Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
TĚLESA A LÁTKY Dostupné z Metodického portálu ISSN:  , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým.
Advertisements

Nové modulové výukové a inovativní programy - zvýšení kvality ve vzdělávání Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
ZŠ, Týn nad Vltavou, Malá Strana
Alkany Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým.
STAVBA LÁTEK Tělesa a látky Co nás obklopuje? Zapiš si!
Látka a těleso.
Příjemce Základní škola, Třebechovice pod Orebem, okres Hradec Králové Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.1.05/ Název projektu Digitalizace výuky.
(délka, obsah, objem, hmotnost, čas)
C O NEPATŘÍ MEZI OSTATNÍ I. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným.
Látky a tělesa Obr. 1 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je David Mánek. Dostupné z Metodického portálu ISSN: 1802–4785,
PROVĚRKY Převody jednotek času.
Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Kam letí letadlo? Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem.
Zelenina a stín Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem.
Rozklad čísel 6 – 10 – doplňování varianta A
Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
STAVBA A VLASTNOSTI LÁTEK Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným.
Funkce s absolutní hodnotou Využití grafu funkce při řešení rovnic a nerovnic s absolutní hodnotou Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Řekni, proč se tomu směju?
Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
BAREVNÉ TVARY Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je RNDr. Radomíra Kučerová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
CHEMICKÝ KUFR Chemické prvky
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Studená, okres Jindřichův Hradec Autor: Mgr. Marie Hartmannová Název : VY_32_INOVACE_7B36Fy6_Tělesa a látky.
ELEKTRICKÝ PROUD, JEHO ÚČINKY TEPELNÉ SPOTŘEBIČE Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR.
Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
CO UŽ VÍME O ELEKTRICKÉM PROUDU Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným.
TĚLESA A LÁTKY.
VLASTNOSTI LÁTEK A TĚLES
ZŠ, Týn nad Vltavou, Malá Strana
Speciální vzdělávací potřeby - žádné -
Dostupné z Metodického portálu www. rvp
Látky a tělesa Obr. 1 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je David Mánek. Dostupné z Metodického portálu ISSN: 1802–4785,
V každém nákupním košíku se ke skupině potravin zatoulala jedna, která do skupiny nepatří. Poznáš která? Klikni na kolečko a uvidíš. Autorem materiálu.
Vyber, co na obrázek nepatří, a řekni proč.
Interaktivní třídění domovního odpadu.
KRAJE ČR mapky Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Fišerová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
POVRCH KVÁDRU - VÝPOČET
HODINY − pexeso Pexeso je navržené tak, aby si každý dle potřeby vytiskl ty snímky, které je třeba procvičit. Ať už celé hodiny, minuty nebo ve tvarech.
HODINY − pexeso Pexeso je navržené tak, aby si každý dle potřeby vytiskl ty snímky, které je třeba procvičit. Ať už celé hodiny, minuty nebo ve tvarech.
Poznávačka - sudokopytníci a lichokopytníci
Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
K U F R Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým.
Třídíme podle dvou kritérií
PUZZLE Podpora výuky o stálých a tažných ptácích
Grafické i matematické řešení příkladu na pohybující se tělesa proti sobě. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zdeněk Hanzelín.
Dostupné z Metodického portálu www. rvp
Najdi dva stejné obrázky
Stavba atomu ATOM Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem.
Název učebního materiálu
Interaktivní vyhledávání dvou stejných obrázků.
WHAT IS YELLOW? Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým.
MLÁĎATA ZVÍŘAT PUZZLE Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Fišerová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Princip magnetoelektrického měřícího přístroje
UŽITEČNÁ ZVÍŘATA A ROSTLINY 2
Převody jednotek délky - 2.část
Rozklad čísel od 1 do 10 Dostupné z Metodického portálu ISSN:  , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným.
Zvířata na statku. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zdeněk Hanzelín. Dostupné z Metodického portálu ISSN:  ,
UŽITEČNÁ ZVÍŘATA A ROSTLINY
Najdi rozdíl IV. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem.
Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
M O T Ý L Í L O T O 2 Najdi stejného motýla!
ZLOMKY pracovní listy Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Dušan Goš. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Procenta % Prezentace je zaměřená na procvičování procent užitím trojčlenky. Obsahuje celkem řešených 15 příkladů. Mgr. Eva Černá, Plzeň Autor © Eva Černá.
Převody jednotek hmotnosti – 2. část
Tvary – přiřazování Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem.
Před, Nad, Za, Pod 1) Vybarvi obrázek, který je: a) hned před jahodou
WHAT IS RED? Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým.
WHAT IS ORANGE? Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým.
Transkript prezentace:

Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze. LÁTKA a TĚLESO Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze. Těleso je osoba, zvíře, rostlina, nebo věc, které můžeme přisoudit tvar, rozměry a polohu. Tělesa jsou tvořena z látek. Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze. Látka: pevná plynná kapalná Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze. Úkol č. 1: Roztřiď dané látky: pevné kapalné plynné 3. kyslík 2. olej 1. zlato 6. voda 7. papír 5. železo 4. plast 10. stříbro 9. sklo 8. vzduch 11. dřevo 12. olovo 13. limonáda 14. vodík Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

Úkol č. 2: Roztřiď dané látky: voda ve sklenici, sešit, vzduch v míči, oxid uhličitý v bombičce, neon v trubici, gumový míč, plastové pravítko, sirup v lahvi, klíč, čaj v hrnku, olej v PET lahvi, kyslík v bombě plynná pevná kapalná sešit oxid uhličitý v bombičce voda ve sklenici vzduch v míči gumový míč sirup v lahvi neon v trubici plastové pravítko čaj v hrnku klíč olej v PET lahvi kyslík v bombě Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

Úkol č. 3: Které látky a tělesa k sobě patří? mléko v krabici 1. papír 2. džus bombička sešit 3. ocel jehla 4. vzduch pneumatika 5. kyslík 6. sklo kyslíková bomba džus ve sklenici 7. korek 8. oxid uhličitý zátka 9. voda okno 10. mléko kapka Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

Úkol č. 4: Jaká látka tvoří dané těleso? hliník sklo plast sklo, plast dřevo, kov papír guma Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze. dřevo, tuha guma papír, kov plast nerez, dřevo papír Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze. Všechny uveřejněné odkazy [cit. 2009-30-10]. Dostupné pod licencí public domain – na http://www.clker.com str. 1 http://www.clker.com/cliparts/7/5/d/b/11949853552084257594chemistry_flask_matthew__01.svg.thumb.png http://www.clker.com/cliparts/0/1/7/a/11954348251335976522greenbeaker_theresa_knot_01.svg.thumb.png http://www.clker.com/cliparts/c/7/0/4/11954307081174924667red_beaker_theresa_knott_01.svg.thumb.png http://www.clker.com/cliparts/2/e/6/6/11949852631164047948provetta.svg.thumb.png str. 2 http://www.clker.com/cliparts/5/c/f/b/11949844641485961838open_box_nicu_buculei_01.svg.thumb.png http://www.clker.com/cliparts/7/9/3/5/1195423253614077216johnny_automatic_tin_snips.svg.thumb.png http://www.clker.com/cliparts/c/7/f/7/11949859721881107132drinking_glass_with_red_punch_01.svg.thumb.png str. 3 http://www.clker.com/cliparts/8/6/0/5/1194986006939157350icecube_benji_park_.svg.thumb.png http://www.clker.com/cliparts/6/8/9/3/1195429510337449011tomas_arad_water_drop.svg.thumb.png http://www.clker.com/cliparts/6/3/0/0/12205458481973106173maidis_Vertical_Striped_Hot_Air_Balloons_2.svg.thumb.png Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze. str. 4, 5, 6 http://www.clker.com/cliparts/8/6/b/5/1206579092872357299Gerald_G_Puppy_Cartoon.svg.thumb.png str. 7 http://www.clker.com/cliparts/5/e/8/b/11949993411624385760window_nofullscreen.svg.thumb.png http://www.clker.com/cliparts/3/c/5/b/119498603686489261pop_can.svg.thumb.png http://www.clker.com/cliparts/b/4/f/6/11971145761433221437jonata_PET.svg.thumb.png http://www.clker.com/cliparts/9/4/4/b/12344050651177321972GMcGlinn_red_wine_glass.svg.thumb.png http://www.clker.com/cliparts/c/f/0/b/1195425827683639193notebook_anonymous_01.svg.thumb.png http://www.clker.com/cliparts/d/1/4/6/11971185311926706097Gioppino_Basketball.svg.thumb.png http://www.clker.com/cliparts/c/b/b/e/11954217511527806368hammer_david_benjamin_01.svg.thumb.png Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze. str. 8 http://www.clker.com/cliparts/f/f/0/9/11949844751149859432eraser.svg.thumb.png http://www.clker.com/cliparts/7/a/0/5/1228417157786068546CoD_fsfe_Pencils.svg.thumb.png http://www.clker.com/cliparts/2/0/3/a/11971056471319567313biswajyotim_Box.svg.thumb.png http://www.clker.com/cliparts/9/3/9/a/1197103980603314298addon_bucket_and_spade.svg.thumb.png http://www.clker.com/cliparts/5/c/6/4/12284174251362592833rg1024_Knife_over_table.svg.thumb.png http://www.clker.com/cliparts/5/7/2/2/1194984500251947888mail1.svg.thumb.png Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.