Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Násobilka se zvířaty 7x Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Fišerová. Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN:

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Násobilka se zvířaty 7x Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Fišerová. Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN:"— Transkript prezentace:

1 Násobilka se zvířaty 7x Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Fišerová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

2 Malá násobilka – tabulka

3 Pomůcka je tvořena listem tvrdého nebo zalisovaného papíru, který je rozdělen na libovolný počet políček. V každém z nich je zapsán příklad na sčítání, odčítání, dělení nebo násobení. Druhou částí pomůcky je obrázek stejné velikosti jako list s příklady. Tento obrázek je rozstříhán na tolik dílů, na kolik políček je rozdělen list s příklady. Na rubové straně rozstříhaného obrázku jsou výsledky těchto příkladů tak, aby byl po přiložení výsledků na dané příklady sestaven rozstříhaný obrázek. Využití: Žák počítá příklady a pokládá na ně výsledky tak, aby lícová strana (část obrázku) byla navrchu. Žák je zvědavý, jaký obrázek složí, což ho motivuje k počítání. Výhodou této pomůcky je, že můžeme v příkladech libovolně volit početní operaci a obor čísel podle potřeby a úrovně znalostí žáka.

4 7 . 6 7 . 7 7 . 2 7 . 3 7 . 5 7 . 4 7 . 1 7 . 9 42 : 7 21 : 7 63 : 7 56 : 7

5 21 14 49 42 63 7 28 35 8 9 3 6

6

7 PTERANTULA. [cit ]. Dostupný pod licencí Creative Commons na WWW: <


Stáhnout ppt "Násobilka se zvířaty 7x Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Fišerová. Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN:"

Podobné prezentace


Reklamy Google