Ivana Francová, SOU Liběchov Střední odborné učiliště Liběchov Boží Voda Liběchov Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: Výuková prezentace Předmět: Technologie Název materiálu: Způsoby krájení potravin Autor: Bc. Ivana Francová Ověřeno ve výuce dne: č. hodiny 22 Třída: 1. K Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám VY_52_INOVACE_TECH.1.04
Ivana Francová, SOU Liběchov Způsoby krájení potravin
Ivana Francová, SOU Liběchov Mrkev a petržel Krájíme na kostky, hranolky či nudle, do vývarů jen půlíme, mladou mrkev na kolečka.
Ivana Francová, SOU Liběchov Celer Celer do polévek Strouháme na nudle nebo krájíme na kostky Do vývarů čtvrtíme. Do salátů jej strouháme nebo krájíme na tenké plátky
Ivana Francová, SOU Liběchov Cibule Dále na půlkolečka, výseče nebo strouhat Cibuli krájíme najemno do salátů a základů
Ivana Francová, SOU Liběchov Česnek Roztíráme nožem se solí Nebo použijeme Lis na česnek
Ivana Francová, SOU Liběchov Brambory Krájíme na různé tvary Kostky Kolečka Čtvrtky Měsíčky Hranolky Nebo je strouháme
Ivana Francová, SOU Liběchov Pórek Podélně rozkrojíme Pokrájíme na kolečka Na špalíčky Na nudličky
Ivana Francová, SOU Liběchov Luštěniny (fazole,hrách,čočka a sója) Přebereme, propláchneme a namočíme Do studené vody na 2 až 24 hodin
Ivana Francová, SOU Liběchov Rýže, pohanka, jáhly, kroupy Propláchneme, spaříme