Můj domov Inovace bez legrace CZ.1.07/1.1.12/01.0070 Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Základní škola Frýdek-Místek, Pionýrů 400
Advertisements

Naše obec – Rožmitál p. Tř
Ján Chládek Vít Nakládal
Projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR.
Naše knihovna se nachází v objektu Obecního úřadu Roubanina.
Základní škola Frýdek-Místek, Pionýrů 400
Základní škola Karviná – Nové Město tř. Družby 1383
Inovace bez legrace CZ.1.07/1.1.12/
Základní škola a Mateřská škola Mírová 81, Mimoň, příspěvková organizace Oblast podpory Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách OP.
Inovace bez legrace CZ.1.07/1.1.12/
Inovace bez legrace CZ.1.07/1.1.12/
Inovace bez legrace CZ.1.07/1.1.12/
Mapy a plány mapy čtení mapy měřítko mapy vysvětlivky mapy plány.
Inovace bez legrace CZ.1.07/1.1.12/
Charakteristika kraje
Finsko Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
STŘEDOČESKÝ KRAJ Veronika Herzánová Zdroje: wikipedie.
Integrované terénní vyučování Geografie
Inovace bez legrace CZ.1.07/1.1.12/
Geografie dopravy Práce s literaturou Mgr. Filip Chvátal Prezentace vznikla v rámci projektu OP VK Inovace výuky geografických studijních oborů" (reg.
ČESKÁ REPUBLIKA Hlavní město:PRAHA Počet obyvatel:
VENKOVSKÁ SÍDLA SÍDLA:
Kraje ČR - shrnutí Inovace bez legrace CZ.1.07/1.1.12/ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
SVĚTOVÉ ZĚMĚDĚLSTVÍ Autor: Mgr. Helena Nováková Škola: Základní škola Slušovice, okres Zlín, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.38/
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Gymnázium, Havířov-Město, Komenského 2, p.o Tato prezentace.
Inovace bez legrace CZ.1.07/1.1.12/
Mapy a plány mapy čtení mapy měřítko mapy vysvětlivky mapy plány.
Vypracoval: David Šuman 5. ročník INFORMACE O KRAJI  Krajské město…………….….………Brno  Hejtman kraje…………….. Michal Hašek  Počet obyvatel…………………
Inovace bez legrace CZ.1.07/1.1.12/ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky SVĚTOVÝ.
Inovace bez legrace CZ.1.07/1.1.12/
ANALYTICKÁ GEOMETRIE VZÁJEMNÁ POLOHA KUŽELOSEČKY A PŘÍMKY Tento digitální učební materiál (DUM) vznikl na základě řešení projektu OPVK, registrační číslo.
Kraj Vysočina.
44.1 Kraj Vysočina – poznáš jeho dominanty?
SVĚTOVÉ ZĚMĚDĚLSTVÍ Autor: Mgr. Helena Nováková Škola: Základní škola Slušovice, okres Zlín, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.38/
Kraj Vysočina.
Inovace bez legrace CZ.1.07/1.1.12/
Německo Jan Dušek.
EVROPSKÁ UNIE NEJVĚTŠÍ politická a HOSPODÁŘSKÁ INTEGRACE
RISKUJ!.
Naše vlast - ČESKÁ REPUBLIKA
1 PROPAGACE ŘEMESLNÝCH A TECHNICKÝCH OBORŮ CZ.1.07/1.1.13/ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České.
Elektronická učebnice - I
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště AUTOR: Mgr. Vlastimil Ogrodník NÁZEV:Chorvatsko TÉMATICKÝ CELEK: Evropa ČÍSLO.
VY_32_ INOVACE_ 11_ VLASTIVĚDA 4 Základní škola a Mateřská škola, Potštejn, okres Rychnov nad Kněžnou VODSTVO ČR Autor: Mgr.Renata Viktorinová.
Bakalářská práce Studie zvýšení úrovně technické a občanské vybavenosti obce Vypracovala: Hana Vostřelová Obor: Agroekologie Rok: 2007.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Bc. Naďa Prejzová Název DUM: VY_32_Inovace_4.2.7 Využití krajiny Název sady: Člověk a jeho svět 3. ročník Číslo.
Orbis pictus 21. století Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Tepelné čerpadlo.
Praha – hl- město ČR Praha je největší a nejvíce obydlené město České republiky Patří mezi nekrásnější města světa Je sídlem prezidenta, vlády a parlamentu.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Halže, příspěvková organizace AUTOR: Pavla Dokoupilová NÁZEV: VY_32_INOVACE_19_ČS_MÍSTO, KDE ŽIJEME TEMA:
Česká republika Moravskoslezský kraj. Anotace: Materiál slouží k seznámení s jedním z krajů České republiky (Morava) – Moravskoslezským krajem.
Moravskoslezský kraj Mgr. Prchalová Zdeňka Pro 7. tř. ZŠS Zeměpisná poloha, povrch, města SŠ, ZŠ a MŠ, Karviná.
Název školy: Speciální základní škola, Louny, Poděbradova 640, příspěvková organizace autor: Mgr. Věra Elbelová Název materiálu: VY_32_INOVACE_04_NAŠE_VODSTVO.
Mapy a plány mapy čtení mapy měřítko mapy vysvětlivky mapy plány.
Veřejné rozpočty Mgr. Oldřich Hájek.
Povodí řeky Moravy.
Zjednodušený nákres naší republiky s většími městy :
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu "EU peníze školám"
RISKUJ! VY_32_Inovace_01MT-3 autor: Mgr. Tereza Mačková
Práce s mapou Anotace: Materiál je určen k výuce vlastivědy ve 4. ročníku ZŠ. Seznamuje žáky se základy orientace na mapě a glóbusu, práce s mapou, kompasem.
Velká Británie AUTOR: Mgr. Aleš Skála
Liberecký kraj Název školy: ZŠ Salvátor
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
JDE „JENOM“ O PŮDU?!!! KRAJINA – PŮDA A POZEMKOVÉ ÚPRAVY,
VY_32_Inovace_4.2.8 Využití krajiny
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Jana Drtinová Číslo
STRUČNÁ ANOTACE (OBSAH, DATUM PILOTÁŽE): Práce s textem
zpracovaný v rámci projektu
Kraj Vysočina Název školy: ZŠ Salvátor
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ Petr Drnec
Transkript prezentace:

Můj domov Inovace bez legrace CZ.1.07/1.1.12/ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

Poloha Ukažte na mapě polohu své obce. Ve které části republiky leží? Jaké má vaše obec dopravní spojení s obcemi v okolí a s okolními většími (s krajským či okresními) městy? Vyjmenujte všechny druhy spojení. Jaké jsou jejich výhody a nevýhody?

Obyvatelé Kolik má vaše obec obyvatel? Jak se děti dopravují do školy? Kolik je v obci hřišť? Je to dostačující? Je ve vaší obci lékař a lékárna nebo musí obyvatelé dojíždět jinam? Pokud ano, je dojíždění složité? Je ve vaší obci postaráno o obyvatele důchodového věku? Pokud ano, jak?

Plán obce Do plánu obce zakreslete důležité body. Např.: – obecní úřad – policii – lékařskou ordinaci – obchody – lékárnu… Zakreslete i hřiště a zelené plochy.

Povrch Víte, kde v obci je nejvyšší a kde nejnižší bod? Jaký je mezi nimi rozdíl? Myslíte, že je to málo a že v obcích většinou bývají rozdíly větší? Nebo naopak? Co můžete vidět z nejvyššího bodu? Do které geomorfologické jednotky povrch vaší obce patří? Zkuste najít odpověď v atlasu.

Vodstvo Odkud berete pitnou vodu? Máte v obci řeku či potok? Kde pramení? Kam se vlévá? Jaká je čistota vody v tomto vodním toku? Čím je znečištění způsobeno a díky čemu se voda naopak čistí? Nachází se ve vaší obci nebo v jejím okolí nějaký rybník?

Průmysl Nachází se ve vaší obci průmysl? Jsou v něm zaměstnaní i obyvatelé jiných obcí? Jak ovlivňuje průmysl život ve vaší obci?

Zemědělství Jaký ráz má zemědělská výroba? Co se převážně pěstuje na polích? Jaká zvířata se zde chovají? Na jakých půdách zemědělci pracují? Jsou všechny plochy využity, nebo se najdou i takové, o které se nikdo nestará?

Historie Co víte o historii své obce? Kdy asi vznikla? Jaké jsou doklady o jejím vzniku a o jejím vývoji? Máte v obci nějaké historické památky? Jak je o ně postaráno? Nechátrají? Co o těchto památkách víte? Jsou něčím výjimečné? Znáte nějakou pověst, která by vyprávěla o vaší obci nebo památce v obci?

Všechny použité fotografie pocházejí z Zpracováno v rozsahu RVP