Destiláty Šablona:III/2Číslo materiálu:VY_32_INOVACE_TOS_437 Jméno autora:Václav Kulhánek Datum vytvoření: Předmět:TOS Tematická oblast:Destiláty Téma:Destiláty z jalovce Obor vzdělání:65-42-M/01 Hotelnictví Popis způsobu použití výukového materiálu ve výuce: Výukový materiál určený pro výuku předmětu TOS dle ŠVP. Jedná se o prezentaci v programu PowerPoint, která studenty seznámí s výrobou, způsobem servisu, původem a obchodními značkami destilátů. Druh učebního materiálu:Prezentace PowerPoint Ověřeno ve třídě:HŠ2.B
Destiláty z jalovce Historie: – původem z Holandska ( od roku 2008 chráněný název ) – 1714 Gin – 19. století London Dry Gin – Plymouth chráněný název Genever
Destiláty z jalovce Výroba: - základem je obilný destilát -ochucený směsí botanicals -studená cesta ( Compounding) -ochucení v „páře“ (Racking) -destilace macerátu ( Steeping) -lahvování - nestařený
Destiláty z jalovce Servis:sklo na stopce nebo shot glass, 6 - 8°C, hlavní použití jako báze MN (Martini Dry Cocktail 6 dílů Ginu, 1 díl suchého vermutu)
Destiláty z jalovce Obchodní značky Genever:
Destiláty z jalovce Obchodní značky London Dry Gin:
Destiláty z jalovce Obchodní značky London Dry Gin:
Destiláty z jalovce Obchodní značky London Dry Gin:
Křížovka
Řešení křížovky
Zdroje Literatura: GASNIER, V., Nápoje, Slovart 2006 ISBN X MIKŠOVIC, A., Bar, Consoff s.r.o ISBN Obrázky a videa: každý obrázek a video má hypertextový odkaz na zdroj Pozadí: