Destiláty Šablona:III/2Číslo materiálu:VY_32_INOVACE_TOS_424 Jméno autora:Václav Kulhánek Datum vytvoření: Předmět:TOS Tematická oblast:Destiláty Téma:Suroviny na výrobu destilátů 2. Obor vzdělání:65-42-M/01 Hotelnictví Popis způsobu použití výukového materiálu ve výuce: Výukový materiál určený pro výuku předmětu TOS dle ŠVP. Jedná se o prezentaci v programu PowerPoint, která studenty seznámí s výrobou, způsobem servisu, původem a obchodními značkami destilátů. Druh učebního materiálu:Prezentace PowerPoint Ověřeno ve třídě:HŠ2.B
Suroviny na výrobu destilátů cukrová třtina – produktem z cukrové třtiny je: destilát z cukrové třtiny (melasy): (2 – 6m vysoká travina) - třtinový cukr - melasa RUM (RON)
Suroviny na výrobu destilátů agávovité rostliny destiláty z agáve: - Tequila - Mezcal - Sotol
Suroviny na výrobu destilátů jalovec destiláty z jalovce: Genever Gin Borovička
Suroviny na výrobu destilátů anýz a další byliny destiláty z anýzu a bylin: Ouzo Pastis Sambuca Mastika Raki Absint (fenykl, pelyněk)
Suroviny na výrobu destilátů ostatní destiláty z dalších surovin: Enzian Arak Aquavit Pivovice Chlebovice Ořechovice a nesčetné množství dalších (jakákoli surovina, která jde zkvasit)
Křížovka
Řešení křížovky
Zdroje Literatura: GASNIER, V., Nápoje, Slovart 2006 ISBN X MIKŠOVIC, A., Bar, Consoff s.r.o ISBN Obrázky a videa: každý obrázek a video má hypertextový odkaz na zdroj Pozadí: