P T Á C I PODPORA PRO VÝUKU

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
PROMĚNY PŘÍRODY NA JAŘE - 2. ROČNÍK
Advertisements

P T Á C I PODPORA PRO VÝUKU
Podzim v přirodě Hana Mačurová.
Ptáci 3.ročník VY_32_ZAZNAM_Prv.I.3.D.04 Autor: Mgr. Anna Emingerová.
Puzzle – jehličnaté stromy
Základní škola Podbořany, Husova 276, okres Louny
PTÁCI – INTERAKTIVNÍ HRA
PRACOVNÍ LISTY Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Fišerová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
KRAJE ČR mapky Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Fišerová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Před, za, pod, nad aktivita
Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
PRACOVNÍ LISTY Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Fišerová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
KDE JSOU MÍČE – NA, POD, ZA, PŘED aktivita
VYŠŠÍ X NIŽŠÍ UPEVNĚNÍ SLOVA NIŽŠÍ UPEVNĚNÍ SLOVA VYŠŠÍ CVIČENÍ
PROVĚRKY Převody jednotek času.
Rozlišování krátkých a dlouhých samohlásek
Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Rozklad čísel 6 – 10 – doplňování varianta A
Dělení lomených výrazů
Násobilka se zvířaty 7x Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Fišerová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
TRÉNUJEME PAMĚŤ HRAČKY Prezentace zaměřená na trénink paměti.
Funkce s absolutní hodnotou Využití grafu funkce při řešení rovnic a nerovnic s absolutní hodnotou Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Fišerová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
MLÁĎATA ZVÍŘAT KVARTETO
Řekni, proč se tomu směju?
Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
VYBER, CO NA OBRÁZEK NEPATŘÍ. ŘEKNI PROČ.
Základní škola a mateřská škola, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ NesoviceCZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Prezentace Powerpoint 1 Předmět:Člověk a jeho svět Ročník:2. Název učiva:Ptáci stálí, tažní a domácí Prezentace určena k výkladu učiva Autor:Mgr. Veronika.
PTÁCI Materiál vznikl v rámci projektu Škola pro život č.proj. CZ.1.07/1.4.00/ Vypracovala: Soňa Koukalová ZŠ a MŠ Mladoňovice
PRACOVNÍ LISTY Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Fišerová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Název školy: ZŠ a MŠ T. G. Masaryka Fulnek Autor: Mgr. Dagmar Šaflová
Ptáci stálí a stěhovaví
Dostupné z Metodického portálu www. rvp
P T Á C I PODPORA PRO VÝUKU
O B I L N I N Y (POLNÍ PLODINY)
Sýr a myška Na snímcích 2, 3, 4 a 5 jsou kartičky určené k vystřižení a zalaminování. Dítě pracuje dle pokynů: Podej mi myšku, která je vedle sýra atd.
KRAJE ČR mapky Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Fišerová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Násobilka se zvířaty 3x Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Fišerová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
HODINY − pexeso Pexeso je navržené tak, aby si každý dle potřeby vytiskl ty snímky, které je třeba procvičit. Ať už celé hodiny, minuty nebo ve tvarech.
HODINY − pexeso Pexeso je navržené tak, aby si každý dle potřeby vytiskl ty snímky, které je třeba procvičit. Ať už celé hodiny, minuty nebo ve tvarech.
Zakresli popř. načrtni dle 3D modelů – nárys, bokorys a půdorys
PŘIŘAZOVACÍ KARTY K VYTISKNUTÍ
PUZZLE Podpora výuky o stálých a tažných ptácích
PUZZLE Podpora výuky o stálých a tažných ptácích
Ptáci Poznávačka 7.ročník
Název učebního materiálu
Jak to asi vypadá doma? Sleduj obrázky a povídej.
Interaktivní vyhledávání dvou stejných obrázků.
MLÁĎATA ZVÍŘAT PUZZLE Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Fišerová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Princip magnetoelektrického měřícího přístroje
UŽITEČNÁ ZVÍŘATA A ROSTLINY 2
Kde žije… Klikni na obrázek místa, kde žije dané zvířátko. Pokud vybereš správně, zvířátko se objeví. Pokud špatně, objeví se naštvaný smajlík. Autorem.
Rozklad čísel od 1 do 10 Dostupné z Metodického portálu ISSN:  , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným.
PTÁCI STĚHOVAVÍ PTÁCI NA JAŘE.
ČLOVĚK – NAŠE TĚLO PODPORA PRO VÝUKU
UŽITEČNÁ ZVÍŘATA A ROSTLINY
Násobilka se zvířaty 8x Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Fišerová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Najdi rozdíl IV. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem.
Na konci si body spočítej a porovnej se svými spolužáky.
M O T Ý L Í L O T O 2 Najdi stejného motýla!
ZLOMKY pracovní listy Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Dušan Goš. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Procenta % Prezentace je zaměřená na procvičování procent užitím trojčlenky. Obsahuje celkem řešených 15 příkladů. Mgr. Eva Černá, Plzeň Autor © Eva Černá.
Násobilka se zvířaty 4x Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Fišerová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Na které písmenko začíná obrázek?
Orofacionální cvičení III.
Před, Nad, Za, Pod 1) Vybarvi obrázek, který je: a) hned před jahodou
Dostupné z Metodického portálu ISSN
Prezentace určena pro názornou ukázku toho, co je více a co je méně.
Zakresli popř. načrtni dle 3D modelů – nárys, bokorys a půdorys
Transkript prezentace:

P T Á C I PODPORA PRO VÝUKU Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Fišerová. Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

POJĎME SE SPOLEČNĚ PODÍVAT NA ZÁSTUPCE OBOU SKUPIN. Ptáky, kteří žijí v naší přírodě, můžeme rozdělit na ptáky stálé a ptáky tažné. Stálí ptáci jsou zcela přizpůsobeni našim podmínkám i zimě. V zimě se živí kořínky, které najdou. Mnoho z nich se vyskytuje v blízkosti lidských obydlí, kde jim lidé do krmítek dávají potravu. Tažní ptáci se chovají jinak. Když přichází podzim, odlétají přečkat zimu na jih do teplejších krajin. Čeká je daleká cesta, třeba i přes moře. V jižních krajích je teplo a dostatek potravy. U nás by se tito ptáci v zimě neuživili. POJĎME SE SPOLEČNĚ PODÍVAT NA ZÁSTUPCE OBOU SKUPIN.

STÁLÍ PTÁCI TAŽNÍ PTÁCI STRAKA OBECNÁ VLAŠTOVKA OBECNÁ PĚNKAVA OBECNÁ JIŘIČKA OBECNÁ DATEL ČERNÝ SKŘIVAN POLNÍ SÝKORA KOŇADRA ŠPAČEK OBECNÝ LEDŇÁČEK ŘÍČNÍ ČÁP ČERNÝ, ČÁP BÍLÝ KOS ČERNÝ KUKAČKA OBECNÁ BAŽANT OBECNÝ VOLAVKA POPELAVÁ

STÁLÍ PTÁCI

STRAKA OBECNÁ

PĚNKAVA OBECNÁ

DATEL ČERNÝ

SÝKORA KOŇADRA

LEDŇÁČEK ŘÍČNÍ

KOS ČERNÝ

BAŽANT OBECNÝ

TAŽNÍ PTÁCI

VLAŠTOVKA OBECNÁ

JIŘIČKA OBECNÁ

SKŘIVAN POLNÍ

ŠPAČEK OBECNÝ

ČÁP ČERNÝ, ČÁP BÍLÝ

KUKAČKA OBECNÁ

VOLAVKA POPELAVÁ

POUŽITÉ ZDROJE: [cit. 2011-02-20]. Dostupný pod licencí Creative Commons na WWW: SZEPANEK, Marek. <http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Parus_major_4_%28Marek_Szczepanek%29.jpg> [cit. 2011-02-20]. Dostupný pod licencí Creative Commons na WWW: LUKSZ LUKASIK. <http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Alcedo_atthis_2_%28Lukasz_Lukasik%29.jpg> [cit. 2011-02-20]. Dostupný pod licencí Creative Commons na WWW: MALENE. <http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Solsort.jpg> [cit. 2011-02-20]. Dostupný pod licencí Creative Commons na WWW: VOELKER, T. <http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Alauda_arvensis_Linnaeus_1758.jpg> [cit. 2011-02-20]. Dostupný pod licencí Creative Commons na WWW: SZEPANEK, Marek. <http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Ciconia_nigra_1_%28Marek_Szczepanek%29.jpg> [cit. 2011-02-20]. Dostupný pod licencí Creative Commons na WWW: RYBA, Dominik. <http://commons.wikimedia.org/wiki/File:White_Stork_%28Ciconia_ciconia%29.jpg> [cit. 2011-02-20]. Dostupný pod licencí Public domain na WWW: <http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Pica_pica.jpg> [cit. 2011-02-20]. Dostupný pod licencí Public domain na WWW: <http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Fringilla_coelebs_m.jpg> [cit. 2011-02-20]. Dostupný pod licencí Public domain na WWW: <http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Dryocopus_martius.jpg> [cit. 2011-02-20]. Dostupný pod licencí Public domain na WWW: <http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Common_Pheasant.jpg> [cit. 2011-02-20]. Dostupný pod licencí Public domain na WWW: <http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Hirundo_rusticaABP01CA.jpg> [cit. 2011-02-20]. Dostupný pod licencí Public domain na WWW: <http://commons.wikimedia.org/wiki/File:DelichonIbis.jpg> [cit. 2011-02-20]. Dostupný pod licencí Public domain na WWW: <http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Sturnus_vulgaris_m.jpg> [cit. 2011-02-20]. Dostupný pod licencí Public domain na WWW: <http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Cululus_canorus%281925%29.jpg> [cit. 2011-02-20]. Dostupný pod licencí Public domain na WWW: <http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Urban_Heron.JPG>