Šablona:III/2Číslo materiálu:VY_32_INOVACE_TOS_415 Jméno autora:Václav Kulhánek Datum vytvoření: Předmět:TOS Tematická oblast:Barmanství Téma:Druhy MN Obor vzdělání:65-42-M/01 Hotelnictví Popis způsobu použití výukového materiálu ve výuce: Výukový materiál určený pro výuku předmětu TOS dle ŠVP. Jedná se o prezentaci v programu PowerPoint, která slouží k předvedení činností barmana a seznámení se všemi informacemi, které barman potřebuje. Druh učebního materiálu:Prezentace PowerPoint Ověřeno ve třídě:HŠ3.B
Flip Charakteristika: Příprava:šejkr Sklo:nízký tumbler, nižší flétna Postup:suroviny dle receptury odměříme do šejkru s velkými kostkami ledu a krátce energicky prošejkrujeme (žloutek je velmi citlivý na ředění vodou z ledu). Přelijeme do skla a zastrouhneme muškátovým oříškem. obsahuje vždy žloutek a zdobí se strouhnutím muškátového oříšku
Frapé Charakteristika: Příprava:přímo do skla nebo šejkr Sklo:V-shape, flétna, větší likérka Postup:sklo naplníme drceným ledem a přelijeme připraveným nápojem. Vždy servírujeme s brčkem. nápoj podávaný na drceném nebo vločkovém ledu
Grog Charakteristika: Příprava:přímo do skla nebo vařením Sklo:skleněné šálky na teplé nápoje Postup:směs surovin se přivede těsně k bodu varu a přelévá se do šálku. U nás nejběžněji jen odměření lihoviny do šálku a zalití vroucí vodou. horký nápoj z lihoviny a vody (nepřipravuje se vždy jen zalitím!)
Křížovka
Řešení křížovky
Zdroje Literatura:BAR, Alexander Mikšovic, ISBN Obrázky:v každém obrázku je hypertextový odkaz na jeho zdroj Pozadí: