1 © AGIT AB Zkušenosti se vzděláváním manažerů ve zdravotnictví financovaným z ESF Vliv manažerského vzdělávání na změnu řízení při transformaci nemocnic.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Dita Pelantová Šárka Lukešová 3.VSRR
Advertisements

Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Městská poliklinika Praha Městská nemocnice následné péče Název projektu Celoživotní.
ŘÍZENÍ LIDSKÝCH ZDROJŮ Vzdělávání, kvalifikace, rozvoj
Seminář ředitelů ZZ února III. pracovní seminář ředitelů nemocnic a zdravotnických zařízení Martin Zeman Masarykova nemocnice v Ústí nad Labem,
1 © AGIT AB Efektivní zdravotnictví v podmínkách Ústeckého kraje v Ústí n.L. Koncepce budování informačního systému v nemocnicích Ústeckého.
Facility management při transformaci 5 nemocnic Ústeckého kraje
MUDr. Radomír Maráček Praha
Tisková konference Vzdělávací projekt „Zdravá nemocnice“
SCHOLA SERVIS od roku 2006 realizovala celkem 9 projektů financovaných fondy Evropské unie 8 projektů úspěšně ukončila, jeden je od roku 2012 v realizaci.
EU a investice do lidských zdrojů Úřad práce v Liberci Oddělení implementace projektů ESF.
Strukturální fondy EU a ICT v polygrafických podnicích Pavel Karásek.
Přínosy projektu „Vybudování jádra a realizace systému vzdělávání pro Středisko informací a vzdělávání v elektronickém zdravotnictví“ CZ.2.17 /
Aktivní motivace žáků ZŠ = jistota pro budoucnost řemesel CZ.1.07/1.1.04/ INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Tento projekt je spolufinancován Evropským.
ZKUŠENOSTI S PROJEKTY SPOLUFINANCOVANÉ Z ESF Bc. M á r i a D o b e š o v á.
407 – Vzdělávání pro 21. století Žadatel: Learning Society, občanské sdružení Kontaktní osoba: PhDr Lenka Emrová Mobil: e- mail :
Řízení ekonomiky a technicko-provozní agendy zdravotnického zařízení
VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA
1 © AGIT AB IT Projekt roku 2007 Systém objednávání pacientů přes Internet Martin Zeman, Jan Pejchal, Aleš Daniel Workshop „eHealth a veřejná správa –
Transformuje Kraj nebo kraj ?
Závěrečná konference k projektu
Deinstitucionalizace... Deinstitucionalizace pobytových sociálních služeb pro osoby se zdravotním postižením Závěrečná konference k individuálnímu projektu.
1 © AGIT AB Dostupnost, formy a obsah dotací z evropských fondů pro zdravotnická zařízení Zkušenosti s evropskými programy v českých nemocnicích Martin.
Záměrem Moravskoslezského kraje je provést systémovou změnu v poskytování sociálních služeb Závěrečná konference k projektu „Podpora transformace pobytových.
Pracovní setkání Vzdělávání zdravotnických pracovníků prostřednictvím finančních prostředků z ESF.
Anotace: ČR – Ústecký kraj Vzdělávací oblast: Zeměpis 8. ročník Autor: Mgr. Kosík Lukáš Jazyk: český Očekávaný výstup: Žák vyhledá a zapíše do pracovního.
1 © AGIT AB IT Projekt roku 2007 Zdravotnictví Ústeckého kraje on-line Lenka Jeřábková ČD - Telematika a.s. Martin Zeman, Jan Pejchal Krajská zdravotní,
Krajská zdravotní, a.s. Sociální péče 3316/12A, Ústí nad Labem IČ: společnost vedená Krajským soudem v Ústí nad Labem, oddíl B, vložka.
1 © AGIT AB Telemedicína Brno března 2008 v Brně Od bezfilmových nemocnic k bezfilmovému Ústeckému kraji Martin Zeman, Aleš Daniel, Jan Pejchal.
VZDĚLÁVÁNÍ PRACOVNÍKŮ. Označení materiálu : VY_32_INOVACE_EKO_1133Ročník:2. Vzdělávací obor: Ekonomika podniku Tematický okruh: Personální činnosti Téma:
1 © AGIT AB Telemedicína Brno března 2007 v Brně Regionální PACS nemocnic Ústeckého kraje Martin Zeman, Aleš Daniel, Jan Pejchal.
15. prosince 2005Efektivní zdravotnictví v podmínkách Ústeckého kraje Regionální zdravotnický informační systém Martin Zeman.
Personální plán pro podnikatelský plán
„Přírodovědné a technické vzdělávání Ústeckého kraje“ CZ.1.07/1.1.00/ Projekt: „Přírodovědné a technické vzdělávání Ústeckého kraje“
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Datum: Zpracoval(a): Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Podpora transformace v.
Transformace sociálních služeb: zkušenosti a výsledky Ing. Daniela Lusková Role obcí v transformaci sociálních služeb 25. – , Praha.
1 Cyklus konferencí a seminářů pro nelékařské zdravotnické obory v rámci projektu MZ ČR RNDr. Martin Kalina, Ph.D. Manager Aesculap Akademie B. Braun Medical.
Ředitel Název operačního programu: OP VK Název prioritní osy: Počáteční vzdělávání Název oblasti podpory: Další vzdělávání pracovníků škol a školských.
Projekt Integra Tisková beseda 6. června 2007 Ostrava.
Škola jako poskytovatel DV Seminář propojování počátečního a dalšího vzdělávání v ČR 24. března 2011 Ústí nad Labem.
1 Školka ve VFN v Praze Tisková konference,
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji a jeho návaznost na plány komunitní plány na místní úrovni setkání k zahájení tvorby Komunitního.
Projekt „Inovace vzdělávacího programu Inovace vzdělávacího programu VOŠS Ostrava a rozšíření o kombinovanou formu vzdělávání Mgr. Michaela Holaňová.
Vzdělávání ředitelů středních škol kraje Vysočina Zkrácený název „Ředitel“ „Život je jako bonboniéra, nikdy nevíš co ochutnáš....“ Forest Gump.
OKRESNÍ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA PŘEROV PROGRAMY PODPORY PODNIKÁNÍ Zaměřené na vzdělávání zaměstnanců a tvorbu nových pracovních míst OKRESNÍ.
Dotační možnosti ve zdravotnictví v rámci ESIF programové období
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji na období konference Sociální služby v Ústeckém kraji Krajský úřad Ústeckého kraje.
„Podpora zaměstnanosti Litoměřicka“ CZ.1.04/3.3.05/ Projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a.
Zdravotnické ukazatele v ČR. Kromě zcela obecných ekonomických ukazatelů je měření a hodnocení kvality zdravotní péče typické výskytem zcela specifických.
Podnikatelský záměr STŘEDNÍ ŠKOLA STAVEBNÍ A TECHNICKÁ STŘEDNÍ ŠKOLA STAVEBNÍ A TECHNICKÁ Ústí nad Labem, Čelakovského 5, příspěvková organizace Páteřní.
1 PODPORA DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ v Ústeckém kraji Most Role a zapojení sociálních partnerů do tvorby programů DV.
Projekt Sociální služby v Ústeckém kraji
Sociální podnikání v Praze
„Okna technickým oborům dokořán“
Regionální projekty krajské pobočky ÚP ČR v Ústí nad Labem
Střední škola služeb a cestovního ruchu, Varnsdorf
Assessment centrum.
Zkrácený název projektu: „Rozvoj kompetencí“
Problémy a perspektivy středního školství
Úvodní konference projektu UNIV 2 KRAJE, PRAHA
Zdravotnický management
Cesta rozvoje středních škol v Jihomoravském kraji
Ekonomika podniku STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ
Účetní závěrka ve vybraném podniku
Bc. Petra Karbanová Krajská metodička projektu APIV B
Výroční zpráva o stavu podnikání v Ústeckém kraji za rok 2017
STRATEGIE AGE MANAGEMENTU V ČESKÉ REPUBLICE CZ.1.04/5.1.01/
„Program RE:START a Platforma Uhelné regiony“
Změny na trhu práce?.
Systémové řešení – Motivace a vzdělávání pedagogů aktivita Společně na trhu práce CZ /0.0/0.0/16_034/
data aktuální ke dni Bc. Petra Razáková
Transkript prezentace:

1 © AGIT AB Zkušenosti se vzděláváním manažerů ve zdravotnictví financovaným z ESF Vliv manažerského vzdělávání na změnu řízení při transformaci nemocnic Ústeckého kraje Martin Zeman, Lenka Benešová, Ilja Boráň 15. května 2008 v Brně

2 Obsah Vznik nového ZZ Základní údaje KZ Bližší popis transformace Průvodní jevy období transformace Vzdělávání managementu nemocnic Výstupy z projektu Závěr

3 Vznik nového zdravotnického zařízení 1. září nemocnic se transformuje do jediné organizace - Krajská zdravotní, a.s. 5 nemocnic  1 firma  jedno ZZ Centrála společnosti Krajská zdravotní v sídle Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem

4 Vznik nového zdravotnického zařízení

5 Základní údaje Celkový majetek 4,5 miliardy Kč, roční obrat 4 miliardy Kč 6236 zaměstnanců, z toho 838 lékařů, 2683 sester Celkem KZ3378 Nemocnice Děčín329 Masarykova nemocnice v ÚL1246 Nemocnice Teplice509 Nemocnice Most764 Nemocnice Chomutov530 Počet lůžek

6 Bližší popis transformace Existující („prázdná“) akciová společnost spolu s krajským úřadem, nemocnicemi a poradci připravovala spojení organizací od podzimu 2006 do 1. září 2007, kdy získala 5 nemocnic transakcí prodeje podniku. Celá transakce je dokončována ještě v těchto dnech.

7 Průvodní jevy období transformace Velmi vysoká pracnost pro technicko- hospodářský personál a management Přeměna celého systému řízení organizace Nové stupně řízení – ztráta původního řádu (dopad na QMS systémy) Proměna v obchodní společnost je jen jednou z bezpočtu změn

8 Vzdělávání managementu nemocnic Projekt „Rozvoj manažerských kompetencí pracovníků nemocnic“ se spolu s dalšími projekty, zaměřenými na vzdělávání a trénink managementu strefil právě do období intenzivní přípravy a realizace transformace nemocnic Ústeckého kraje

9 Vzdělávání managementu nemocnic V 5 nemocnicích bylo potřebné a zároveň nutné „nahnat“ maximum vedoucích pracovníků do vzdělávacích programů Projekt BIBS byl spojen s „domácími pracemi“, nestačilo přesvědčit k účasti V průběhu období realizace jsme měli strach ze ztráty motivace k dokončení studia

10 Výstupy z projektu Ze 151 účastníků dosud něco dluží pouze 23, mezi nimiž převažují vysoce vytížení manažeři Přes obavy z náročnosti studia je projekt hodnocen účastníky pozitivně Příjemně nás překvapila aktivní účast manažerů z nižších stupňů řízení

11 Výstupy z projektu Zdá se, že vhodnější by bylo účastníky ubytovávat mimo prostory nemocnic a vytrhnout je z každodenních povinností

12 Závěr Vliv manažerského vzdělávání na řízení změn ještě nedokážeme posoudit Zatím pozorujeme pouze snazší schopnost se orientovat v manažerských zadáních a vzájemně o nich diskutovat Nyní očekáváme měřitelné přínosy při nastavování nové strategie společnosti na všech úrovních řízení, při formulování a rozpracovávání strategických cílů

13 M Martin Zeman CIO Krajská zdravotní, a.s. Sociální péče 3316/12A Ústí nad Labem IČ DIČ CZ Tel.: