Geocaching Marek Bešta, 237235, OV3-TE3. Geocaching hra na pomezí sportu a turistiky hledání schránky (cache) za použití GPS schránky jsou situovány na.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Další specifické formy cestovního ruchu – svatební CR, hipoturistika, treking, horolezectví, paragliding, golf, geocaching Ing. Ľubica Cinkánová.
Advertisements

Vyhledávání informací na mapových serverech Ing. Zdeňka Javorková Základní škola Ostrava-Stará Bělá Určeno pro 6. ročník základní školy Vytvořeno v prosinci.
… aneb dobrodružství pro všechny majitele GPS Martin Grulich, Petr Vespalec
Rezervační systém AK Kladno Pokročilé používání. Vytvoření opakování rezervace.
IES – jak na to *** Základní ovládání U stránek s nadpisy různé úrovně se automaticky vytváří obsah Toto je klíčové tlačítko. Klepněte a můžete ihned.
Základy práce s počítačem – lekce V. Zvyšování IT gramotnosti zaměstnanců vybraných fakult MU.
školení internetového vyhledávače
ENVIRONMENTÁLNÍ INFORMATIKA A REPORTING C I Vymezení zájmového území.
Školení internetového vyhledávače
Školení internetového vyhledávače. Co je to internetový vyhledávač Aplikace na internetu,která dokáže podle klíčového slova najít internetovou.
Školení internetového vyhledavače Co je to internetový vyhledávač Aplikace na internetu,která dokáže podle klíčového slova najít internetovou.
Školení internetového vyhledávače. Co je to internetový vyhledávač Aplikace na internetu, která dokáže podle klíčového slova najít internetovou.
Google Maps v našich aplikacích Lukáš Zeman
ZŠ Mohylová Iva Ondrášková – hlavní vedoucí
Geocaching VY_32_INOVACE_GPS_BU_06 Sada: GPS ve výuce Téma: Geocaching
ANOTACEPrezentace obsahuje informace o vyhledávačích a způsobech vyhledávání na internetu. Druh učebního materiáluDUM Očekávané výstupy Žáci zvládnou základní.
Vyhledávání a analýza dat na internetu 1 Doporučený vyhledávač:
Vliv hry Geocaching na turistickou návštěvnost Bakalářská práce , Brno Prezentace Bakalářské práce Vedoucí práce: Ing. Jaromír Landa Autor práce:
Apple iPhone 3G David Sommer-1IT Menu Infografika Vzhled Ovládání Zprávy Internet iPod GPS Navigace Ukon č it prezentaci.
Regrese Aproximace metodou nejmenších čtverců
Procvičíme práci s pozadím a rozložením snímku Najdete tento styl pozadí?
WWW – hypertextový informační systém
Geocaching aneb cesta za poklady.
Geocaching.
Navigační systém GPS GPS - Global Positioning System (úplný název je GPS Navstar) je satelitní navigační systém. Tento systém byl původně vybudovaný americkou.
Hynek Černý 1 EVIDENCE A NAHLAŠOVÁNÍ PÁLENÍ Návod na použití HZS STŘEDOČESKÉHO KRAJE STANICE HOŘOVICE.
Jiří Kozumplík, prezentace předmětu GIS. Co je to Geocaching?  Motivace pro výlety do přírody  Zábava  Sport / soutěžení.
Navigační systémy pro určení polohy na Zemi
Shrnutí Chceme–li připojit PC k Internetu musíme: 1.Zadat adresu DNS serveru (začne pracovat převod IP adresa  symbolické jméno), prakticky začne fungovat.
Mgr. Michal Rakowski Zapojení geocachingu do výuky na škole.
Školení internetového vyhledávače
Interaktivní mapy. Mapa a Internet Mapy jsou významným zdrojem informací, skrze které lidé vyjadřují své dojmy o místech. Každá mapa je pohledem na.
VY_I/2_INOVACE_37_Vyhledávání na internetu Vyhledávání na internetu Miroslav Kaňok.
Vypracoval Adam Ludes.
Projekt Zveme vás do ČR – pohoří ……… Jméno. Třída datum Cestovní kancelář: …………………………… 1.
Ziel3/Cíl 3 Program na podporu přeshraniční spolupráce mezi Českou republikou a Svobodným státem Sasko Ziel3/Cíl 3 – Programms zur Förderung.
Využití GPS, buzoly a kompasu
Turisté plní trendů RNDr. Aleš Krejčí, CSc. KAM po Česku, Praha Vysoká škola finanční a správní, Praha Výroční konference A.T.I.C. ČR Výstaviště Černá.
Drobnepamatky.cz Databáze drobných památek České republiky Mgr. Martin Milichovský
Interaktivní mapy. Mapa a Internet Mapy jsou významným zdrojem informací, skrze které lidé vyjadřují své dojmy o místech. Každá mapa je pohledem na.
Workshop Uherské Hradiště Principy fungování GPS a geocaching Jakub Trojan
Workshop k tvorbě produktu Rodinná dovolená na kolách Suchý vrch Realizováno v rámci projektu Téma roku Orlických hor a Podorlicka.
Autor: Ing.Petr Kvíz. Geocaching je hra na pomezí sportu a turistiky, která spočívá v použití navigačního systému GPS při hledání skryté schránky nazývané.
 Název projektu: Poklady kolem nás a v nás  Zkrácený název: Kolumbus  Registrační číslo: CZ.1.07/1.1.13/  Žadatel projektu: Blažek & Blažek,
Elektronické učební materiály – II. stupeň Tělesná výchova Autor: Mgr. Roman Havlíček 2.1 GPS a Geocaching - praxe Kde se GPS využívá? START.
ORIENTACE V KRAJINĚ. Světové strany Hlavní světové strany jsou: sever (S) jih (J) východ (V) západ (Z) Pro přesnější určení směru používáme vedlejší světové.
Název školy Základní škola Jičín, Husova 170 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název klíčové aktivity 3.2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Elektronické učební materiály - … stupeň Předmět Autor: Mgr. Iveta Votápková Elektronické učební materiály – II. stupeň Tělesná výchova Turistika.
GPS souřadnice Mgr. Miroslava Černá ZŠ Volgogradská 6B Ostrava-Zábřeh.
Elektronické učební materiály – II. stupeň Tělesná výchova Autor: Mgr. Roman Havlíček 1.1 GPS a Geocaching - teorie Kde se GPS využívá? START.
IKT ALIK.CZ Zpracovala: Mgr. Věra Kreuzová Speciální základní škola, Česká Kamenice, Jakubské nám. 113, příspěvková organizace.
Výskyt masožravých rostlin
Geocaching Studentská konference Lukáš Havlát DL2
Navigační systémy + úkol na konci prezentace
Geocaching VY_32_INOVACE_GPS_BU_06 Sada: GPS ve výuce Téma: Geocaching
Jméno autora Ing. Ladislav Novák Datum vytvoření duben 2013 Ročník 6.
Výpočetní technika VY_32_INOVACE_17_16_internetový vyhledávač.
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů
Název země Jméno | Učitel | Ročník.
Název země Jméno | Ročník.
Najdete na Skupina A – obr. č. 1 Najdete na
Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/
Název země Jméno Učitel Ročník.
Zpracovala: Mgr. Věra Kreuzová
Technika cestovního ruchu – služby CR
Předmět: Prvouka Ročník: 3.
Jedná se o dřevěná kolečka o průměru 35mm v nichž je laserem vygravírovaný obrázek. Používají se pro výměnu a slouží jako vizitka geokačera.
Najdete na Skupina A – obr. č. 1 Najdete na
Najdete na Skupina A – obr. č. 1 Najdete na
Transkript prezentace:

Geocaching Marek Bešta, , OV3-TE3

Geocaching hra na pomezí sportu a turistiky hledání schránky (cache) za použití GPS schránky jsou situovány na zajímavá, ale málo navštěvovaná místa seznam cache na internetu

Co je potřeba? najít si na internetu cache ve vhodné lokalitě GPS navigace s turistickými mapami skupinka žáků (přibližně 5)

Co obsahuje cache? drobné předměty (mince, odznaky, souřadnice dalších cache...) cílem je cesta a hledání cache kazdý, kdo cache najde, může si nějaký předmět z ní nechat, musí do ní vložit nějaký další

Logbook každá cache obsahuje logbook obsahuje datum a jména lidí, kteří ji doposud nalezli

Historie vznik v roce 2000 v USA po odstranění umělé odchylky při používání GPS navigace k 30. listopadu cache po ČR celosvětově 215 zemí, přes cache