EHealth v Plzeňském kraji 23.04.2015, Žďár nad Sázavou Krajský úřad Plzeňského kraje, Odbor informatiky.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Spisová služba pro organizace zřízené Olomouckým krajem
Advertisements

Kraj Vysočina Projekt ROWANet Stav k RK , př. 1
Jak změnit obecní knihovnu v informační centrum obce Metodický návod výstup z projektu Knihovna – informační centrum obce.
1 © AGIT AB Efektivní zdravotnictví v podmínkách Ústeckého kraje v Ústí n.L. Koncepce budování informačního systému v nemocnicích Ústeckého.
Role MZ ČR v souvislosti s veřejnou podporou – financování investic ve zdravotnictví
Poskytování informací krajskými odbory ÚZIS ČR
Informační systém základních registrů. Obsah Úvod Komunikace se základními registry Autentizace a autorizace Práce s údaji Funkcionalita v rámci Portálu.
Informační technologie pro IZS a krizové řízení
Integrovaný operační program (IOP) INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM Ministerstvo pro místní rozvoj Staroměstské nám
Analýza dopadu zákona č. 300/2008 Sb. do území JUDr. Kateřina Černá Ing. Václav Koudele.
současný stav a další rozvoj Jan Pejchal Plzeňský kraj
Univerzální přípojka koncepce a realita Miroslav 30.březen 2004.
Absolventská práce 2002 Aplikace XML rozhraní v prostředí krajského úřadu Autor : Marek Cop Vedoucí : Ing. Petr Pavlinec 2002.
Krajský úřad Plzeňského kraje Václav Koudele Projekt „Malá integrace“
JEDEN CÍL, SPOLEČNÁ CESTA Ministerstvo vnitra České republiky & Ministerstvo vnitra Ing. Jaroslav Svoboda
STÁTNÍ INFORMAČNÍ POLITIKA Cesta k informační společnosti Ing. Karel Březina ministr a předseda Rady vlády pro státní informační politiku.
CIS Cizinecký informační systém
Projekt realizace referenčního rozhraní Ing. Jan Pokorný Ministerstvo informatiky ČR ISSS, 5. dubna 2005.
Aktivity v rámci projektu „Zvýšení kvality řízení na Krajském úřadu Plzeňského kraje” Seminář pro věcně příslušné zaměstnance a zastupitele PK Strategie.
Informace o přípravě Integrovaného operačního programu  Ministerstvo kultury  Ministerstvo informatiky Vít Richter Národní knihovna ČR
Portál veřejné správy © 2002 IBM Corporation ISSS 2003 ePUSA – elektronický portál územních samospráv Krajský úřad Plzeňského krajeMinisterstvo vnitra.
Regionální komunikační infrastruktura CamelNET. Co to je ? Krajem provozovaná optická datová síť Optické kabely jsou uložené v zemi Současně zahajovaná.
IBM Global Services ČR © 2006 IBM Corporation April, 2006 E-stát a EU Pavel Hrdlička.
1 / 7 Standardizace kartových center © HAGUESS, a.s – 2007 Standardizace kartových center Standardizace v oblasti kartových center a projekt opencard.
Realizační tým ICZ duben 2005
MV ČR 1 Nové podmínky pro krajské projekty Ing. Jaroslav Svoboda MV ČR.
Projekt SROP 3.3 – „Posílení kapacity místních a regionálních orgánů při plánování a realizaci programů v Karlovarském kraji“ Pedagogické a vzdělávací.
ISSS 2006 Hradec Králové Václav Koudele vedoucí projektu.
GIS Plzeňského kraje a projekty v rámci Digitální mapy veřejné správy Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor.
Koncepce internetizace knihoven Vít Richter Národní knihovna ČR ISSS 2004.
Digitální mapa veřejné správy Plzeňského kraje aktuální stav 01/2012 Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor.
1 Regionální a municipální informační systém RAMIS PVT, a.s., Kovanecká 30/2124, Praha 9 tel.: , fax:
Kvalita a bezpečnost IT ve zdravotnictví
Podpora integrace příslušníků sociálně vyloučených romských lokalit v Pardubickém kraji II Registrační číslo CZ.1.04./3.2.00/B
ISSS 2003 Koncept využitelných stávajících datových zdrojů pro Portál veřejné správy ISSS 2003 Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky Václav Koudele.
Projekt internetizace knihoven (PIK) Mgr. Martin Boka 08/2004.
Seminární práce z předmětu SIPOL
STÁTNÍ INFORMAČNÍ POLITIKA E-Government a elektronický podpis Ing. Karel Březina ministr a předseda Rady vlády pro státní informační politiku.
Pilotní projekt Ústřední evidence podnikatelů – RŽP ISSS 2004 Hradec Králové Ing. Jan Pokorný odbor projektů životních situací.
ISSS 2003 ePUSA Elektronický portál územních samospráv – stav projektu Ostrava
Zvýšení kvality řízení na Krajském úřadě Plzeňského kraje
1 © AGIT AB IT Projekt roku 2007 Zdravotnictví Ústeckého kraje on-line Lenka Jeřábková ČD - Telematika a.s. Martin Zeman, Jan Pejchal Krajská zdravotní,
ISSS 2003 ePUSA – Elektronický portál územních samospráv – stav projektu ISSS 2003 Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky Václav Koudele.
E PUSA (elektronický portál územních samospráv)
Co umožní uplatnění informačních technologií ve zdravotnictví
Duben 2006 SDZA Správa datových zdrojů a aplikací.
1 © AGIT AB Telemedicína Brno března 2008 v Brně Od bezfilmových nemocnic k bezfilmovému Ústeckému kraji Martin Zeman, Aleš Daniel, Jan Pejchal.
1 © AGIT AB Telemedicína Brno března 2007 v Brně Regionální PACS nemocnic Ústeckého kraje Martin Zeman, Aleš Daniel, Jan Pejchal.
Mobilní bezpečná platforma Policie ČR CZ.1.06/1.1.00/ projekt spolufinancovaný z programového období Integrovaný operační program (IOP)
Spojení základních registrů s okolním světem Hradec Králové 2012.
REGISTRY VEŘEJNÉ SPRÁVY Obecné principy schváleného věcného záměru zákona o registrech veřejné správy Seminář sdružení Nemoforum Prostorová identifikace.
Systémová podpora procesů transformace systému péče o ohrožené děti a rodiny Klíčové aktivity realizované v Pardubickém kraji Pardubice, dne
Zajištění infrastruktury pro operační střediska základních složek IZS Integrovaná Telekomunikační Síť Nové Generace (ITS NGN) Ing. Tomáš Faško.
Luhačovice, Libor Lukáš Statutární náměstek hejtmana Zlínského kraje Řídící výbor KOMUNIKAČNÍ INFRASTRUKTURY Zlínského kraje.
Krajský úřad Jihomoravsk ého kraj e odbor územního plánování a stavebního řádu 20. března 2012 Výzva č. 08 k předkládání žádosti o finanční podporu v rámci.
Biomedicíncký výzkum s podporou evropských zdrojů v nemocnicích 2012 Perspektivy elektronizace ve zdravotnictví v ČR 12. dubna 2012.
1 Plánování sociálních služeb z pohledu MPSV Brno
Duben 2013 Odbor informatiky KrÚ JMK Výzva č. 08 Integrovaného operačního programu na Integrovaného operačního programu na Rozvoj služeb eGovernmentu v.
Deployment of Cross-Border eHealth Services in the Czech Republic – NIXZD.CZ
Metodické centrum pro výstavbu a rekonstrukci knihoven
PVS - Elektronická podání a Úřední desky
Odbor hlavního architekta a Digitální transformace v České republice
eMeDocS Exchange Medical Document System David Zažímal Petr Pavlinec
Mobilní bezpečná platforma Policie ČR CZ / /17
ZÁKLADNÍ REGISTRY – ANEB CO NYNÍ POTŘEBUJEME VĚDĚT
Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky Václav Koudele
INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM pro období 2007–2013
Ing. Rostislav Babarík Úloha a postavení Ministerstva informatiky ČR ve vztahu k územním samosprávám Ing. Rostislav.
Odbor sociálních věcí KUPK leden 2019
Projekt KA3: ZPRACOVÁNÍ METODIK TVORBY NÁSTROJŮ PRO IMPLEMENTACI NÁRODNÍ STRATEGIE ELEKTRONICKÉHO ZDRAVOTNICTVÍ (NSEZ)
Transkript prezentace:

eHealth v Plzeňském kraji , Žďár nad Sázavou Krajský úřad Plzeňského kraje, Odbor informatiky

Plzeňský kraj Třetí největší rozlohou km 2 Devátý počtem obyvatel obyvatel Druhý nejnižší hustotou zalidnění - 76 obyvatel na 1 km 2 Vznik

Emergency Card -Předávání zdravotnické dokumentace lékařům Zdravotnické záchranné služby Plzeňského kraje (ZZS PK) -Realizace a investice OIT PK -První krůčky od 2011 (2013 testování ve vozidle IOP11) -Smluvní zabezpečení ZZS PK s nemocnicemi Plzeňského kraje (ZHPK) 3

Emergency Card 4

Emergency Card - rozvoj -Rozšíření aplikace zapojení FN Plzeň (vyšší % péče) avízo (nízkoprahové, vysokoprahové) -Smluvní zabezpečení -Úprava aplikace Medsol (vozidlo) 5

6

NIXZD Národní centrum výměny zdravotnické dokumentace Řešení požadavku IOP23 – plošné sdílení ZD pro ZZS NIXZD vzniká a je provozováno na základě metodické a smluvní dohody krajů a případných dalších zájemců o tuto problematiku. Cílem NIXZD je maximální otevřenost, respektování praxí ověřených standardů. Hlavními partnery z pohledu smluvního a organizačního vůči NIXZD jsou všechny kraje ČR a to jak z pohledu zřizovatelské role zdravotnických zařízení tak z pohledu svého území. Vstup do NIXZD je umožněn i ostatním subjektům (státní, komerční, akademické, …), ale je preferován přístup prostřednictvím tzv. krajského komunikačního centra dle území příslušnosti. 7

Společná dohoda na mechanismech výměny dat – schválení v rámci orgánů AKČR Role krajských komunikačních center je přenositelná (např. zajištění jiným krajem popř. plošným systémem). V případě nadregionálních řešení je předpokládáno jejich přímé připojení do NIXZD. Provozovatelem NIXZD bude Kraj Vysočina, se záměrem převedení této role na národní autoritu z řad subjektů veřejné správy (MZd popř. jím určená organizace); OpenSource, přenositelná licence, virtualizace Veškerá logika a architektura NIXZD striktně respektuje ustanovení příslušné legislativy, zejména pak zákona č. 101/2000 Sb., o OOÚ 8 NIXZD Národní centrum výměny zdravotnické dokumentace

9

10

Takto integrované systémy mohou mít vnitřně rozdílnou architekturu a mohou být řešeny různými výrobci. Popis mechanismů a pravidel NIX ZD předpokládá maximálně otevřenou a obecnou architekturu na bázi WS/SOAP zajišťující signalizaci (informaci o rozhraní daného poskytovatele ZD), služby PKI (evidenci veřejných klíčů pro sestavní bezpečného komunikačního kanálu a podepisování/šifrování), evidenci verzí komunikačních protokolů a další. Pro komunikaci s NIX ZD je nutná výstavba krajského komunikačního centra a respektování základních pravidel NIX ZD. Dokumentace NIX ZD je k dispozici v aktuální verzi na Z pohledu IS eMeDocS Kraje Vysočina je rozhraní vůči NIX ZD aktuálně ve výstavbě s přepokládaným termínem dokončením v srpnu Pro propojení jednotlivých systémů prostřednictvím NIX ZD je přepokládáno sjednání integrační smlouvy. Upozorňujeme, že jiné metody integrace vůči eMeDocS Kraje Vysočina nebudou umožněny a to i za situace, kdy architektura či dodavatel krajského komunikačního uzlu budou shodné s eMeDocS Kraje Vysočina 11 NIXZD Národní centrum výměny zdravotnické dokumentace

12 Těchto aktivit se Plzeňský kraj chce zúčastnit Dotazy ? Děkujeme za pozornost Jan Pejchal, Eliška Pečenková