In-line školka Výuka in-line bruslení v mateřské škole.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
NOVÝ POHYBOVÝ PROGRAM.  Inspirace  Učení  Výchova SNUGmodul představuje zcela nový pohybový program pro mateřské školy a děti na prvním stupni základních.
Advertisements

Metodický list  Jedním z cílů sportovní činnosti je upevňování zdraví sportujících. Naplňování tohoto cíle klade nemalé požadavky na trenéry, učitele.
Nový školní rok začíná.
Wattsenglish – angličtina pro děti od 3 do 15 let
Role Městské policie v prevenci úrazů v Chrudimi
“English Time“ – Angličtina s rodilým mluvčím v MŠ U Plavecké haly
Blatnice pod Svatým Antonínkem  Budovy  Počty žáků  Počty zaměstnanců  Rok ve škole  Naše úspěchy  Časopis.
INFORMAČNÍ SCHŮZKA S RODIČI DĚTÍ PŘEDŠKOLNÍHO VĚKU
Centrum Pomněnka České Budějovice
PROGRAM pro MATEŘSKÉ ŠKOLKY Liberec A-STYL centrum Liberec se představuje: relaxaci v solné jeskyni možnost posezení a občerstvení u baru pořádání.
Rodičovská schůze GKL. Mgr. Pavel Máj Vzdělání SPGŠ, specializace předškolní a mimoškolní pedagogika a TV FTVS – UK, specializace golf Člen PGAC od 2012.
III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT
VYBAVENÍ PRO BĚH NA LYŽÍCH
se sportovním zaměřením IČO
HLAVNÍ OBDOBÍ LIDSKÉHO ŽIVOTA
STÁRNEME A MĚNÍME SE Alica Vacková 4.B
Jezdi pouze po pravé straně vozovky. Smíme jezdit jen jednotlivě za sebou. Každou změnu směru jízdy musíš dát najevo zřetelným upažením ruky. Součástí.
Zdravá škola.
Městské informační centrum Liberec. LIBEREC EVROPSKÉ MĚSTO SPORTU 2012 V roce 2011 bylo městu Liberec uděleno prestižní ocenění EVROPSKÉ MĚSTO SPORTU.
Cyklistické přilby 1. Jak může přilba pomoci ? 2. Co by měla přilba mít ? 3. Jakou helmu si koupit ? 4. Zakázáno 5. Shrnutí.
Návrhy na rekultivaci pozemků u Berounky. Kde se nachází pozemky?  První pozemek najdeme u prvního stupně u lávky...  Druhý pozemek se nachází blíže.
ZŠ, Týn nad Vltavou, Malá Strana
Děti a rodiče před televizí
Dětská ozdravovna Bílá voda Harrachov
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Projekt Centra sportu AŠSK ČR
Dětský domov Na Vizině 28, Slezská Ostrava
DIDAKTIKA LYŽOVÁNÍ.
Technika řízení LH Přednáška 2 Vladimír Mana. Vybavení a výstroj rozhodčího Brusle Přilba a chránič očí Ostatní chrániče Dres a kalhoty Píšťalka Ostatní.
 Letní koupaliště Ressl je nejstarší ze všech čtyř mosteckých veřejných koupališť. Vzniklo už v 60. letech 20. století.  V roce 2006 prošel areál.
Bruslení. Třída I. E sice není sportovní třídou, ale je plná šikovných dětí, které se žádného sportu nezaleknou. S nadšením a plni očekávání jsme se již.
Téma: Podpora zdravého životního stylu ve školách v Kraji Vysočina.
A péče o Vaše dítě. O V AŠE DÍTĚ PEČUJEME s láskou a rádi s citem a úctou profesionálně a odborně individuálně rovným přístupem.
VÝSTUPY Z DOTAZNÍKOVÉHO ŠETŘENÍ POTŘEB MATEŘSKÝCH ŠKOL A ZÁKLADNÍCH ŠKOL pro ORP ŠUMPER Mgr. Ivana Hanáková.
Učení verbální Učení pojmové Učení senzomotorické
Ročník: 1. Vzdělávací obor: Tělesná výchova Tematický okruh: Netradiční sportovní činnosti Téma: In-line brusle Jméno autora: Mgr. Renata Kynzlová Vytvořeno.
Výroční veřejné zasedání Pětihosty Program zasedání Bilance volebního období 2006 – 2010 Vodovod + kanalizace Předškoláci – kam s nimi Hospodaření.
Kurz snowboardingu (KTS/SNO) Garant: PhDr. Radek Vobr, Ph.D.
PRAVIDLA V MŠ – HRA NA AUTA Ivana Šůsová. Seřaď podle rychlosti Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním.
Já písnička SKÁKAL PES. 2
Název školy, adresa: Základní škola a mateřská škola Kamenný Přívoz, Kamenný Přívoz 53, Kamenný Přívoz Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:
Vítejte v klubu HC Bobři Valašské Meziříčí
Mateřská škola, Náchod, Havlíčkova 1848
ZŠ A MŠ KUNÍN ZAŘÍZENÍ MATEŘSKÁ ŠKOLA
Kameny Příroda kolem nás.
MOJE CESTA DO ŠKOLY Bezpečnost v silničním provozu
VÁCLAVSKÁ MINIŠKOLIČKA
Střední škola, Základní škola a Mateřská škola, Karviná Lidské tělo
Kdy: VE STŘEDU Čas: odpoledne, OD 15,30 Bude potřeba: Zahradní nářadí-
Paměť, pozornost, Sociabilita
Penzion Bílá voda Harrachov
ÚKOLY SKŘÍTKA TicháČKA – barvy na značkách II.
Zvířata ze ZOO GRAFOMOTORIKA.
Druhá třída hraje vánoční hru pro své rodiče
ČLENSKÁ SCHŮZE Spolku FČAS
Název školy: Základní škola a Mateřská škola, Libhošť 90, příspěvková organizace Autor: Mgr. Monika Hanzelková Reg.číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Pravidla ve školce – správné chování v MŠ
TŘÍDA 1.C = třída plná sluníček
Dopravní prostředky.
Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/
Červená, oranžová, zelená – jedeme!!!
„Sportovní areál U Cementárny“ - II. etapa
VÁCLAVSKÁ MINIŠKOLIČKA
VÁCLAVSKÁ MINIŠKOLIČKA
ETAPY LIDSKÉHO ŽIVOTA.
„Na zahradě naši školky, nenudí se kluci, holky“
Kurz snowboardingu (KTS/SNO)
Človíček a jeho tělo zdraví.
Co vznikne z vlny? Michaela Soukupová.
Tělo - kostra Lidské tělo.
Transkript prezentace:

In-line školka Výuka in-line bruslení v mateřské škole

Materiální vybavení a podmínky Bezpečná plocha pro výuku bruslení – asfaltová s rovným povrchem, ideálně s vedlejší travnatou plochou, kterou využijeme na první krůčky malých bruslařů. Využít lze i tartanové hřiště.

Chrániče a přilba Chrániče na in-line bruslení – kolena, lokty a dlaně, u dlaní postačí cyklistické rukavice. Kvalitní a dobře seřízenou přilbu.

Vybavení bruslařů Kvalitní dětské brusle, my používáme brusle značky K2 vel. 29 − 34, pro předškoláky 32 − 37. Z dalších značek Rollerblade. Levnější značky mohou být dětem nepohodlné, často dětí tlačí, a to je může ovlivňovat jejich chuť bruslení zvládnout…

Základní dovednosti Po prvních lekcích se děti naučí na bruslích chodit, vydržet v základním postoji, vstávat, později koloběžku, buřtíky. Po pár týdnech se naučí na bruslích pohybovat docela bezpečně a můžeme přistoupit ke skutečné výuce bruslení a rozvíjení bruslařských technik.

Bruslení děti baví Po zvládnutí základních dovedností se děti rychle učí novým prvkům. Bruslení je baví a pokroky na sebe nedají dlouho čekat.

Motivace Děti mají rády, když mohou sledovat své pokroky. Jednotlivé dovednosti jsme pojmenovali a postupně přidávali nad fotky dětí. Brzy byla nástěnka plná…

První závody autor fotografií © Michaela Záhumenská U nás v Zelenči bruslíme všichni, děti, rodiče… Každý rok pořádáme závody, v létě příměstské tábory. Bruslení je v Zelenči zkrátka „in“.