2. koncentrický okruh. Obsah učiva – rozšíření znalostí: Způsob A: Vnitropodnikové přepravné Materiál vlastní výroby Pořízení materiálu ze zemí EU, dovoz.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Gymnázium, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Hodonín Zvláštní případy při účtování materiálových zásob.
Advertisements

DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Účtování pořízení zásob koupí
Předmět: Účetnictví, Aplikace, Účetní software
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Označení:Sada: Ověření ve výuce:Třída: Datum: Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_UCE_PI_3_09.
Výrobky Výukový text o účtování o výrobcích v rámci společnosti
Jednotlivé kroky při účtování
Gymnázium, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Hodonín Zboží.
Zboží Výukový text o účtování o materiálu v rámci společnosti
Evidence na finančních účtech
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Moderní škola
ZÁSOBY.
ÚČTOVÁ TŘÍDA 1 ZÁSOBY.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám 1 Registrační číslo projektuCZ. 1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_UCE_013.
Účtování zásob „16“.
Daň z přidané hodnoty – úvodní informace
VÝNOSY, NÁKLADY, VÝSLEDEK HOSPODAŘENÍ
Účtování zásob účtová tř. 1
04_Materiál - pokračování
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Označení:Sada: Ověření ve výuce:Třída: Datum: Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_UCE_PI_3_17.
Systém účtování Ing. Petr Valouch, Ph.D.
Didaktický rozbor učiva na OA DEP 507
11. tématický okruh: Výnosy a náklady
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Moderní škola Autor: Ing. Soňa Šestáková Název materiálu: Účtování materiálu - část 1 Označení materiálu:
MATERIÁLOVÉ ZÁSOBY Charakteristika a členění materiálových zásob
Účtování zásob účtová třída 1
Materiálové zásoby Didaktický rozbor pro 1. koncentrický okruh
Zboží Karolína Pecková 2.A 2013/2014. Pojem zboží Jsou to movité věci koupené za účelem prodeje. Mohou to být také nemovitosti, ale v případě, že jsou.
Integrovaná střední škola, Hodonín, Lipová alej 21, Hodonín Registrační čísloCZ.1.07/1.5.00/ Označení DUMVY_32_INOVACE_E30.01 Ročník3. ročník.
SMĚRNÁ ÚČTOVÁ OSNOVA A ÚČTOVÝ ROZVRH
VÝKAZ ZISKU A ZTRÁTY (VZZ)
ÚČTOVÁNÍ POŘÍZENÍ ZÁSOB – CVIČENÍ Autory materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, jsou Ing. Jitka Honková, Ing. Martina Palyzová a Ing. Marek.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Moderní škola
Zásoby 2 způsoby účtování – A a B. Způsob A – v průběhu roku se účtuje na majetkových účtech z účtové třídy 1, při pořízení se využívají kalkulační účty.
prosinec 2012 VY_32_INOVACE_UCE_070208
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona:III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_244.
Zásoby Účtování o zboží
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název projektuEU peníze středním školám Masarykova OA Jičín Název školyMASARYKOVA OBCHODNÍ.
Zásoby Účtování výrobků
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám 1 Registrační číslo projektuCZ. 1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_UCE_014.
Účtování na rozvahových účtech aktivních
Škola: Střední škola právní – Právní akademie, s.r.o. Typ šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Projekt: CZ.1.07/1.5.00/
Zásoby 2 způsoby účtování – A a B.
Zdroj: KOVANICOVÁ, D. Abeceda účetních znalostí pro každého.
[Pařížská 15, Ústí nad Labem]
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název projektuEU peníze středním školám Masarykova OA Jičín Název školyMASARYKOVA OBCHODNÍ.
8. tématický okruh: Zásoby
Základní účtování daně z přidané hodnoty
Účtování zboží Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Marcela Vlachová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Bilance DLM. Označení materiálu : VY_32_INOVACE_EKO_1293Ročník: 2. a 3. Vzdělávací obor: Ekonomika Tematický okruh: Výpočty o majetku Téma: Bilance dlouhodobého.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Označení materiálu : VY_32_INOVACE_EKO_1282Ročník: 2. a 3. Vzdělávací obor: Ekonomika Tematický okruh: Výpočty o majetku Téma: Oceňování zásob Jméno autora:
Označení materiálu:VY_32_INOVACE_EKO_1190 Ročník:3. Vzdělávací obor:Ekonomika Tematický okruh:Kalkulace Téma:Podnikatelské kalkulace. Prodejní kalkulace.
Reklamační nárok Až po příjemku na sklad je to obecně známé. Problém nastává v případě, kdy částka (množství) přijatého materiálu (či zboží) na sklad není.
EKONOMIKA DAŇ Z PŘIDANÉ HODNOTY 2. Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro.
Účtování zásob (zboží, výrobků, materiálů, ….). Zásoby mají podobu a tak se i v účetnictví rozlišují: Materiál – suroviny (základní materiál), pomocné.
FINANČNÍ ÚČETNICTVÍ I Inovace profesního vzdělávání ve vazbě na potřeby Jihočeského regionu CZ.1.07/3.2.08/
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: EU peníze středním školám Gymnázium a Střední odborná škola, Podbořany, příspěvková organizace.
Podmínka: 1) vedení skladové evidence – průkaznost stavu zásob 2) provádění inventarizace k Při roční uzávěrce se zaúčtuje: 1) počáteční stav zásoby.
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor:Ing. Zdeňka Bitterová Název materiálu:
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor:Ing. Zdeňka Bitterová Název materiálu:
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor: Ing. Zdeňka Bitterová Název materiálu:
Účtování zásob účtová tř. 1
Účetnictví Ing. Hana Jurajdová, Ph.D.
ÚČTOVÁNÍ VÝROBKŮ Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Marcela Vlachová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Daň z přidané hodnoty 12. prosince 2018 doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D.
Úvod od MS Dynamics NAV Příklad nad podej a následky tohoto procesu v systému (sklad, položky zákazníka a věcné položky ( finanční transakce na účtech.
Účtování zásob (zboží, výrobků, materiálů, ….); Inventarizace
Transkript prezentace:

2. koncentrický okruh

Obsah učiva – rozšíření znalostí: Způsob A: Vnitropodnikové přepravné Materiál vlastní výroby Pořízení materiálu ze zemí EU, dovoz materiálu Reklamace při dodávkách materiálu Prodej materiálu Inventarizační rozdíly materiálu Účtování koncem roku – materiál na cestě, nevyfakturované dodávky materiálu Způsob B

Vnitropodnikové přepravné

Materiál vlastní výroby

Pořízení materiálu ze zemí EU

Dovoz materiálu

Reklamace při dodávkách materiálu – zaúčtování reklamačního nároku (neplátce DPH)

Reklamace při dodávkách materiálu – vypořádání reklamačního nároku (neplátce DPH)

Prodej materiálu 1. Tržby z prodeje materiálu 2. Úbytek prodaného materiálu

Srovnání – prodej zboží 1. Tržby z prodeje zboží 2. Úbytek prodaného zboží

Inventarizační rozdíly materiálu

Srovnání - inventarizační rozdíly zboží

Účtování materiálu koncem roku 1. Materiál na cestě 2. Nevyfakturované dodávky materiálu

Počátek následujícího roku 1. Materiál na cestě 2. Nevyfakturované dodávky materiálu