Výuka nelékařů + a – Petr Štern. Bakalářské studium na LF v ČR Fakulta Počet oborů Biochemie Př./Sem./Prakt. Kl. biochemie Př./Sem./Prakt. 1. LF5 5 oborů.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Způsobilost k výkonu povolání
Advertisements

Fakulta veterinární hygieny a ekologie
Co by měl student vědět na začátku studia PEF MZLU v Brně
Vědecká rada Fakulty bezpečnostního inženýrství 8. prosince 2010
Fakulta bezpečnostního inženýrství VŠB–TUO
Studijní program Stavební inženýrství
Autor: Boleslav Staněk H2IGE1.  Školský zákon č. 561/2004 sb. V platném znění, řeší vzdělání:  Předškolní  - základní  - střední  - vyšší odborné.
I NOVACE KOMBINOVANÉ FORMY STUDIA BAKALÁŘSKÉHO A MAGISTERSKÉHO STUDIJNÍHO PROGRAMU „T ĚLESNÁ VÝCHOVA A SPORT “ A JEHO UČITELSKÝCH OBORŮ NA F AKULTĚ TĚLESNÉ.
Ústav pedagogických věd
Fakulta ekonomická ZČU v Plzni Informace pro uchazeče:
Učitelství odborných ekonomických předmětů
Aktivita Aktivita a – „projevená koncentrace“
Bakalářský studijní obor Stavba strojů a zařízení Obor je zaměřen zejména na dopravní a manipulační techniku a výrobní stroje. Vysoké učení technické v.
Střední průmyslová škola Hranice. Budova SPŠ na Studentské 1384.
Škola základ života Petr Machala.
Vysoká škola chemicko- technologická v Praze. Bakalářské studium Magisterské studium Doktorské studium Celoživotní vzdělávání Studium v zahraničí.
B i o D a t G r o u p BIOMEDICÍNSKÉ INŽENÝSTVÍ V KONTEXTU NOVÉ LEGISLATIVY Jaromír Cmíral a), Lenka Lhotská b) a) Společnost biomedicínského inženýrství.
Farmaceutická fakulta VETERINÁRNÍ A FARMACEUTICKÁ UNIVERZITA BRNO FARMACEUTICKÁ FAKULTA.
VYBER SI, MÁME CO NABÍDNOUT Široká nabídka bakalářských a navazujících magisterských oborů zahrnující i obory s unikátním postavením na ekonomických.
Zákonné podmínky pro výkon povolání nelékařů
Bakalářský studijní program Elektrotechnika Obor  Aplikovaná a komerční elektronika Oborová katedra  Katedra elektroniky.
Ústav pedagogických věd
VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA
Příprava učitelů ekonomických předmětů pro střední školy a VOŠ Alena Králová.
Gymnázia v kontextu systému středního školství v ČR Jana Straková, Ústav výzkumu a rozvoje vzdělávání PedF UK
Mendelova univerzita v Brně (P 2) MENDELU
Inovace povinného studijního předmětu pediatrie a vytvoření multimediálního textu pro praktickou výuku B.Ludíková, V.Mihál Dětská klinika, Lékařská fakulta.
Inovace kurikula studijního programu Všeobecné lékařství. Reg.č. CZ.1.07/2.2.00/ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním.
Fakulta zdravotnických studií
DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ 24. ledna Co u nás můžete studovat? Studijní obory na KBO 1.Bakalářské (bc.) 1.1. Učitelské1.2. Neučitelské 2. Magisterské.
Fakulta biomedicínského inženýrství, ČVUT v Praze, nám. Sítná 3105, Kladno Modernizace výukových postupů a zvýšení praktických dovedností a návyků.
1 Poplatky spojené se studiem a stipendia (nejen) na MU.
Příprava učitelů ekonomických předmětů pro střední školy a VOŠ Prof. Ing. Ondřej Asztalos, CSc.
Vybrané statistické údaje, zájem o studium technických oborů Josef Beneš CSVŠ, v.v.i. SPAV Spolupráce technických fakult veřejných vysokých škol s podniky.
Vybrané statistické údaje zájem o studium technických oborů Josef Beneš CSVŠ, v.v.i. SPAV Spolupráce technických fakult veřejných vysokých škol s podniky.
Vybrané statistické údaje zájem o studium technických oborů Josef Beneš CSVŠ, v.v.i. SPAV Spolupráce technických fakult veřejných vysokých škol s podniky.
VYSOKÁ ŠKOLA PODNIKÁNÍ, a.s., OSTRAVA PREZENTACE K DS LABEL SEMINÁŘ RADY VŠ
Modernizace výuky praktických dovedností studentů FZV a LF UP v Olomouci doc. PhDr. Jana Marečková, Ph.D. a kol. Tento projekt je spolufinancován Evropským.
Ústav pedagogických věd Masarykova univerzita. Personální obsazení Vedoucí pracoviště doc. PhDr. Milan Pol, CSc.
Ústav pedagogických věd Filozofická fakulta Masarykovy univerzity
Vysoká škola chemicko-technologická v Praze
Vzdělávání osob se zdravotním postižením na ZČU v Plzni - Ing. Petr Šika.
Praktická cvičení pro bakalářské a magisterké studium na 1. LF UK v Praze Praktická cvičení pro bakalářské a magisterké studium na 1. LF UK v Praze B.
1 Spolupráce při realizaci projektů inovací na ESF MU Mgr. David Póč, Oddělení pro strategii a rozvoj.
E-learning z druhé strany: pohled studentů Jiří Zounek Ústav pedagogických věd FF MU A. Nováka Brno
Zápatí prezentace1 Evropské projekty a jejich podpora na ESF MU v roce 2009 Porada vedení fakulty+ vedoucí kateder předkládá: proděkan pro SaR.
ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE
KATEDRA CHEMIE Fakulta pedagogická Západočeské univerzity v Plzni 2016.
Koncept praxí a stáží1 MODEL PRAXÍ A STÁŽÍ Úvodní setkání pro studenty magisterského stupně.
Vzdělávání sester Ústav teorie a praxe ošetřovatelství 1. LF UK Mgr. Pavla Kordulová.
Vysoká škola sociálně správní, Havířov. jedna z nejmladších soukromých vysokých škol v ČR státní souhlas od listopadu 2007 výuka zahájena v září 2008.
Představení Obchodně podnikatelské fakulty v Karviné Slezské university v Opavě Michal Tvrdoň – proděkan pro vědu a výzkum Zasedání Vědecké rady SU OPF.
Studium na AF MENDELU Ing. Petr Dostál, Ph.D.
Požadavky na průběžné vzdělávání zaměstnanců zdravotnických zařízení
Střední odborná škola veterinární
Příprava učitelů ekonomických předmětů pro střední školy a VOŠ
Fakulta zdravotnických studií
Ostravská univerzita (1991 → )
Fakulta zdravotnických studií
Zpráva o studiu za rok 2015 Zdeňka Chmelíková
Zpráva o studiu za rok 2016 Zdeňka Chmelíková
Architektura a život ČVUT & FAKULTA ARCHITEKTURY
Číslo projektu Číslo materiálu název školy Autor Tématický celek
Studijní program Ošetřovatelství
Právo, Účetnictví, Webový design a grafika, Ekonomika a mezinárodní obchod, PÍSEMNÁ A ELEKTR. KOMUNIKACE, Reklamní a marketingová komunikace, Právo Evropské.
FAKULTA STROJNÍHO INŽENÝRSTVÍ UNIVERZITY JANA EVANGELISTY PURKYNĚ V ÚSTÍ NAD LABEM
Přírodovědecká fakulta UJEP
Studijní obor Fyzioterapie
Spolupráce gymnázií s vysokými školami
Zpráva o studiu za rok 2013 Zdeňka Chmelíková
Transkript prezentace:

Výuka nelékařů + a – Petr Štern

Bakalářské studium na LF v ČR Fakulta Počet oborů Biochemie Př./Sem./Prakt. Kl. biochemie Př./Sem./Prakt. 1. LF5 5 oborů – 1. s. 15/15/0 1 obor – s. 0/15/15 + 0/20/20 2. LF4 3 obory – 1. s. 30/0/0 1 obor – 1., 2., 4., 5. s. 15/60/0 + 15/45/ /60/0 + 60/30/0 3. LF4 4 obory – s /15-20/ /15-30/0 Hr. Králové1 1 obor – 1. s. 6/6/0 nemá Brno9 9 oborů – 1. s. 30/0/0 1 obor – s. 30/45/30+20/0/10 Olomouc6 5 oborů – 1. nebo 2. s. 0/5-30/5-15

Bakalářské studium - Itálie LF univerzit:BolognaGenovaMilanoPavia Chemie2.s 80h Biochemie ½.s 30 / 45 h½.s 16 / 4 h3.s 12h KB 3.s 85h3.s 10h4.s 35h3.s 25h Techniky KB 4.s 30h5.s 8h Techniky AA 5.s 15h6.s 30h Techniky MB 5.s 15h4.s 35h4.s 16h Autor děkuje dr. Trnkové za poskytnutá data

Bakalářská studia –harmonizace studijních programů nanejvýš vhodná Vyšší odborné zdravotní školy –srovnatelné vzdělání s fakultami bez možnosti navazujícího magisterského studia

Magisterské studium na LF v ČR Fakulta Počet oborů Biochemie Př./Sem./Prakt. Kl. biochemie Př./Sem./Prakt. 1. LF2 nemají 1 obor – s. 30/30/0 + 30/30/ s. 2 týdny + 30/30/0 1 obor – 1. s. 1 týden Olomouc1 nemají1 obor – 1. s. 0/15/0

Podle chemického charakteru látky nebo podle klinické indikace? Jak učit ? Od obecných postupů ke konkrétním metodám nebo naopak ?