VZDĚLÁVÁNÍ (BUDOUCÍCH) UČITELŮ ČEŠTINY JAKO CIZÍ JAZYKA

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Střední zdravotnická škola, Brno, Jaselská 7/9
Advertisements

ON-LINE TESTY PRO DOKTORANDY NA UK FF PRAHA
Podpora profesního rozvoje učitelů v počátečním vzdělávání
Zahájení 2. společného setkání učitelů a lektorů
Spolupráce se vzdělávacími institucemi. Projekt iYouth – Modely integrace a prevence sociálního vyloučení: podpora migrantské mládeže je spolufinancován.
V 6. výzvě OPPA uspěl náš projekt v konkurenci 407 dalších projektů
Obecná východiska, zdroje ►Mezinárodní soustavy kvalifikací ►Národní soustava kvalifikací pro terciární sféru ►Projekt Q-RAM/ Národní kvalifikační rámec.
Čeština pro cizince a azylanty – B1 (učebnice, cvičebnice, metodika)
Exkurz realizací projektu. Celospolečenský význam projektu  Soudobé antidiskriminační a inkluzivní tendence  obsahové zaměření vychází z aktuálních.
Setkání kontaktních osob Praha Marta Rybičková.
PhDr. Marie HANZLÍKOVÁ FF UK v Praze MŠMT 9/2010 CercleS - CASAJC.
Reagují fakulty připravující učitele na vznik RVP? Jana Coufalová.
Analýza vývoje veletrhu Gaudeamus Brno 1994 – 2011 Praha
Vzdělávací oblast: Český jazyk – gramatika Autor: Vlasta Lindovská
katedra pedagogiky PedF UK
Národní tematická síť F NTS F – národní tematická sít F Ing. Václav Götz 19.listopadu 2007.
CENTRUM JAZYKOVÉ PŘÍPRAVY PdF UP
Kongres výchovného poradenství, Pardubice 2006 INFORMAČNÍ ZDROJE O STUDIU A PRÁCI V ZAHRANIČÍ Ing. Ondřej Gbelec Národní vzdělávací fond, o.p.s.
Modernizace studia aplikované matematiky na PřF Univerzity Palackého v Olomouci na PřF Univerzity Palackého v Olomouci Streamlining the Applied Mathematics.
vedoucí pracovní skupiny
European Literature Heritage in Context Culture 2000 Doc. Dr. Wilken Engelbrecht (Univerzita Palackého v Olomouci)
Zdeňka Mikulášová Jiří Vaněk HR&Talent Expert
dotazníkové šetření na vysokých školách
Projekt Podpora stáží a odborných aktivit při inovaci oblasti terciárního vzdělávání na DFJP a FEI Univerzity Pardubice CZ.1.07/2.4.00/ TENTO PROJEKT.
ARPOK , Olomouc Představení PhDr. Martin Seitl PhDr.Klára Bendová.
DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ 24. ledna Co u nás můžete studovat? Studijní obory na KBO 1.Bakalářské (bc.) 1.1. Učitelské1.2. Neučitelské 2. Magisterské.
Bakalářský studijní obor: Historie Ústav českých dějin Ústav hospodářských a sociálních dějin Ústav světových dějin.
VISK 6 Memoriae Mundi Series Bohemica Digitalizace rukopisů PhDr. Ila Šedo.
Název projektu Tvorba a realizace kurzů v rámci celoživotního vzdělávání rozšiřujících kvalifikaci v oblasti speciální pedagogiky Tento projekt je spolufinancován.
Perspektivy lékařských knihovníků v knihovnicko-informačních.
Ústav pedagogických věd Filozofická fakulta Masarykovy univerzity
Inovace pedagogických praxí na PdF MU: výzvy a očekávání
Technická univerzita v Liberci LIBEREC I Studentská 2 Inovace vzdělávání v oboru čeština jako druhý jazyk (CZ.1.07/2.2.00/ ) podpořeného z.
Výuka českého jazyka pro cizince na Vysoké škole hotelové v Praze 8
Hlediska, podle nichž učitelé vybírají učebnice češtiny pro cizince
Projekt IMPACT Organizace seminářů. Obecné schéma LektořiKoordinátor KA AsistentkaKontaktní osoba Učitelé Webová stránka Průvodce.
Provádění betonových konstrukcí. Bodové hodnocení seminářů 6. ročníku v akreditovaných projektech celoživotního vzdělávání ČKAIT - 1 bod a ČKA - 2 body.
Tvorba e-learningové aplikace pro výuku obchodního práva na oborech s ekonomickým zaměřením Jindřiška Šedová a kol. Masarykova universita Ekonomicko-správní.
Zápatí prezentace1 Evropské projekty a jejich podpora na ESF MU v roce 2009 Porada vedení fakulty+ vedoucí kateder předkládá: proděkan pro SaR.
METODICKÝ SEMINÁŘ Psaní závěrečné práce STUDIJNÍ PROGRAM: U Č ITELSTVÍ VŠEOBECN Ě VZD Ě LÁVACÍCH P Ř EDM Ě T Ů.
Zasedání uspořádané k oficiálnímu zahájení činnosti Českého centra pro mobilitu Datum konání: Místo konání: budova AV ČR, Národní 3, Praha.
PRACOVNÍ SKUPINA NOVÉ METODICKÉ TRENDY UDRŽITELNOSTI
T ESTOVÁNÍ ŽÁKŮ Horní Bečva, Michal Uhlař EVROPSKÁ UNIE EVROPSKÝ FOND PRO REGIONÁLNÍ ROZVOJ SPOLEČNĚ BEZ HRANIC 1 Metodické a evaluační centrum,
Prezentace byla vytvořena v rámci projektu EU OPVK CZ.1.07/1.3.45/ s názvem Rozvoj profesních kompetencí učitelů fyziky ZŠ a SŠ v Olomouckém kraji.
ROLE ÚJOP UK VE VZDĚLÁVÁNÍ ZAHRANIČNÍCH VYUČUJÍCÍCH ČEŠTINY Dana Hůlková Nývltová ÚJOP UK.
„Pomáháme imigrantům stát se našimi spoluobčany.“ Příprava učitelů na výuku češtiny jako cizího jazyka Mgr. Lenka Pavelková, MSc. 1.
1 Cyklus konferencí a seminářů pro nelékařské zdravotnické obory v rámci projektu MZ ČR RNDr. Martin Kalina, Ph.D. Manager Aesculap Akademie B. Braun Medical.
RAKOUSKO – VÍDEŇ NĚMECKO - REGENSBURG Popis mobilit Mgr. Kristina Maderová Celoživotním vzděláváním k zefektivnění výuky jazyků Seminář k předání informací.
Filozofická fakulta Univerzity v Lublani, Slovinsko  Originální název: Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani,  Ústav: Oddelek za.
Lektorát češtiny Slezská univerzita Katowice - Polsko.
Language preparation for a study in Czech Universities 1) Czech language for foreigners in USP 2) Courses of Czech for foreigners in Czech Rep.
Nové přístupy ke vzdělávání a mezinárodní zkušenosti Institutu pro veřejnou správu Praha PhDr. Zdenka Procházková, MPA Institut pro veřejnou správu Praha.
Projekt ESF Vlastním hodnocením ke zvyšování kvality Jihlava, Michal Uhlař 1Vlastním hodnocením ke zvyšování kvality.
Reflexe aktivit a výsledků projektu Reflexe aktivit a výsledků projektu Evaluace a inovativní aplikace bakalářského studijního programu Učitelství pro.
PODPORA UČITELE Individuální projekt národní Garant projektu: Odbor 22 MŠMT.
Žižkovo nám. 5, Olomouc , , Katedra technické a informační výchovy Pedagogická fakulta UP Nabídka stáží pro.
Žižkovo nám. 5, Olomouc , , Katedra technické a informační výchovy Pedagogická fakulta UP Nabídka stáží pro.
Polytechnické vzdělávání se zaměřením na tvorbu ŠAP/PA 22. března 2017
Katedra filozofie a etiky v pomáhajících profesích
Navazující magisterské studijní programy platnost od roku 2017/2018
Fakulta jaderná a fyzikálně inženýrská ČVUT Nabízíme nové studijní zaměření Fyzika a technika termojaderné fúze Nové studijní zaměření, které FJFI ČVUT.
Infrastruktura SŠ a VOŠ v Olomouckém kraji
Projekt Podpora žáků s SVP
Kariérní řád a motivace k dalšímu vzdělávání učitelů
DSP Speciální pedagogika Marie Vítková
PEDAGOGICKÉ VEDENÍ STUDENTŮ Garant: Mgr. Anna Krátká, Ph.D
doc. PhDr. Soňa Jandová, Ph.D. /
KURZY ČESKÉHO JAZYKA pro tzv. STÁŽISTY a POSTGRADUANTY
Rozvoj sociálních služeb a vzdělávání pracovníků v sociálních službách
Workshop na téma „Realizace politiky přípravy na stárnutí”
Transkript prezentace:

VZDĚLÁVÁNÍ (BUDOUCÍCH) UČITELŮ ČEŠTINY JAKO CIZÍ JAZYKA KATEDRA BOHEMISTIKY FF UP OLOMOUC

ČEŠTINA JAKO CIZÍ JAZYK VOLITELNÝ JAZYKOVĚDNÝ SEMINÁŘ ČEŠTINA JAKO CIZÍ JAZYK

VYUČUJÍCÍ: PhDr. Marie Hádková, Ph.D. Mgr. Kateřina Vlasáková, Ph.D. OD ROKU 2005 ABSOLVOVALO: 347 STUDENTŮ

Bohemistika – obor pro třetí tisíciletí CZ.1.07/2.2.00/07.0020

ČEŠTINA JAKO CIZÍ JAZYK seminář MANUÁL ČEŠTINY JAKO CIZÍHO JAZYKA studijní opora DIDAKTIKA ČEŠTINY PRO CIZINCE přednáškový cyklus

DIDAKTIKA ČEŠTINY PRO CIZINCE 8. 10. Mgr. Josef Línek, Ph.D. (KBH FF UP Olomouc) Popis češtiny na úrovni A1 podle Společného evropského referenčního rámce pro jazyky 5. 11. Mgr. Jindřiška Svobodová, Ph.D. (KBH FF UP Olomouc) Aktivizující postupy ve výuce češtiny pro cizince 12. 11. PhDr. Jitka Cvejnová (UK Hradec Králové, autorka učebnice Česky, prosím I) Jak učit češtinu pro cizince na začátku 21. století (Výzvy, které před námi stojí) 26. 11. doc. PhDr. Božena Bednaříková, Dr. (KBH FF UP Olomouc) Problematika morfologických jevů ve výuce češtiny pro cizince 3. 12. PaedDr. Jaromíra Šindelářová, CSc. (UJEP Ústí nad Labem) Sociokulturní aspekt při začleňování cizinců-žáků do výuky 10. 12. doc. PhDr. Milan Hrdlička, CSc. (FF UK Praha) Prezentace mluvnice v učebnicích češtiny pro cizince

DIDAKTIKA ČEŠTINY PRO CIZINCE 26. 2. Mgr. Josef Línek, Ph.D. (KBH FF UP Olomouc) Slovosled ve výuce češtiny pro cizince 18. 3. PhDr. Lída Holá (autorka učebnic Step by Step, New Step by Step, Czech Express I a II) Komunikativní přístup a výuka gramatiky 25. 3. PhDr. Marie Hádková, Ph.D. (PdF UJEP Ústí nad Labem) Funkční stratifikace češtiny a výuka češtiny pro cizince 1. 4. Mgr. Ludmila Koláčková (UO Brno) Testování a diagnostika ve výuce češtiny pro cizince 6. 5. Mgr. Michaela Martinková, Ph.D. (KAA FF UP Olomouc, lektorát na University of Bristol) Výuka české gramatiky s ohledem na potřeby studentů češtiny pro cizince 13. 5. Mgr. Svatava Škodová, Ph.D. (TU Liberec) Výuka češtiny pro cizince bez prostředkujícího jazyka

LEKTORSKÉ WORKSHOPY - prakticky zaměřená setkání studentů, postgraduálních studentů a aktivních lektorů - obvykle v rámci Mezinárodního setkání mladých lingvistů - XII. Mezinárodní setkání mladých lingvistů (9. - 11. května 2011)

DĚKUJI VÁM ZA POZORNOST. darina.hradilova@upol.cz