Charakteristika pokrmů z drůbežího masa. Hotelová škola , Obchodní akademie a Střední průmyslová škola Teplice, Benešovo náměstí 1, p.o. Charakteristika pokrmů z drůbežího masa. TÚ - dušení. VY_32_INOVACE_TPP_554
Příprava drůbeže dušením. Dušení je velmi častá úprava drůbežího masa; K dušení používáme kvalitní mladou drůbež; dusíme na základech, suché části špikujeme – špekem; Drůbež podle potřeby porcujeme nebo krájíme, prsa kachny nebo husy před dušením zbavíme povrchové vrstvy tuku a poté můžeme nakrájet.
Příprava drůbeže dušením. Porcování kuřete:
Příprava drůbeže dušením. TP - Kuře na paprice. kuře naporcujeme a nasekáme v kloubech a osolíme, připravíme cibulový základ, v kterým zpěníme papriku a zalijeme vodou, do vařícího základu vložíme kuřata a dusíme doměkka, maso vyjmeme a zahustíme zásmažkou z tuku a mouky, provaříme a přidáme mléko a smetanu na zjemnění, dochutíme a přecedíme na naporcované kuřata, povaříme aby se chutě spojili.
Příprava drůbeže dušením. TP - Kuřecí prsa na smetaně: Kuřecí prsa a stehna bez kůže a povrchového tuku prošpikujeme slaninou. Připravíme zeleninový základ + cibule, divoké koření, tymián, citrón, ocet, cukr, sůl a zalijeme vodou, vložíme kuřecí maso a dusíme do měkka. Měkké maso vyjmeme, zahustíme zásmažkou, provaříme s mlékem, dochutíme hořčicí, bílým vínem a omáčku přecedíme, zjemníme smetanou.
VY_32_INOVACE_TPP_554_PRACOVNÍ_LIST Doplň chybějící text: TP - Kuře na paprice. _______naporcujeme a nasekáme v kloubech a _______, připravíme ________ základ, v kterým zpěníme _________ a zalijeme vodou, do vařícího základu vložíme naporcované _______ a dusíme doměkka, maso _______a zahustíme zásmažkou z _____a _______ provaříme a přidáme ______ a __________na zjemnění, dochutíme a přecedíme na naporcované _________, povaříme aby se ________ spojili.
VY_32_INOVACE_TPP_554_PRACOVNÍ_LIST_ŘEŠENÍ Doplň chybějící text: TP - Kuře na paprice. Kuře naporcujeme a nasekáme v kloubech a osolíme, připravíme cibulový základ, v kterým zpěníme papriku a zalijeme vodou, do vařícího základu vložíme naporcované kuřata a dusíme doměkka, maso vyjmeme a zahustíme zásmažkou z tuku a mouky, provaříme a přidáme mléko a smetanu na zjemnění, dochutíme a přecedíme na naporcované kuřata, povaříme aby se chutě spojili.
Použité zdroje. http://www.skolavareni.estranky.cz/clanky/rady-do-kuchyne/druhy-drubeze-a-jejich-pouziti.html Obrázek špikování - http://ok-recepty.cz/view.php?cisloclanku=2008020018 Obrázek porcování kuřete - http://www.cuketka.cz/?p=11042 Obrázky pokrmů - https://www.google.cz/search?q=Obr%C3%A1zek+ku%C5%99e+na+smetan%C4%9B&hl=cs&rlz=1T4ADFA_csCZ483CZ488&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=T3-qUYSnCuPj4QSr_4CgDA&ved=0CC8QsAQ&biw=1366&bih=540 Staženo dne – 28.08.2012