1 PRŮBĚH STÁŽE Spolupráce s tutorem, přístup instituce Kamila Kouřilová, Lucie Morávková, Veronika Němcová, Jana Vitáková.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Činnost AKVŠ v roce 2012 Marta Machytková Bibliotheca academica 2012
Advertisements

Spisová služba pro organizace zřízené Olomouckým krajem
Podpora meziobecní spolupráce
Plán akcí oddělení cestovního ruchu odboru regionálního rozvoje krajského úřadu pro rok 2002.
Poradenské služby podporující vzdělávání dospělých: realita nebo sen?
Projekt: „Výměna zkušeností a řešení společných problémů v oblasti dalšího profesního vzdělávání“ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním.
Činnost Celostátní sítě pro venkov v České republice.
KULATÝ STŮL PRO STUDENTY FBI VŠB-TUO “Safety AGENT“ Posilování partnerství v oblasti bezpečnosti průmyslu r.č. CZ.1.07/2.4.00/ , Podnikatelský.
OECD a finanční vzdělávání Stálá mise České republiky při OECD v Paříži Prof. Ing. Karel Dyba, CSc., velvyslanec Třetí mezinárodní konference k finanční.
Projekt „Zvyšování projektové absorpční kapacity Jihomoravského kraje“ realizovaný v rámci opatření 3.3. Společného regionálního operačního programu Konference.
Národní tým expertů ECVET Národní tým expertů ECVET Šíření a podpora evropského nástroje pro zvýšení kvality mobilit ECVET a jeho zavádění.
Celostátní síť pro venkov. Obsah  Cíle, nástroje a zásady Sítě  Organizační zajištění Sítě  Tématické pracovní skupiny  Kontaktní místa Sítě  Informační.
Projekt Brno-Zdravé město přínos občanům v rámci veřejné správy
Podporované zaměstnávání -metoda boje proti nezaměstnanosti osob se zdravotním postižením reg. číslo: CZ.1.04/3.3.05/ Projekt je financován z prostředků.
Šíření povědomí o Evropské strategii zaměstnanosti Národní vzdělávací fond PhDr. Miroslava Kopicová.
Jindřichův Hradec, Školní a veřejné knihovny – spolupráce v regionu Konkurence? Ne! Spolupráce …
ÚSTAV ÚZEMNÍHO ROZVOJE Robert Veselý Seminář „Jsou možné inovace v mikroregionech?“ Brno, 28. listopadu 2011 Monitoring mikroregionů a další výstupy činnosti.
25. srpna EUro Finance Consulting EUFC CZ s.r.o. Analýza celkové energetické spotřeby Libereckého kraje Liberec, 25. srpna 2009.
Smlouva o spolupráci mezi regiony Vysočina a Champagne-Ardenne Podpis Témata spolupráce: –cestovní ruch, rozvoj venkova a měst, –hospodářský.
Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v MS kraji a jeho realizace Projekt A6 Rozpočet a plánování tvorby projektů a jejich následná realizace.
Kampaň Sdružení AP pro podporu technického vzdělávání Průhonice, 10. prosince 2008 SDRUŽENÍ AUTOMOBILOVÉHO PRŮMYSLU / AUTOMOTIVE INDUSTRY ASSOCIATION.
Finanční kontroly ve veřejné správě IT podpora kontrolovaných procesů při správě prostředků SR a EU Konference ISSS Hradec Králové, březen 2004 RNDr. Zdeněk.
”Národní tým expertů ” Dům zahraniční spolupráce Národní agentura pro evropské vzdělávací programy.
Regionální inovační struktura Karlovarského kraje Brno URBIS 2010.
Program semináře: 1)Úvod, obecné informace o JPD 2 a výzvách (Mgr. Jakub Benda) 2)Změny ve 4. Výzvě (Mgr. Jakub Benda) 3)Informace o Prioritě 1 (Ing. Johana.
AKTUÁLNÍ SITUACE V PROJEKTU RIS – ČASOVÝ HARMONOGRAM červen 2005 – květen 2006červen 2007 – leden 2008 Fáze 0 – definice projektu Fáze 1 - analýza Fáze.
9. Národní konference kvality ve veřejné správě Jak uřídit strategii? Ing. Karel Macků.
1 Pracovní náplň českých stáží. Stáže 1. Krajská agentura pro zemědělství a venkov MZe ČR Kraj Vysočina 2. Odbor mezinárodních vztahů,
Podpora projektům EU SF aneb kvalitní podpora pro kvalitní projekty Ing. Jan Knyttl
Prezentace ITP ÚP Ústeckého kraje pro konferenci ITP ve Velkých Karlovicích Úřad práce v Chomutově – metodiky realizace postupových kroků v oblasti poradenství.
SLOŽENÍ PŘEDSTAVENSTVA Ivan Plicka předseda Pavel Hnilička 1. místopředseda Jaroslav Šafer 2. místopředseda.
Závěrečné setkání Nové Dvory, 26. – Bc. Lucie Chládková Bc. Kristýna Juhová Mgr. Lenka Karbanová Bc. Markéta Kovářová Bc. Jana Vavříková.
Základní informace o programu PS ESPON Území programu a rozpočet Programové území - 28 států EU + 4 partnerské státy - Švýcarsko, Norsko, Lichtenštejnsko.
Program EU pro zaměstnanost a sociální inovace (EaSI)
Program EU pro zaměstnanost a sociální inovace (EaSI) Registrace 10:00 – 10:15 I. blok 10:15 – 11:00 Jitka Zukalová, MPSV, poradce EURES ČR Obsah: srovnání.
Srovnání české a francouzské stáže - obsah. Lenka Handschuhová Česká praxe: Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Francouzská praxe: Univerzita.
1 Spolupráce při realizaci projektů inovací na ESF MU Mgr. David Póč, Oddělení pro strategii a rozvoj.
Pracovní náplň českých stáží Petra Bernardová, Ivana Dočkalová, Barbora Haltofová, Kristýna Rusňaková.
Marketing v EU Ing. Alena Klapalová č.d.634.
Zápatí prezentace1 Evropské projekty a jejich podpora na ESF MU v roce 2009 Porada vedení fakulty+ vedoucí kateder předkládá: proděkan pro SaR.
Interaktivní personální portál
Mezinárodní spolupráce Informace o změnách v systému sociálních služeb a o zahraniční spolupráci Kraje Vysočina.
Krásná Lípa projekt Aktivizace rodin Volfová Hana (ASZ) Kolář Jan (místostarosta Krásné Lípy) Praha,
Crux information technology, s.r.o. Ostravská universita, information technology.
Úvodní schůzka k projektu „Optimalizace procesů a nastavení způsobu komunikace“ Fulnek
ČESKO - AMERICKÁ SPOLUPRÁCE V RÁMCI MEZIVLÁDNÍ DOHODY O VTS MEZI ČR A USA.
Ing. Aleš Průša. Co bylo na počátku ? Primárně je nutné předcházet protiprávním jednáním ve městě, obci Společná odpovědnost samosprávy a PČR za oblast.
Společná strategie - projektové aktivity JMK a TTSK Seminář pro žadatele z JMK , Hodonín.
Královéhradecký kraj – podpora podnikání Ing. Michal Pultar Hradec Králové,
Pracovní schůzka aktérů integrace - příprava navazujícího projektu „Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010“ 30. září 2009 EVROPSKÝ.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Nové podmínky administrace projektů Ing. Zdeněk Bogoč.
Nové přístupy ke vzdělávání a mezinárodní zkušenosti Institutu pro veřejnou správu Praha PhDr. Zdenka Procházková, MPA Institut pro veřejnou správu Praha.
Lenka Herčíková,
Metodické centrum pro výstavbu a rekonstrukci knihoven
Stanoviska DO při projednávání Návrhu ÚPD
Odbor ekonomický Krajského úřadu Jihomoravského kraje
Mgr. Tomáš Lechner Triada, spol. s r. o.
REGIONÁLNÍ VEŘEJNÝ ZÁJEM
REGIONÁLNÍ PARTNERSTVÍ
Michal Šperling - EUREDIS
Tvorba veřejných projektů – příklad Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Mgr. Bc. David Póč Oddělení pro strategii a rozvoj/Katedra.
Závěrečná konference projektu
Ing. Alena Klapalová, Ph.D. č.d.634
Městská část Praha 6 Postup příprav GDPR Ing. Jan Holický, MBA
PODPORA SOCIÁLNĚ-PRÁVNÍ OCHRANY DĚTÍ NA KRAJSKÉM ÚŘADĚ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE II Metodické setkání na téma „Standardy kvality sociálně-právní ochrany na.
Jednání PS Vzdělávání Mgr. Barbora Ledlová
Nové přístupy k využití ict ve výuce přírodovědných předmětů na základních, středních školách CZ.1.07/1.1.07/ CZ.1.07/1.1.07/
Elektronická komunikace při zadávání veřejných zakázek Mgr. Jakub Váňa
Vítejte na třetí místní konferenci Strategické řízení a plánování
Systémové řešení – Motivace a vzdělávání pedagogů aktivita Společně na trhu práce CZ /0.0/0.0/16_034/
Transkript prezentace:

1 PRŮBĚH STÁŽE Spolupráce s tutorem, přístup instituce Kamila Kouřilová, Lucie Morávková, Veronika Němcová, Jana Vitáková

2 Národní informační a poradenské středisko pro kulturu Tutor: PhDr. Alena Mockovčiaková (REGIS) NIPOS: Příspěvková organizace MK Spolupráce s tutorem: Výběr zaměření diplomové práce a její konzultace Rozbor zákonů týkajících se kultury Skupinové analýzy současných událostí v kultuře Přístup instituce: Otevřený, aktivní, pro další spolupráci Přístup ke všem dokumentům, databázím Poskytnutí technického vybavení

3 Direction Régionale des Affaires Culturelles Tutor: M. Philippe d´Ancona, Mme Evelyne Schmitt Dekoncentrovaný orgán MK Spolupráce s tutorem: Uvítání, provedení po instituci, představení zaměstnanců Vyplňování všech dokumentů Jazyková kontrola závěrečné práce Kontrola plnění průběžných úkolů a sestavených tabulek Doprovod na výjezdy po regionu (konference, kontroly muzeí,…) Konzultace problematiky a aktualit Přístup instituce: Otevřený, aktivní, velmi přátelský Možnost další spolupráce Poskytnutí technického vybavení a vhodného prostředí k práci

Magistrát města Brna – Oddělení implementace evropských fondů Tutor: Ing. Ivan Hloušek, Ing. Vendula De Mesel Spolupráce s tutorem: Uvítání a představení oddělení a obsahu práce Postupné zadávání jednotlivých úkolů Průběžná kontrola těchto úkolů Doprovod na mezinárodní konferenci k projektu Trolley Zasvěcení do procesu financování evropských projektů Přístup instituce: Otevřený, aktivní, velmi přátelský a osobní přístup Výborné pracovní prostředí Možnost další spolupráce Poskytnutí technického vybavení a vhodného prostředí k práci 4

Maison Internationale de Rennes Tutor: Emmanuelle Berthinier- Brié Občanské sdružení řízené právem soukromým a financované z veřejných zdrojů Spolupráce s tutorem: Uvítání a představení oddělení a jednotlivých zaměstnanců Zasvěcení do problematiky asociací ve Francii a také organizace a činnosti instituce Společná definice cíle mé stáže a samotné činnosti a předmětu stáže Průběžné konzultace Organizace Týdne mezinárodní solidarity Přístup instituce: Otevřený, aktivní, velmi přátelský a osobní přístup Výborné pracovní prostředí Poskytnutí vlastní kanceláře s technickým vybavením 5

Krajský úřad Jihomoravského kraje - Odbor regionálního rozvoje, Oddělení rozvoje venkova a zemědělství Tutor RNDr. Iveta Macurová Spolupráce s tutorem: Uvítání, představení kolegů a činnost oddělení Postupné zadávání a zapracování do jednotlivých úkolů Zasvěcení do administrace dotačních programů v oblasti rozvoje venkova JMK Práce s informačním systémem Gordic® Ginis® Přístup organizace: Otevřený, přátelský a aktivní přístup Poskytnutí technického zázemí k práci Výborné pracovní prostředí 6

Pôle Emploi International Tutor: Véronique Masson Zahraniční oddělení pro zaměstnanost při Úřadu práce Cadres Rennes, financované z veřejných a unijních zdrojů Spolupráce s tutorem Uvítaní, představení kolegů z obou oddělení Seznámení s činností Pôle Emploi International Postupné zadávání jednotlivých úkolů Pořádání tematických přednášek a ateliérů Reprezentování PEI na výstavách, fórech a konferencích Přístup organizace Přátelské a otevřené prostředí Odpovídající technické zázemí Možnost pracovat v portálu EURES, PEI a v intranetu PE 7

Mission locale de Rennes Tutor: Catherine Le Hir La PAIO – tzv. Stálé přijetí, informování a orientace, je sdružením nabízející služby mladým lidem od let. Spolupráce s tutorem Přijetí na instituci, představení kolegů a jejich misí Postupné seznamování s jednotlivými odděleními a „anténami“ Přítomnost na jednáních a schůzkách vedenými poradci Organizování a participace na Fóru „100 femmes, 100 métiers“ Přístup organizace Velmi aktivní a přátelský přístup Místo k práci chybí Pestrý program stáže, potřeba zaujmout osobní přístup Důležitá komunikace 8

Zápatí prezentace9 Nejvyšší správní soud–oddělení dokumentace a analytiky Tutor: Mgr. Adam Walach ODA: evropské a srovnávací právo Spolupráce s tutorem a dalšími kolegy: Uvítání a představení oddělení již při pohovoru Vysvětlení práce s databázemi Pracovní porady oddělení - rozdělení úkolů Spolupráce, konzultace a kontrola práce Přístup instituce: Přátelský, otevřený Přístup ke všem dokumentům, databázím, jednáním Poskytnutí technického vybavení

Zápatí prezentace10 Tribunal administratif de Rennes Tutoři: Gilles Peignard, Corinne Pignol, Thierry Charlier Spolupráce s tutory: Uvítání, provedení po instituci, představení zaměstnanců Představení činnosti soudu, soudního procesu, práce se spisy Vysvětlení práce s databázemi Zasvěcení do konkrétních činností a poskytnutí spisů Kontrola plnění průběžných úkolů – usnesení a expertízy Konzultace tématu závěrečné zprávy a její kontrola Přístup instituce: Otevřený, velmi aktivní, přátelský a osobní přístup Přístup ke všem dokumentům, databázím, jednáním Poskytnutí technického vybavení navzdory reorganizaci

Zápatí prezentace11 Cabinet d’avocats Coudray Tutor: Sophie Guillon-Coudray Spolupráce s tutorem: Úvodní diskuze nad průběhem stáže Zadávání dílčích činností – studium spisů, účast na soudních jednáních Absence zpětné vazby, konzultací a kontroly z důvodu vysoké pracovní vytíženosti tutora Vzájemné nepochopení se a špatná komunikace Přístup instituce: Pasivní z důvodu vysokého pracovního vytížení všech Poskytnutí technického vybavení, nevyhovující pracovní prostředí – časté přesouvání

Doporučení: Aktivní přístup!!! (otázky, kontakty,…) Volit instituci podle zaměření DP a hlavně podle svého zájmu Volit instituci i s ohledem na chtěné budoucí zaměstnání Sbírat si materiály pro další využití Snažit si udržet kontakt s institucí i po ukončení stáže Zjistit si informace o instituci před nástupem na stáž Snažit se řešit případné problémy a nedorozumění s tutorem co nejdřív 12

13

DĚKUJEME ZA POZORNOST! 14