Vítejte v Písmenkově ‒ seznamte se s písmenkem I, i

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Iveta Konvičná Dostupné z Metodického portálu ISSN , financovaného.
Advertisements

PRACOVNÍ LISTY Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Fišerová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Iveta Konvičná Dostupné z Metodického portálu ISSN , financovaného.
Namáhání na tah a tlak Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Iveta Konvičná Dostupné z Metodického portálu ISSN.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Iveta Konvičná Dostupné z Metodického portálu ISSN , financovaného.
Slabiky la, lo, le, lu, li Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jiřina Zorková. Dostupné z Metodického portálu
V jakém smyslu můžeme tato slova používat?
Dopravní situace 16 křižovatka Jungmannova - Kollárova Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Dušan Nenička Dostupné z Metodického.
Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
PRACOVNÍ LISTY Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Fišerová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Vítejte v Písmenkově ‒ seznamte se s písmenkem B, b Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Edita Havránková. Dostupné z Metodického.
VYŠŠÍ X NIŽŠÍ UPEVNĚNÍ SLOVA NIŽŠÍ UPEVNĚNÍ SLOVA VYŠŠÍ CVIČENÍ
Rozlišování krátkých a dlouhých samohlásek
Vítejte v Písmenkově seznamte se s písmenkem A, a
DOPRAVNÍ ZNAČKY A JEJICH VYUŽITÍ
TRÉNUJEME PAMĚŤ HRAČKY Prezentace zaměřená na trénink paměti.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Edita Havránková. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
Řekni, proč se tomu směju?
Vítejte v Písmenkově – seznamte se s písmenkem Z, z
Vítejte v Písmenkově – seznamte se s písmenkem Y, y
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Měřidla délky Číslo DUM: III/2/FY/2/1/3 Vzdělávací předmět: Fyzika Tematická oblast: Fyzikální veličiny.
Vítejte v Písmenkově – seznamte se s písmenkem R, r Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Edita Havránková. Dostupné z Metodického.
Vítejte v Písmenkově seznamte se s písmenkem E, e Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Edita Havránková. Dostupné z Metodického.
Vítejte v Písmenkově – seznamte se s písmenkem N, n
DOPRAVNÍ ZNAČKY A JEJICH VYUŽITÍ
Vítejte v Písmenkově ‒ seznamte se s písmenkem L, l
POČASÍ KALENDÁŘ Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jan Fišer. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Vítejte v Písmenkově ‒ seznamte se s písmenkem M, m
POČASÍ GRAFOMOTORIKA Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jan Fišer. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
DOPRAVNÍ ZNAČKY A JEJICH VYUŽITÍ
Prezentaci by měl proběhnout řízený rozhovor (beseda) s dětmi
Vítejte v Písmenkově – seznamte se s písmenkem T, t
Vítejte v Písmenkově seznamte se s písmenkem E, e
Vítejte v Písmenkově ‒ seznamte se s písmenkem S, s
Čteme, i když to neumíme. Pozoruj obrázky a snaž se pomoci paní učitelce se čtením. Nakonec tě čeká pár lehoučkých úloh. Autorem materiálu a všech jeho.
Vítejte v Písmenkově – seznamte se s písmenkem R, r
Vítejte v Písmenkově – seznamte se s písmenkem Ž, ž
PUZZLE M Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jan Fišer. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
Vítejte v Písmenkově ‒ seznamte se s písmenkem O, o
České mince Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Jaroslava Strejčková. Dostupné z Metodického portálu ISSN
Hledání obrázků Děti mají za úkol najít v každém listu daný počet obrázků. Po nalezení je mohou vybarvit. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li.
Vítejte v Písmenkově – seznamte se s písmenkem J, j
Vítejte v Písmenkově ‒ seznamte se s písmenkem S, s
Název učebního materiálu
Slabiky lu, le, li, lo, lá, lí Metodický komentář:
Jak to asi vypadá doma? Sleduj obrázky a povídej.
Interaktivní vyhledávání dvou stejných obrázků.
Princip magnetoelektrického měřícího přístroje
Vítejte v Písmenkově ‒ seznamte se s písmenkem S, s
Vítejte v Písmenkově seznamte se s písmenkem U, u
Vítejte v Písmenkově − seznamte se s písmenkem D, d
Jméno: Poznáš hudební nástroje? Doplň názvy.
Vítejte v Písmenkově – seznamte se s písmenkem P, p
PUZZLE P Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jan Fišer. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
Kde bydlí Honzík? Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. L. Gregoríková. Dostupné z Metodického portálu ISSN:  ,
Prezentace seznamuje děti s počasím a představuje také roční období
Vítejte v Písmenkově – seznamte se s písmenkem C, c
Vítejte v Písmenkově – seznamte se s písmenkem Ř, ř
PRACOVNÍ LIST Úkoly: 1) Na internetu vyhledej, ve kterém podnebném pásu se vyskytují obilniny zmíněné v prezentaci (pšenice, žito, ječmen, oves). 2) Vyznač.
Prezentace určena k opakování a upevnění pojmů více a méně.
KVARTETO – hláska R Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Fišerová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Pracovní listy Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jan Fišer. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Rozvíjíme zrakovou paměť
Na které písmenko začíná obrázek?
Doporučuji snímky, které obsahují vyšší počet, z počátku skrýt.
Stonek Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Renata Bachtíková. Dostupné z Metodického portálu ISSN:  , financovaného.
POČÍTÁME DO 5 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Petra Mudrová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Zaokrouhlování na desítky a stovky
Prezentace určena pro názornou ukázku toho, co je více a co je méně.
Vítejte v Písmenkově ‒ seznamte se s písmenkem S, s
Transkript prezentace:

Vítejte v Písmenkově ‒ seznamte se s písmenkem I, i Klikej! Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Edita Havránková. Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozuje Národní ústav pro vzdělávání, školské poradenské zařízení a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků (NÚV).

Představuje se vám písmenko I, i

I i I i I i I i Dýmku míru vykouříme, přátele z nás udělá. Potom bude naše Země jen planeta veselá.

A opět budeme hádat slova začínající od písmene I, i Ještě před sto lety to měl každý žák na lavici. Namáčel si do toho pero. Později se začala vyrábět plnicí pera, která se touto tekutinou doma plnila Je to .......!

Brr, nemáme to rádi. Ale může nám zachránit život:

Písmenkem I začíná jméno nádherné evropské země Písmenkem I začíná jméno nádherné evropské země. Kdo to uhodne, je kabrňák! Tvar této země připomíná jezdeckou botu. Pochází odtud pizza. Hlavní město se jmenuje Řím. Jsou zde další známá města: Benátky, Miláno, Florencie. Tak co, uhodl to někdo?

Země se jmenuje:

A teď je to strašně těžké: V této zemi je kráva posvátná. Lidé nosí na hlavě turbany. Mnoho lidí je zde velmi chudých, žijí v chatrčích.

Jak jen se tahle holčička jmenuje? Jaká další jména holčičí i klučičí od písmene I znáte? Jmenuji se Ivanka!

Pokud se nám doma rozbije odpad u umyvadla, přijde ho spravit pan ........ .

Dnešní slova, začínající písmenkem I, byla skutečně těžká Dnešní slova, začínající písmenkem I, byla skutečně těžká. Tak si je zopakujeme:

Jaké písmenko jsme se dnes naučili? I i

Můžeme se pochválit? Určitě!!! A jako odměnu si dáme veselého smajlíka!!!

Zdroje: Uveřejněné odkazy [cit. 2011-05-27]. Dostupné pod licencí Public domain na WWW: Fotografie indiána: <http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Edward_S._Curtis_Collection_People_013.jpg> Fotografie očkování: <http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Vaccination.jpg> Vlajka Itálie: <http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Flag_of_Italy.svg> Mapa Itálie: <http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:It-map-cs.jpg> Satelitní mapa Itálie: <http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Satellite_image_of_Italy_in_March_2003.jpg> Obrázek Kršny: <http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Krishna.jpg> Fotografie kobry indické: <http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Naja_Nigricollis.jpg> Obrázek holčičky: <http://www.clker.com/clipart-schoolgirl-with-green-ball.html> Fotografie umyvadla: <http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Umyvadlo.JPG> Fotografie zápachové uzávěrky: <http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Z%C3%A1pachov%C3%A1_uz%C3%A1v%C4%9Brka.JPG> Obrázek instalatéra: <http://www.clker.com/clipart-blue-worker.html> Obrázek smajlíka: <http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Smiley.svg> Uveřejněné odkazy [cit. 2011-05-27]. Dostupné pod licencí Creative Commons na WWW:  PENG. Fotografie tuší: <http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Tinte1.JPG> LADISLAV FREDY.00 ŠAFRÁNEK. Fotografie injekce: <http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:InjekceRTA.JPG> SWAMINATHAN. Indický slum: <http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Wadala_slums_-_Mumbai.jpg> ILDAR SAGDEJEV. Obrázek nářadí: <http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:2008-04-14_Chrome-Vanadium_Wrenches.jpg>