Ročník:2. Vzdělávací obor:Hotelnictví 65-42-M/01, Kuchař – číšník 65-51-H/01 Předmět :Nauka o nápojích Tematický okruh: Sommeliérství Téma:Bílé odrůdy.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Projekt CZ.1.07/1.1.38/ Inovační technologie v odborných předmětech a odborném výcviku uměleckých řemesel a oborů gastro TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN.
Advertisements

Vinařství ČR Anežka Loukotová.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
registrační číslo CZ.1.07/1.5.00/
Složitá a slavnostní menu
VY_32_INOVACE_10_GAS_544_Sob
Název školy Střední odborná škola Luhačovice
učebnice VINOHRADNICTVÍ
registrační číslo CZ.1.07/1.5.00/
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět:OV Ročník:1 - 3 K-č Téma:
Vzdělávací oblast: Odborné vzdělávání Tematická oblast:
Umět charakterizovat víno a jeho význam
Ročník:2. Vzdělávací obor: Hotelnictví M/01 Kuchař – číšník H/01 Předmět : Nauka o nápojích Tematický okruh: Sommeliérství Téma:Inventář vhodný.
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_NNA_473 Ročník: 3.
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_NNA_476 Ročník: 3.
Ročník:2. Vzdělávací obor: Hotelnictví M/01 Kuchař – číšník H/01 Předmět:Nauka o nápojích Tematický okruh: Sommeliérství Téma:Sommeliérství.
Destiláty Šablona:III/2Číslo materiálu:VY_32_INOVACE_TOS_423 Jméno autora:Václav Kulhánek Datum vytvoření: Předmět:TOS Tematická oblast:Destiláty.
Ročník: 3. Vzdělávací obor: Hotelnictví M/01 Kuchař – číšník H/01 Předmět : Nauka o nápojích Tematický okruh: Světová vinařství Téma: Austrálie.
Ročník:2. Vzdělávací obor:65-51-H/01 Kuchař - číšník Předmět:Technologie přípravy pokrmů Tematický okruh:Předběžná příprava potravin Téma: Předběžná příprava.
Ročník:2. Vzdělávací obor: Hotelnictví M/01 Kuchař – číšník H/01 Předmět: Nauka o nápojích Tematický okruh: Sommeliérství Téma:Modré odrůdy.
Ročník:2. Vzdělávací obor: Hotelnictví M/01 Kuchař – číšník H/01 Předmět :Nauka o nápojíchauka o nápojích Tematický okruh: Světová vinařství.
Ročník:2. Vzdělávací obor: Hotelnictví M/01 Kuchař – číšník H/01 Předmět: Nauka o nápojích Tematický okruh: Sommeliérství Téma: Vinařský zeměpis.
Ročník:2. Vzdělávací obor: Hotelnictví M/01 Kuchař – číšník – H/01 Předmět: Nauka o nápojích Tematický okruh: Sommeliérství Téma:Výroba šumivých.
Ročník: 3. Vzdělávací obor: Hotelnictví M/01 Kuchař – číšník H/01 Předmět :Nauka o nápojích Tematický okruh: Světová vinařství Téma:Výroba.
Ročník:3. Vzdělávací obor: Hotelnictví M/01 Kuchař – číšník H/01 Předmět :Nauka o nápojích Tematický okruh: Světové vinařství Téma: Vinařství.
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_NAV_299 Ročník: 2.
Ovoce Andy Poláková.
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_NAV_293 Ročník: 2.
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_STO_394 Ročník: 1.
registrační číslo CZ.1.07/1.5.00/
malebný kraj na jihovýchodě Moravy
Střední škola služeb a řemesel Stochov, J. Šípka 187 příspěvková organizace EU peníze školám Projekt Evropské peníze Stochovu reg. č. CZ.1.07/1.5.00/
Vinařství na Slovácku. Slovácko se dá charakterizovat jako kraj vinic a vína.Téměř u každé vesnice je nějaká vinece nebo vinné sklepy.Na Moravě ze 4 podoblastí.
S TŘEDNÍ PRŮMYSLOVÁ ŠKOLA A S TŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA GASTRONOMIE A SLUŽEB, M OST, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL.
Main region of south Moravia Michal Šoukal, Michal Matocha, Lenka Pokorná Tento projekt byl realizován za finanční podpory Evropské unie. Za.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_JAROSLAV_HRUZA_NAPOJOVA_GASTRONOMIE_ODRUDY_VINA_BILE_PREZENTACE_09 Název školyStřední škola služeb,
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_JAROSLAV_HRUZA_NAPOJOVA_GASTRONOMIE_ODRUDY_VINA_MODRE_PREZENTACE_10 Název školyStřední škola služeb,
Střední škola služeb a řemesel Stochov, J. Šípka 187 příspěvková organizace EU peníze školám Projekt Evropské peníze Stochovu reg. č. CZ.1.07/1.5.00/
Reklama a propagace vín – vybrané otázky
METODICKÝ LIST PRO ZŠ Pro zpracování vzdělávacích materiálů (VM)v rámci projektu EU peníze školám Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Projekt:
DROBNÉ BOBULOVITÉ A DUŽNATÉ OVOCE
Třídění vína Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
VY_32_INOVACE_54_PRV_ 3 1) Jméno autora výukového materiálu (VM), škola: Miroslava Červená Základní škola a mateřská škola Skalsko, okres Mladá Boleslav.
Jméno autora: Mgr. Blanka Vanišová
Střední škola služeb a řemesel Stochov J. Šípka 187,
OZNAČENÍ MATERIÁLU: VY_32_INOVACE_65_PRV1
Bobulové ovoce Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Francie - Champagne Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/
FRANCOUZSKÉ VINNÉ OBLASTI
VY_32_INOVACE_52_PRV_ 3 1) Jméno autora výukového materiálu (VM), škola: Miroslava Červená Základní škola a mateřská škola Skalsko, okres Mladá Boleslav.
VY_32_INOVACE_49_PRV_ 3 1) Jméno autora výukového materiálu (VM), škola: Miroslava Červená Základní škola a mateřská škola Skalsko, okres Mladá Boleslav.
METODICKÝ LIST PRO ZŠ Pro zpracování vzdělávacích materiálů (VM)v rámci projektu EU peníze školám Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Projekt:
Drobné ovoce.
Reklama a propagace vín - vybrané otázky
Autor: Mgr. Eva Procházková
JARO U NÁS VY _32 _ INOVACE _01
Schwarzmann Synonymum (zkratka): Schw
Jméno autora: Mgr. Blanka Vanišová
Jméno autora: Mgr. Blanka Vanišová
VY_32_INOVACE_56_PRV_ 3 1) Jméno autora výukového materiálu (VM), škola: Miroslava Červená Základní škola a mateřská škola Skalsko, okres Mladá Boleslav.
METODICKÝ LIST PRO ZŠ Pro zpracování vzdělávacích materiálů (VM)v rámci projektu EU peníze školám Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Projekt:
VY_32_INOVACE_55_PRV_ 3 1) Jméno autora výukového materiálu (VM), škola: Miroslava Červená Základní škola a mateřská škola Skalsko, okres Mladá Boleslav.
Jméno autora: Mgr. Blanka Vanišová
Příjemce podpory – škola:
Vinohradnictví a vinařství v ČR
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Můj táta je vinař.
Jméno autora Datum vytvoření Listopad 2011 DUM 03 Ročník Vzdělávací
Jméno autora: Mgr. Blanka Vanišová
Transkript prezentace:

Ročník:2. Vzdělávací obor:Hotelnictví M/01, Kuchař – číšník H/01 Předmět :Nauka o nápojích Tematický okruh: Sommeliérství Téma:Bílé odrůdy révy vinné v ČR Jméno autora:Ivana Prokešová Vytvořeno dne: Metodický popis, (anotace) Podpora tématického celku sommeliérství, žáci se seznámí s rostlinou révy vinné, jeho plodem i plodenstvím, ve kterém plod dozrává. Seznámí se s bílými odrůdami, které jsou registrované a pěstují se na území ČR. Srovnávají viditelné rozdíly velikosti a tvary plodenství. ŠablonaIII/2Č. materiáluVY_32_INOVACE_NNA_322

Bílé odrůdy

Schválené a uvedené v odrůdové knize ČR o Aurelius 1983 o Auxerrois 2004 Děvín 1998 (Tč x Včb) o Hibernal 2004 vyšlecht. V Německu

Schválené a uvedené v odrůdové knize ČR o Chardonay 1987 o Irsay Oliver 1975 Kerner 1975 (Trolinský x RR) (Bratislavské bílé x Čabanská perla) - Maďarsko o Lena 2001 (Lipovina x IO) Perná

 Malverina 2001 (Rakiš x Merlan) Velké Bílovice  Muller Thurgau 1941  Muškát moravský 1987 (MO x Prachtraube)

 Muškát Ottonel 1952 (Chrupka x MŽ) - Francie  Neuburské 1941 (Vč x Sz) Rakousko  Pálava 1977 ( Tč x Mt) - Perná

o Rinot 2008 o Rulandské bílé=Burgundské bílé=Pinot blanc o Rulandské šedé=Burgundské šedé=Pinot gris

 Ryzlink rýnský 1941  Ryzlink vlašský 1941  Sauvignon 1952

 Sylvánské zelené 1941  Tramín červený 1941  Veltlínské červené rané 1952

 Veltlínské zelené 1941  Veritas 2001 (RČ x Bouvierův hrozen)  Vrboska 2004

 Světový den Malbecu na počest práce argentinských vinařů  Svatomartinské víno - svátek vinařů ČR – první mladá vína nové sklizně  Každý rok třetí čt v listopadu - svátek Beauloais Noveau - svátek mladého francouzského vína na celém světě

1/ Z jakých částí se skládá rostlina révy vinné? 2/ Co je plodem révy vinné? 3/ V jakém plodenství roste plod révy vinné? 4/ Vyjmenujte 15 bílých odrůd. 5/ Která odrůda má nejšpičatější listy a je lehce poznatelná od ostatních? 6/ Vyjmenuj 3 svátky vína na světě

Vlastní zdroje autora