1 Výběr a přijímání zaměstnanců. 2 Výběr a přijímání zaměstnanců : Je realizováno na základě jednotné metodiky přijímacího pohovoru, jehož základem je.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název projektuEU peníze středním školám Masarykova OA Jičín Název školyMASARYKOVA OBCHODNÍ.
Advertisements

Logistika v silniční dopravě
ročního hodnocení personálu v Metrostav a.s.
Projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR.
Ing. Miroslav Pivovarčík, MBA
Pracovněprávní vztahy v organizaci
ŘÍZENÍ LIDSKÝCH ZDROJŮ Hodnocení
Profil HR poradce a školitele
Nabídka personálních služeb
ADAPTACE NOVÝCH ZAMĚSTNANCŮ – BOZP A PO (VSTUPNÍ INFORMATIVNÍ SDĚLENÍ)
ŘÍZENÍ LIDSKÝCH ZDROJŮ Plánování, audit Katedra řízení Ekonomická fakulta Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích
Strategie personálně-poradenské společnosti La Brava
Konference Hodnocení pracovního výkonu JUDr
Personální informační systém
POLYTECHNICKÁ VÝCHOVA A VZDĚLÁVÁNÍ V MŠ
Postavení a úkoly manažera v oblasti řízení lidských zdrojů podniku
Název projektu: Všechno v mém životě souvisí „MINIPODNIKY“ Registrační číslo: CZ.1.07/1.1.00/ PERSONALISTIKA Všechno v mém životě souvisí AC Education.
PERSONÁLNÍ INFORMAČNÍ SYSTÉM PhDr. Vlasta Leštinská Mgr. Pavel Kocián
- manažerská práce je závislá na lidských zdrojích - manažeři uskutečňují cíle podniku prostřednictvím svých spolupracovníků - personální management se.
Informační strategie. řešíte otázku kde získat konkurenční výhodu hledáte jistotu při realizaci projektů ICT Nejste si jisti ekonomickou efektivností.
InSITE - between you and information Hynek Rais, ředitel pro poradenské služby inSITE, s.r.o. Cyklus workshopů v rámci HR živě „Jak si správně vybrat“
Struktura personální směrnice
Podniková ekonomika Personální činnost.
Název školy: Střední průmyslová škola, Ostrava – Vítkovice,příspěvková organizace Autor: Ing. Andrea Modrovská Datum: 5. května 2012 Název: VY_32_INOVACE_
Vedení lidí – personalistika v podnicích poskytující služby.
Zkušenosti se zavedením hodnocení zaměstnanců Vetropack Moravia Glass a.s. Kyjov Ing. Křižková Lenka Vedoucí mezd a personalistiky Ostrava
Jak na pracovní pohovor?
Občanská nauka 2. ročník dvouletého učebního poměru SOU
Systém hodnocení zaměstnanců Trenkwalder KAPPA people a.s.
Personální procesy.
Návrh struktury personálního spisu
Řízení personální činnosti personálním útvarem
Název školy: Střední odborná škola stavební Karlovy Vary Sabinovo náměstí 16, Karlovy Vary Autor: ING. HANA MOTYČKOVÁ Název materiálu: VY_32_INOVACE_20_PODNIKATELSKÁ.
Personální mamagement
Vnitřní závazné předpisy
01.14 Inventarizace majetku
Tvorba vnitřních předpisů zaměstnavatele
1 14.Postakviziční integrace-jaké kroky se mají učinit po podpisu kupní smlouvy Kateřina Čepeláková, E-72 Šk.rok:2009/2010.
Prezentace ITP ÚP Ústeckého kraje pro konferenci ITP ve Velkých Karlovicích Úřad práce v Chomutově – metodiky realizace postupových kroků v oblasti poradenství.
Moderní personalistika I. BLOK
EduCom Projekt Educom Tento projekt je financován evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR Tento materiál vznikl jako součást.
Stáže pro mladé zájemce o zaměstnání 2
PROJEKT SYSTÉMU ŘÍZENÍ PODNIKU PS 2014 / 2015 PERSONÁLNÍ FUNKCE Ladislav Blažek.
Personální systém na MF ČR
Moderní personalistika DS 2009/ Hlavní úkoly moderní personalistiky   Zařazení správného člověka na správné místo (a ve správný čas)
1 Péče o zaměstnance P éče o zaměstnance : Moderní trendy – Corporate Social Responsibility – CSR, společensky odpovědného podnikání Firemní.
ORGANIZACE A ŘÍZENÍ NADNÁRODNÍCH SPOLEČNOSTÍ METODIKA A VÝSLEDKY VÝZKUMU.
Personální plán pro podnikatelský plán
AUDIT ŘÍZENÍ LIDSKÝCH ZDROJŮ V MALÝCH A STŘEDNÍCH PODNICÍCH Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business.
Personální strategie mezinárodní firmy
Daňové aspekty využívání zaměstnaneckých výhod Autor: Frederik Frey Vedoucí: Ing. et Ing. Pavel Semerád, Ph.D.
Název opory – Řízení BOZP, instituce BOZP, jejich místo, úloha a pravomoci Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Projekt: Vzdělávání pro.
Trendy v řešení bezpečnosti informací (aspekty personalistiky) F.S.C. BEZPEČNOSTNÍ PORADENSTVÍ a.s. Tomáš Kubínek
Charakteristika daňové evidence Příjmy a výdaje v příkladech.
Stránka 1, © Vema, a. s. Personální portál a hodnocení zaměstnanců Jaroslav Šmarda.
DUM - Digitální Učební Materiál TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY. Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Autor bakalářské práce: Martina Moravcová, DiS. Vedoucí bakalářské.
Benefity. Výhody poskytování benefitů pro zaměstnavatele:  úspora mzdových nákladů s ohledem na daňové úlevy  účinný nástroj personálního managementu.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Optimalizace strategických činností nákupu v mezinárodní společnosti.
Personální a mzdová agenda ve vybraném podniku
Zásobování a účtování zásob ve vybraném podniku
Assessment centrum.
Domov pro osoby se zdravotním postižením
Systém odměňování ve vybraném podniku
Liberecký inspektorát ČŠI
Personální a mzdová agenda ve vybraném podniku
Grantový projekt „Moderní absolvent strojírenství“
EVROPSKÝ SOCIÁLNÍ FOND
Tvorba vnitřních předpisů zaměstnavatele
Benefity.
Transkript prezentace:

1 Výběr a přijímání zaměstnanců

2 Výběr a přijímání zaměstnanců : Je realizováno na základě jednotné metodiky přijímacího pohovoru, jehož základem je vstupní pohovor prováděný na základě jednotné osnovy O výsledku jednotlivých rozhovorů je proveden záznam sloužící pro závěrečné vyhodnocení výběru – za vyhodnocení odpovídá personální úsek Posouzení provádí vedoucí zaměstnanec, odborný ředitel a personalista Každý z posuzovatelů má právo se ke kandidátovi vyjádřit negativně, v tom případě by neměl být přijat Hodnotící list slouží jako podklad pro tvorbu individuálního adaptačního plánu nově přijatého zaměstnance

3 Přijímací pohovor a jeho klíčové kroky (6) : 1) uvítání kandidáta 2) shrnutí obsahu pozice 3) položení profesních otázek 4) zjištění osobních vlastností uchazeče 5) otázky uchazeče 6) uzavření rozhovoru

4 Adaptace nových zam-ců – příklad základních informací předávaných novému zam-ci Obecné seznámení s firmou Popis pracovního místa Pracovní řád Organizační struktura podniku Splatnost a zasílání mezd Druhy srážek ze mzdy Prémioný řád Zásady firemní kultury Etický kodex zaměstnance Systém péče o zam-ce a zaměstnaneckých výhod Pojištění zaměstnanců ( penzijní, pro škody způsobené za-mteli)

5 II. Stravování Hlášení absence a pracovní neschopnosti Principy bezpečnosti práce Systém firemních porad Seznámení s informačními systémy Seznámení s ISO Hlavní firemní směrnice Předání svěřených předmětů a jejich potvrzení v osobní kartě Seznámení se se systémem vzdělávání Principy docházky a telefonování Služební automobil – vyřízení formalit

6 III. Pravidla používání služebního automobilu Postup při případné dopravní nehodě Používání služební platební karty Výkaznictví Principy spolupráce s mateřskou, sesterskými a dceřinou společností Základní informace o skladování a doparvě Informace o sortimentu Informace o řízení zásob Služební cesty Postup při nákupu drobného zboží

7 Děkuji za pozornost Tento studijní materiál byl vytvořen jako výstup z projektu č. CZ.1.07/2.2.00/ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.