Zkušenosti získané při realizaci projektu Brandýský Matýsek o.s.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ministerstvo práce a sociálních věcí ČR
Advertisements

CZ.1.04/3.4.04/ Rodina a práce: PROČ NE?
Zn. NÁHRADNÍ RODIČ CZ.1.04/5.1.01/ Jak aktivně nacházet náhradní rodiče P rofesionalizace procesů při výběru adeptů na nový typ zaměstnání.
Lokální partnerství FÓRUM PRO RODINU
Rodinné centrum Kamarád Nenuda o.s.: Enkaustika pro rozvoj osobnosti Mgr. Ivana Scharfová
Krok do života 1 projekt, který pomáhá mladým lidem odcházejícím z dětských domovů vstoupit do samostatného života.
„Slaďování rodinného a pracovního života v ICT průmyslu“ - představení projektu Barbora Slavíčková.
Citigroup soutěž o nejlepší firmu s rovnými příležitostmi pro ženy a muže v ČR Bc. Jitka Kolářová, Gender Studies o.p.s.
Genderový audit Mgr. Tomáš Bitrich Společenská odpovědnost firem v Ústeckém kraji CZ.1.07/3.2.06/
Profil HR poradce a školitele
Strategie personálně-poradenské společnosti La Brava
Genderový audit ve společnosti CertiCon a.s.
Projekt č. 310 Evropská konkurenceschopnost pražské podnikatelské samosprávy Střední podnikatelský stav Ing. Martina Holíková ,
Sociálně-aktivizační služba pro rodiny s dětmi
MÉĎA – MINI ŠKOLKA NEMOCNICE TGM HODONÍN,p.o.
ANALÝZA POTŘEB, MOTIVACE A FIREMNÍ PÉČE O ZAMĚSTNANCE VE VYBRANÝCH NZDM PARDUBICKÉHO KRAJE BAKALÁŘSKÁ PRÁCE Autor: Bc. Kejzlarová Šárka, DiS. Sběr dat:
Centrum andragogiky, s.r.o. Škroupova 631, Hradec Králové 2 1www.centrumandragogiky.cz Centrum andragogiky, s.r.o. Škroupova 631, Hradec.
Projekt „Rozvoj procesu plánování dostupnosti sociálních služeb v Olomouci“ 3. KOMUNITNÍ PLÁN SOCIÁLNÍCH SLUŽEB MĚSTA OLOMOUCE 2013 – 2015 Tato akce je.
Zavedení systému opatření na podporu slučitelnosti rodiny a zaměstnání na Magistrátu města Brna 9. Národní konference kvality ve veřejné správě
Gastouderopvang v Nizozemsku V jakém rozsahu je v Nizozemsku hlídání dětí v domácnostech (childminding) opravdovou alternativou k mateřským školkám? Tijne.
Cíle o.s. ISIS  pomoc náhradním rodičům  zdárný vývoj dětí  přísun informací – vzdělávání  sdílení zkušeností mezi rodiči navzájem  prevence problémů.
Představení projektu ANIMA PLUS CZ – audit rodina a zaměstnání Marie Oujezdská Národní centrum pro rodinu.
Evropský sociální fond a podpora zaměstnávání
Pomáháme dětem vkročit do života PROJEKT KÁMOŠ. Nejpřirozenější prostředí pro dítě je rodina.
Konference rodinných a mateřských center , Vsetín Možnosti personální politiky organizací Aktivity AERV v rámci projektu - koordinátor pro práci.
CZ / /0390 Posílení role Odborového svazu KOVO při zvyšování adaptability jeho členů Příjemce dotace: OBSLUŽNÁ SPOLEČNOST,a.s. Partner: Odborový.
ZAMĚSTNÁNÍ RODINA Slučitelnost má mnoho faset Pracovní doba „flexibilní, férová, v zájmu rodiny“  Flexibilní pracovní doba pro rodiče  Částečné úvazky.
Chůvička Brno Agentura na hlídání dětí v Brně a okolí
Aktivní motivace žáků ZŠ = jistota pro budoucnost řemesel CZ.1.07/1.1.04/ INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Tento projekt je spolufinancován Evropským.
Národní tématická síť E Rovné příležitosti žen a mužů TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM EU A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČR.
Implementace flexicurity v ČR Porovnání výsledků šetření implementace přístupů k flexicurity v Polsku a ČR – CAPA a.s., český partner projektu. Mgr. Aneta.
Spolupráce se zaměstnavateli v oblasti vzdělávání Pardubickém kraji Mgr. Bc. Jana Smetanová Členka Rady Pardubického kraje pro rozvoj lidských zdrojů,
Rozvíjení rovných příležitostí a podpora zaměstnatelnosti v Jihočeském kraji Záměr projektu do programu Equal (3.pilíř: Podpora adaptability) Tento příspěvek.
CZ / /0003 Digitalizace – digitální vysílání jako nová technologie a nový trh Hermes o.s. Czech Digital Group, Newton College Jan Vávra,
Naďa Martincová Úřad práce v Rychnově nad Kněžnou Rychnov nad Kněžnou, Besedy k volbě povolání.
Brno–město pro rodiny Projekt ANIMA PLUS CZ Inovativní opatření na podporu slučitelnosti rodiny a zaměstnání Mgr. Lenka Zemanová.
ESF – JPD 3 Grantové schéma 4.1
PROJEKT „Integrace sociálně znevýhodněných občanů mikroregionu Prachaticko se zaměřením na začlenění klientů smíšeného Azylového domu v Husinci na trh.
Prezentace projektu. Problematika rovných příležitostí patří mezi prioritní oblasti v politice EU. Týká se všech oblastí a v našem případě konkrétně jde.
Krátce bez práce Závěrečná krajská konference Projekt Krátce bez práce, reg. č. CZ.1.04/2.1.00/ , je financován z prostředků ESF prostřednictvím.
PÉČE O PRACOVNÍKY.
Vstřícný zaměstnavatel Kritéria soutěže. 1. Organizace práce Vstřícnost a reálné možnosti využívání flexibilních forem práce Další úpravy pracovního režimu.
Centrum pro rodinu a sociální péči o.s. 1.
OPERAČNÍ PROGRAM ZAMĚSTNANOST Podpora rovných příležitostí žen a mužů v Operačním programu Zaměstnanost Jihlava.
Flexibilní formy práce Aktivní politika zaměstnanosti – modul Ia.
Prosazování rovnosti žen a mužů na ministerstvu vnitra v rámci projektu „Akceptace specifických potřeb zaměstnanců a zaměstnankyň MV“ Eva Ferrarová Ministerstvo.
Rodina na Vysočině výsledky empirických výzkumů uskutečněných v kraji Vysočina v letech 2005 – 2010 konference Rodinná politika v centru pozornosti krajů.
Freibergské sdružení pro přátelský vztah k rodině Vyhodnocení ankety rodičů a podniků k přátelskému vztahu města Freiberg k rodině červen 2008.
MAS CÍNOVECKO o.p.s., organizační složka MAS CÍNOVECKO - LEADER Podpora sociální soudržnosti na území místního partnerství v programovém období
Krásná Lípa projekt Aktivizace rodin Volfová Hana (ASZ) Kolář Jan (místostarosta Krásné Lípy) Praha,
Sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi Klíč.
Naše vize: Domov, ve kterém je o seniory postaráno tak, jak bychom chtěli, aby se jednou někdo staral o nás….
„SLAĎUJEME V JIHOMORAVSKÉM KRAJI“ Ing. Jaromíra Vítková
1 Školka ve VFN v Praze Tisková konference,
„Podpora zaměstnanosti Litoměřicka“ CZ.1.04/3.3.05/ Projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a.
UKONČENÍ ADMINISTRACE Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost Tisková konference
Projekt „Rozvoj místního partnerství a trhu práce“. CZ.1.04/5.1.01/ realizováno O.S. „Rozkvět zahrady jižních Čech – místní akční skupina“ a partnery.
Kvalita pracovních sil v cestovním ruchu. Trošku statistiky  Celkový počet pracovních úvazků v cestovním ruchu: *  Celková návštěvnost ubytovacích.
Aktivita je součástí individuálního projektu Služby sociální prevence v Královéhradeckém kraji ( Projekt.
Andrea Doubková, Janus, z. s.
Projekt na podporu neformální péče v ORP Hodonín
Závěrečná evaluace vzdělávání cílové skupiny, shrnutí projektu
Způsoby slaďování rodinného a pracovního života v zahraničí
Seminář pro zaměstnavatele Ing. Jana Váňová, NVF
Státní správa – zaměstnavatel znevýhodněných skupin
Bezradný rodič? Bezradný zaměstnavatel? Hledejme společnou řeč…
Audit rodina & zaměstnání ve VÚHŽ a.s.
Rodinná politika Libereckého kraje
Podpora implementace dětských skupin CZ /0.0/0.0/15_009/
INTERNÍ AUDIT PROCESU INVESTIC
Transkript prezentace:

Zkušenosti získané při realizaci projektu Brandýský Matýsek o.s.

Základní informace o projektu PROČ ? - aby zaměstnavatelé nedopláceli na to, že zaměstnávají rodiče - aby rodiče nepřicházeli o práci a měli kam umístit děti KDY ? červen 2012 – květen 2015 KDE? Brandýs n/L, Stará Bol. a okolí (cca km) PRO KOHO ? – zaměstnavatelé a zaměstnanci (rodiče) ZA KOLIK ? – financováno grantem z ESF (cca 8mil.) PARTNEŘI – Město Brandýs nad Labem-Stará Boleslav, Continental Automotive CR, s.r.o., Respondeo, o.s.

Pro zaměstnance - rodiče Hlídání dětí s režimem školky (celodenní, dopolední) Vyzvedávání dětí ze škol a školek a jejich doprovod na kroužky i jiných organizací či do klubu (2x týdně) Příměstské tábory v pracovní době v době prázdnin Hlídání dětí v době nemoci (u zaměstnance doma) Jednorázové hlídání dětí při náhle vzniklé situaci spojené se zaměstnáním (školení, přesčas) Personální a pracovně právní poradenství Besedy pro rodiče – zaměstnance s personalistou a právníkem

Pro zaměstnavatele Bezplatné poradenství v oblasti politiky přátelské rodině od HR odborníka - Pracovně právní informace o flexibilních formách práce - Komunikace/práce se zaměstnanci před, v průběhu a při návratu z mateřské/rodičovské dovolené - Výhody a nevýhody pro zaměstnavatele při zaměstnávání rodičů Možnost aktivní/pasivní účasti na konferencích a získání dobrých příkladů z praxe od jiných společností Možnost personálního/genderového auditu, resp. řešení individuálního problému firmy

Statistiky zájmu o služby Služby péče o děti – různé formy: Školka - 1.školní rok celodenní školka, 2. školní rok celodenní + půldenní, letošní rok – půldenní, celkem unikátně podpořeno 118 rodičů Lvíčata – v Riegrově Želvičky – v MKC

Statistiky zájmu o služby Příměstské tábory – 3 x letní prázdniny, turnusů po 25 dětech celkem 205 dětí (108 rodin) řada z nich opakovaně Vyzvedávání dětí – 3 x školní rok, 2014 – průměrně150 převodů týdně, celkem unikátně podpořeno 183 rodičů, řada opakovaně Jednorázové hlídání při neobvyklých situacích a v době nemoci – unikátně podpořeno 22 rodičů

Statistiky zájmu o služby Pracovně-právní besedy a školící víkendy – celkem unikátně podpořeno 159 osob Pracovně-právní poradenství – rodiče využili celkem 50 bezplatných hodin 8 konferencí se zúčastnilo 58 různých osob Fotka - vzdělávání

Statistiky zájmu o služby Motivace zaměstnavatelů – 17 zapojených organizací a 530 hod poradenství ve firmách (směrnice u menších organizací, genderový audit v MěÚ Čelákovice, školení pro zaměstnance na danou problematiku) Zapojené organizace např. BPW, DHL, Besta, Omega- Optix, Vyšší Hrádek, Focus, Stavokomplet, Olymptoy aj. Fotka – genderový audit

Evaluace projektu - zaměstnanec Vysoká spokojenost s pečovatelkami a administrativním zajištěním služby Individuální přístup – méně dětí ve skupině a již od 2 let Flexibilita služeb a rychlá reakce na změnu – především při vyzvedávání a převodech dětí Prodloužená pracovní doba do 18hod Využívání personálně-právního poradenství „na míru“ Dosažení cíle zvýšení flexibility rodičů v pracovním procesu a zlepšení slaďování rodinného a pracovního života

Evaluace projektu - zaměstnavatel Brandýský Matýsek = zaměstnavatel – 39 pečovatelek na DPP, DPČ i HPP synergický efekt Motivace zaměstnavatelů – viz dříve statistiky zájmu – největší zájem o školení na míru pro zaměstnance, individuální poradenství, zapojení gender expertů Zájem o dětské skupiny, firemní školky, družiny – občas nejasné a nové informace Částečné dosažení vytyčeného cíle - zvýšení povědomí o flexibilních formách práce a potřebách rodičů

Kontakt Brandýský Matýsek o.s. Sídlo: Zahradnická 1723/A, Brandýs nad Labem Kancelář: Riegrova 600, Brandýs nad Labem Jana Pilařová, koordinátorka projektu Barbora Roušarová, vedoucí projektu Iva Filípková, finanční manažer a vedoucí organizace