PROJEKTOVÝ MANAGEMENT Fakulta sportovních studií MU 2. Přednáška - 26.února 2013.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Sportovní centrum pro mládež v areálu ZŠ Vrchlického a Sokolovská Námět projektu IPRM : - Atraktivní a kvalitní život v Liberci - Rozvoj infrastruktury.
Advertisements

OLYMPIC VENUES LONDON 2012 OLYMPIJSKÁ SPORTOVIŠT Ě LONDÝN 2012.
Představení společnosti
ECVET v Programu celoživotního učení
Atletický klub A. C. Sparta Praha
Evropský rok dobrovolnictví • Evropský rok dobrovolných činností na podporu aktivního občanství (ERD) je tematickým rokem vyhlášeným pro všechny členské.
SK Joudrs Praha je mladý, ambiciózní sportovní klub, který již pět let patří mezi špičkové softballové kluby v České republice. Členskou základnu našeho.
PLÁNOVÁNÍ A STRATEGIE Management a marketing
Činnost Celostátní sítě pro venkov v České republice.
FIRMA SVOBODA DEMOLICE, ZEMNÍ PRÁCE, RECYKLACE Svoboda Park.
SVTP ČR v Jihomoravském kraji
Vize JMK v inovacích Vize JMK v inovacích JMK je nejvíce inovativní region v rámci ČR a mezi prvními padesáti v EU JMK je nejvíce inovativní region v rámci.
Národní tým expertů ECVET Národní tým expertů ECVET Šíření a podpora evropského nástroje pro zvýšení kvality mobilit ECVET a jeho zavádění.
JARMILA KRATOCHVÍLOVÁ
HOKEJOVÁ SOUČASNOST U NÁS
Ondřej Škorpil 27. října 2011 American Center Řízení agendy CSR ve Skupině ČSOB Na cestě k efektivitě: Jak integrovat CSR do strategického řízení firmy.
Evropský podnikatelský konzultační panel - EBTP EBTP je konzultačním nástrojem Evropské komise Umožňuje podnikatelským subjektům sdělit své názory Evropské.
Šíření povědomí o Evropské strategii zaměstnanosti Národní vzdělávací fond PhDr. Miroslava Kopicová.
HÁZENÁ 2.
Výzkum, vývoj a inovace v ČR Výzkum, vývoj a inovace v ČR Seminář Ochrana průmyslového vlastnictví Praha, 6. června 2007.
Akademie sportovního aerobiku Radky Hanákové
HISTORIE PLÁŽOVÉHO VOLEJBALU. Začátky První zmínky jsou z 20. let 20. století z USA První turnaj se uskutečnil v roce 1920 v americké Santa Monice V Evropě.
ATLETIKA.
AC SPARTA PRAHA. Tournament of companies Fotbalový turnaj firem  Fotbalový turnaj na Strahově  Pořadatel: AC Sparta Praha  Místo: PRE Tréninkové centrum.
EKO VY_32_INOVACE_EKO_12 MARKETINGOVÉ ŘÍZENÍ. Autor: Ing. Hana Motyčková „Autor je výhradní tvůrce materiálu.“ Datum vytvoření: Klíčová slova:
Úvodní konference projektu „Průvodce světem Multimédií“ 21. září 2010 LAPTUS s.r.o., rozvojová agentura.
”Národní tým expertů ” Dům zahraniční spolupráce Národní agentura pro evropské vzdělávací programy.
Zdeněk Pospíšil. Mezinárodní obchodní značka, pod kterou japonská firma Panasonic Corporation prodává své výrobky z oblasti domácí elektroniky. Vznikla.
Sportovní a podnikatelská střední škola, s.r.o.
Ekonomický rozvoj měst a regionů Projekty CityRegio a CityRegio II Seminář „Zapojení ČR do Nadnárodní spolupráce a zhodnocení programu Interreg IIIB CADSES“
AKTUÁLNÍ SITUACE V PROJEKTU RIS – ČASOVÝ HARMONOGRAM červen 2005 – květen 2006červen 2007 – leden 2008 Fáze 0 – definice projektu Fáze 1 - analýza Fáze.
KONFERENCE „VĚDA, MANAGEMENT A LIDSKÉ ZDROJE“ SENÁT PARLAMENTU ČESKÉ REPUBLIKY 1. PROSINCE 2011 HLAVNÍ SMĚRY PROJEKTU NAKI „ EFEKTIVNÍ METODIKY PODPORY.
HISTORIE HOKEJE U NÁS.
Řízení sportovního tréninku
HOKEJ V EVROPĚ, KHL.
Projekt Centra sportu AŠSK ČR
BELBOG s.r.o. BEZPEČNOSTNÍ AGENTURA PREZENTACE FIRMY.
Ing. Miroslav Sponer, Ph.D. - Základy financí1 Mezinárodní finanční instituce.
Marketing sportu Průvodce studiem. Úvod Tato prezentace má sloužit k lepší orientaci ve studijních materiálech Předmět je koncipován jako navazující na.
Nejprestižnější soutěž Liga Mistrů Hrají ji jen nejlepší týmy z celé Evropy.
Prezentace společnosti CONTE spol. s r.o.. Základní informace/ Kdo jsmeInformace o majitelíchProč právě my/ Co umíme Jak zajistíme bezpečnost dodávek.
Návrh koncepce a implementace CSR Česká zemědělská univerzita Jan Burian - ČZU Lucie Ceplová - ČZU Tereza Dohnalová - UK Kateřina Klimentová - ČZU Tereza.
Sady 5. května Plzeň
Předmět Marketing BP522 Kontaktní údaje: Ing. Šárka Dvořáková, Ph.D. Středa.
Kanadská obchodní komora v České republice Březen 2016.
Česká exportní banka Ing. Karel Bureš předseda představenstva a generální ředitel Business Den Ruské federace 30. září 2014 Aktuální možnosti financování.
Ekonomika a management atletických klubů. Ekonomika ČAS Česká atletika s.r.o. Česká atletika, s. r. o., je marketingovou agenturou Českého atletického.
Winnipeg Jets: Případová studie o síle sportovní značky.
Služby Enterprise Europe Network s důrazem na design 1. prosince 2015Ing. Petr Hladík, Ph.D.
Integrovaná strategie rozvoje území , Vrbátky.
Slezská univerzita v Opavě, Fakulta veřejných politik v Opavě, Ústav středoevropských studií Partner projektu: Państwowa Wyższa Szkoła Zawodowa w Raciborzu.
SPORTOVNÍ KLUB JIHLAVA ROK ZALOŽENÍ 1910 ROK ZALOŽENÍ ČLENŮ ČLENŮ 17 ODDÍLŮ 17 ODDÍLŮ TRADICE TRADICE KOLÉBKA SPORTŮ – FOTBAL, HOKEJ,
Vzdělávací oblast:Ekonomické vzdělávání Tematická oblast: Marketingový mix hotelových a restauračních sužeb Název vyučovací oblasti: Public Relations v.
Slezská univerzita v Opavě, Fakulta veřejných politik v Opavě, Ústav středoevropských studií Partner projektu: Państwowa Wyższa Szkoła Zawodowa w Raciborzu.
Analýza manažerských dovedností ve vybraném podniku
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
Místní akční plán vzdělávání MAP rozvoje vzdělávání na území Prahy 8
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Regionální stálá konference
Otakar Mestek, Michal Blažej
5. zasedání Řídícího výboru projektu Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Český Těšín, reg. č. CZ /0.0./0.0/15_005/ února 2017.
Ivo KOBLASA Projekt 23letého paralympijského reprezentanta, vicemistra světa, mistra ČR OD RIO DE JANEIRA PO TOKIO „Za 4 roky, při Paralympic.
Ústav tělesné výchovy FaME UTB ve Zlíně, Mgr.Zdeněk Melichárek,PhD.
Starosti starostů s evropskými fondy, Praha
Badmintonové centrum mládeže Středočeského kraje
Badmintonové centrum mládeže Středočeského kraje
Aplikace managementu ve sportovním klubu (min
Pomáháme vaší firmě inovovat a růst
Badmintonové centrum mládeže Středočeského kraje
„Cesta k městu“ STRATEGIE PRO MLÁDEŽ PO KARVINSKU
Enterprise Europe Network: Výsledky a příprava období 2022+
Transkript prezentace:

PROJEKTOVÝ MANAGEMENT Fakulta sportovních studií MU 2. Přednáška - 26.února 2013

Management sportu a projektový management v praxi významné sportovní organizace – České sportovní, a.s. Přednášející: PhDr. Miroslav Černošek, Ph.D. – spolumajitel a předseda představenstva marketingové agentury Česká sportovní, a.s., která patří k leaderům v oblasti sportovního marketingu v České republice.

Marketingová agentura Česká sportovní, a.s. Založena v roce Za dobu své existence se stala lídrem v oblasti sportovního marketingu v České republice i v kontextu středoevropského regionu s následujícími projekty:

Projekty ČS, a.s. Organizace více jak tří desítek významných mezinárodních sportovních akcí Partnerství s nejúspěšnějšími českými sportovními hvězdami Spolupráce s největšími a nejprestižnějšími firmami na domácím trhu Úzké vazby na mezinárodní sportovní instituce a agentury Dlouhodobá marketingová spolupráce s Českým olympijským výborem

ČS, a.s. zajišťuje (1) Komplexní služby v oblasti sportu v organizačním servisu, marketingu, sponzoringu ve spojení se špičkovými sportovními projekty, osobnostmi a klientskými akcemi organizovanými v celoevropském měřítku a dle mezinárodních standardů.

ČS, a.s. zajišťuje (2) Strategické konzultační služby, návrhy prezentace značky či produktů, oslovení konkrétních cílových skupin, realizaci jednotlivých akcí komunikačního mixu dle zadání klienta.

PhDr. M. Černošek, Ph.D. Podnikání ve sportu se věnuje od počátku devadesátých let. Realizoval dále uvedené konkrétní projekty ve sportu. Pro tenisový svět objevil např. Petru Kvitovou nebo Tomáše Berdycha. Je také autorem myšlenky prezentace hvězd NHL pod hlavičkou Jágr Tým a úspěšným atletickým projektem Zlatá tretra

PhDr. M. Černošek, Ph.D. Ze zkrachovalého mítinku Zlatá tretra udělal opět největší českou atletickou událost, kde příznivci královny sportu měli krom mnoha atletických hvězd možnost shlédnout i několikanásobného světového rekordmana Usaina Bolta.

Realizované projekty ČS, a.s. 2013, (leden – únor) FedCup, DAVIS CUP projektů FedCup - 3x DAVIS CUP - 4x Beach Volleyball SWATCH WORLD TOUR 2012 Advantage Tennis (Kvitová-Šarapovová) Final Four Evropské volejbalové ligy žen

Realizované projekty ČS, a.s projektů FedCup – 1x DAVIS CUP – 2x Beach Volleyball SWATCH WORLD TOUR 2011 Advantage Tennis Euro Volley 2011 NHL Premiere Challenge 2011 HC Sparta Praha – New York Rangers

Realizované projekty ČS, a.s projekty FedCup MS v basketbale žen NHL Premieere Prag (Boston Bruins - Phoenix Coyotes Advantage Tennis (Lendl, Borg …)

Realizované projekty ČS, a.s projektů FedCup – 2x DAVIS CUP – 2x Mítink světových rekordmanů v atletice Finálová část volejbalové ligy mistrů (CEV Idensit Champions League) Advantage Tennis (Edberg, Wilander, Mečíř, Novák ….)

Realizované projekty ČS, a.s projektů FedCup DAVIS CUP Světový pohár Beach Volleyball mužů NHL Premiere Prague (Tampa Bay – New York Rangers 2x) Advantage Tennis (Sampras – Štěpánek)

TK Agrofert Prostějov V roce 1990 se Miroslav Černošek stal předsedou tenisového klubu v Prostějově. V té době začíná nejúspěšnější a nejslavnější období tenisové historie v Prostějově. Milan Matzenauer pomohl v řízení klubu svým nekončícím optimismem a velkorysostí; Aleš Hilčer se k nim připojil v polovině devadesátých let a přinesl ekonomický pragmatismus. Krok po kroku vznikal nejlepší klub v České republice, co víc, s novým sportovním zázemím, hotelem, tenisovou halou a centrálním dvorcem. Prostějov se stal místem TOP hráčů světového žebříčku a Tréninkového centra mládeže později Národní tenisové centrum Morava.

Nástroje řízení managementu Analyzování – nejdůležitější nástroj při přípravě sportovních projektů s využitím „výzev“ ( úspěšnost akce, nastavení pevného a neměnného kalendáře akcí, teorie elit – hvězdy týmů, budování značky – př. Zlatá tretra, velikost země, kterou sportovec reprezentuje, cenová politika atd.) Plánování, Organizování Komunikování, Vedení Financování, Kontrolování