Čokoláda Vypracovala: Soňa Gráblová

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
…žiji podle Božích přikázání? …daruji peníze pro misii…?
Advertisements

ADVENT 2012 Bůh přichází ke mně – já přicházím k Bohu
Test osobnosti Zpracoval : Dalai Lama.
Adresa: Ovčárecká 305, Kolín V, Kolín Telefon:
Školní výlet = 2013 Simča Urbanová Simča Weissbergerová Kája Rettková
Rozhovor s Bohem.
Něco málo o životě….
Žena Když Bůh stvořil ženu, byl už 6 den, pozdě v noci.
Jednou, až budou moje děti dost velké na to, aby pochopili, co motivuje jejich rodiče, řeknu jim: „Milovala jsem tě tolik, že jsem se tě vždy ptala kam.
Jediná dobrá rada, kterou skutečně letos potřebujete:
Veselé Vánoce Ahoj 5.c, přeji vám všem hodně štěstí, zdraví, pohody do nového roku Hlavně hodně dárků…… Vám přeje Kristýna
VY_52_INOVACE_ZBP1_6264VAL Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Rozvoj.
Badminton Absolventská práce
Označení materiálu: VY_32_INOVACE_VEJPA_POTRAVINY1_20
Pro Tyršovku k osmdesátinám. Ať je teplo nebo zima, v naší škole je vždy prima. Malí, velcí, kluci, holky chodí rádi do Tyršovky!
JÁ SVOU VÍRU 1) V HORKU STÍNEM, V NOCI ÚTOČIŠTĚM MÝM, SILNÝM ŽÁREM
Čokoláda.
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
Song Presentation. RL10 nová slova Kdo je tady? Kdo má domácí úkol?
Aplikovaná biologie Výroba čokolády
Čokoláda.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: Technologie Ročník: III.
Bůh rozdával, a takhle to dopadlo.
Č OKOLÁDA ÚVOD P ů vod č okolády Výroba Č okolády Druhy č okolád Zkušební otázky Využití č okolády Záv ě re č ný test.
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
Jak to bylo doopravdy Tereza Kohoutová.
BEZ LÁSKY KDYBYS MLUVIL CIZÍ ŘEČÍ, ANDĚLSKOU ŘEČ ZNAL,
Kakaovník Libor Lepík, KMD FreeDeK
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: Zeměpis cestovního ruchu.
Jsi Bůh, jsi náš Pán, zpíváme: jsi Bůh, jsi náš Pán, ať každý ví, jak nádherný jsi Pán. Chris Tomlin.
Vážený pane učiteli, dovolte mi, abych Vám popřál k Vašim narozeninám vše nejlepší, hodně zdraví, štěstí a spokojenosti v osobním životě. Také Vám přeju.
Já Tobě nyní chválu vzdávám
1. Pán Bůh je láska, dal svého Syna, Pán Bůh je láska, miluje mne
Kakao.
Londýn Vypracoval: Jakub Krišpín
Ivana Francová, SOU Liběchov
S TŘEDNÍ PRŮMYSLOVÁ ŠKOLA A S TŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA GASTRONOMIE A SLUŽEB, M OST, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL.
STROMY LISTNANTÉ Materiál vznikl v rámci projektu Škola pro život č.proj. CZ.1.07/1.4.00/ Vypracovala: Soňa Koukalová ZŠ a MŠ Mladoňovice
Zásady zdravého stravování. ZPRACOVAL Mgr. Alena Jakubcová ŠKOLA ZŠ Bor, Školní 440, , příspěvková organizace TÉMA Umění, kultura, sport, zdraví,
ČOKOLÁDA A JEJÍ PUTOVÁNÍ PO TĚLE Biologicko-chemický projekt.
Amazonie Vypracovala: Nikola Dvořáčková Vedoucí práce: Mgr. Sabina Bulová IX.třída,2015/2016.
Čokoláda a čokoládové cukrovinky Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Dana Vinterová. Dostupné z Metodického portálu
Kofein 1,3,7-trimethylxanthin coffea arabica (kávovník arabský) bílý hebký prášek, hořké chuti alkaloid, derivát xanthinu (theobromin-kakao) guarana, maté,
Kakao o Kakao se vyrábí úpravou semen stromu kakaovníku pravého o Plody obsahují semena – tzv. kakaové boby, které mají ledvinovitý tvar o Největší.
Jediná dobrá rada, kterou skutečně letos potřebujete:
Opakování – sortiment cukrovinek, nečokoládové cukrovinky
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
SOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá Předmět Potraviny a výživa
Opakování – Výroba čokolády a formovaných čokoládových cukrovinek
ŘEMESLO - TRADICE A BUDOUCNOST
VY_32_INOVACE_ Likérové špičky
Výroba dezertních hmot 1
Opakování – Výroba kakaové a čokoládové hmoty
Výroba dezertních hmot 3
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Kouření škodí zdraví Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Výroba francouzského nugátu
Vírou máš blíž ke štěstí
Petrů, Macháčková, Körberová
Zbožíznalství pro 2. ročník oboru prodavač 2.ročník Srpen 2013
Výroba instantních prášků 2
Smyslové ústrojí čichu
Rozhovor s Bohem.
LŠTĚNSKÝ ZÁMEK IX. ročník -Závěrečné práce
ZŠ Rakovského Rakovského 3136/1, Praha 4 - Modřany
Ukázka dotazníku Dotazník SOKL JUNIOR pracuje s galerií obrázků, se kterou jsi se právě seznámil.
Bůh rozdával, a takhle to dopadlo.
Jediná dobrá rada, kterou skutečně letos potřebujete:
Pane, prosím tě….
Transkript prezentace:

Čokoláda Vypracovala: Soňa Gráblová Vedoucí práce: Mgr. Pavlína Fialová IX. třída, 2014/2015

Cíl práce Mým cílem bylo dozvědět se něco více o historii čokolády, výrobě a konečně přijít na to, jaká je pravda o psovi a čokoládě. Dále jsem si zjistila, jak často moji spolužáci konzumují čokoládu a jaké druhy preferují.

Osnova Historie čokolády Výroba čokolády Druhy čokolády Pralinky Současnost čokolády Zajímavosti o čokoládě Anketa

1. Historie čokolády hořký xocoatl svůdné pralinky dar bohů první Evropan – Karel V. vznik čokoládoven láska na první ochutnání

2. Výroba čokolády kakaové boby kakaovník počátky výroby

sběr fermentace čištění pražení mletí bobů konšování temperování a tvarování balení

3. Druhy čokolády mléčná čokoláda krémová čokoláda ovocná čokoláda čokoláda s alkoholem bílá čokoláda hořká čokoláda

4. Pralinky vznikly náhodou? velké umění malých čokoládoven výjimečný požitek

5. Současnost čokolády Již na počátku 19. století napsal slavný přírodovědec Alexander von Humboldt o kakau: „Nikde jinde příroda nevtěsnala takové množství živin na tak malý prostor, jako to učinila v případě kakaových bobů“.

malý zázrak čokoláda pro zdraví čokoládové tyčinky

6. Zajímavosti o čokoládě hormon štěstí čokoláda mírní stres psi a čokoláda čokoláda a wellness i kosmetika

7. Anketa 1. Máš rád čokoládu? Zakroužkuj. ano všech čtyřicet žáků odpovědělo na otázku ano ne 2. Jestliže jsi u 1 zakroužkoval ano, tak jakou. mléčnou čokoládu hořkou č. bílou č. mléčnou s přísadami (oříšková,…) jinou (doplň) _________________ 3. Jak často jíš čokoládu? denně týdně měsíčně 4. Kupuješ si čokoládu ve školním automatu? ano 36 žáků odpovědělo ne a 4 žáci ano

2. otázka

3. otázka

Poděkování Ráda bych tímto poděkovala paní učitelce Mgr. Pavlíně Fialové za trpělivost a ochotu mi pomoct při tvorbě mé absolventské práce.