Moduly jako prostředek inovace v integraci výuky moderní fyziky a chemie reg. č.: CZ.1.07/2.2.00/28.0182 Porada 26.8.2013.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Projekt EU – OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Advertisements

Cílené rozvíjení čtenářské gramotnosti ve výuce na 2. stupni ZŠ
Nové přístupy k využití ict ve výuce přírodovědných předmětů na základních školách CZ.1.07/1.1.07/
Inovace vzdělávacího programu Zahradní a krajinná tvorba Projekt OPVK, oblastní podpora 2.1.
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
AUTOEVALUACE ŠKOLY AUTOEVALUACE UČITELE Může to být cesta ke kvalitě?
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Neratovice 24. ledna 2014 Cestou přírodovědných a technických oborů napříč Středočeským krajem Stáž pedagogických.
Vykazování věcných aktivit v rámci MZ Datum: Zpracovala: Mgr. Mária Borovská „Podpora přírodovědného a technického vzdělávání v Moravskoslezském.
Projektový den Střední školy elektrotechnické, Ostrava, Na Jízdárně 30, příspěvkové organizace Mária Borovská Ostrava, TIME (tréninkové, inovační,
Škola pro udržitelný život 2010 Plánovací procesy ve škole a vzdělávání Jiří Kulich, Michal Veselý.
PROGRAM PROTI ŠIKANOVÁNÍ Vypracovala Mgr
INVY – International Voluntary Year PŘÍKLAD DOBRÉ PRAXE - PROJEKT Z OBLASTI MLÁDEŽE – SLEZSKÁ DIAKONIE.
S TIPENDIJNÍ PROGRAMY P D F MU. A SISTENTSKÉ ODBORNÉ ČINNOSTI NA KATEDRÁCH rozvoj odborných kompetencí studenta, které jsou součástí teoretického, ale.
Systémová podpora profesionálního výkonu sociální práce
Vlastní hodnocení školy
KURZY PRO VYSOKOŠKOLSKÉ PEDAGOGY doc. Ing. Pavel Krpálek, CSc
Autoevaluační nástroje na naší škole
„Inovace výstupů, obsahu a metod bakalářských programů vysokých škol neuniverzitního typu.“ CZ.1.07/2.2.00/ Michal Sedláček.
„Inovace bakalářského studijního oboru Aplikovaná chemie“
Oprogram Vkonkurenceschopnost Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Inovace výuky veterinárních studijních programů v oblasti bezpečnosti.
Průběh realizace aktivit projektu TIME Průběh realizace aktivit projektu TIME Lenka Zábranská.
Rada VŠ - Komise pro přípravu učitelů řešení problematiky strukturovaného studia učitelství - šetření na vysokých školách.
Návrh a realizace modulového systému dalšího vzdělávání učitelů v MSK Magdalena Chmelařová Opava 2008.
TUL H32 Představení projektu OPVK: „Inovace mezioborového studijního programu Ekonomika a Management se zaměřením na znalostní ekonomiku”
Mendelova univerzita v Brně (P 2) MENDELU
Projekt „Posilování sociálního dialogu – prevence násilí na pracovišti“ Ing. Michael Tauš Hlavní manažer projektu.
Modernizace studia aplikované matematiky na PřF Univerzity Palackého v Olomouci na PřF Univerzity Palackého v Olomouci Streamlining the Applied Mathematics.
Škola:Chomutovské soukromé gymnázium Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Moderní škola Název materiálu:VY_32_INOVACE_MATEMATIKA1_1 8 Tematická.
Základní norma zdravotnických znalostí pro pedagogické pracovníky
Opava Modulární systém studijních programů na vysokých školách v Moravskoslezském kraji a jeho realizace OP RLZ Opatření 3.2 Registrační číslo.
Modulární systém výuky na VŠP, a.s. CÍL = kvalitní, evropské a moderní studijní programy a obory Renáta Nešporková.
Modernizace studia aplikované matematiky na PřF Univerzity Palackého v Olomouci na PřF Univerzity Palackého v Olomouci Streamlining the Applied Mathematics.
Kombinovaná forma studia Východiska k realizaci. Kombinovaná forma studia Podle VŠ zákona – kombinace prezenční a distanční formy Obsahuje tedy prvky.
Zajišťování kvality ve věcném záměru zákona o vysokých školách Jiří Nantl ředitel odboru vysokých škol Telč,
Inovace kurikula studijního programu Všeobecné lékařství. Reg.č. CZ.1.07/2.2.00/ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním.
10. krajské setkání metodiků Podpora přírodovědného a technického vzdělávání na středních školách v Jihomoravském kraji č. CZ.1.07/1.1.00/
Technická univerzita v Liberci LIBEREC I Studentská 2 Inovace vzdělávání v oboru čeština jako druhý jazyk (CZ.1.07/2.2.00/ ) podpořeného z.
ÚVODNÍ KONFERENCE K PROBLEMATICE INTEGROVANÉHO VZDĚLÁVÁNÍ OSOB SE ZDRAVOTNÍM POSTIŽENÍM Olomouc 27. dubna 2006.
1 Inovace vzdělávacího procesu založeného na získávání kompetencí prostřednictvím výstupů z učení ve studijních oborech PODNIKÁNÍ
Rozvoj inovace a integrace studijních programů a oborů pro učitele a pracovníky ve školství Transformační a rozvojové programy na rok 2005.
1 Spolupráce při realizaci projektů inovací na ESF MU Mgr. David Póč, Oddělení pro strategii a rozvoj.
Zápatí prezentace1 Informace k organizaci doktorské ho studi a na Ekonomicko-správní fakult ě MU.
Zápatí prezentace1 Evropské projekty a jejich podpora na ESF MU v roce 2009 Porada vedení fakulty+ vedoucí kateder předkládá: proděkan pro SaR.
Modernizace studia aplikované matematiky na PřF Univerzity Palackého v Olomouci na PřF Univerzity Palackého v Olomouci Streamlining the Applied Mathematics.
WOSA – výchovou a vzděláváním k občanské společnosti, reg. čís. CZ.1.07/1.1.32/ Žadatel: Sdružení obcí Sedlčanska Projektový manažer:Štěpánka Barešová.
Obsah, metody a formy polytechnické výchovy v mateřských školách Seznámení s projektem Milan Podpera.
Název projektu: PODPORA – PRAXE – PROFESE CZ.1.07/2.1.00/ Zahájení projektu: Ukončení projektu: PODPORA – PRAXE – PROFESE.
Centra podpory integrace & Speciálně poradenské centrum aplikovaných pohybových aktivit Čísla projektů: CZ.1.07/1.2.00/ CZ.1.07/1.2.00/ Časový.
Alfa Human Service Alfa Human Service, I INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Přátelská školka CZ.1.07/1.2.00/ Výměna.
Místní akční plán vzdělávání ORP Svitavy. Název projektu: Místní akční plán vzdělávání ORP Svitavy Reg. číslo: CZ /0.0/0.0/15_005/ Realizátor.
Úvodní konference projektu Kreativní a kompetentní učitel CZ.1.07/1.3.06/ Třeboň, 7. září 2010.
Projekt „Inovace vzdělávacího programu Inovace vzdělávacího programu VOŠS Ostrava a rozšíření o kombinovanou formu vzdělávání Mgr. Michaela Holaňová.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 1.1 – Zvyšování kvality ve vzdělávání.
Nové přístupy ke vzdělávání a mezinárodní zkušenosti Institutu pro veřejnou správu Praha PhDr. Zdenka Procházková, MPA Institut pro veřejnou správu Praha.
Reflexe aktivit a výsledků projektu Reflexe aktivit a výsledků projektu Evaluace a inovativní aplikace bakalářského studijního programu Učitelství pro.
Asociace ředitelů gymnázií ČR
5. zasedání Řídícího výboru projektu Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Český Těšín, reg. č. CZ /0.0./0.0/15_005/ února 2017.
Střední škola služeb a cestovního ruchu, Varnsdorf
MAPLIMAT Modernizace studia aplikované matematiky
Didaktické formy.
Projekt „Posilování sociálního dialogu – prevence násilí na pracovišti“ Ing. Michael Tauš Hlavní manažer projektu.
Standardizace odborné zdravotní péče
Rozvoj výuky cizích jazyků
Zkrácený název projektu: „Rozvoj kompetencí“
Fakulta bezpečnostního inženýrství Vysoká škola báňská – Technická univerzita Ostrava vyhlašuje v rámci rozvojového projektu „Analýza studia.
ŠKOLNÍ AKČNÍ PLÁN/PLÁN AKTIVIT
Analýza potřeb v území.
Inovace bakalářského studijního oboru Aplikovaná chemie
Vzdělávaní a stanovení cílů ÚOS
NOVÉ FORMY VÝUKY VE ŠKOLÁCH JMK
Transkript prezentace:

Moduly jako prostředek inovace v integraci výuky moderní fyziky a chemie reg. č.: CZ.1.07/2.2.00/ Porada

Program porady Informace o stavu další MZ Seznámení s výkaznictvím pro MZ Specifikace trvalých úkolů pro výkaznictví Stav plnění projektu Stanovení odpovědnosti za plnění ukazatelů KA Realizační plán do konce roku 2013 Projektová výuka – vazby na Noc Vědců, OpenGarden apod.

5 kroků, které je třeba vždy respektovat ODEVZDAT VE SLOŽCE JS Stručný zápis práce s cílovou skupinou Pozvánka, příp. užité studijní materiály Prezenční arch Evaluační dotazníky Fotodokumentace Zde je možné stáhnout

Evaluační dotazník

ODKAZY na úložiště fotodokumentací Název akce – datum – shoda s prezenčkou

Cíle projektu: Hlavní cíl je inovace bakalářského a magisterského studia FY se zaměřením na vzdělávání a rozvíjeni spolupráce mezi partnerskými vysokými školami. Dílčí cíle: 1.výběr moderních partií Fy, kde lze využit integrovaného přístupu; 2.příprava výukových modulů 3.příprava studijních materiálů (metod.zpracování tématu a příprava podkladů pro studenty, návrh a zapracování praktických činnosti) 4. proškolení cílové skupiny- zařazení uvedených modulů do výuky FY (transformace uvedených modulů do kontextu přípravy učitelů); 5. posílené jazykových kompetenci studentů - využití zkušenosti zahraničních lektorů; 6. evaluace všech materiálů.

Stav plnění klíčových aktivit k dnešnímu datu: KA1 Modularizace (90%) KA2 Klima a koloběhy látek (65%) KA3 Fotokatalyticky aktivní povrchy (85%) KA7 Jak funguje věda (60%) KA8 Projektová výuka (10%) KA9 Proškolování cílové skupiny (10%) KA10 Zahraniční a jiní lektoři (25%) Označení záležitostí: typ A (vysoce naléhavé a důležité úkoly) typ B (důležité, ale méně naléhavé úkoly) typ C (velice naléhavé, ale méně důležité). typ O (málo důležité i málo naléhavé úkoly) ! Naléhavé – 14 dní

Zajistí Miléř, Svobodová, Navrátil C B

! B Zajistí Hollan

B A B Zajistí Miléř, Hollan C B

B A Zajistí Navrátil

B A B Zajistí: Svobodová, Černý C Zajistí Novotný, Černý, Svobodová

Noc vědců, Open Garden aj. A-B C Zajistí Hollan, Svobodová, Miléř, Černý

A-B Zajistí všichni

B Zajistí Novotný, Černý C

Realizační plán do konce roku 2013 Realizační tabulka T é ma ú koluodpovědnost za plněn í term í n dokončen í Vazby na dal ší ú koly pozn á mky