K čemu slouží Jak ho spustíme Hlavní pás karet Pracovní prostředí – nabídka tlačítka Office Jak správně psát Píšeme velká písmena Pohyb po dokumentu Typy.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Advertisements

Microsoft Word 2010 I. Spuštění aplikace Wordu Popis prostředí Základní editace textu VY_32_INOVACE_52_MS_Word_ I.
Autor: Mgr. Josef Kvapil Název: Klávesnice VY_32_inovace_VT5_05
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Martin Dlouhý. Vytvořeno dne Nový začátek (New start) CZ.1.07/1.4.00/
Vypracovala: Mgr. Hana Toflová Dne: ICT2/1/3/16
název projektu: Šablony Špičák číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
X EXEL.
Digitální učební materiál
Název projektu: Šablony Špičák číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ šablona III/2 autor výukového materiálu: Mgr. Jana Jiroušová, VM vytvořen: březen.
Název projektu: Šablony Špičák číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ šablona III/2 autor výukového materiálu: Mgr. Jana Jiroušová, VM vytvořen: červen.
Autor:Ing. Pavel Brož Předmět/vzdělávací oblast: Informační a komunikační technologie Tematická oblast:Práce se standardním aplikačním programovým vybavením.
Zpracování a využití informací
Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Vzdělávací oblast:Informační a komunikační technologie Předmět:Informatika Ročník: 6. Datum.
VYPRACOVALA: MGR. HANA TOFLOVÁ DNE: ICT2/1/3/13 WORD - tabulky.
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
Excel – editace ( formát ) buněk
MS WORD I. ZÁKLADNÍ EDITACE TEXTU Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Světlana Filipová. Materiál zpracován v rámci projektu.
Základy ovládání operačního systému III
Klávesnice a myš Bohumil Bareš.
Základní vstupní zařízení
 Microsoft Word  Je textový procesor od firmy Microsoft, který je součástí kancelářského balíku Microsoft Office.
Textový editor Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Miloš Nygrýn.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Romana Zabořilová. Tento výukový materiál vznikl v rámci projektu EU Peníze školám.
Word – Struktura dokumentu
Název projektu: Šablony Špičák číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ šablona III/2 autor výukového materiálu: Mgr. Jana Jiroušová, VM vytvořen: duben.
Autor:Ing. Pavel Brož Předmět/vzdělávací oblast:Informační a komunikační technologie Tematická oblast:Práce se standardním aplikačním programovým vybavením.
Gymnázium, Žamberk, Nádražní 48 Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ Inovace ve vzdělávání na naší škole Název: Základy práce v textovém editoru Autor: Jaroslav.
Název projektu: Šablony Špičák číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ šablona III/2 autor výukového materiálu: Mgr. Jana Jiroušová, VM vytvořen: květen.
Anotace Žák se seznámí se základy psaní textu ve Wordu a pohyb po dokumentu. Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Dokáže napsat, opravit a smazat.
MATURITNÍ OKRUH Č. 12 TEXTOVÝ EDITOR
Formátováním odstavce se rozumí změna jeho vlastností jako velikost, barva, typ, podtržení atd. Pokud chceme změnit některou z vlastností již napsaného.
Psaní do buňky Klikneme na buňku → označí se → → můžeme začít do buňky psát.
Anotace Žák dokáže označit text do bloku v aplikaci MS Word Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Dokáže označit text různými způsoby Speciální.
Textový editor MICROSOFT WORD.
Název projektu: Šablony Špičák číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ šablona III/2 autor výukového materiálu: Mgr. Jana Jiroušová, VM vytvořen: květen.
Inovace bez legrace CZ.1.07/1.1.12/
Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Vzdělávací oblast:Informační a komunikační technologie Předmět:Informatika Ročník: 6. Datum.
Název projektu: Šablony Špičák číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ šablona III/2 autor výukového materiálu: Mgr. Jana Jiroušová, VM vytvořen: květen.
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorIng. Ivana Brhelová Název šablonyIII/2.
Vypracovala: Mgr. Hana Toflová Dne: ICT2/1/3/6.
Moduly ECDL M3_Word - prostředí
Psaní a editace textu Jindřich Terč.
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorIng. Ivana Brhelová Název šablonyIII/2.
Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK 3. Tabulkové procesory Učební obor: Kadeřník, Kuchař-číšník Ročník: 2.
Klávesnice K čemu slouží klávesnice Jak pracuje klávesnice
KURZ ZÁKLADY PRÁCE S POČÍTAČEM 1 Pohyb kurzoru a označování textu
Hotelová škola, Obchodní akademie a Střední průmyslová škola Teplice, Benešovo náměstí 1, p.o. Tematický celek: Microsoft Excel Kód a název materiálu:
 produkt od firmy Microsoft  je součástí kancelářského balíku Microsoft Office.  slouží k psaní textových dokumentů  funkce: -pořízení textu -pokročilá.
G RAFIKA VE W ORDU Vkládání obrázků a grafických objektů Tvary WordArt Barvy, čáry, výplň grafických objektů.
* Jméno autora: Mgr. Přemysl Kejzlar * Datum vypracování: * Ročník: sedmý * Vzdělávací oblast: Informační a komunikační technologie * Vzdělávací.
Prezentace Powerpoint 1 Předmět:INFORMATIKA Ročník:7. Tematický okruh:Seznámení s programem MS Excel Název učiva:Návod na používání programu MS Excel Prezentace.
19 Word - úvod VY_32_INOVACE_19 autor:Mgr. Tomáš Polák identifikace:C třída:6. předmět:Inf anotace:Úvodní hodina kapitoly Word, žáci se seznámí se.
Tento projekt je financován z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost prostřednictvím Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu ČR.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Informatika 6 – textový editor Autor: Bc. Pavel Šiktanc MS Word - tabulátory Co se všechno naučíme??? Zarovnání.
Výpočetní technika VY_32_INOVACE_10_16_word.
Název: Word, textový editor DUM:VY_32_INOVACE_VII_3_03
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Miroslava Tomanová
VY_32_INOVACE_7_7_MS Excel-grafická úprava buňky
Vypracoval-Matěj Šmíd
Co se všechno naučíme??? Práce s textem Ctrl C Ctrl X Ctrl V
KLÁVESNICE A MYŠ NA PC VY_32_INOVACE_06
Název školy Základní škola Šumvald, okres Olomouc Číslo projektu
Klávesnice skupiny kláves, klávesy
Textový editor – Microsoft WORD 2007
Vzorce, vkládání vzorce, kopírování vzorce
Základní editace textu
MS Word - označení, mazání, vkládání a kopírování textu
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
Základní škola a Mateřská škola, Baška, p. o. Baška 137, Baška
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů
Transkript prezentace:

K čemu slouží Jak ho spustíme Hlavní pás karet Pracovní prostředí – nabídka tlačítka Office Jak správně psát Píšeme velká písmena Pohyb po dokumentu Typy a velikost písma Zarovnání textu

 Textový editor je program určený k:  - psaní  - editaci  - grafické úpravě textu  MS Word je nejrozšířenější textový editor v České republice.

Jak ho spustíme Klepneme na tlačítko Start-Všechny programy-Microsoft Office-Microsoft Word 2010

Hlavní pás karet   Slouží k použití základních funkcí. Je to seznam oblastí a jim přiřazených funkcí v horní části.

 Pokud píšeme souvislý text – nepoužíváme na konci řádku klávesu Enter.  Nejprve vždy text napíšeme a teprve pak děláme úpravy.  Vyzkoušejte si napsat následující text:  Myš je vstupní polohovací zařízení počítače. Přenáší pohyb ruky na podložce na pohyb šipky na monitoru. Drtivá většina současných programů je navržena pro ovládání klávesnicí i myší.

 Při psaní velkých písmen použijeme současně klávesu SHIFT a ten znak na klávesnici, který má být napsán.  U písmen s háčky a čárkami napíšeme nejdříve háček anebo čárku a pak stiskneme klávesu příslušného písmene společně s klávesou SHIFT.  U písmene ů – použijeme Caps Lock a malé ů. Napište si tedy sami: Ž, Š,Č, Ř, Á, Ů, É, Ň, Í.

Pokud potřebujeme v dokumentu něco upravit, je třeba si potřebný text označit. Nejběžnějším způsobem je použití myši. Označíme si tzv. blok: Postupujeme takto: - Nastavíme kurzor na místo začátku bloku. - Stiskneme a držíme levé tlačítko myši. - Táhneme směrem k budoucímu konci bloku. - Jakmile bude označen požadovaný text uvolníme levé tlačítko myši.

Zarovnání textu  Zarovnání do bloku  Zarovnání na střed Zarovnání vlevo Zarovnání vpravo

 NAVRÁTIL, Pavel. S počítačem na základní škole. Vyd. 4. Kralice na Hané: Computer Media, 2010, 192 s. ISBN  Obrázky - vlastní