GASTRONOMIE SLAVNOSTNÍ STOLOVÁNÍ ZAKLÁDÁNÍ PŘÍBORŮ U BANKETU

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
SLOŽITÁ OBSLUHA – VYŠŠÍ FORMA Flambování masa
Advertisements

SLOŽITÁ OBSLUHA – VYŠŠÍ FORMA Dranžírování kuřete
Mgr. Miroslava Malušková Gastronomie
SLOŽITÁ OBSLUHA – VYŠŠÍ FORMA Ochucování a míchání
GASTRONOMIE INVENTÁŘ NA ÚSEKU OBSLUHY
Statika Vazbové síly na nosníku 15
GASTRONOMIE INVENTÁŘ NA ÚSEKU OBSLUHY KOVOVÝ INVENTÁŘ, ROZDĚLENÍ
MS OFFICE - WORD ŠABLONY Ing. Petr Hanáček
GASTRONOMIE SLAVNOSTNÍ STOLOVÁNÍ ZASEDACÍ POŘÁDEK U TABULE
GASTRONOMIE SLAVNOSTNÍ STOLOVÁNÍ SLAVNOSTNÍ MENU, HLEDISKA PRO SESTAVOVÁNÍ MENU Ing. PETRA ŠKRÁŠKOVÁ Free Powerpoint Templates.
GASTRONOMIE SLAVNOSTNÍ STOLOVÁNÍ SLAVNOSTNÍ MENU, PRAVIDLA SESTAVOVÁNÍ MENU Ing. PETRA ŠKRÁŠKOVÁ Free Powerpoint Templates.
GASTRONOMIE SLAVNOSTNÍ STOLOVÁNÍ VÝZDOBA KONKRÉTNÍCH DRUHŮ TABULÍ
GASTRONOMIE INVENTÁŘ NA ÚSEKU OBSLUHY INVENTÁŘ NA PODÁVÁNÍ POKRMŮ
GASTRONOMIE SLAVNOSTNÍ STOLOVÁNÍ RAUT_PŘÍPRAVNÉ PRÁCE, STUDENÝ STŮL
GASTRONOMIE INVENTÁŘ NA ÚSEKU OBSLUHY ROZDĚLENÍ INVENTÁŘE
VY_32_INOVACE_11_ODV_650_Str
Obor: H/01 Kuchař-číšník
SLOŽITÁ OBSLUHA – VYŠŠÍ FORMA Dranžírování
ROZLOŽENÍ STRÁNKY Ing. Petr Hanáček MS OFFICE - WORD
ILUSTRACE VE WORDU Ing. Petr Hanáček MS OFFICE - WORD
GASTRONOMIE INVENTÁŘ NA ÚSEKU OBSLUHY POMOCNÝ INVENTÁŘ
MS OFFICE - WORD VYTVOŘENÍ TABULKY Ing. Petr Hanáček
ELEKTROTECHNICKÁ MĚŘENÍ
GASTRONOMIE INVENTÁŘ NA ÚSEKU OBSLUHY SKLADOVÁNÍ A ÚDRŽBA INVENTÁŘE
ÚPRAVA TABULKY VE WORDU
MS OFFICE - WORD POZADÍ STRÁNKY Ing. Petr Hanáček
GASTRONOMIE SLAVNOSTNÍ STOLOVÁNÍ BANKETNÍ OBSLUHA Ing. PETRA ŠKRÁŠKOVÁ
Hydromechanika Měření přetlaku a podtlaku 13
PROGRAMOVATELNÉ AUTOMATY CV OBRAZOVKY 05 Ing. Jana Horáková Elektrotechnika
Statika Moment silové soustavy, nahrazení síly silou 07
Hydromechanika Hydrostatický tlak, síla na dno nádrže 05
SLOŽITÁ OBSLUHA – VYŠŠÍ FORMA Dranžírování pstruha
GASTRONOMIE SLAVNOSTNÍ STOLOVÁNÍ TVARY TABULÍ Ing. PETRA ŠKRÁŠKOVÁ
GASTRONOMIE SLAVNOSTNÍ STOLOVÁNÍ VÝZDOBA TABULÍ Ing. PETRA ŠKRÁŠKOVÁ
GASTRONOMIE SLAVNOSTNÍ STOLOVÁNÍ PŘÍPRAVA A ÚPRAVA SLAVNOSTNÍ TABULE
Programovatelné automaty CV rozlišení směru pohybu 17
Hydromechanika Síla na dno uzavřené nádrže 07
TEXTOVÉ OBJEKTY Ing. Petr Hanáček MS OFFICE - WORD
GASTRONOMIE INVENTÁŘ NA ÚSEKU OBSLUHY STOLOVÝ A SEDACÍ INVENTÁŘ
GASTRONOMIE SLAVNOSTNÍ STOLOVÁNÍ RAUT_ CHARAKTERISTIKA
GASTRONOMIE INVENTÁŘ NA ÚSEKU OBSLUHY MALÝ STOLNÍ INVENTÁŘ
Jednotky základní Prezentace_19
MĚŘENÍ ČINNÉHO VÝKONU JEDNOFÁZOVÉHO STŘÍDAVÉHO PROUDU
EXPRESSION HAVE GOT PRESENT_04 Mgr. Filip Soviš ANJ_Tenses
Hydromechanika Pascalův zákon 17
SLOŽITÁ OBSLUHA – VYŠŠÍ FORMA Flambovaní ovoce
Směšovací počet Prezentace_15
Hydromechanika Tlak na boční stěnu nádrže 11
GASTRONOMIE SLAVNOSTNÍ STOLOVÁNÍ RAUT_ NÁPOJOVÝ STŮL
GASTRONOMIE SLAVNOSTNÍ STOLOVÁNÍ PROSTÍRÁNÍ UBRUSŮ
GASTRONOMIE INVENTÁŘ NA ÚSEKU OBSLUHY KOVOVÝ INVENTÁŘ, PŘÍBORY
Pružnost a pevnost Průřezové veličiny v ohybu 17
Statika Prostorová soustava sil 17
SLOŽITÁ OBSLUHA – VYŠŠÍ FORMA Dohotovování jídel
SLOŽITÁ OBSLUHA – VYŠŠÍ FORMA Chateabriand
GASTRONOMIE INVENTÁŘ NA ÚSEKU OBSLUHY
Mgr. Miroslava Malušková Gastronomie
EKONOMIKA BANKOVNÍ SOUSTAVA Ing. Renata Slaná
SLOŽITÁ OBSLUHA – VYŠŠÍ FORMA Fondue
EKONOMIKA BURZY III Ing. Renata Slaná
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_STO_388 Ročník: 1.
ODSTAVEC Ing. Petr Hanáček MS OFFICE - WORD
Název školy Střední odborná škola Luhačovice
EKONOMIKA FINANČNÍ TRH-POJMY Ing. Renata Slaná
Kvíz Kvíz
Technika obsluhy – Příprava a obsluha rautu Název školySŠHS Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Mgr. Ivana Hašová Název šablonyIII/2 –
Složitá obsluha míchání předkrmového salátu Název školySŠHS Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Andrea Mišurcová Název šablonyIII/2 – inovace.
Příprava místnosti a slavnostní tabule
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Zakládání inventáře na slavnostní tabuli
Transkript prezentace:

GASTRONOMIE SLAVNOSTNÍ STOLOVÁNÍ ZAKLÁDÁNÍ PŘÍBORŮ U BANKETU Ing. PETRA ŠKRÁŠKOVÁ www.zlinskedumy.cz Free Powerpoint Templates

Anotace. Materiál poukazuje na možnosti založení Anotace Materiál poukazuje na možnosti založení příborů používané při slavnostním stolování. Je vhodné jej doplnit výkladem. Je možné jej poskytnout nepřítomným žákům. Autor Ing. Petra Škrášková (Autor) Jazyk Čeština Očekávaný výstup 65-51-H/01 Kuchař – číšník ŠVP Číšník, barman, servírka-barmanka ŠVP Kuchař – číšník pro pohostinství ŠVP Kuchař Speciální vzdělávací potřeby - žádné - Klíčová slova masový, dezertní, rybí, moučníkový příbor Druh učebního materiálu Prezentace Druh interaktivity Kombinované Cílová skupina Žák Stupeň a typ vzdělávání odborné vzdělávání Typická věková skupina 17 - 19 let Vazby na ostatní materiály je součástí Slavnostního stolování

ZAKLÁDÁNÍ PŘÍBORŮ

ZAKLÁDÁNÍ PŘÍBORŮ rozhodující pro založení příborů je skladba slavnostního menu založení musí být přesné a bezchybné jako základní příbor zakládáme příbor k hlavnímu chodu – masový, vidličku vlevo, nůž vpravo ostřím k talíři

ZAKLÁDÁNÍ PŘÍBORŮ maximální počet založených příborů: vlevo 3 vidličky, vpravo 3 nože a polévková či dezertní lžíce nad klubový talíř zakládáme příbor na moučník speciální a malé příbory zakládáme až s příslušným chodem

ZAKLÁDÁNÍ PŘÍBORŮ

ZAKLÁDÁNÍ PŘÍBORŮ základní sestava ve směru od slepého talíře: masový, rybí a dezertní příbor nad klubový talíř zakládáme příbory dle druhu a dělitelnosti moučníku

ZAKLÁDÁNÍ PŘÍBORŮ vzdálenost mezi příbory je 3-5 mm, nesmí se vzájemně dotýkat příbory, které nelze založit do tabule připravíme na tácky s ubrousky na příruční stůl

POUŽITÁ LITERATURA SALAČ, Gustav. Stolničení. Praha: Fortuna, 2001. ISBN 80-7168-752-9. SALAČ, Gustav, MVDr. Milan PRIBULA a Hana SEDLÁČKOVÁ. Technika obsluhy a služeb: pro 2. ročník středních hotelových škol. Praha: Státní pedagogické nakladatelství, 1994. ISBN 80-04-26-586-3. ČERNÝ, Jiří a Antonín SRKALA. Moderní obsluha. Praha: IQ 147, s.r.o., 1997. ISBN neuvedeno.