Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_STO_385 Ročník: 1.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Příprava pracoviště Úklid
Advertisements

CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_ZP_3.02 SOU Obořiště
Rozdělení inventáře a stolový a sedací inventář
GASTRONOMIE INVENTÁŘ NA ÚSEKU OBSLUHY ROZDĚLENÍ INVENTÁŘE
Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_ZP_3.04 SOU Obořiště Určeno pro obor – Práce ve stravování – zaměření kuchař – 2.ročník Číslo klíčové aktivity: III/2.
1 Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název školy: Obchodní akademie, Střední.
Autor:Ing. Rudolf Drahokoupil Předmět/vzdělávací oblast:Montáže a opravy Tematická oblast:Montáže Téma:Racionalizace montáže Ročník:2. Datum vytvoření:leden.
GASTRONOMIE INVENTÁŘ NA ÚSEKU OBSLUHY SKLADOVÁNÍ A ÚDRŽBA INVENTÁŘE
GASTRONOMIE SLAVNOSTNÍ STOLOVÁNÍ PŘÍPRAVA A ÚPRAVA SLAVNOSTNÍ TABULE
Anotace: Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_STO_379 Ročník: 2.
Ročník:3./4. Vzdělávací obor: M/01 Hotelnictví Předmět:Software hotelového provozu Tematický okruh:Práce s HSW Téma:HSW Výhody modulu POS Jméno autora:Jaroslav.
Ročník:2. Vzdělávací obor: Hotelnictví M/01 Kuchař – číšník H/01 Předmět : Nauka o nápojích Tematický okruh: Sommeliérství Téma:Inventář vhodný.
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_HOP_135
Ročník:1. Vzdělávací obor: M/01 Hotelnictví H/01 Kuchař - číšník Předmět: Technika obsluhy/stolničení Tematický okruh: Jednoduchá obsluha Téma:
Ročník:2. Vzdělávací obor: M/01 Hotelnictví H/01 Kuchař - číšník Předmět:Technika obsluhy/stolničení Tematický okruh:Složitá obsluha Téma:SO.
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_STO_364 Ročník: 2.
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_STO_375 Ročník: 2.
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_STO_361 Ročník: 2.
Označení materiálu : VY_32_INOVACE_EKO_1262Ročník:3. Vzdělávací obor: Ekonomika Tematický okruh: Mzdy Téma: Pracovní smlouva Jméno autora: Ing. Zdeňka.
Ročník:3./4. Vzdělávací obor: M/01 Hotelnictví Předmět:Software hotelového provozu Tematický okruh:Práce s HSW Téma:HSW Banketing Jméno autora:Jaroslav.
OBRAT ZÁSOB, OPTIMÁLNÍ DODÁVKA
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_STO_378 Ročník: 2.
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_STO_362 Ročník: 2.
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_STO_396 Ročník: 1.
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_HOP_134
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_STO_365
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_STO_384 Ročník: 1.
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_STO_367 Ročník: 2.
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_TPP_504 Ročník: 2.
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_TPP_515 Ročník: 2.
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_STO_391 Ročník: 1.
Ro č ník:1. Vzdělávací obor: M/01 Hotelnictví H/01 Kucha ř - č íšník Předmět: Technika obsluhy/stolničení Tematický okruh: Jednoduchá obsluha.
Ročník:1. Vzdělávací obor: M/01 Hotelnictví H/01 Kuchař - číšník Předmět: Technika obsluhy/stolničení Tematický okruh: Jednoduchá obsluha Téma:
Ročník:2. Vzdělávací obor: M/01 Hotelnictví H/01 Kuchař - číšník Předmět:Technika obsluhy/stolničení Tematický okruh:Složitá obsluha Téma:
Ročník:1. Vzdělávací obor: M/01 Hotelnictví H/01 Kuchař - číšník Předmět: Technika obsluhy/stolničení Tematický okruh: Jednoduchá obsluha Téma:
Ro č ník:3./4. Vzdělávací obor: M/01 Hotelnictví Předmět: Software hotelového provozu Tematický okruh: Práce s HSW Téma: HSW Pracovní list sklad.
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_STO_373 Ročník: 2.
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_NAV_299 Ročník: 2.
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_NAV_285 Ročník: 2.
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_STO_393 Ročník: 1.
Ročník:3./4. Vzdělávací obor: M/01 Hotelnictví Předmět: Software hotelového provozu Tematický okruh: Práce s HSW Téma: HSW Pracovní list rezervace.
Ročník:2. Vzdělávací obor: M/01 Hotelnictví H/01 Kuchař - číšník Předmět:Technika obsluhy/stolničení Tematický okruh:Složitá obsluha Téma:SO.
Ročník:3./4. Vzdělávací obor: M/01 Hotelnictví Předmět:Software hotelového provozu Tematický okruh:Práce s HSW Téma:HSW Obsah modul REC Jméno autora:Jaroslav.
Ročník:3./4. Vzdělávací obor: M/01 Hotelnictví Předmět: Software hotelového provozu Tematický okruh: Práce s HSW Téma: HSW Pracovní list kalkulace.
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_STO_394 Ročník: 1.
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_HOP_124
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_STO_390 Ročník: 1.
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_STO_388 Ročník: 1.
stavby pro veřejné stravování a cestovní ruch
Název školy Střední odborná škola Luhačovice
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_JAROSLAV_HRUZA_SPOLECENSKA_SETKANI_PRACOVNI_PLAN_PREZENTACE_06 Název školyStřední škola služeb,
Ročník:2. Vzdělávací obor: M/01 Hotelnictví H/01 Kuchař - číšník Předmět: Technika obsluhy/stolničení Tematický okruh:Složitá obsluha Téma:SO.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_JAROSLAV_HRUZA_SPOLECENSKA_SETKANI_MALA_VELKA_SVATBA_PREZENTACE_20 Název školyStřední škola služeb,
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_JAROSLAV_HRUZA_SPOLECENSKA_SETKANI_ZADANKA_NA_INVENTAR_CATERING_PREZE NTACE_10 Název školyStřední.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_JAROSLAV_HRUZA_SPOLECENSKA_HOSTINY_OBJEDNAVKA_HOSTIN_PREZENTACE_05 Název školyStřední škola služeb,
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_JAROSLAV_HRUZA_SPOLECENSKA_SETKANI_RAUT-1_PREZENTACE_13 Název školyStřední škola služeb, obchodu.
Technika obsluhy – Vinárny
Příprava místnosti a slavnostní tabule
RAUT II. Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Zakládání inventáře na slavnostní tabuli
ROZDĚLENÍ HOSTIN Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Ekonomika podniku STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_HOP_139
Ekonomika podniku STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_STO_392 Ročník: 1.
Příjemce podpory – škola:
Transkript prezentace:

Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_STO_385 Ročník: 1. Vzdělávací obor: 65-42-M/01  Hotelnictví 65-51-H/01  Kuchař - číšník Předmět: Technika obsluhy/stolničení Tematický okruh: Jednoduchá obsluha Téma: JO Inventář v gastronomii Jméno autora: Jaroslav Petrů Vytvořeno dne:  25.7.2012 Metodický popis, (anotace) Podpora hodiny – dělení inventáře do skupin ,skladování , ošetření a inventarizace

Inventář v gastronomii Základní dělení

Co je to inventář Jako inventář označujeme vybavení provozovny Inventář slouží hostům či je používán při práci Nejedná se o technologie dodávané na míru či dle projektu Co je to inventář

Dělení do skupin dle použití a materiálu Stolový Sedací Textilní Malý stolní Pomocný Sklo Porcelán Příbory Kovový Dělení do skupin dle použití a materiálu

Základní ošetření inventáře provádíme během provozu každý den Používáme ustálený pojem PULÍROVÁNÍ To se týká procesu při přípravě skla,porcelánu a příborů Ostatní inventář ošetřujeme dle stanoveného časového harmonagramu Nebo dle zaběhnutých postupů dle určitých provozoven – před otevřením a po uzavření střediska Ošetření inventáře

Skladování inventáře musí být odpovídající jeho využitelnosti a četnosti použití Každodenně používaný inventář ukládáme do prostor k tomu vymezených Místo uskladnění během provozu musí být v těsné blízkosti používání Nadlimitní zásoby inventáře skladujeme v určených skladech V obou případech dbáme na čistotu Musíme počítat s nutností použití v nečekanou chvíli Skladování inventáře

Inventarizace – soupis inventáře Inventarizace – je soupis či sledování stavu zásob Tak jako u všeho materiálu tak i u inventáře je to velice důležité Pokud máme kvalitní evidenci o stavu zásob nehrozí riziko nedostatku při nečekaných akcích Evidence se provádí ve více stupních Každodenní pokud je tak určeno a to zejména dle druhu inventáře Dekádní – v intervalech určených dle provozovny a druhu inventáře Tuto činnost provádí jak řadový zaměstnanci při denních soupisech Tak vedoucí při dekádním soupisu Vždy se jedná o osoby hmotně odpovědné – což je každý pracovník Inventarizace – soupis inventáře

Kontrolní otázky Co rozumíme pod pojmem inventář Jaké skupiny / druhy inventáře v gastronomii používáme Jaké je základní ošetření inventáře a co je jeho efektem Co rozumíme pod pojmem inventarizace Kontrolní otázky

http://www. google. com/imgres http://www.google.com/imgres?q=bar&hl=cs&tbm=isch&tbnid=gGyb3OTD8cQPtM:&imgref url=http://blogs.suntimes.com/ourtown/west_loop/& http://www.google.com/imgres?q=klubovka&hl=cs&tbm=isch&tbnid=OLezwL8A6bvczM:&i mgrefurl=http://www.vaculik.cz/cz/51-vyrobky/34-kresla/116-klubovka- kreslo.html&docid=mlwX_KarPMoWwM&imgurl=http://ww http://www.google.com/imgres?q=tal%C3%AD%C5%99e&hl=cs&tbm=isch&tbnid=yHZub mHl-zs9xM:&imgrefurl=http://www.eporcelan.cz/porcelanove- rady/actual/&docid=LhfFF0WGaXbG8M&imgurl=http://www.eporcelan.cz/photos/rady/actu al- http://www.google.com/imgres?q=z%C3%A1sobn%C3%ADk+na+p%C5%99%C3%ADbor y&hl=cs&tbm=isch&tbnid=y0H2kz- bT_hMsM:&imgrefurl=http://www.gastrosuper.cz/stolovani/&docid=xbXbfoIaXR3AzM&imgu rl=http:// http://www.google.com/imgres?q=sklad&start=140&hl=cs&tbm=isch&tbnid=smRvjwhFMC LkjM:&imgrefurl=http://www.hotelovaskola.cz/dokumenty/projekty/zap/page0019.htm&do cid=MBxmP6I-IvvX5M&imgurl=http://www.hotelovaskola.cz/dokumenty/projekty/zap/skla http://www.google.com/imgres?q=sklad&hl=cs&tbm=isch&tbnid=1Ki1HIK8iJRqnM:&imgref url=http://www.emel.sk/Default.aspx%3Ftabid%3D126&docid=Di75- n7FJoOukM&imgurl=http://www.emel.sk/Portals/0/sklad_screen.jpg&w=400&h=290&e zdroje