlasné stanovisko dodavatele s umístěním mlžící hlavice a elektro revizní zpráva. V případě, kdy teplotní požární hlásič není součástí dodávky je nutný doklad o jeho kompatibilitě s řídící jednotkou Automist.

6 Vedle jednoduché montáže jsou výhodou tohoto zařízení jeho plná automatizace a:
Časově neomezený provoz při minimálním množství rozmlžované vody. Vodní mlha nejenom hasí, ale významně ochlazuje celý prostor, zabraňuje vývinu jedovatých zplodin a eliminuje kouř. Vodní mlha není vodivá, tudíž nehrozí úraz elektrickým proudem. Vzhledem k množství použité vody nedochází k většímu poškození interiéru a zaplavení nižších pater budovy. I v případě ohně většího rozsahu udržuje v hašeném prostoru podmínky pro přežití. Je nenáročné na údržbu, kontrola funkčnosti při zajištěných tryskách. Velmi příznivá cena.

7 Sestava zařízení: kuchyňská linka x nástěnné řešení
Mlžící hlavice s tryskami Vysokotlaké čerpadlo s řídící jednotkou Vysokotlaká hadice (přívod k mlžící hlavici) Hadice přívodu vody ¾“ Napojovací zpětný ventil ¾“ Tepelné čidlo (57°C) Nástěnná mlžící hlavice s tryskami K sadě jsou dále dodávány: Testovací štít, manometr, sada nálepek, T-přípojka

8 První plně automatické aktivní hasicí zařízení domácností

9 První plně automatické aktivní hasicí zařízení domácností
Hlavice pod kohoutek Hlavice na pracovní plochu Nástěnná hlavice

10 Instalace zařízení Mlžící hlavice se instaluje do výšky 60 až 120 cm od podlahy tak, aby vzdálenost možného zdroje požáru nepřesáhla 5 m (v přímé viditelnosti). Při instalaci je nutno se vyvarovat  blízkosti pevné překážky bránící rozvoji mlhy. Instalaci v bytových jednotkách mohou provádět pouze zaškolení pracovníci s potřebnými oprávněními (elektro).

11 Příklad instalace

12 Příklady použití zařízení
Řadové domky (Llandudno Junction, Velká Británie) 2 1/2 podlažní domy s otevřenou kuchyní, jídelnou a obývacím pokojem alternativní opatření k obvodovým schodištím či klasickým sprinklerům

13 Příklady použití zařízení
Požární stanice (Douglas, Ostrov Man, Velká Británie) 1 jednotka umístěná v kuchyňce

14 Příklady použití zařízení
Dům pro seniory (Londýn, Velká Británie) stavba z roku 1879, v níž žije 39 osob zkušební provoz pro ochranu obyvatel patřících do ohrožené skupiny

15 Příklady použití zařízení
Třípodlažní městský dům (Rochester, Velká Británie) stavba z 18. století instalovány 3 sady Automist pro ochranu domu a snížení potenciálních škod způsobených vodou při hašení (2 nástěnné sady a jedna umístěná v kuchyni)


Stáhnout ppt "Aktivní automatické protipožární zařízení"

Podobné prezentace


Reklamy Google