Kanada Materiál byl vytvořen v rámci projektu

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Kanada.
Advertisements

Kanada.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA OLOMOUC příspěvková organizace MOZARTOVA 48, OLOMOUC tel.: , ; fax:
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO:
VY_32_INOVACE_04 Vodstvo Ameriky
Planeta Země Materiál byl vytvořen v rámci projektu
CANADA.
KANADA Je rozlohou druhá největší země světa.
VY_32_INOVACE_12 Amerika - Kanada
VY_32_INOVACE_13 Amerika - USA
USA Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Bc. Jana Kloučková.
Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Bc. Jana Kloučková
KANADA Lenka Lebdušková.
AMERIKA podnebí a vodstvo
AMERIKA Kanada – Hospodářství a sídla III2-Z7-I-09
Světadíly Materiál byl vytvořen v rámci projektu
Severní Amerika Materiál byl vytvořen v rámci projektu
Oceány Materiál byl vytvořen v rámci projektu
Svět na mapě Materiál byl vytvořen v rámci projektu
KANADA ZEMĚ JAVOROVÉHO LISTU.
Východní Asie Materiál byl vytvořen v rámci projektu „Modernizace výuky na ZŠ ORLÍ LIBEREC“ reg. č. CZ.1.07/1.4.00/ Autor: Mgr. Pavlína Lejsková.
Úvod do dějepisu. Materiál byl vytvořen v rámci projektu
Radek Šiška and Miloslav Macůrek
Austrálie Materiál byl vytvořen v rámci projektu
Střední Amerika Materiál byl vytvořen v rámci projektu
Kanada. Administrativa Kanada je 2. největším státem světa (po RUS) s rozlohou 10 mil km 2 Je federací tvořená 10 provinciemi a 3 teritorii (Nunavut)
PROVINCIE A TERITORIA Kanada je federálním státem skládá se z 10 provincií a 3 teritorií. Nejlidnatější provincií je Ontario s největším městem Kanady.
Téma hodiny: Kanada - základní údaje, poloha, přírodní podmínky
KANADA.
Rusko Materiál byl vytvořen v rámci projektu „Modernizace výuky na ZŠ ORLÍ LIBEREC“ reg. č. CZ.1.07/1.4.00/ Autor: Mgr. Pavlína Lejsková ZŠ praktická.
Oceánie Materiál byl vytvořen v rámci projektu
Kanada povrch a přírodní krajiny
Jihozápadní Asie Materiál byl vytvořen v rámci projektu
Kanada.
Jižní Asie Materiál byl vytvořen v rámci projektu „Modernizace výuky na ZŠ ORLÍ LIBEREC“ reg. č. CZ.1.07/1.4.00/ Autor: Mgr. Pavlína Lejsková ZŠ.
KANADA.
Severní Afrika Materiál byl vytvořen v rámci projektu
Afrika – celkový přehled
Kanada.
Jižní Afrika Materiál byl vytvořen v rámci projektu
Název školy : Základní škola a mateřská škola, Svoboda nad Úpou, okres Trutnov Autor : Mgr. Irena Nešněrová Datum : září 2012 Název :VY_52_INOVACE_5.2.5.
KANADA Obr.1. KANADA - Rozloha: km² - Počet obyvatel: Hustota zalidnění: 3,26 ob. / km² - Státní zřízení: federativní konstituční.
MEXIKO. Poloha Leží na severu tzv. Latinské Ameriky Pobřeží má u Indického i Tichého oceánu Sousedními státy jsou na severu USA, a s Belize a Guatemalou.
S pomocí atlasu se pokuste doplnit: hlavní město: …………………… státní zřízení: ………………………………………………… měna: ……………………………… rozloha: …………………………………… (2. největší.
Kanada Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. David Mánek. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
Šablona. Anotace : výkladová prezentace věnující se Kanadě jako státu Autor: Mgr.Hana Hilscherová Jazyk: Čeština Očekávaný výstup: porovnává a přiměřeně.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Zeměpis Autor: Mgr. Jan Podlena KANADA Skalnaté hory Niagarské vodopády.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov, příspěvková organizace AUTOR: Mgr. Ludmila Faiková NÁZEV: VY_32_INOVACE_10_ ZEMĚPIS 7. ROČNÍK TEMA: Kanada ČÍSLO PROJEKTU:
Šablona. Anotace: výkladová prezentace věnující se Spojeným států americkým Autor: Mgr.Hana Hilscherová Jazyk: Čeština Očekávaný výstup: porovnává a přiměřeně.
Vzdělávací materiál: Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: V/2 Inovace a zkvalitnění výuky v oblasti přírodních.
VY_32_INOVACE_Fi_I_04 Název Kanada Název projektu: OP VK Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/ OP Vzdělání pro konkurenceschopnost 1.4.
Název školy:Základní škola, Hradec Králové Milady Horákové 258 Autor:Mgr. Lukáš Dubrovský Název: VY_32_INOVACE_02_03B_Kanada Téma: Zeměpis Ameriky a Asie.
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Hlušice Autor: Mgr. Svatoňová Pavlína Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název: VY_52_INOVACE_1B_05_KANADA.
Škola ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Autor
Základní škola a Praktická škola Dvůr Králové nad Labem
Název učiva: Amerika severní
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL: VY_32_INOVACE_06_Z67_05
Kanada NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Kolín V., Mnichovická 62
Kanada Obr. 1 – Mapa Kanady
Vzdělávací materiál: Kanada Operační systém: Windows XP Professional
NÁZEV: VY_32_INOVACE_01_Světadíly
8. SPOJENÉ STÁTY AMERICKÉ
AUTOR: Mgr. Hana Dvořáčková NÁZEV: VY_32_INOVACE_20_KANADA
Severní Amerika - Kanada
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Severní Amerika – Kanada 2
Kanada.
Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
Název školy : Základní škola a mateřská škola,
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:
Transkript prezentace:

Kanada Materiál byl vytvořen v rámci projektu „Modernizace výuky na ZŠ ORLÍ LIBEREC“ reg. č. CZ.1.07/1.4.00/21.3311 Autor: Mgr. Pavlína Lejsková ZŠ praktická a ZŠ speciální Liberec, Orlí 140/7

Kanada

Rozloha Kanady je srovnatelná s rozlohou Evropy Úředním jazykem je angličtina a francouzština Zasahuje do všech podnebných pásů Území Kanady dříve patřilo francouzské a později britské kolonii

Přírodní podmínky Přírodní podmínky Kanady jsou vzhledem k její poloze nepříznivé Sever je chladný a řídce osídlený Jih Kanady při hranicích s USA má podmínky příznivější

Velká jezera Nejhustší osídlení je v oblasti velkých jezer – Hořejšího, Michiganského, Huronského, Erijského a Ontarijského Velká jezera tvoří důležitou vodní cestu mezi Kanadou a USA

Na řece sv. Vavřince se nachází Niagarské vodopády, které jsou často vyhledávány turisty.

Města Hlavním městem Kanady je Ottawa. Na pobřeží Tichého oceánu leží přístav Vancouver. (zimní olympijské hry 2012) Další velká kanadská města: Toronto, Montreal, Edmonton, Winnipeg

Nerostné bohatství Kanada oplývá značným nerostným bohatstvím, těží se především ropa, zemní plyn, uran a zinek. Mnoho obyvatel pracuje při těžbě ropy a dřeva

Otázky : Jak se jmenuje hlavní město Kanady? Kde se konaly zimní olympijské hry 2012? Jmenuj jedno z velkých jezer. Jaké suroviny se těží v Kanadě ?

Odpovědi : Ottawa Vancouver Hořejší, Michiganské, Huronské, Erijské a Ontarijské ropa, zemní plyn, uran, zinek, dřevo

Všechny použité obrázky jsou z http://wikipedia.cz

jméno autora Pavlína Lejsková název projektu Modernizace výuky na ZŠ ORLÍ LIBEREC číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/21.3311 číslo šablony III/2 Inovace výuky pomocí ICT předmět/ ročník zeměpis / 8.ročník pořadové číslo DUM 14 datum 15.4.2013 název DUM Kanada Výuková prezentace s kontrolními otázkami. Určeno pro frontální výuku se třídou. V závěru hodiny žáci samostatně vypracují zadané otázky, poté si ověří správnost odpovědí. Prezentaci je vhodné doplnit prací s atlasem. Prezentace může být použita jako zápis do žákovských metodická poznámka k využití sešitů..