L MSP Z V B Sedm věží celý hrad střeží. Každá věž tu něco skrývá, Některá i netopýra. V jiné bydlí šedá myš, V které, to ty jistě víš.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Základní škola a Mateřská škola, Pavlice, okres Znojmo OP VK 1
Advertisements

Základní škola a Mateřská škola Slapy, okres Praha-západ
Vyjmenovaná slova L. Vyjmenovaná slova L polykat, plynout, plýtvat, Nauč se zpaměti: slyšet, mlýn, blýskat se, polykat, plynout, plýtvat, vzlykat,
EUpenizeskolam.cz Název projektu: Moderní škola 2010
STRAŠLIVÁ PÍSEŇ O NEOPATRNÉ MLYNÁŘCE- vyjmenovaná slova po L
Metodický list Pořadové číslo: VY_32_INOVACE_I.B.14 Název pro školu:
Tulák sob a jiné zajímavosti
Práce s pohádkou - poznej podle úryvku
Český jazyk Opakování vyjmenovaných slov po B, L
Číslo v digitálním archivu školyVY_32_INOVACE_CJ5_07 Sada DUMČeský jazyk 5 Předmět Český jazyk Název materiáluVyjmenovaná slova po L Anotace Prezentace.
TÉMA: VYJMENOVANÁ SLOVA PO L Vytvořila: Mgr
Cvičení k samostatné práci.
O Karkulce Autor:František Šandor.
Základní škola Karviná – Nové Město tř. Družby 1383 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_424_4TR_CJ Autor: Mgr. Iveta Grocholová.
Český jazyk 3.ročník ZŠ Vyjmenovaná slova po „L“
Mgr. Vladimíra Mikulášková
Léčivé rostliny a byliny - sběr a způsoby přípravy Sběr Pro sběr je důležité nejen rostliny dobře znát, ale i dbát na to, aby se sbíraly ve správný čas,
Moje vlast, moje bydliště Pověst o Bruncvíkovi VY_32_INOVACE_17 Sada 9
Základní škola Karviná – Nové Město tř. Družby 1383
Zaměření VM:3. ročník – Jazyk a jazyková komunikace – Český jazyk a literatura – Vyjmenovaná slova autor VM:Monika Živnůstková období vytvoření VM:Září.
Lyžař Libor– vyjmenovaná
Číslo v digitálním archivu školy
Vyjmenovaná slova L Dostupné z Metodického portálu ISSN:  , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem.
Vypracoval: Pavel Kohout Jedna slepička žila na statku na obrovském dvoře se spoustou jiných slepiček. Tady se všechny od sluníčka promenovaly, kdákaly,
Využití multimediálních nástrojů pro rozvoj klíčových kompetencí žáků ZŠ Brodek u Konice reg. č.: CZ.1.07/1.1.04/ Předmět: Český jazyk Ročník: 4.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Jméno autora:Mgr. Jitka Charvátová Třída/ročník:
O slepičce,která nechtěla snášet vajíčka Autor:František Šando.
Tomáš Mirovský Přírodní společenství Louky.
Škola pro děti Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Příjemce: Doporučeno pro: 3.ročník Předmět: Český jazyk Autor: Mgr. Miroslava Mrázová.
Vyjmenovaná slova souhrnné opakování č. 1 Mgr. Renáta Slámová ZŠ Jenišovice VY_32_INOVACE_218.
Autorka: Vendula Szappanosová Byl jednou jeden medvídek jménem Davídek. Žil v lese i s jeho kamarády myškou Adélkou, vlkem Petrem a sovou Michalkou.
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov Autor: Mgr. Markéta Žižková Datum/období: Podzim Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Téma.
Základní škola a Mateřská škola, Liberec, Barvířská 38/6, příspěvková organizace.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola, Uherský Ostroh, okres Uherské Hradiště, příspěvková organizace AUTOR: Mgr. Miluše Vosáhlová NÁZEV: VY_32_INOVACE_01_CJ_17.
Rozvoj slovní zásoby Základní škola a Mateřská škola Knínice u Boskovic, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ číslo DUMu: : VY_32_INOVACE_05_CJ1_rozvoj_slovni_zasoby.
Číslo DUM: VY_32_INOVACE_03 Autor: Mgr. Kateřina Sigmundová Vytvořeno: Anotace: Tento materiál slouží k výuce vyjmenovaných slov po L ve 3.
Autor: Mgr. Tereza Mačková ZŠ a MŠ Nedašov. Anotace Prezentace slouží jako motivace k úvodní hodině vyjmenovaných slov. Prezentace seznamuje žáky s pořadím.
V YJMENOVANÁ SLOVA PO L Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Marcela Zemanová. Dostupné z Metodického portálu
NÁZEV ŠKOLY: MŠ a ZŠ Veselí n.M., Kollárova 1045 AUTOR: Iveta Salfická NÁZEV: VY_32_INOVACE_13/05_PŘÍBUZNÁ SLOVA PO L TEMA: Příbuzná slova po L ČÍSLO PROJEKTU:
Jméno autoraMgr. Blanka Pišvejcová Datum vytvořenílistopad 2012 Ročník4. Vzdělávací oblast obor tematický okruh Jazyk a jazyková komunikace Český jazyk.
Název školy: Speciální základní škola,Louny, Poděbradova 640, příspěvková organizace Autor: Věra Jahnová Název materiálu: VY_32_INOVACE_01_ČESKÝ JAZYK.
Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ Č. DUMu: VY_32_INOVACE_06.
Mlynář dal mlýn postavit, aby měl kde mouku mlít.
Anotace: prezentace slouží k procvičování vyjmenovaných slov po B, L
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov
VÝUKOVÝ MATERIÁL ZPRACOVANÝ V RÁMCI PROJEKTU MODERNÍ ŠKOLA
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Kopřivnice, Štramberská 189, příspěvková organizace
Vyjmenovaná slova po B, L, M, P
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov
Základní škola Tehov, okres Praha-východ, Tehov 78, Autor
OZNAČENÍ MATERIÁLU: VY_32_INOVACE_184_ČJ3
Vyjmenovaná slova po L Jazyk a jazyková komunikace Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT.
Vyjmenovaná slova po L - homonyma
Vyjmenovaná slova L Tato práce je šířena pod licencí CC BY-SA 3.0. Odkazy a citace jsou platné k datu vytvoření této práce. Materiál je určen pro bezplatné.
AUTOR: Kateřina Křížová NÁZEV: VY_32_INOVACE_01_04
VY_32_INOVACE_Sib_I_04 Vyjmenovaná slova L
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Název školy: Dětský domov, Základní škola praktická, Praktická škola a Školní jídelna, Dlažkovice 1, příspěvková organizace Třebívlice Autor: PhDr.
Metodický list: Vyjmenovaná slova po „L“
NÁZEV ŠKOLY: ZÁKLADNÍ ŠKOLA TIŠICE, okres MĚLNÍK AUTOR:
O slepičce která nechtěla snášet vajíčka
Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/
Vzdělávací oblast: 1. Jazyk a jazyková komunikace
Český jazyk – interaktivní procvičování vyjmenovaných slov po L
Název školy: Dětský domov, Základní škola praktická, Praktická škola a Školní jídelna, Dlažkovice 1, příspěvková organizace Třebívlice Autor: PhDr.
Vyjmenovaná slova po L Příbuzná slova
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Zbečno 23, okres Rakovník
Autor: Mgr. Dana Bednářová Datum: Název: VY_32_INOVACE_07_Český jazyk
Český jazyk 3 Vyjmenovaná slova po L.
Transkript prezentace:

L MSP Z V B Sedm věží celý hrad střeží. Každá věž tu něco skrývá, Některá i netopýra. V jiné bydlí šedá myš, V které, to ty jistě víš.

slyšetmlýnblýskat sepolykat plynoutplýtvat vzlykatlysýlýtko lýkolyžepelyněkplyš Pohádka

řešení POSLECHNI SI: A co je tvým úkolem? Ještě jednou se pozorně pohádku poslechni a vypiš si na čistý list papíru příbuzná a vyjmenovaná slova po L.

ve stínu l-pyi/í y/ý mysl-ím na domovi/íy/ý spustil se l-ják i/íy/ý l-žaři si připravují l-žei/íy/ýi/íy/ý údolím l-ně pl-nula řekai/íy/ýi/íy/ý l-d chce kl-di/íy/ýi/íy/ý vystoupíme na L-sou Horui/íy/ý sbíráme byl-inyi/íy/ý nepl-tvej materiálemi/íy/ý na l-stech se bl-skala rosai/íy/ýi/íy/ý starý ml-n i/íy/ý další

Černý pták s bílou lysinkou, hnízdí na vodě a žije v celé Evropě se jmenuje? Látka, ze které se nejčastěji vyrábějí měkké chlupaté hračky se jmenuje? 1.Lyska černá 2.Kačena divoká 3.Husa domácí 1.Hedvábí 2.Plyš 3.Plátno Konec

Byl jednou jeden starý mlýn. Žila v něm opuštěná vdova po mlynáři Kroupovi. V létě sbírala léčivé byliny a v zimě pletla košíky z lýka. Tak si vydělávala na živobytí. Léta plynula a mlynářka zůstávala stále sama. Jednoho dne navečer se opět vydala do lesa sbírat léčivé bylinky.Byla už skoro tma, když uslyšela slabounké vzlykání. Šla za zvukem a uviděla na pařezu sedět malé děvčátko. „ Jak se jmenuješ a kde ses tu vzala?“Ptala se mlynářka. „ Jmenuji se Liduška“ řeklo děvčátko. Najednou se na obloze objevily mraky a začalo se blýskat. Z nebe se spustil prudký liják. Mlynářka rychle zvedla Lidušku do náručí a utíkala s ní do mlýna. Po cestě si všimla, že holčička má zraněné lýtko. Doma uvařila Lidušce teplý čaj a uložila ji do postele. Pak si přichystala různé pytlíčky s bylinkami na kterých bylo napsáno: plicník, libeček, pelyněk, lípa a další jiné názvy. Z těchto bylinek připravila hojivou mast a tu přiložila Lidušce na bolavé lýtko. Ještě vylezla na půdu a mezi starými lyžemi a spoustou dalšího harampádí našla plyšového medvídka. Než se Liduška probudila, uvařila mlynářka teplou polévku. Děvčátko s chutí polykalo a z plyšáčkla mělo velkou radost. A protože byla Liduška také opuštěná, zůstala u hodné mlynářky napořád. A tak spolu žily šťastně a spokojeně dlouhá léta. další cvičení